X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Mi siostra dzisiaj przepowiedziala chlopca i szczerze mowiac tez mam takie przeczucie :p Gorsza sprawa, ze psychicznie jestem nastawiona na dziewczynke i nawet z imieniem bede miala problem wiekszy...

Mam to samo :D siostra mowi ze chlopak, ja czuje tez ze bedzie synus a chcialabym dziewuszke :D

Katy lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro gdzie mieszkacie?

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Totoro gdzie mieszkacie?

Śląsk:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas córka juz wybrala imie dla brata, chodzi i mowi ze w brzuszku mamy jest Mikołaj :) A jak jednak bedzie druga dziewczyna to nadal niezmiennie 9bstawiamy Helenke :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 20:58

• Paatka Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie ciężko z przeczuciami. Czasami mnie nadchodzi, że dziewuszka, a później dochodzę do wniosku, że to niemożliwe bo u mojego w rodzinie większość facetów.
    Przyjaciółka, która rodziła 3 miesiące temu chłopca mówi, że dziewczynka bo ona miała inny kształt brzucha. Ochota ciągle na słodkie.
    Nie wiem - niezależnie co będzie i tak będzie oczkiem w głowie rodziców i dziadków, a że planujemy więcej niż jedno dziecko, to nie mam parcia obecnie na żadną z płci. ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Śląsk:)
    Witaj w klubie ;)
    Gratulacje siusiaczka :D

Totoro lubi tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam symboliczny sen i mam nadzieje ze sie sprawdzi, zobaczymy za tydzień :D

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Witaj w klubie ;)
    Gratulacje siusiaczka :D

Witam;D dziękuję! :) :) :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 21 października 2017, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Ja mialam symboliczny sen i mam nadzieje ze sie sprawdzi, zobaczymy za tydzień :D
    Ciekawe czy sny sie sprawdzaja ;)

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Mi siostra dzisiaj przepowiedziala chlopca i szczerze mowiac tez mam takie przeczucie :p Gorsza sprawa, ze psychicznie jestem nastawiona na dziewczynke i nawet z imieniem bede miala problem wiekszy...
    Skąd ja to znam. Mentalnie też jestem nastawiona na dziewczynkę, ale się boję ze będzie chłopiec, bo jednak ta ciąża jest inna od poprzedniej ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i się obudziłam na amen... Dzień dobry :D

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szpitalu też mogę zapomnieć o spaniu...

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dreamnes wrote:
    Ciekawe czy sny sie sprawdzaja ;)
    U mnie w rodzinie przede wszystkim kobiety maja sny symboliczne, ktore rzeczywiście sie sprawdzaja, mama ma takie, jej siostra tez miala jak jeszcze zyla, ja tez mam tylko troche rzadziej ;) takze zobaczymy :) dziadek tez ma takie sny, jak wybieraja w polityce czy prezydenta czy premiera to sie dziadkowi sni ze cos z ta osoba która wygra robi :p jak wybierali Tuska to dziadek obierał z nim ziemniaki na obiad :D a jak Dude na prezydenta to rozstawiali we dwojke jakas platforme w centrum miasta :p

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie będę chciała wiedzieć czy chłopiec czy dziewczynka :-) choć mąż marudzi że on by chcial wiedzieć

• dreamnes Ekspertka

Wysłany: 21 października 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    U mnie w rodzinie przede wszystkim kobiety maja sny symboliczne, ktore rzeczywiście sie sprawdzaja, mama ma takie, jej siostra tez miala jak jeszcze zyla, ja tez mam tylko troche rzadziej ;) takze zobaczymy :) dziadek tez ma takie sny, jak wybieraja w polityce czy prezydenta czy premiera to sie dziadkowi sni ze cos z ta osoba która wygra robi :p jak wybierali Tuska to dziadek obierał z nim ziemniaki na obiad :D a jak Dude na prezydenta to rozstawiali we dwojke jakas platforme w centrum miasta :p
    To ladnie z tymi politykami ;) mi sie sni nieczesto ostatnio koszmar az maz mnie obudzil bo krzyczalam... o.O ale przed zajsciem w ciaze snilo MI siee ze jestem w ciazy I ze mnie prowadzi moja siostra ktora niedawno urodzila I puff niewierzylam w sen bo ona po rozwodznie I wprawdzie MA chlopaka ale nie wierzylam. A Tu kilka mies po.snie ona w ciazy I mowie to moze MI sie uda I booom. Co do plci to mowia że sie urodzin odwrotnosc wysnionych . Ale to potega podswiadomosci snimy to czego slrycie chcemy lub sie obawiamy

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 21 października 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    A ja nie będę chciała wiedzieć czy chłopiec czy dziewczynka :-) choć mąż marudzi że on by chcial wiedzieć
    Mialam taka chec ale maz bardzo chce wiedziec I corka tez. Ale to jedna z wielkich niespodzianek Co nas czeka ;) rodzisz a Tu mowia to dziewczynka ;D I niema ze chcialabys chlopca bo widzosz I mowisz moja wymarzona ;D Moze moje nieujawni plci ale to bedzie coinnego a to ostatnie usg w UK. W 20tyg

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chciała wiedzieć, mój mąż dla odmiany nie chce wiedzieć, może dlatego, że jego bratu miała urodzic się córka, na każdym usg widoczna była córka, nawet na 8D ;) a później w szpitalu: Panie Pawle, ma Pan syna! :D

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam 3 sny apropo płci, pierwszy był z chlopcem a wtedy jeszcze nie myslalam o płci bo to sam poczatek byl i jak opowiedzialam mamie to od razu oo to bedzie chlopak :D a pozniej snilo mi sie raz ze chlopiec a raz ze dziewczynka ale juz wtedy myslalam co bedzie i dlatego tak mi sie snilo roznie :p

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak to jest z tymi przeczuciami i snami faktycznie :) Mi np. na samym poczatku ciazy snil sie tak realny sen, w ktorym poronilam,ze do pierwszego usg strasznie sie balam, ze faktycznie cos bedzie nie tak:(

Mam takie pytanie, moze dosyc glupie, ale mnie nurtuje. Czy zamierzacie kupowac mleko modyfikowane na wszelki wypadek gdyby okazalo sie, ze macie zbyt malo pokarmu lub z jakiegos powodu nie będziecie mogly karmić?

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Ciekawe jak to jest z tymi przeczuciami i snami faktycznie :) Mi np. na samym poczatku ciazy snil sie tak realny sen, w ktorym poronilam,ze do pierwszego usg strasznie sie balam, ze faktycznie cos bedzie nie tak:(

Mam takie pytanie, moze dosyc glupie, ale mnie nurtuje. Czy zamierzacie kupowac mleko modyfikowane na wszelki wypadek gdyby okazalo sie, ze macie zbyt malo pokarmu lub z jakiegos powodu nie będziecie mogly karmić?

Nie. W szpitalu mają swoje mleko a na poczatku i tak dokarmiają glukozą. Jeśli chodzi o karmienie to duzo zależy od twojego nastawienia
    Znam taką co mówiła że nie będzie miała mleka bo jej mama nie miała i do szpitala wzięła mleko a za to jej siostra bardzo chciała karmić piersią i karmiła pół roku

‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ