Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie mialam na razie snow o dziecku, tym bardziej o plci, za to erotyczne bardzo czesto, a w realu ochoty brak
Ale mam przeczucie na dziewczynke, przytulanko bylo sporo przez owulacja, pozniej dopiero po, maz chcial zawsze dziewczynke,ale na ostatnim usg jak zobaczyl bobasa, powiedzial, ze nie, to bedzie chlopak
Nawet nie pomyslalam o tym mleku,faktycznie bedzie trzeba sie nad tym zastanowic, bo skad bede wiedziec,czy bede mogla karmic.
I ja mam pytanie do Was. Boli Was brzuch podczas kichania? Jak zle sie uloze, to taki silny bol podbrzusza potrafi mnie zlapac ze ho ho.jasmina6 lubi tę wiadomość
-
Mnie nie boli, za to wieczorami zwlaszcza po takim bardziej intensywnym dniu czuje lekki bol i doslownie brzuch mi puchnie, następnego dnia rano jest o wiele mniejszy. Wczoraj tak mialam, calkiem intensywny dzien w pracy, po pracy szybko zjesc obiadek, zaraz mama przyjechala na paznokcie i jeszcze pozniej na godzinny spacer z przyjaciolka sie wybralam i no juz na tym spacerze czulam ze jest wiekszy, taki napięty. Ale za to jak wrocilam i sie polozylam to czulam motylka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 10:45
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Ja po pierwszej nocy z moją poduchą SuperMami i wyspałam się
Wreszcie nie budzę się na brzuchu w nocy. Jedynie co obroty muszę poćeiczyć, żeby mi bardziej płynnie to szło, ale pewno kwestia czasu i będę się obracała we śnie
A tak to mam zachciankę na ciasteczka z jabłkiem, więc zaraz ruszam do kuchni -
A co do bólu podczas kichania - czasami trafia się jak leżę i kichnę, że poczuje ból w więzadłach. Dlatego staram się teraz podnosić do pozycji siedzącej jak zbiera mi się na kichanie - wtedy żaden ból się nie pojawia
-
nick nieaktualnyMnie pobolewa brzuch ale to pewnie dlatego ze maluszek robi sobie miejsce
Ja dzisiaj umieram. Bol glowy masakryczny ale fizjoterapeutka powiedziala ze bedzie gorzej po pierwszych cwiczeniach. Najlepsze jest to ze wczoraj tylko sprawdzila gdzie boli - bardzo napiete miesnie barkow i karku mam a dzisiaj juz ledwo sie ruszam. Strach glowa ruszyc bo tak boli
Naprawde nie zycze Wam takiego bolu. Chyba wolalabym wymiotowac
Jak tu sie cieszyc z bycia w ciazy..
-
acygan wrote:Ja nie mialam na razie snow o dziecku, tym bardziej o plci, za to erotyczne bardzo czesto, a w realu ochoty brak
Ale mam przeczucie na dziewczynke, przytulanko bylo sporo przez owulacja, pozniej dopiero po, maz chcial zawsze dziewczynke,ale na ostatnim usg jak zobaczyl bobasa, powiedzial, ze nie, to bedzie chlopak
Nawet nie pomyslalam o tym mleku,faktycznie bedzie trzeba sie nad tym zastanowic, bo skad bede wiedziec,czy bede mogla karmic.
I ja mam pytanie do Was. Boli Was brzuch podczas kichania? Jak zle sie uloze, to taki silny bol podbrzusza potrafi mnie zlapac ze ho ho.
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
casteam wrote:Mnie pobolewa brzuch ale to pewnie dlatego ze maluszek robi sobie miejsce
Ja dzisiaj umieram. Bol glowy masakryczny ale fizjoterapeutka powiedziala ze bedzie gorzej po pierwszych cwiczeniach. Najlepsze jest to ze wczoraj tylko sprawdzila gdzie boli - bardzo napiete miesnie barkow i karku mam a dzisiaj juz ledwo sie ruszam. Strach glowa ruszyc bo tak boli
Naprawde nie zycze Wam takiego bolu. Chyba wolalabym wymiotowac
Jak tu sie cieszyc z bycia w ciazy..
Ale moze to znak, ze wlasnie tu lezy przyczyna? Mialabys przynajmniej problem rozwiazany. Ja znowu leze i cierpiepostanowilam, ze cos z tym musze zrobic i jesli nie bedzie przechodzic, a krew bedzie ok, to chyba nie bede czekac na wizyte u gina tylko ide do lekarza rodzinnego po skierowanie do neurologa.
Przestalam sie martwic tym bolem przy kichaniu, skoro nie tylko ja go czuje -
grzanewino wrote:ja bym chciała wiedzieć, mój mąż dla odmiany nie chce wiedzieć, może dlatego, że jego bratu miała urodzic się córka, na każdym usg widoczna była córka, nawet na 8D
a później w szpitalu: Panie Pawle, ma Pan syna!
-
Katy wrote:Ciekawe jak to jest z tymi przeczuciami i snami faktycznie
Mi np. na samym poczatku ciazy snil sie tak realny sen, w ktorym poronilam,ze do pierwszego usg strasznie sie balam, ze faktycznie cos bedzie nie tak:(
Mam takie pytanie, moze dosyc glupie, ale mnie nurtuje. Czy zamierzacie kupowac mleko modyfikowane na wszelki wypadek gdyby okazalo sie, ze macie zbyt malo pokarmu lub z jakiegos powodu nie będziecie mogly karmić?
acygan, Katy, Kachna62, Sassy lubią tę wiadomość
-
Ok to sie troche uspokoilam bo ja wlasnie bardzo chcialabym karmic
moja mama mnie karmila, ale nie wiem ile, siostre starsza tylko 3 miesiace bo sie zatrula jadem kielbasianym i nie mogla karmic.
Co do bolu podczas kichania to tez tak mam wiec chyba to normalne
-
Sassy wrote:Właśnie wróciłam z badania, 9,6cm, dziewczynka
Ps. Jeśli któraś z was nastawia się na chustonoszenie, to chustę można wykorzystać do obwiązywania brzucha, co ponoć (w poprzedniej ciąży o tym nie wiedziałam, więc nie mam doświadczeń osobistych)
-pomaga odciążyć kręgosłup,
-minimalizuje bóle,
-ogrzewa brzuch, gdy ostatni trymestr przypada jesienią lub zimą,
daje mamie poczucie zaopiekowania i odgrodzenia ciążowego brzuszka od świata zewnętrznego.
Filmiki instruktażowe są np na yt np
Motanie z użyciem chusty elastycznej
https://m.youtube.com/watch?v=yzj0gU8fhWc
Motanie chusty tkanej
https://m.youtube.com/watch?v=ZF-kJT5WkhwSassy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Katy oczywiście że możesz iść z partnerem, na każdą wizytę możesz iść z partnerem
ja chcę aby na następną wizytę mąż był ze mną, zaproszę go do gabinetu jak już lekarz mnie zbada na fotelu i będzie się szykował do usg mam już przez brzuch -
nick nieaktualny