Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po usg. Nie wiem ile ma cm ale wiem ze wazy 162g :) widzialam dokladnie 4 komory serduszka, dwie półkule mózgu, żolądek itd. Lekarz zmierzyl obwod glowy, brzuszka, dlugosc nogi itd. No icna nastepne badanie ide 3 grudnia i juz mam miec wyniki badan na glukoze... I juz sie tego boje. A i lekarz nie potwierdzil plci bo dziecie nie chcialo pokazac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 13:46

Katy, Sassy, Rene lubią tę wiadomość

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/6e8f1edccf4d2.jpg.html
    Ale mam cudownych przyjaciół, tyle domowych ogórków kiszonych :DD

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też ze mną jeździ, ale zawsze czeka gdzieś przed ;p Fajnie, że będę mogła go w końcu ze sobą zabrać do środka :D Aż się nie mogę doczekać jego reakcji ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jeździ ze mną od samego początku na każde usg. Jedyne usg na którym nie był obecny to to w szpitalu. Razem po raz pierwszy zobaczylismy nasza Kruszynke na ekranie, usłyszeliśmy pierwsze bicie serduszka, razem oglądaliśmy dokładnie wszystkie części ciała i organów na prenatalnym, razem dowiedzieliśmy się, że będziemy mieli córeczkę :-). I nie wyobrażam sobie, że mógłby nie być obecny w tych ważnych chwilach, bo co innego zobaczyć a co innego usłyszeć z opowieści. :-) także polecam usg z partnerem, przecież on też jest sprawca tego całego zamieszania ;-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 14:29

casteam, Totoro lubią tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Mój mąż jeździ ze mną od samego początku na każde usg. Jedyne usg na którym nie był obecny to to w szpitalu. Razem po raz pierwszy zobaczylismy nasza Kruszynke na ekranie, usłyszeliśmy pierwsze bicie serduszka, razem oglądaliśmy dokładnie wszystkie części ciała i organów na prenatalnym, razem dowiedzieliśmy się, że będziemy mieli córeczkę :-). I nie wyobrażam sobie, że mógłby nie być obecny w tych ważnych chwilach, bo co innego zobaczyć a co innego usłyszeć z opowieści. :-) także polecam usg z partnerem, przecież on też jest sprawca tego całego zamieszania ;-).

Ja liczyłam że mojemu mężowi uda sie byc na Usg 13 listopada. Specjalnie umowiłam s sie na taką godzinę by mu pasowało. No i co? Okazało że prawdopodobnie będzie zmieniał stanowisko w pracy i będzie pracował w innych godzinach

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż był ze mną na wszystkich wizytach oprócz tej potwierdzającej ciąże. Nie wyobrażam sobie żeby miało go nie być ze mną w tak wyjątkowych chwilach :)

Totoro lubi tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche lepiej sie poczulam wiec ogarnelam chate :)

Zaraz ide z psem na dworek

Czy macie moze odkurzacze samojezdne? Moze nie iRoomba ale jakies tansze ;) sprawdzaja sie? Siersc mnie juz dobija :)

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój nigdy ze mną nie był i raczej nie będzie. Panicznie boi się szpitali i lekarzy.
    Jakis czas temu lezałam na ginekologii i kiedy przychodził do mnie, musiałam schodzić do bufetu lub chociaż na korytarz - nie był w stanie wejść na oddział .
    Jest mi z tego powodu trochę przykro, ale z drugiej strony troche sie juz przyzwyczaiłam.

Co do odkurzacza, mnie kiedyś podkusiło, żeby kupić takiego za 99 zł (chyba z Viledy ) i to było najgorzej wydane 99 zł w moim życiu :(,

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O viledzie czytalam ze to nie jest dobry sprzet ;)

Ja wlasnie farbuje wlosy. Pierwszy raz od lipca! Matkobosko w koncu bede jakos wygladac ;)

• Rene Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    O viledzie czytalam ze to nie jest dobry sprzet ;)

Ja wlasnie farbuje wlosy. Pierwszy raz od lipca! Matkobosko w koncu bede jakos wygladac ;)
    ja też się w końcu muszę zabrać za farbowanie włosów,tyle nie farbowałam że mam już prawie swój kolor,na grzywce zostały mi resztki po ostatnim farbowaniu.Na jaki kolor farbujesz?

Sassy Gratulację:-)

Sassy lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Bylam przez chwilę kwietniowka . Właśnie weszłam na wasze forum i widzę że cześć z was zna już płeć i tyle serduszek . Bardzo Wam gratuluję. Mnie również znowu się udało od razu po powrocie po 1 m do starań. Oby było dobrze.. buziaczki

yvonneSW, Sassy, Andzia123, JuicyB, casteam, Kinga., Asiaa1201, darika, Pysia89, justysbp, AJrin lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Cześć dziewczyny. Bylam przez chwilę kwietniowka . Właśnie weszłam na wasze forum i widzę że cześć z was zna już płeć i tyle serduszek . Bardzo Wam gratuluję. Mnie również znowu się udało od razu po powrocie po 1 m do starań. Oby było dobrze.. buziaczki

Sarra trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ♡

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Cieszę się,że Ci się udało:-)
    życzę spokojnej i bezproblemowej ciąży:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy gratulacje :D

Sarrrra trzymam mocno kciuki! :) spokojnej ciąży! :)

Ja nastawiałam się na dziewczynkę a tu chłopak, ale tak się cieszę, że już wiem, że jest mi zupełnie wszystko jedno :D od wczoraj chodzę z takim bananem na gębie, że szok xD

A co do ruchów - wiecie, że mój gin powiedział, że te motylki, smyrania itd to nie to? Że to nie są ruchy? Powiedział, że pierwsze ruchy to są takie pukniecia w brzuch, a że ruchów nie mogę jeszcze czuć, bo mam łożysko na przedniej ścianie i ono amortyzuje wszelkie ruchy na razie. Ale ja wiem swoje :D nigdy wcześniej tego nie czułam a teraz czuję i nie czuję tego na brzuchu tylko wewnątrz, takie ruchy w srodku, więc nie będzie mi tu mówił, że to nie to :D zresztą wszystkie, które czujemy to samo nagle zaczęłysmy czuć jelita? :D ehh, chłop to chłop, on mimo wieloletniej praktyki nie pozna tego uczucia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 17:40

Tęskniąca, Sassy, Rene, Katy lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Totoro, jeszcze niech zacznie mowić o bólu porodowym ;P

Totoro lubi tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, moja pani doktor powiedziała mi to samo o ruchach co Twój lekarz, dodatkowo zwróciła uwagę, że jak się już jednego dnia pojawią to potem muszą być codziennie :) więc jeśli raz na jakiś na czas czujecie smyranie, łaskotanie czy co tam jeszcze to nie są to ruchy Waszych maleństw :) oczywiście rozumiem, że bardzo chcecie (ja też) już je czuć ale to jeszcze nie to :)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz tez dzis powiedzial ze za wcześnie na ruchy :)

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się też zdawało wcześniej, że czułam ruchy ale już długo długo nic kurde .. i niewiem co jest .. mam stres a w poniedzialek wizyta ..

gratuluje Wam wszystkim poznania płci, ja po cichu licze na dziewczynke na poniedzialkowej wizycie

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• acygan Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Dokładnie Totoro, jeszcze niech zacznie mowić o bólu porodowym ;P

Jak tam w szpitalu? Wiadomo kiedy wychodzisz?

Wczoraj przelezalam caly dzien w lozku, nic nie zrobilam. Dzis znow glowa boli jak nie wiem. Nie potrafie juz funkcjonowac. Mielismy z mezem jechac na zakupy, ale nie wiem czy dam rade. Wysmarowalam sie amolem i leze. Nie wiem czy teraz nawet ruchy dziecka by cokolwiek zmienily, nie mozna o tym bolu zapomniec.

• Sassy Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny :*

Sarrrra pamiętam Cię i bardzo się cieszę, że się udało, życzę Ci wszystkiego dobrego :*

Asiaa1201,udanej wizyty, daj jutro znać!

Bardzo cieszę się z dziewczynki. Było mi obojętnie jaka będzie płeć, ale tak jak już kiedyś wspominałam, zawsze chciałam mieć córeczkę. Więc gdyby okazał się chłopak, a przy drugim podejściu znowu, musiałabym pożegnać się z tą wizją.
    Lekarz na kontrolnej wizycie od razu sam zaproponował "no to co, szukamy płci?" jak weszłam :D pokazał mi "rzut" od dołu jedną nóżkę, drugą nóżkę i pyta się co jest pomiędzy, na co ja "hmm nic tu nie widzę" a on: "no właśnie, dziewczynka!". Oczywiście czekam jeszcze na połowkowe, ale raczej jestem pewna tego co widziałam.

Co do bólu, przy kichaniu to mnie nie boli, ale z drugiej strony nie przypominam sobie kiedy ostatnio kichałam :D Pobolewa mnie trochę brzuch na wieczór, tak mięśniowo, ale czuję, że to rozciąganie.

MM nie kupuję i nie zabieram, bardzo chcę karmić piersią i nie dopuszczam do siebie myśli, że może się nie udać. Bardzo mi na tym zależy. Zastanawiam się jak mogę się jeszcze przygotować na to, poza pozytywnym nastawieniem.

U Was też dzisiaj taka okropna pogoda? Jakie macie plany?

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ