X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mialam na razie snow o dziecku, tym bardziej o plci, za to erotyczne bardzo czesto, a w realu ochoty brak :)
    Ale mam przeczucie na dziewczynke, przytulanko bylo sporo przez owulacja, pozniej dopiero po, maz chcial zawsze dziewczynke,ale na ostatnim usg jak zobaczyl bobasa, powiedzial, ze nie, to bedzie chlopak :)

Nawet nie pomyslalam o tym mleku,faktycznie bedzie trzeba sie nad tym zastanowic, bo skad bede wiedziec,czy bede mogla karmic.

I ja mam pytanie do Was. Boli Was brzuch podczas kichania? Jak zle sie uloze, to taki silny bol podbrzusza potrafi mnie zlapac ze ho ho.

jasmina6 lubi tę wiadomość

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie boli, za to wieczorami zwlaszcza po takim bardziej intensywnym dniu czuje lekki bol i doslownie brzuch mi puchnie, następnego dnia rano jest o wiele mniejszy. Wczoraj tak mialam, calkiem intensywny dzien w pracy, po pracy szybko zjesc obiadek, zaraz mama przyjechala na paznokcie i jeszcze pozniej na godzinny spacer z przyjaciolka sie wybralam i no juz na tym spacerze czulam ze jest wiekszy, taki napięty. Ale za to jak wrocilam i sie polozylam to czulam motylka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 10:45

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pierwszej nocy z moją poduchą SuperMami i wyspałam się :) Wreszcie nie budzę się na brzuchu w nocy. Jedynie co obroty muszę poćeiczyć, żeby mi bardziej płynnie to szło, ale pewno kwestia czasu i będę się obracała we śnie :)
    A tak to mam zachciankę na ciasteczka z jabłkiem, więc zaraz ruszam do kuchni :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do bólu podczas kichania - czasami trafia się jak leżę i kichnę, że poczuje ból w więzadłach. Dlatego staram się teraz podnosić do pozycji siedzącej jak zbiera mi się na kichanie - wtedy żaden ból się nie pojawia ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pobolewa brzuch ale to pewnie dlatego ze maluszek robi sobie miejsce ;)

Ja dzisiaj umieram. Bol glowy masakryczny ale fizjoterapeutka powiedziala ze bedzie gorzej po pierwszych cwiczeniach. Najlepsze jest to ze wczoraj tylko sprawdzila gdzie boli - bardzo napiete miesnie barkow i karku mam a dzisiaj juz ledwo sie ruszam. Strach glowa ruszyc bo tak boli :(
    Naprawde nie zycze Wam takiego bolu. Chyba wolalabym wymiotowac :(
    Jak tu sie cieszyc z bycia w ciazy..

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczas kichania boli strasznie.....też staram się przyjąć najlepszą pozycje

nqtko7eswtot5kmm.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Ja nie mialam na razie snow o dziecku, tym bardziej o plci, za to erotyczne bardzo czesto, a w realu ochoty brak :)
    Ale mam przeczucie na dziewczynke, przytulanko bylo sporo przez owulacja, pozniej dopiero po, maz chcial zawsze dziewczynke,ale na ostatnim usg jak zobaczyl bobasa, powiedzial, ze nie, to bedzie chlopak :)

Nawet nie pomyslalam o tym mleku,faktycznie bedzie trzeba sie nad tym zastanowic, bo skad bede wiedziec,czy bede mogla karmic.

I ja mam pytanie do Was. Boli Was brzuch podczas kichania? Jak zle sie uloze, to taki silny bol podbrzusza potrafi mnie zlapac ze ho ho.
    Ja czuje ból, ale to u mnie może być normalne ze względu na powiększone jajniki :)

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • acygan Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Mnie pobolewa brzuch ale to pewnie dlatego ze maluszek robi sobie miejsce ;)

Ja dzisiaj umieram. Bol glowy masakryczny ale fizjoterapeutka powiedziala ze bedzie gorzej po pierwszych cwiczeniach. Najlepsze jest to ze wczoraj tylko sprawdzila gdzie boli - bardzo napiete miesnie barkow i karku mam a dzisiaj juz ledwo sie ruszam. Strach glowa ruszyc bo tak boli :(
    Naprawde nie zycze Wam takiego bolu. Chyba wolalabym wymiotowac :(
    Jak tu sie cieszyc z bycia w ciazy..

Ale moze to znak, ze wlasnie tu lezy przyczyna? Mialabys przynajmniej problem rozwiazany. Ja znowu leze i cierpie :/ postanowilam, ze cos z tym musze zrobic i jesli nie bedzie przechodzic, a krew bedzie ok, to chyba nie bede czekac na wizyte u gina tylko ide do lekarza rodzinnego po skierowanie do neurologa.

Przestalam sie martwic tym bolem przy kichaniu, skoro nie tylko ja go czuje :)

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    ja bym chciała wiedzieć, mój mąż dla odmiany nie chce wiedzieć, może dlatego, że jego bratu miała urodzic się córka, na każdym usg widoczna była córka, nawet na 8D ;) a później w szpitalu: Panie Pawle, ma Pan syna! :D
    Na 2d już widać na połówkowym. Kobiece narządy płciowe są inaczej ułożone i ukrwione, tak mi tłumaczyła gin w poprzedniej ciąży. Przy doplerze wszystko widać, tak mi tłumaczyła lekarka która robiła to badanie i omawiała narządy wewnętrzne.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Ciekawe jak to jest z tymi przeczuciami i snami faktycznie :) Mi np. na samym poczatku ciazy snil sie tak realny sen, w ktorym poronilam,ze do pierwszego usg strasznie sie balam, ze faktycznie cos bedzie nie tak:(

Mam takie pytanie, moze dosyc glupie, ale mnie nurtuje. Czy zamierzacie kupowac mleko modyfikowane na wszelki wypadek gdyby okazalo sie, ze macie zbyt malo pokarmu lub z jakiegos powodu nie będziecie mogly karmić?
    Nie, nie ma czegoś takiego jak za mało pokarmu. Na początek wystarczają minimalne ilości (do tego córka w trakcie porodu opiła się tak wód płodowych, że prawie nic nie jadła.)Ważne jest by przystawić jak najszybciej po porodzie. Jak się nie naje to będzie się zgłaszać częściej po jedzenie i tym samym pobudzi laktację.

acygan, Katy, Kachna62, Sassy lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z badania, 9,6cm, dziewczynka <3

acygan, Tęskniąca, Kinga., darika, Andzia123, Agusia_pia, MaGo, Rene, jasmina6 lubią tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:

W koncu dziewuszka :) gratulacje :) i jaka duza, super :)

Sassy lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok to sie troche uspokoilam bo ja wlasnie bardzo chcialabym karmic ;) moja mama mnie karmila, ale nie wiem ile, siostre starsza tylko 3 miesiace bo sie zatrula jadem kielbasianym i nie mogla karmic.

Co do bolu podczas kichania to tez tak mam wiec chyba to normalne :)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy gratulacje :D

Sassy lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:
    Gratulację i trochę zazdroszczę.

Ps. Jeśli któraś z was nastawia się na chustonoszenie, to chustę można wykorzystać do obwiązywania brzucha, co ponoć (w poprzedniej ciąży o tym nie wiedziałam, więc nie mam doświadczeń osobistych)
    -pomaga odciążyć kręgosłup,
    -minimalizuje bóle,
    -ogrzewa brzuch, gdy ostatni trymestr przypada jesienią lub zimą,
    daje mamie poczucie zaopiekowania i odgrodzenia ciążowego brzuszka od świata zewnętrznego.

Filmiki instruktażowe są np na yt np
    Motanie z użyciem chusty elastycznej
    https://m.youtube.com/watch?v=yzj0gU8fhWc
    Motanie chusty tkanej
    https://m.youtube.com/watch?v=ZF-kJT5Wkhw

Sassy lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w poniedzialek wizyte wiec moze tez sie dowiem jaka plec :) nie moge sie doczekac a poki co posluchalam sobie serduszka maluszka ;)

Przykro mi ze sie ja sie zle czuje bo z pewnoscia dziecie to czuje :(

• Katy Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które były już na usg prenatalnym. Czy można na nie iść z partnerem? :) Bo chciałabym jakoś go bardziej zaangażować w ciążę i na taki pomysł wpadłam :) Mam dzisiaj jakiś dzień pytań haha

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy oczywiście że możesz iść z partnerem, na każdą wizytę możesz iść z partnerem :)
    ja chcę aby na następną wizytę mąż był ze mną, zaproszę go do gabinetu jak już lekarz mnie zbada na fotelu i będzie się szykował do usg mam już przez brzuch :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy gratki!!!

Sassy lubi tę wiadomość

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj chlopak jest na kazdej wizycie ze mna :) chodzi ze mna wszedzie, czy do poloznej czy do lekarza domowego. Bardzo jest zaangazowany a i dla nas to super chwila gdy mozemy razem przezywac jak widzimy dziecie na monitorze :)

‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ