Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
casteam wrote:W Holandii daja wybor
ale wlasciwie kazda babka chce rodzic w szpitalu - sale sa jednoosobowe, w sali jest sprzet do ratowania zycia w razie w, inkubator, tv, lozko dla meza, komputer, lodowka, prysznic, no i do pielegnacji maluszka. Wszystko fajnie ale jak porod bez komplikacji to nawet nie ma czasu z tego skorzystac bo po 2h sie wychodzi do domu
Haha dobreno ale zawsze to jakies udogodnienie dla tych, ktore zostaja tam dluzej
-
nick nieaktualny
-
Ja w tym roku miałam pierwszy raz okazję leżeć w szpitalu... zaledwie dwa dni, a wspominam je koszmarnie. Teraz wierzę, że będzie inaczej bo mam te dni spędzić z maleństwem, także myślę, że zupełnie inaczej do tego podejdę.
No i przede wszystkim w innym szpitalu niż poprzednio.
-
Ja lezalam w wieku 17 lat przez 5 dni, to pierwszy dzien przeplakalam
w dodatku w izolatce,z zakazem wychodzenia z sali, dobrze ze komputer mialam z dostepem do Internetu,bo nawet tv bylo platne. Ciekawostka dla dziewczyn ze stolicy, takie bajery w miedzylesiu i w dodatku na oddziale dzieciecym
-
U mnie 280 usg prenatalne.
240 pappa nie zrobiłam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyacygan wrote:Ja lezalam w wieku 17 lat przez 5 dni, to pierwszy dzien przeplakalam
w dodatku w izolatce,z zakazem wychodzenia z sali, dobrze ze komputer mialam z dostepem do Internetu,bo nawet tv bylo platne. Ciekawostka dla dziewczyn ze stolicy, takie bajery w miedzylesiu i w dodatku na oddziale dzieciecym
u mnie w calym szpitalu byly platne - na dzieciecym tez
Nawet łóżka dla rodziców na dzieciecym byly platne co bylo dla mnie totalna porazka ale szpitale sa zadluzone i szukają kasy gdzie mogą bo niestety dyrektorzy scigaja potem ordynatorow za dlugi na oddzialach
Dlatego szukajcie szpitali bez dlugow, moze bedzie tam wiecej udogodnień
-
casteam wrote:Ja mam do zaplaty za usg z testem pappa 170 euro
Ale np NIPT tez tyle kosztuje
U nas jest to kwota 10 razy tyle. -
Asiaa Super gratulacje
Asiaa1201 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Katy wrote:A myslalam, ze 290 zl to duzo :p Bo tyle mi teraz babka powiedziala
. Poza tym badanie było warte swojej ceny - ponad pół godziny w gabinecie, wszystko dokładnie nam opowiadał (nie tylko sam oglądał i milczał) oraz dostaliśmy bardzo obszerny opis z badania i masę zdjęć
. No i poznaliśmy płeć. Nawet moja gin mi już w kartę ciąży wpisała bo powiedziała, że ten lekarz niezwykle rzadko się myli
.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️