X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie o dziwo słońce świeci- a miało padać dziś.
    Przy kichaniu też mnie boli, czasem mniej czasem bardziej

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) U mnie pogoda brzydka niestety...Dzisiaj w planach mam lenistwo :D

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

MM nie kupuję i nie zabieram, bardzo chcę karmić piersią i nie dopuszczam do siebie myśli, że może się nie udać. Bardzo mi na tym zależy. Zastanawiam się jak mogę się jeszcze przygotować na to, poza pozytywnym nastawieniem.[/QUOTE]
    Koleżanka mówiła ze warto wziac ze soba do szpitala laktator elektryczny zeby pobudzac laktacje. Ona na poczatku miala taki zwykly ręczny i nic jej to nie dawalo, maz pojechal do sklepu i kupil ten elektryczny to w ciagu dwoch dni juz miala nawal ;)

Sassy lubi tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mi w tym cytowaniu nie wychodzi :p

qb3ci09k2rozqy86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis wyprawiamy drugie urodziny coreczki wiec caly dzien bede stac w kuchni :) Wczoraj po wizycie upieklam sernik, jablecznik z lukrem (niebo w gębie!!) i zrobilam jej tort. Wieczorem dokonczylam szyc ten spiworek - nigdy wiecej- meczylam sie z tym 2 wieczory ale w koncu jest. Polozylam sie do lozka o 1 w nocy, a o 1:15 Młoda zaczela miec koszmary nocne wiec ostatecznie poszlam spac przed 2 :) Ale ns szczescie mloda spala do 9:40 woec dala nam sir wyspać :)
    Milego dnia! Ide robic salatki i mięska na kolacje i dmuchac balony :)

ps. Mleka modyfikowanego nie kupuje bo w szpitalu maja takie male buteleczki jak widza ze dziecko nie potrafi zlapac cyca i polozne same dokarmiaja (oczywiscie o ile wyrazisz na to zgode) np. wtedy gdy kobieta jest po cc i nie ma przy sobie dziecka cala dobę. W domu juz karmiłam piersią do 20go miesiaca życia i potem nie mialam juz potrzeby podawac mlodej mleka mod. bo jadla duzo nabialu pod inna postacią. Drugie tez planuje karmić ponad rok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2017, 10:20

• Paatka Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paskudnie deszczowy dzień :( Ja dzisiaj w odwiedziny do teściowej i rodziców, ale najchetniej zostałabym w domu.
    Wczoraj cały dzień miałam bóle w lewej pachwinie, lekarz już wcześniej mi mówił, że jest to związane z więzadłami i ich rozrastaniem, ale strasznie denerwujące ciągnięcie to było, że aż chodzenie sprawiało dyskomfort. Dziś już nie czuje na szczęście.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Halina90 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Jak tam w szpitalu? Wiadomo kiedy wychodzisz?

Wczoraj przelezalam caly dzien w lozku, nic nie zrobilam. Dzis znow glowa boli jak nie wiem. Nie potrafie juz funkcjonowac. Mielismy z mezem jechac na zakupy, ale nie wiem czy dam rade. Wysmarowalam sie amolem i leze. Nie wiem czy teraz nawet ruchy dziecka by cokolwiek zmienily, nie mozna o tym bolu zapomniec.

A może to zakupy to właśnie będzie dobry pomysł. Sama wiem po sobie że czasem od leżenia bardzo boli mnie głowa.

A tak wgl piszesz że stosujesz Amol. Nie chce siać paniki, ale mi lekarze odradzili amol w ciąży jak miałam ból barku

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    MM nie kupuję i nie zabieram, bardzo chcę karmić piersią i nie dopuszczam do siebie myśli, że może się nie udać. Bardzo mi na tym zależy. Zastanawiam się jak mogę się jeszcze przygotować na to, poza pozytywnym nastawieniem.
    Koleżanka mówiła ze warto wziac ze soba do szpitala laktator elektryczny zeby pobudzac laktacje. Ona na poczatku miala taki zwykly ręczny i nic jej to nie dawalo, maz pojechal do sklepu i kupil ten elektryczny to w ciagu dwoch dni juz miala nawal ;)[/QUOTE]
    Laktator można w wielu miejscach wypożyczyć. Nie wiem czy jest sens go kupować. Ja nie kupiłam i nie był potrzebny. Większość znajomych z bbf (poprzedniej ciąży), po miesiącu sprzedawało swój laktator.

Ps Jeśli są tu dziewczyny, ktôre będą rodzić w de, to tam laktator jest zwykle na oddziale, a do domu wypożycza się w aptece (na receptę od lekarza)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, mozna wypozyczyc, o tym zapomnialam napisac, kolezanki maz kupil bo akurat nie bylo zadnego dostepnego :)

qb3ci09k2rozqy86.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halina90 wrote:
    A może to zakupy to właśnie będzie dobry pomysł. Sama wiem po sobie że czasem od leżenia bardzo boli mnie głowa.

A tak wgl piszesz że stosujesz Amol. Nie chce siać paniki, ale mi lekarze odradzili amol w ciąży jak miałam ból barku

Powiem Ci, ze tez rozne opinie slysze o tym amolu. Ale sama juz nie wiem, co gorsze dla dziecka,czy to ze raz sie amolem posmaruje, czy to, ze ciagle odczuwam bol :( i tak mi on nic nie pomogl. Czekam na wyniki morfologii, jesli tam bedzie wszystko ok,ide do lekarza. Czytalam, ze anemia tez daje takie objawy. A mialam wymioty, malo co jadlam, wiec moze to przez to.
    Maz sam pojechal na zakupy, ja nie dalam rady. Jak chodze to jest jeszcze gorzej. Zawroty glowy i nudności ,wiec wole lezec.

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Jak tam w szpitalu? Wiadomo kiedy wychodzisz?
    Jeden lekarz wspominał coś o jutrze, ale nie był to ordynator więc nie wiem ile jego słowo jest warte ;)

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Dokładnie Totoro, jeszcze niech zacznie mowić o bólu porodowym ;P

Haha, otóż to :D

Pomaranczka33 ja czuję te smyrania itp. codziennie :) nie wierzę, że może to być coś innego :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Powiem Ci, ze tez rozne opinie slysze o tym amolu. Ale sama juz nie wiem, co gorsze dla dziecka,czy to ze raz sie amolem posmaruje, czy to, ze ciagle odczuwam bol :( i tak mi on nic nie pomogl. Czekam na wyniki morfologii, jesli tam bedzie wszystko ok,ide do lekarza. Czytalam, ze anemia tez daje takie objawy. A mialam wymioty, malo co jadlam, wiec moze to przez to.
    Maz sam pojechal na zakupy, ja nie dalam rady. Jak chodze to jest jeszcze gorzej. Zawroty glowy i nudności ,wiec wole lezec.

Ja tez uzywalam amolu. Smarowalam skronie i czolo. Troszke pomagalo. Sprobuj cieply albo zimny oklad na kark. Tez pomaga. Poczytalam ze amol mozna. W koncu go nie pijemy, tylko jest do smarowania.
    Tez mnie nadal boli glowa. Troche siedze, troche leze ale zawsze musze miec podparta glowe. Nudnosci lapia mnie wieczorami aczkolwiek czasami w ciagu dnia tez musze chociaz raz zwymiotowac i wtedy pomaga. Dziwna zaleznosc :)

Pol nocy nie spalam. Musialam jechac po mojego pijaczka :) kolega pepkowe robil ;)

• acygan Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Ja tez uzywalam amolu. Smarowalam skronie i czolo. Troszke pomagalo. Sprobuj cieply albo zimny oklad na kark. Tez pomaga. Poczytalam ze amol mozna. W koncu go nie pijemy, tylko jest do smarowania.
    Tez mnie nadal boli glowa. Troche siedze, troche leze ale zawsze musze miec podparta glowe. Nudnosci lapia mnie wieczorami aczkolwiek czasami w ciagu dnia tez musze chociaz raz zwymiotowac i wtedy pomaga. Dziwna zaleznosc :)

Pol nocy nie spalam. Musialam jechac po mojego pijaczka :) kolega pepkowe robil ;)

Tak, ja tez tak mam, ze jak zwymiotuje,to jest lepiej z glowa. Teraz wstalam,wypilam kawe i troche pomogło,ale zaznacze,ze cisnienie mam dobre. Ale w ciagu ostatniego tygodnia tylko raz wymiotowalan, wiec jest juz z tym poprawa. A dobra masz morfologie?sprobuje z tymi okladami :)

Jasmina ja Ci wspolczuje, nie cierpie szpitali i nie wiem jak bym tam wytrzymala.

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwietniu Cię czeka ;) ale wtedy pocieszające jest to ze idziesz sama a wracasz z dzieckiem ;)

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
  • acygan Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle,ze wtedy czas mi zleci niewiadomo kiedy :) i pociesza mnie to, ze w moim szpitalu sa sale dwuosobowe,wiec i spokojniej troche :) nie orientuje sie w sumie,jak jest w innych szpitalach :)

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy starszaku nie kupowałam mm do szpitala czy do domu bo byłam nastawiona na karmienie piersią, niestety były to kropelki eh musiałam podac szpitalne mm bo mały wył bo był głodny .. teraz boje sie powtórki z rozrywki i odrazu kupuje laktator elektryczny, bo ręczny to można sobie w buty wsadzić .. namachałam sie przy opcji 7 5 2 z kazdej piersi i tak gucio z tego było..

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś model tego elektrycznego polecacie?

3i49uay3vn9a2peg.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    spokojnie tu dziś ;)

powiedzcie mi dziewczyny, czy ktoras tez tak ma....oprocz lichej kondycji, zmeczenia, jakis tam ciagniec w podbrzuszu to w ogole nie czuje sie " w ciazy". Czasem mam tak, ze zapominam o moim innym stanie....szczegolnie rano, kiedy brzuszka prawie nie widac. Jak mam lepszy dzien to jest tak jak przed ciaza...nic odmiennego nie czuje...
    powiedzcie mi ...doszukuje sie problemow?, jestem wyjatkiem? czy moze ze mna cos nie tak? A moze Wy tez tak macie i ja niepotrzebnie panikuje? ;)

Pozdrawiam goraco w zimna niedziele :)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 11:34

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ