Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja odkad przestalam wymiotowac tez nie czuje jakbym byla w ciazy
Nie narzekam szczerze mowiac :p A bola ktoras z Was moze piersi? Mnie bolaly strasznie, ale tylko na samym poczatku, a teraz sutki mnie troche pieka i tyle. Nie wiem czy to dobrze czy zle...
-
Katy wrote:Ja odkad przestalam wymiotowac tez nie czuje jakbym byla w ciazy
Nie narzekam szczerze mowiac :p A bola ktoras z Was moze piersi? Mnie bolaly strasznie, ale tylko na samym poczatku, a teraz sutki mnie troche pieka i tyle. Nie wiem czy to dobrze czy zle...
-
Tęskniąca wrote:Hej,
spokojnie tu dziś
powiedzcie mi dziewczyny, czy ktoras tez tak ma....oprocz lichej kondycji, zmeczenia, jakis tam ciagniec w podbrzuszu to w ogole nie czuje sie " w ciazy". Czasem mam tak, ze zapominam o moim innym stanie....szczegolnie rano, kiedy brzuszka prawie nie widac. Jak mam lepszy dzien to jest tak jak przed ciaza...nic odmiennego nie czuje...
powiedzcie mi ...doszukuje sie problemow?, jestem wyjatkiem? czy moze ze mna cos nie tak? A moze Wy tez tak macie i ja niepotrzebnie panikuje?
Pozdrawiam goraco w zimna niedzieledrugi trymestr zaczął się dla mnie łaskawie
raz na kilka dni zwymiotuję, najczęściej przez zapachy i czasem lekko ćmi brzuch. Ale kondycji nie mam w ogóle, sapie jak parowóz po najmniejszym wysiłku i serce mało nie wyskoczy z piersi
Marcel❤
-
U mnie wraz z II trymestrem przeszły mdłości i wymioty oraz ogólne zmęczenie ale ból piersi nie odpuścił. Tzn może trochę mniej bolą, ale bolą. Brzuch jest spory, to znaczy widac go i rano i wieczorem więc nie daje zapomnieć o sobie, że jestem w ciąży
.
A my dzisiaj byliśmy w kinie na 3d Geostorm i na małych zakupach, bo samopoczucie bardzo dobre.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
ja tez nie czuje się czasem jak w ciąży po za tym ze piersi urosły i brzuszek już widać. zmęczenie odeszło, mam więcej siły i chęci do działania. czasem coś zaboli w brzuchu i przypomina żebym jednak uważała
-
Ja odczuwam moj stan i to bardzo wyraznie.
Jestem z siebie dumna, bo wstalam dzisiaj, pojechalismy do tesciow i troche glowa mniej boli. Dostalam dzem z wlasnych truskawek, soczek malinowy tez z wlasnych malin, takze tesciowa dbaMaGo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tęskniąca wrote:Hej,
spokojnie tu dziś
powiedzcie mi dziewczyny, czy ktoras tez tak ma....oprocz lichej kondycji, zmeczenia, jakis tam ciagniec w podbrzuszu to w ogole nie czuje sie " w ciazy". Czasem mam tak, ze zapominam o moim innym stanie....szczegolnie rano, kiedy brzuszka prawie nie widac. Jak mam lepszy dzien to jest tak jak przed ciaza...nic odmiennego nie czuje...
powiedzcie mi ...doszukuje sie problemow?, jestem wyjatkiem? czy moze ze mna cos nie tak? A moze Wy tez tak macie i ja niepotrzebnie panikuje?
Pozdrawiam goraco w zimna niedziele
mam tak samo az boje sie isc na wizyte ...
-
acygan wrote:Ja odczuwam moj stan i to bardzo wyraznie.
Jestem z siebie dumna, bo wstalam dzisiaj, pojechalismy do tesciow i troche glowa mniej boli. Dostalam dzem z wlasnych truskawek, soczek malinowy tez z wlasnych malin, takze tesciowa dba
Ja mam niskie cisnienie zwykle 100/60
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Co do laktatorów czytałam że mamy polecają te profesionalne modele (ale to dla tych, które rozważają wypożyczenie, bo są kosmicznie drogie). Sama rozważałam zakup medela swing lub lansinoah (te drugie miały mniej negatywnych komentarzy nt ich awaryjności). Ostatecznie nie kupiłam żadnego i to była dobra decyzja, bo nie był potrzebny. Z poprzedniego wątku na bbf pamiętam, że kilka dziewczyn kupiło canpol (też mowa o elektrycznym) i miały z nim jakieś przeboje, coś się chyba psuł, ale dokładnie nie paniętam;)
jasmina6 lubi tę wiadomość
-
Same maliny nie powodują skurczy - to mit. Już na forum pare razy było to podkreślane, że to liście malin mogą się do nich przyczynić, a nie same maliny. Chociaż i na temat liści malin informacje, że tak jest nie są jednoznaczne.
Mnie obudził ból gardła, także popijam właśnie herbatkę z miodem i cytryną -
Kinga. wrote:Co do laktatorów czytałam że mamy polecają te profesionalne modele (ale to dla tych, które rozważają wypożyczenie, bo są kosmicznie drogie). Sama rozważałam zakup medela swing lub lansinoah (te drugie miały mniej negatywnych komentarzy nt ich awaryjności). Ostatecznie nie kupiłam żadnego i to była dobra decyzja, bo nie był potrzebny. Z poprzedniego wątku na bbf pamiętam, że kilka dziewczyn kupiło canpol (też mowa o elektrycznym) i miały z nim jakieś przeboje, coś się chyba psuł, ale dokładnie nie paniętam;)
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Paatka wrote:Same maliny nie powodują skurczy - to mit. Już na forum pare razy było to podkreślane, że to liście malin mogą się do nich przyczynić, a nie same maliny. Chociaż i na temat liści malin informacje, że tak jest nie są jednoznaczne.
Mnie obudził ból gardła, także popijam właśnie herbatkę z miodem i cytryną
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015