X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:
    Jeśli uda się kupić nowy do ok 1700 zł to biorę, bo chce mieć dla kolejnego dzieciaczka :) Podawałyście firmy takie jak Adamex i Tutek i te wózki są cenowo ok. Znacie jeszcze jakieś polskie firmy?

Jeśli uda mi się znaleźć używaną perełkę w dobrym stanie to też nie widzę przeszkód :) Wiem, że nie chce wydać na wózek więcej niż 2000 bo nie widzę w tym sensu.

Ja mysle wlasnie nad tymi firmami, ale biore tez pod uwage firme Bebetto i Baby Design. Te cztery marki przewijaja sie w moim najblizszym otoczeniu i kazdy zadwolony :) mysle tylko czy 2w1 czy 3w1. Ale nie wiem czy nie kupie tanszego modelu tych firm 2w1 a do tego fotelik Maxi Cosi. Chociaz z tego co widzialam, to Adamex 3w1 ma chyba taki fotelik,ale tez pewnie nie kazdy. Wszystko sie okaze jak pojade do sklepu i zaczne ogladac :) zastanawiam sie jeszcze czy gondole wziac taka "scieta" na dole, jak ja to mowie :) wiecie chyba o co chodzi, wiekszosc modeli teraz tak ma, czy taka rowna. No i te "rowne" sa tez skladane, wygoda w transporcie. Bratowa ma Tutka i gondoli zlozyc nie moga.

Sassy lubi tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też rozglądam się za wózkami, ale swojego typu jeszcze nie mam ;)
    Wczoraj byłam na tym "BOTOKSIE" i powiem szczerze że myślałam że będzie on gorszy. Tyle opinii, że jest bardzo obrzydliwy, drastyczny, że są sceny umierania płodu a tak naprawdę żadnego płodu tam nie widać. Fakt-jest wulgarny, ale t nawet po zwiastunie widać. Wszystko jest tak podkoloryzowane, że czasem aż śmieszne, Ja wzięłam to na spokojnie, ale przyjaciołka z którą byłam bardzo się wystraszyła.
    Nastawiłam się że film będzie bardzo przekłamany i robiony pod publikę i tak też było.

Kachna62 lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku ciąży schudłam 3 kg. Przed ciąża też ćwiczyłam - siłownia praktycznie codziennie, rower, bieganie. Nie miałam nadwagi, jednak chciałam poprawić swoją kondycję i po prostu lubiłam to ;-). Szczególnie jazdę na rowerze ;-). Powiem wam nawet ciekawostkę, że nasza Kruszynke zrobiliśmy na wyjeździe nad morzem, gdzie zabraliśmy że soba rowery i codziennie robiliśmy ponad 50 km :-). Także my przywiezlismy dziecię z nad morza :-D. Ale wracając do wagi to ćwiczenia i jazdę na rowerze oczywiście odstawilam natychmiast jak dowiedziałam się o ciąży. Jednak na początku przed mdłości, wymioty i ogólny brał apetytu straciłam 3 kg. Do niedawna waga pokazywała mi tyle ile przed ciąża (nadrobilam) mimo, że brzuszek się powiększal. A od kilku dni jestem nawet 1 kg na plusie, więc myślę, że to nieźle jsk na 16 tc :-). Ale podejrzewam, że teraz to już będzie szła w górę ;-).
    My wózek kupujemy nowy, poniewaz planujemy więcej niż jedno dziecko i mam nadzieję, że to będzie inwestycja długoterminowa ;-). Wózek mamy wybrany - Bebetto Torino, ale zamawiać będziemy nie wcześniej niż koło lutego. Pisałam do kilku osób, które korzystają z tego wózka i są naprawdę zadowolone. Zresztą bardzo podoba mi się też wizualnie :-D. Będziemy polować na czerwony :-).
    Ja dzisiaj od rana wybrałam się na zakupy i... kupiłam kurtkę na zimę! Jestem bardzo zadowolona, bo jest taka jak chciałam. Parka, regulowana w pasie sznureczkami, rozmiar M więc teraz nie wisi, jak się poluzni sznureczki to jest sporo miejsca na brzuch więc myślę, że do marca starczy :-). I jest bordowa :-D- na taki kolor polowalam :-). Do tego kupiłam sobie czapkę i rękawiczki :-). Planuję kupić sobie jeszcze ciepłe, nieprzemakalne śniegowe, bo w styczniu chcielibyśmy jechać w góry na tydzień (o ile dostanę zgodw gin).

Sassy lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia super bedziemy sie wspierac :D

CO do wozkow ja mam po roczym synku polski Anex sport i też polecam rozsadna cena.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• darika Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i wózek 2w1. Fotelik chcemy Maxi Cosi.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce 3 w1. I kurtkę też kupiłam tylko rozmiar 2XL :o mimo, że teraz noszę M :D Nie ma sznureczków niestety ale jako że jest asymetryczna i bardzo puchowa to i teraz i potem będę wyglądać jak bałwan :D ale ważne że ciepło, a ja bardzo zmarzluch :P

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Ja na początku ciąży schudłam 3 kg. Przed ciąża też ćwiczyłam - siłownia praktycznie codziennie, rower, bieganie. Nie miałam nadwagi, jednak chciałam poprawić swoją kondycję i po prostu lubiłam to ;-). Szczególnie jazdę na rowerze ;-). Powiem wam nawet ciekawostkę, że nasza Kruszynke zrobiliśmy na wyjeździe nad morzem, gdzie zabraliśmy że soba rowery i codziennie robiliśmy ponad 50 km :-). Także my przywiezlismy dziecię z nad morza :-D. Ale wracając do wagi to ćwiczenia i jazdę na rowerze oczywiście odstawilam natychmiast jak dowiedziałam się o ciąży. Jednak na początku przed mdłości, wymioty i ogólny brał apetytu straciłam 3 kg. Do niedawna waga pokazywała mi tyle ile przed ciąża (nadrobilam) mimo, że brzuszek się powiększal. A od kilku dni jestem nawet 1 kg na plusie, więc myślę, że to nieźle jsk na 16 tc :-). Ale podejrzewam, że teraz to już będzie szła w górę ;-).
    My wózek kupujemy nowy, poniewaz planujemy więcej niż jedno dziecko i mam nadzieję, że to będzie inwestycja długoterminowa ;-). Wózek mamy wybrany - Bebetto Torino, ale zamawiać będziemy nie wcześniej niż koło lutego. Pisałam do kilku osób, które korzystają z tego wózka i są naprawdę zadowolone. Zresztą bardzo podoba mi się też wizualnie :-D. Będziemy polować na czerwony :-).
    Ja dzisiaj od rana wybrałam się na zakupy i... kupiłam kurtkę na zimę! Jestem bardzo zadowolona, bo jest taka jak chciałam. Parka, regulowana w pasie sznureczkami, rozmiar M więc teraz nie wisi, jak się poluzni sznureczki to jest sporo miejsca na brzuch więc myślę, że do marca starczy :-). I jest bordowa :-D- na taki kolor polowalam :-). Do tego kupiłam sobie czapkę i rękawiczki :-). Planuję kupić sobie jeszcze ciepłe, nieprzemakalne śniegowe, bo w styczniu chcielibyśmy jechać w góry na tydzień (o ile dostanę zgodw gin).
    Też chcemy Torino kupić :) tylko bardziej ten morski, ewentualnie rudo/czarny :) I fotelik też Maxi Cosi, chyba Cabriofix.

Ostatnio dowiadywałam się o czas realizacji to do 8 tyg więc chyba będę zamawiać jakoś w styczniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 12:07

darika lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 24 października 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się zdecydowaliśmy na wózek Mima Xari, czytałam opinie i w dużej części są pozytywne a ja jestem nim zauroczona :)

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:

Ostatnio dowiadywałam się o czas realizacji to do 8 tyg więc chyba będę zamawiać jakoś w styczniu.

Dobrze wiedzieć, nie pomyslałam o tym, miałam nadzieję, że w dzisiejszych czasach wszystko jest od ręki dostępne ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie torino nie podoba ze względu to ze ze tapicerke ma w pipetke lub kratkę. Wole jednolite materiały

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mima Xari jest piękny ale cena też spora :D

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aktualnie jestem nastawiona na anex cross, ale jeszcze nie byliśmy oglądać w sklepie, więc najpierw musze się przekonać jak się go prowadzi :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 24 października 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety to prawda, cena jest powalajaca ale chcemy mieć tylko jedno dziecko i chce mieć mój wymarzony wózek :) z reszta później można go sprzedac w dość fajnej cenie :)

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od zawsze słabość to wózków Tako. Teraz podoba mi sie Tako Moonlight

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio widziałam tako moonlight w sklepie :) tak mi się spodobał, że aż nazwę zapamiętałam :D
    Myszka-no pewnie rozumiem ;) my nastawiamy sie tak do 1500 może trochę wzwyż, ale najpierw musze podjechac i "poprowadzić" :D

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam przy synku Tako Jumper. Uwielbiałam go dlatego ta firma zdobyła moje serce i teraz zastanawiam sie nad Moonlight

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze, dziewczyny, to już wózek wybieracie ?
    ja planowałam zacząć poszukiwania po nowym roku, ale jak Wy już, to i ja już chyba zacznę ;)

3i49l6d8vill3k1j.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto sie rozgladac teraz w 2 trymestrze co wpadnie w oko poszukac i poprzymierzac w sklepie. My na wozek czekalismy 3 miesiace wiec czasem warto zamowic predzej.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam sie podoba wozek polskiej firny Coto Baby model Aprilia 2w1 i cena ok 1700zl. Do tego nosidelko Cybex albo zestaw Be Safe w ktorym jest baza i 2 foteliki.

Podoba mi sie Anex Cross i Sport ale sama jeszcze nie wiem. Musimy cos zamowic w Swieta bo te same wozki w Holandii maja wyzsze ceny - np Anex mozna kupic w kilku sklepach.

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie na tyvh markach wózków kompletnie nie znam, nie mam nic upatrzonego hehe może jak się wybiorę do jakiegoś sklepu pooglądać to coś mi wpadnie w oko :)

grzanewino lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ