Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry, zaczynam dzis 15 tydzien
Wozek kupuje nowy. Myslalam chwile nad uzywanym, ale chce miec wiecej dzieci niz jedno, wiec inwestuje.
Casteam wazylam sie wczoraj po dwoch posilkach i waga nadal stoi na tym, co spadlo w 1 trymestrze. Zaczelam juz jesc w miare normalnie. -
nick nieaktualny
-
Zazdroszczę wam
Ja byłam bardzo aktywna. Dużo ćwiczyłam, żeby niedoczynność tarczycy dawała się utrzymać w jakiś akceptowalnych dla mnie ramach.
Teraz zostały mi spacery z psem i od czasu do czasu zrobię jakieś ćwiczenia dla ciężarówek, ale to nie to samo co mocne treningi 5-6 razy w tyg, a więc od lipca mam 4kg na plusie. Będę miała co robić w przyszłym roku żeby ten tłuszcz spalić
-
Wózek nowy - również planujemy minimum 2 dzieci.
Dzisiaj obudziłam się przestraszona bo o 4 przy przebudzeniu miałam całkowicie twardą macicę... Nie wiem co to było, zmieniłam bok z prawego na lewy i po jakimś czasie puściło, ale i tak już ciśnienie podskoczyło i niewiele później już spałam -
justysbp wrote:Zazdroszczę wam
Ja byłam bardzo aktywna. Dużo ćwiczyłam, żeby niedoczynność tarczycy dawała się utrzymać w jakiś akceptowalnych dla mnie ramach.
Teraz zostały mi spacery z psem i od czasu do czasu zrobię jakieś ćwiczenia dla ciężarówek, ale to nie to samo co mocne treningi 5-6 razy w tyg, a więc od lipca mam 4kg na plusie. Będę miała co robić w przyszłym roku żeby ten tłuszcz spalić
Ja mam podobnie z ta różnica że u mnie była to praca, stres, nieregularne ubogie posiłki.
Od kiedy wyluzowalam to już na pierwszym wazeniu waga poszła jakieś 3 kg. Od tamtego czasu przez miesiąc ok. 1 kg. Mam nadzieje że ten przyrost nie będzie większy tym bardziej że coraz gorsze pogody i czeka mnie siedzenie w domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 09:51
justysbp lubi tę wiadomość
-
oj i u mnie waga leci w górę, od dwóch tyg nie wchodzę na wagę, nie chcę boję się jej
ja za dużo jadłam słodyczy i to przez to, teraz odstawiam i może coś się zmieni
dziś nawet powiedziałam teściowej żeby mi mięso na kotlety odłożyła to zrobię sobie na parze bo mi po smażonym zgaga dokucza, fakt dokucza ale nie aż tak bardzo ale zawsze to mniej tłuste będzie i lżejsze na żołądek. -
Paatka wrote:Wózek nowy - również planujemy minimum 2 dzieci.
Dzisiaj obudziłam się przestraszona bo o 4 przy przebudzeniu miałam całkowicie twardą macicę... Nie wiem co to było, zmieniłam bok z prawego na lewy i po jakimś czasie puściło, ale i tak już ciśnienie podskoczyło i niewiele później już spałam
-
Agusia_pia wrote:no ja właśnie próbuję się wsłuchać ale póki co ruchów nie czuję
mama mówi że koło 20 tc już powinnam czuć ruchy więc czekam cierpliwie.
ja dziś byłam na zakupach spożywczych kupiłam warzywa na sałatkiwprowadzam zmiany w swojej diecie. odstawiam słodycze, kolację zamieniam z kanapek na zdrowe sałatki z rybą, albo jajkiem, albo kurczakiem. a na II śniadanie koktajl owocowo warzywny na bazie soku albo kefiru
codzienne ćwiczenia i liczę że waga trochę się zatrzyma
a w przyszłym mc panuję zakup blendera kielichowego
-
Ja nie mam pojęcia jak waga. Od początku ciąży zgubiłam kilka kilogramów. Ale to już drugi trymestr więc powinnam zacząć tyć. Mam zasadę że waże sie tylko u położnej czyli raz w miesięcu. Nie chce popadac w paranojeStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
-
Jeśli uda się kupić nowy do ok 1700 zł to biorę, bo chce mieć dla kolejnego dzieciaczka
Podawałyście firmy takie jak Adamex i Tutek i te wózki są cenowo ok. Znacie jeszcze jakieś polskie firmy?
Jeśli uda mi się znaleźć używaną perełkę w dobrym stanie to też nie widzę przeszkódWiem, że nie chce wydać na wózek więcej niż 2000 bo nie widzę w tym sensu.
-
nick nieaktualnyGosiaczek my chyba uzywany po jednym dziecku. Po pierwszej corce sprzedawalismy wozek bo nie chcieliśmy wiecej dzieci i wyglądał jak nowy a sprzedalismy go za pol ceny... Chyba ze beda jakies promocje pod koniec roku
My chcemy xlander xcite z dostawką dla starszaka.
casteam ja od ppczatlu ciazy mam +2kg, i stanelo w miejscuDalej ani rusz ale jeszcze nadrobie
Do porodu mialam twarz jak ksiezyc u stopy jak Fiona bo tak wode zebralam
-
Agusia_pia to super mam bardzo podobny plan wiec będę kibicować ja też nie chce aby waga mi zbytnio szalała. Obiad tez troche redukuje wiecej gotowanego na parze i też sporo warzywek. Jedynie co zostawiam na śniadanie kanapki choć często jest też owsianka u mnie a kanapka do pracy.
Co do testow pappa ja ze względu na wiek dostalam skierowanie ale niestety wizyta najblizsza z 3 miechywiec musialam zapłacic nie pomyslalam aby umowic się wczesniej jak bylam w 5 tygodniu
-
A co do wagi i jedzenia, bo mi temat umknął, to tak jak przytyłam 2kg w 1 trymestrze to się zatrzymało. Nie narzekam w sumie :p Jem więcej niż zawsze, ale jakoś się waga ustabilizowała. Na szczęście nie czuję już też takiego wilczego głodu jak w pierwszych tygodniach.
-
co do ryb to słyszałam różne opinie, ja i tak ich jem mało bo od początku ciąży 3 raz więc nie ma szału. bardziej wolę sałatki z kurą albo nabiałem
ja dziś na drugie śniadanie mam już gotowy koktajl: jogurt naturalny, banan, jabłko, garść rukoli + woda żeby nie był za gęsty
AJrin no to będziemy na wzajem się wspieraćna śniadania mi wchodzą kanapki, ale i omlet czasem, jajecznica, śniadanie raczej bardziej obfite i "kaloryczne" bo w ciągu dnia jednak się spali
wczoraj zjadłam o 17:30 sałatkę z kromką żytniego a o 22 byłam głodna to zjadłam biały ser z łyżeczką dżemu truskawkowego i pomogłoAJrin lubi tę wiadomość