X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też z objawami spokojnie. Ciągnięcia pachwin, kłucia są, ale prócz tego to faktycznie widzę różnicę między 1 i 2 trymestrem. Ale o ciąży pamiętam bo sporawy brzuszek nie daje zapomnieć :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca ja rowniez zero objawow oprocz czasem ciagniecia w brzuchu. Ale ja ogolnie od poczatku wgl brak objawow oprocz tego ze kilka dni mnie mdlilo na poczatku ciazy ;)

Jutro jade oddac mocz na posiew. Mam nadzieje ze wyjdzie mi dobrze.

xk81pfk.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:

Jutro jade oddac mocz na posiew. Mam nadzieje ze wyjdzie mi dobrze.

Bedzie dobrze , trzymam kciuki, daj znac!!!

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie żołądek boli od tygodnia. Ale tak paskudnie że ciężko mi funkcjonować

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkad przestalam wymiotowac tez nie czuje jakbym byla w ciazy :) Nie narzekam szczerze mowiac :p A bola ktoras z Was moze piersi? Mnie bolaly strasznie, ale tylko na samym poczatku, a teraz sutki mnie troche pieka i tyle. Nie wiem czy to dobrze czy zle...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Ja odkad przestalam wymiotowac tez nie czuje jakbym byla w ciazy :) Nie narzekam szczerze mowiac :p A bola ktoras z Was moze piersi? Mnie bolaly strasznie, ale tylko na samym poczatku, a teraz sutki mnie troche pieka i tyle. Nie wiem czy to dobrze czy zle...
    Mnie bolą przy zmianach temperatury (bardzo), także się powoli zaczyna. Chyba będę musiała je jakoś ekstra ubierać, bo teraz ma przyjść ochłodzenie.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja odkąd zaczęłam drugi trymestr też nie czuję wcale, że jestem w ciąży, piersi nie bolą, sutki też przestały być mega wrażliwe, fajnie jest :)

Katy lubi tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie strasznie bolą piersi, musiałam przejść na stanik sportowy-ale teraz znowu są rozlane:P a nie jędrne. Ale myślę, że boli bo to mleko ruszyło.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Hej,
    spokojnie tu dziś ;)

powiedzcie mi dziewczyny, czy ktoras tez tak ma....oprocz lichej kondycji, zmeczenia, jakis tam ciagniec w podbrzuszu to w ogole nie czuje sie " w ciazy". Czasem mam tak, ze zapominam o moim innym stanie....szczegolnie rano, kiedy brzuszka prawie nie widac. Jak mam lepszy dzien to jest tak jak przed ciaza...nic odmiennego nie czuje...
    powiedzcie mi ...doszukuje sie problemow?, jestem wyjatkiem? czy moze ze mna cos nie tak? A moze Wy tez tak macie i ja niepotrzebnie panikuje? ;)

Pozdrawiam goraco w zimna niedziele :)
    Mam identycznie :) drugi trymestr zaczął się dla mnie łaskawie :) raz na kilka dni zwymiotuję, najczęściej przez zapachy i czasem lekko ćmi brzuch. Ale kondycji nie mam w ogóle, sapie jak parowóz po najmniejszym wysiłku i serce mało nie wyskoczy z piersi :O

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wraz z II trymestrem przeszły mdłości i wymioty oraz ogólne zmęczenie ale ból piersi nie odpuścił. Tzn może trochę mniej bolą, ale bolą. Brzuch jest spory, to znaczy widac go i rano i wieczorem więc nie daje zapomnieć o sobie, że jestem w ciąży :-).
    A my dzisiaj byliśmy w kinie na 3d Geostorm i na małych zakupach, bo samopoczucie bardzo dobre ;-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie czuje się czasem jak w ciąży po za tym ze piersi urosły i brzuszek już widać. zmęczenie odeszło, mam więcej siły i chęci do działania. czasem coś zaboli w brzuchu i przypomina żebym jednak uważała

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odczuwam moj stan i to bardzo wyraznie.

Jestem z siebie dumna, bo wstalam dzisiaj, pojechalismy do tesciow i troche glowa mniej boli. Dostalam dzem z wlasnych truskawek, soczek malinowy tez z wlasnych malin, takze tesciowa dba :)

MaGo lubi tę wiadomość

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy macie problem z niskim ciśnieniem?

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w drugim trymestrze tez czuje sie super! :) i bardzo mnie to cieszy bo pierwszy przerzygany :)

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Hej,
    spokojnie tu dziś ;)

powiedzcie mi dziewczyny, czy ktoras tez tak ma....oprocz lichej kondycji, zmeczenia, jakis tam ciagniec w podbrzuszu to w ogole nie czuje sie " w ciazy". Czasem mam tak, ze zapominam o moim innym stanie....szczegolnie rano, kiedy brzuszka prawie nie widac. Jak mam lepszy dzien to jest tak jak przed ciaza...nic odmiennego nie czuje...
    powiedzcie mi ...doszukuje sie problemow?, jestem wyjatkiem? czy moze ze mna cos nie tak? A moze Wy tez tak macie i ja niepotrzebnie panikuje? ;)

Pozdrawiam goraco w zimna niedziele :)

mam tak samo az boje sie isc na wizyte ...

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Ja odczuwam moj stan i to bardzo wyraznie.

Jestem z siebie dumna, bo wstalam dzisiaj, pojechalismy do tesciow i troche glowa mniej boli. Dostalam dzem z wlasnych truskawek, soczek malinowy tez z wlasnych malin, takze tesciowa dba :)
    Uważaj na maliny, mogą powodować skurcze.
    Ja mam niskie cisnienie zwykle 100/60

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 03:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do laktatorów czytałam że mamy polecają te profesionalne modele (ale to dla tych, które rozważają wypożyczenie, bo są kosmicznie drogie). Sama rozważałam zakup medela swing lub lansinoah (te drugie miały mniej negatywnych komentarzy nt ich awaryjności). Ostatecznie nie kupiłam żadnego i to była dobra decyzja, bo nie był potrzebny. Z poprzedniego wątku na bbf pamiętam, że kilka dziewczyn kupiło canpol (też mowa o elektrycznym) i miały z nim jakieś przeboje, coś się chyba psuł, ale dokładnie nie paniętam;)

jasmina6 lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same maliny nie powodują skurczy - to mit. Już na forum pare razy było to podkreślane, że to liście malin mogą się do nich przyczynić, a nie same maliny. Chociaż i na temat liści malin informacje, że tak jest nie są jednoznaczne.

Mnie obudził ból gardła, także popijam właśnie herbatkę z miodem i cytryną :(

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Co do laktatorów czytałam że mamy polecają te profesionalne modele (ale to dla tych, które rozważają wypożyczenie, bo są kosmicznie drogie). Sama rozważałam zakup medela swing lub lansinoah (te drugie miały mniej negatywnych komentarzy nt ich awaryjności). Ostatecznie nie kupiłam żadnego i to była dobra decyzja, bo nie był potrzebny. Z poprzedniego wątku na bbf pamiętam, że kilka dziewczyn kupiło canpol (też mowa o elektrycznym) i miały z nim jakieś przeboje, coś się chyba psuł, ale dokładnie nie paniętam;)
    Co znaczy kosmicznie drogie?

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Same maliny nie powodują skurczy - to mit. Już na forum pare razy było to podkreślane, że to liście malin mogą się do nich przyczynić, a nie same maliny. Chociaż i na temat liści malin informacje, że tak jest nie są jednoznaczne.

Mnie obudził ból gardła, także popijam właśnie herbatkę z miodem i cytryną :(
    O widzisz, dobrze wiedzieć

3i49uay3vn9a2peg.png
‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ