X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mialam na razie snow o dziecku, tym bardziej o plci, za to erotyczne bardzo czesto, a w realu ochoty brak :)
    Ale mam przeczucie na dziewczynke, przytulanko bylo sporo przez owulacja, pozniej dopiero po, maz chcial zawsze dziewczynke,ale na ostatnim usg jak zobaczyl bobasa, powiedzial, ze nie, to bedzie chlopak :)

Nawet nie pomyslalam o tym mleku,faktycznie bedzie trzeba sie nad tym zastanowic, bo skad bede wiedziec,czy bede mogla karmic.

I ja mam pytanie do Was. Boli Was brzuch podczas kichania? Jak zle sie uloze, to taki silny bol podbrzusza potrafi mnie zlapac ze ho ho.

jasmina6 lubi tę wiadomość

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie boli, za to wieczorami zwlaszcza po takim bardziej intensywnym dniu czuje lekki bol i doslownie brzuch mi puchnie, następnego dnia rano jest o wiele mniejszy. Wczoraj tak mialam, calkiem intensywny dzien w pracy, po pracy szybko zjesc obiadek, zaraz mama przyjechala na paznokcie i jeszcze pozniej na godzinny spacer z przyjaciolka sie wybralam i no juz na tym spacerze czulam ze jest wiekszy, taki napięty. Ale za to jak wrocilam i sie polozylam to czulam motylka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 10:45

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pierwszej nocy z moją poduchą SuperMami i wyspałam się :) Wreszcie nie budzę się na brzuchu w nocy. Jedynie co obroty muszę poćeiczyć, żeby mi bardziej płynnie to szło, ale pewno kwestia czasu i będę się obracała we śnie :)
    A tak to mam zachciankę na ciasteczka z jabłkiem, więc zaraz ruszam do kuchni :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do bólu podczas kichania - czasami trafia się jak leżę i kichnę, że poczuje ból w więzadłach. Dlatego staram się teraz podnosić do pozycji siedzącej jak zbiera mi się na kichanie - wtedy żaden ból się nie pojawia ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pobolewa brzuch ale to pewnie dlatego ze maluszek robi sobie miejsce ;)

Ja dzisiaj umieram. Bol glowy masakryczny ale fizjoterapeutka powiedziala ze bedzie gorzej po pierwszych cwiczeniach. Najlepsze jest to ze wczoraj tylko sprawdzila gdzie boli - bardzo napiete miesnie barkow i karku mam a dzisiaj juz ledwo sie ruszam. Strach glowa ruszyc bo tak boli :(
    Naprawde nie zycze Wam takiego bolu. Chyba wolalabym wymiotowac :(
    Jak tu sie cieszyc z bycia w ciazy..

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczas kichania boli strasznie.....też staram się przyjąć najlepszą pozycje

nqtko7eswtot5kmm.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Ja nie mialam na razie snow o dziecku, tym bardziej o plci, za to erotyczne bardzo czesto, a w realu ochoty brak :)
    Ale mam przeczucie na dziewczynke, przytulanko bylo sporo przez owulacja, pozniej dopiero po, maz chcial zawsze dziewczynke,ale na ostatnim usg jak zobaczyl bobasa, powiedzial, ze nie, to bedzie chlopak :)

Nawet nie pomyslalam o tym mleku,faktycznie bedzie trzeba sie nad tym zastanowic, bo skad bede wiedziec,czy bede mogla karmic.

I ja mam pytanie do Was. Boli Was brzuch podczas kichania? Jak zle sie uloze, to taki silny bol podbrzusza potrafi mnie zlapac ze ho ho.
    Ja czuje ból, ale to u mnie może być normalne ze względu na powiększone jajniki :)

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • acygan Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Mnie pobolewa brzuch ale to pewnie dlatego ze maluszek robi sobie miejsce ;)

Ja dzisiaj umieram. Bol glowy masakryczny ale fizjoterapeutka powiedziala ze bedzie gorzej po pierwszych cwiczeniach. Najlepsze jest to ze wczoraj tylko sprawdzila gdzie boli - bardzo napiete miesnie barkow i karku mam a dzisiaj juz ledwo sie ruszam. Strach glowa ruszyc bo tak boli :(
    Naprawde nie zycze Wam takiego bolu. Chyba wolalabym wymiotowac :(
    Jak tu sie cieszyc z bycia w ciazy..

Ale moze to znak, ze wlasnie tu lezy przyczyna? Mialabys przynajmniej problem rozwiazany. Ja znowu leze i cierpie :/ postanowilam, ze cos z tym musze zrobic i jesli nie bedzie przechodzic, a krew bedzie ok, to chyba nie bede czekac na wizyte u gina tylko ide do lekarza rodzinnego po skierowanie do neurologa.

Przestalam sie martwic tym bolem przy kichaniu, skoro nie tylko ja go czuje :)

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    ja bym chciała wiedzieć, mój mąż dla odmiany nie chce wiedzieć, może dlatego, że jego bratu miała urodzic się córka, na każdym usg widoczna była córka, nawet na 8D ;) a później w szpitalu: Panie Pawle, ma Pan syna! :D
    Na 2d już widać na połówkowym. Kobiece narządy płciowe są inaczej ułożone i ukrwione, tak mi tłumaczyła gin w poprzedniej ciąży. Przy doplerze wszystko widać, tak mi tłumaczyła lekarka która robiła to badanie i omawiała narządy wewnętrzne.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Ciekawe jak to jest z tymi przeczuciami i snami faktycznie :) Mi np. na samym poczatku ciazy snil sie tak realny sen, w ktorym poronilam,ze do pierwszego usg strasznie sie balam, ze faktycznie cos bedzie nie tak:(

Mam takie pytanie, moze dosyc glupie, ale mnie nurtuje. Czy zamierzacie kupowac mleko modyfikowane na wszelki wypadek gdyby okazalo sie, ze macie zbyt malo pokarmu lub z jakiegos powodu nie będziecie mogly karmić?
    Nie, nie ma czegoś takiego jak za mało pokarmu. Na początek wystarczają minimalne ilości (do tego córka w trakcie porodu opiła się tak wód płodowych, że prawie nic nie jadła.)Ważne jest by przystawić jak najszybciej po porodzie. Jak się nie naje to będzie się zgłaszać częściej po jedzenie i tym samym pobudzi laktację.

acygan, Katy, Kachna62, Sassy lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z badania, 9,6cm, dziewczynka <3

acygan, Tęskniąca, Kinga., darika, Andzia123, Agusia_pia, MaGo, Rene, jasmina6 lubią tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:

W koncu dziewuszka :) gratulacje :) i jaka duza, super :)

Sassy lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok to sie troche uspokoilam bo ja wlasnie bardzo chcialabym karmic ;) moja mama mnie karmila, ale nie wiem ile, siostre starsza tylko 3 miesiace bo sie zatrula jadem kielbasianym i nie mogla karmic.

Co do bolu podczas kichania to tez tak mam wiec chyba to normalne :)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy gratulacje :D

Sassy lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:
    Gratulację i trochę zazdroszczę.

Ps. Jeśli któraś z was nastawia się na chustonoszenie, to chustę można wykorzystać do obwiązywania brzucha, co ponoć (w poprzedniej ciąży o tym nie wiedziałam, więc nie mam doświadczeń osobistych)
    -pomaga odciążyć kręgosłup,
    -minimalizuje bóle,
    -ogrzewa brzuch, gdy ostatni trymestr przypada jesienią lub zimą,
    daje mamie poczucie zaopiekowania i odgrodzenia ciążowego brzuszka od świata zewnętrznego.

Filmiki instruktażowe są np na yt np
    Motanie z użyciem chusty elastycznej
    https://m.youtube.com/watch?v=yzj0gU8fhWc
    Motanie chusty tkanej
    https://m.youtube.com/watch?v=ZF-kJT5Wkhw

Sassy lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w poniedzialek wizyte wiec moze tez sie dowiem jaka plec :) nie moge sie doczekac a poki co posluchalam sobie serduszka maluszka ;)

Przykro mi ze sie ja sie zle czuje bo z pewnoscia dziecie to czuje :(

• Katy Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które były już na usg prenatalnym. Czy można na nie iść z partnerem? :) Bo chciałabym jakoś go bardziej zaangażować w ciążę i na taki pomysł wpadłam :) Mam dzisiaj jakiś dzień pytań haha

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy oczywiście że możesz iść z partnerem, na każdą wizytę możesz iść z partnerem :)
    ja chcę aby na następną wizytę mąż był ze mną, zaproszę go do gabinetu jak już lekarz mnie zbada na fotelu i będzie się szykował do usg mam już przez brzuch :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy gratki!!!

Sassy lubi tę wiadomość

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj chlopak jest na kazdej wizycie ze mna :) chodzi ze mna wszedzie, czy do poloznej czy do lekarza domowego. Bardzo jest zaangazowany a i dla nas to super chwila gdy mozemy razem przezywac jak widzimy dziecie na monitorze :)

‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ