X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justysbp Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się cieszyła ;)
    Jeszcze utyjesz tyle ile trzeba :)

eikt3e3kj1qmtans.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, zaczynam dzis 15 tydzien :)

Wozek kupuje nowy. Myslalam chwile nad uzywanym, ale chce miec wiecej dzieci niz jedno, wiec inwestuje.

Casteam wazylam sie wczoraj po dwoch posilkach i waga nadal stoi na tym, co spadlo w 1 trymestrze. Zaczelam juz jesc w miare normalnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jem dalej ;))

My kupimy nowy wozek ;) to bedzie raczej nasze jedyne dziecko ale w zasadzie to nigdy nic nie wiadomo ;) chcialabym dwoje ale nie wiem czy sie zdecydujemy hehe :)

• justysbp Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam :)
    Ja byłam bardzo aktywna. Dużo ćwiczyłam, żeby niedoczynność tarczycy dawała się utrzymać w jakiś akceptowalnych dla mnie ramach.
    Teraz zostały mi spacery z psem i od czasu do czasu zrobię jakieś ćwiczenia dla ciężarówek, ale to nie to samo co mocne treningi 5-6 razy w tyg, a więc od lipca mam 4kg na plusie. Będę miała co robić w przyszłym roku żeby ten tłuszcz spalić :)

eikt3e3kj1qmtans.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek nowy - również planujemy minimum 2 dzieci.

Dzisiaj obudziłam się przestraszona bo o 4 przy przebudzeniu miałam całkowicie twardą macicę... Nie wiem co to było, zmieniłam bok z prawego na lewy i po jakimś czasie puściło, ale i tak już ciśnienie podskoczyło i niewiele później już spałam :/

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Halina90 Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysbp wrote:
    Zazdroszczę wam :)
    Ja byłam bardzo aktywna. Dużo ćwiczyłam, żeby niedoczynność tarczycy dawała się utrzymać w jakiś akceptowalnych dla mnie ramach.
    Teraz zostały mi spacery z psem i od czasu do czasu zrobię jakieś ćwiczenia dla ciężarówek, ale to nie to samo co mocne treningi 5-6 razy w tyg, a więc od lipca mam 4kg na plusie. Będę miała co robić w przyszłym roku żeby ten tłuszcz spalić :)
    Nie martw się Kochana.
    Ja mam podobnie z ta różnica że u mnie była to praca, stres, nieregularne ubogie posiłki.

Od kiedy wyluzowalam to już na pierwszym wazeniu waga poszła jakieś 3 kg. Od tamtego czasu przez miesiąc ok. 1 kg. Mam nadzieje że ten przyrost nie będzie większy tym bardziej że coraz gorsze pogody i czeka mnie siedzenie w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 09:51

justysbp lubi tę wiadomość

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj i u mnie waga leci w górę, od dwóch tyg nie wchodzę na wagę, nie chcę boję się jej :D
    ja za dużo jadłam słodyczy i to przez to, teraz odstawiam i może coś się zmieni :)
    dziś nawet powiedziałam teściowej żeby mi mięso na kotlety odłożyła to zrobię sobie na parze bo mi po smażonym zgaga dokucza, fakt dokucza ale nie aż tak bardzo ale zawsze to mniej tłuste będzie i lżejsze na żołądek.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wózek kupujemy nowy:)

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 24 października 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Wózek nowy - również planujemy minimum 2 dzieci.

Dzisiaj obudziłam się przestraszona bo o 4 przy przebudzeniu miałam całkowicie twardą macicę... Nie wiem co to było, zmieniłam bok z prawego na lewy i po jakimś czasie puściło, ale i tak już ciśnienie podskoczyło i niewiele później już spałam :/
    Tez tak mam i od razu siku Ide ale i tak nadal twardy po. Ale mija po jakims czasie takzepewnje normalne

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też wózek nowy kupujemy i pewnie wybierzemy kolor uniwersalny żeby pasował na drugie dzieciątko :)

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 24 października 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    no ja właśnie próbuję się wsłuchać ale póki co ruchów nie czuję :( mama mówi że koło 20 tc już powinnam czuć ruchy więc czekam cierpliwie.

ja dziś byłam na zakupach spożywczych kupiłam warzywa na sałatki :) wprowadzam zmiany w swojej diecie. odstawiam słodycze, kolację zamieniam z kanapek na zdrowe sałatki z rybą, albo jajkiem, albo kurczakiem. a na II śniadanie koktajl owocowo warzywny na bazie soku albo kefiru :) codzienne ćwiczenia i liczę że waga trochę się zatrzyma ;)
    a w przyszłym mc panuję zakup blendera kielichowego :)
    Ja mam rybe zakazana tzn dwa razy w miesiacu ok. W UK mowia że ryby maja za dużo metali ciezkich a wędzone pasożytów. Ja zrezygnowalam będzie tylko ryba w swieta ;)

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 24 października 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózków to podoba mi się x-lander x-move ;D

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam pojęcia jak waga. Od początku ciąży zgubiłam kilka kilogramów. Ale to już drugi trymestr więc powinnam zacząć tyć. Mam zasadę że waże sie tylko u położnej czyli raz w miesięcu. Nie chce popadac w paranoje

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli uda się kupić nowy do ok 1700 zł to biorę, bo chce mieć dla kolejnego dzieciaczka :) Podawałyście firmy takie jak Adamex i Tutek i te wózki są cenowo ok. Znacie jeszcze jakieś polskie firmy?

Jeśli uda mi się znaleźć używaną perełkę w dobrym stanie to też nie widzę przeszkód :) Wiem, że nie chce wydać na wózek więcej niż 2000 bo nie widzę w tym sensu.

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek my chyba uzywany po jednym dziecku. Po pierwszej corce sprzedawalismy wozek bo nie chcieliśmy wiecej dzieci i wyglądał jak nowy a sprzedalismy go za pol ceny... Chyba ze beda jakies promocje pod koniec roku :) My chcemy xlander xcite z dostawką dla starszaka.

casteam ja od ppczatlu ciazy mam +2kg, i stanelo w miejscu :) Dalej ani rusz ale jeszcze nadrobie :) Do porodu mialam twarz jak ksiezyc u stopy jak Fiona bo tak wode zebralam :P

• AJrin Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia to super mam bardzo podobny plan wiec będę kibicować ja też nie chce aby waga mi zbytnio szalała. Obiad tez troche redukuje wiecej gotowanego na parze i też sporo warzywek. Jedynie co zostawiam na śniadanie kanapki choć często jest też owsianka u mnie a kanapka do pracy.

Co do testow pappa ja ze względu na wiek dostalam skierowanie ale niestety wizyta najblizsza z 3 miechy :/ wiec musialam zapłacic nie pomyslalam aby umowic się wczesniej jak bylam w 5 tygodniu :P

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Sassy Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wagi i jedzenia, bo mi temat umknął, to tak jak przytyłam 2kg w 1 trymestrze to się zatrzymało. Nie narzekam w sumie :p Jem więcej niż zawsze, ale jakoś się waga ustabilizowała. Na szczęście nie czuję już też takiego wilczego głodu jak w pierwszych tygodniach.

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • LuLu81 Znajoma

Wysłany: 24 października 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z polskich wózków jest jeszcze Baby design, Bebetto i Camarelo.
    My mamy Baby design husky. Już mi się znudził,bo od prawie 2,5 roku codziennie w użyciu. Mój starszak na drzemkę zasypia tylko na spacerze w wózku.

Sassy lubi tę wiadomość

• Mayolin Ekspertka

Wysłany: 24 października 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy, z wózków w rozsądnej cenie bardzo fajne ma Roan. Ja najprawdopodobniej kupię Roan Bass Soft, spodobał mi się jeszcze zanim zaszłam w ciąże ;)

Sassy lubi tę wiadomość

f2w3flw16652lysf.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ryb to słyszałam różne opinie, ja i tak ich jem mało bo od początku ciąży 3 raz więc nie ma szału. bardziej wolę sałatki z kurą albo nabiałem :)
    ja dziś na drugie śniadanie mam już gotowy koktajl: jogurt naturalny, banan, jabłko, garść rukoli + woda żeby nie był za gęsty :)

AJrin no to będziemy na wzajem się wspierać :) na śniadania mi wchodzą kanapki, ale i omlet czasem, jajecznica, śniadanie raczej bardziej obfite i "kaloryczne" bo w ciągu dnia jednak się spali :)

wczoraj zjadłam o 17:30 sałatkę z kromką żytniego a o 22 byłam głodna to zjadłam biały ser z łyżeczką dżemu truskawkowego i pomogło :)

AJrin lubi tę wiadomość

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ