X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po usg. Nie wiem ile ma cm ale wiem ze wazy 162g :) widzialam dokladnie 4 komory serduszka, dwie półkule mózgu, żolądek itd. Lekarz zmierzyl obwod glowy, brzuszka, dlugosc nogi itd. No icna nastepne badanie ide 3 grudnia i juz mam miec wyniki badan na glukoze... I juz sie tego boje. A i lekarz nie potwierdzil plci bo dziecie nie chcialo pokazac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 13:46

Katy, Sassy, Rene lubią tę wiadomość

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/6e8f1edccf4d2.jpg.html
    Ale mam cudownych przyjaciół, tyle domowych ogórków kiszonych :DD

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też ze mną jeździ, ale zawsze czeka gdzieś przed ;p Fajnie, że będę mogła go w końcu ze sobą zabrać do środka :D Aż się nie mogę doczekać jego reakcji ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jeździ ze mną od samego początku na każde usg. Jedyne usg na którym nie był obecny to to w szpitalu. Razem po raz pierwszy zobaczylismy nasza Kruszynke na ekranie, usłyszeliśmy pierwsze bicie serduszka, razem oglądaliśmy dokładnie wszystkie części ciała i organów na prenatalnym, razem dowiedzieliśmy się, że będziemy mieli córeczkę :-). I nie wyobrażam sobie, że mógłby nie być obecny w tych ważnych chwilach, bo co innego zobaczyć a co innego usłyszeć z opowieści. :-) także polecam usg z partnerem, przecież on też jest sprawca tego całego zamieszania ;-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 14:29

casteam, Totoro lubią tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Mój mąż jeździ ze mną od samego początku na każde usg. Jedyne usg na którym nie był obecny to to w szpitalu. Razem po raz pierwszy zobaczylismy nasza Kruszynke na ekranie, usłyszeliśmy pierwsze bicie serduszka, razem oglądaliśmy dokładnie wszystkie części ciała i organów na prenatalnym, razem dowiedzieliśmy się, że będziemy mieli córeczkę :-). I nie wyobrażam sobie, że mógłby nie być obecny w tych ważnych chwilach, bo co innego zobaczyć a co innego usłyszeć z opowieści. :-) także polecam usg z partnerem, przecież on też jest sprawca tego całego zamieszania ;-).

Ja liczyłam że mojemu mężowi uda sie byc na Usg 13 listopada. Specjalnie umowiłam s sie na taką godzinę by mu pasowało. No i co? Okazało że prawdopodobnie będzie zmieniał stanowisko w pracy i będzie pracował w innych godzinach

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż był ze mną na wszystkich wizytach oprócz tej potwierdzającej ciąże. Nie wyobrażam sobie żeby miało go nie być ze mną w tak wyjątkowych chwilach :)

Totoro lubi tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche lepiej sie poczulam wiec ogarnelam chate :)

Zaraz ide z psem na dworek

Czy macie moze odkurzacze samojezdne? Moze nie iRoomba ale jakies tansze ;) sprawdzaja sie? Siersc mnie juz dobija :)

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój nigdy ze mną nie był i raczej nie będzie. Panicznie boi się szpitali i lekarzy.
    Jakis czas temu lezałam na ginekologii i kiedy przychodził do mnie, musiałam schodzić do bufetu lub chociaż na korytarz - nie był w stanie wejść na oddział .
    Jest mi z tego powodu trochę przykro, ale z drugiej strony troche sie juz przyzwyczaiłam.

Co do odkurzacza, mnie kiedyś podkusiło, żeby kupić takiego za 99 zł (chyba z Viledy ) i to było najgorzej wydane 99 zł w moim życiu :(,

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O viledzie czytalam ze to nie jest dobry sprzet ;)

Ja wlasnie farbuje wlosy. Pierwszy raz od lipca! Matkobosko w koncu bede jakos wygladac ;)

• Rene Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    O viledzie czytalam ze to nie jest dobry sprzet ;)

Ja wlasnie farbuje wlosy. Pierwszy raz od lipca! Matkobosko w koncu bede jakos wygladac ;)
    ja też się w końcu muszę zabrać za farbowanie włosów,tyle nie farbowałam że mam już prawie swój kolor,na grzywce zostały mi resztki po ostatnim farbowaniu.Na jaki kolor farbujesz?

Sassy Gratulację:-)

Sassy lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Bylam przez chwilę kwietniowka . Właśnie weszłam na wasze forum i widzę że cześć z was zna już płeć i tyle serduszek . Bardzo Wam gratuluję. Mnie również znowu się udało od razu po powrocie po 1 m do starań. Oby było dobrze.. buziaczki

yvonneSW, Sassy, Andzia123, JuicyB, casteam, Kinga., Asiaa1201, darika, Pysia89, justysbp, AJrin lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Cześć dziewczyny. Bylam przez chwilę kwietniowka . Właśnie weszłam na wasze forum i widzę że cześć z was zna już płeć i tyle serduszek . Bardzo Wam gratuluję. Mnie również znowu się udało od razu po powrocie po 1 m do starań. Oby było dobrze.. buziaczki

Sarra trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ♡

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Cieszę się,że Ci się udało:-)
    życzę spokojnej i bezproblemowej ciąży:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy gratulacje :D

Sarrrra trzymam mocno kciuki! :) spokojnej ciąży! :)

Ja nastawiałam się na dziewczynkę a tu chłopak, ale tak się cieszę, że już wiem, że jest mi zupełnie wszystko jedno :D od wczoraj chodzę z takim bananem na gębie, że szok xD

A co do ruchów - wiecie, że mój gin powiedział, że te motylki, smyrania itd to nie to? Że to nie są ruchy? Powiedział, że pierwsze ruchy to są takie pukniecia w brzuch, a że ruchów nie mogę jeszcze czuć, bo mam łożysko na przedniej ścianie i ono amortyzuje wszelkie ruchy na razie. Ale ja wiem swoje :D nigdy wcześniej tego nie czułam a teraz czuję i nie czuję tego na brzuchu tylko wewnątrz, takie ruchy w srodku, więc nie będzie mi tu mówił, że to nie to :D zresztą wszystkie, które czujemy to samo nagle zaczęłysmy czuć jelita? :D ehh, chłop to chłop, on mimo wieloletniej praktyki nie pozna tego uczucia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 17:40

Tęskniąca, Sassy, Rene, Katy lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Totoro, jeszcze niech zacznie mowić o bólu porodowym ;P

Totoro lubi tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, moja pani doktor powiedziała mi to samo o ruchach co Twój lekarz, dodatkowo zwróciła uwagę, że jak się już jednego dnia pojawią to potem muszą być codziennie :) więc jeśli raz na jakiś na czas czujecie smyranie, łaskotanie czy co tam jeszcze to nie są to ruchy Waszych maleństw :) oczywiście rozumiem, że bardzo chcecie (ja też) już je czuć ale to jeszcze nie to :)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz tez dzis powiedzial ze za wcześnie na ruchy :)

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się też zdawało wcześniej, że czułam ruchy ale już długo długo nic kurde .. i niewiem co jest .. mam stres a w poniedzialek wizyta ..

gratuluje Wam wszystkim poznania płci, ja po cichu licze na dziewczynke na poniedzialkowej wizycie

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• acygan Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Dokładnie Totoro, jeszcze niech zacznie mowić o bólu porodowym ;P

Jak tam w szpitalu? Wiadomo kiedy wychodzisz?

Wczoraj przelezalam caly dzien w lozku, nic nie zrobilam. Dzis znow glowa boli jak nie wiem. Nie potrafie juz funkcjonowac. Mielismy z mezem jechac na zakupy, ale nie wiem czy dam rade. Wysmarowalam sie amolem i leze. Nie wiem czy teraz nawet ruchy dziecka by cokolwiek zmienily, nie mozna o tym bolu zapomniec.

• Sassy Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny :*

Sarrrra pamiętam Cię i bardzo się cieszę, że się udało, życzę Ci wszystkiego dobrego :*

Asiaa1201,udanej wizyty, daj jutro znać!

Bardzo cieszę się z dziewczynki. Było mi obojętnie jaka będzie płeć, ale tak jak już kiedyś wspominałam, zawsze chciałam mieć córeczkę. Więc gdyby okazał się chłopak, a przy drugim podejściu znowu, musiałabym pożegnać się z tą wizją.
    Lekarz na kontrolnej wizycie od razu sam zaproponował "no to co, szukamy płci?" jak weszłam :D pokazał mi "rzut" od dołu jedną nóżkę, drugą nóżkę i pyta się co jest pomiędzy, na co ja "hmm nic tu nie widzę" a on: "no właśnie, dziewczynka!". Oczywiście czekam jeszcze na połowkowe, ale raczej jestem pewna tego co widziałam.

Co do bólu, przy kichaniu to mnie nie boli, ale z drugiej strony nie przypominam sobie kiedy ostatnio kichałam :D Pobolewa mnie trochę brzuch na wieczór, tak mięśniowo, ale czuję, że to rozciąganie.

MM nie kupuję i nie zabieram, bardzo chcę karmić piersią i nie dopuszczam do siebie myśli, że może się nie udać. Bardzo mi na tym zależy. Zastanawiam się jak mogę się jeszcze przygotować na to, poza pozytywnym nastawieniem.

U Was też dzisiaj taka okropna pogoda? Jakie macie plany?

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ