X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro jadę do lekarza i chyba zajadę po drodze do jakiegoś sklepu, żeby chociaż spojrzeć na wózki

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka super brzusio :)

Co do wagi u mnie póki co 2kg na plusie, w planie mam również wziąć sie za siebie i lepiej się odżywiać, bo nie chce przytyć 30kg.
    A jeżeli chodzi o wózek chcemy nowy gdyż planujemy więcej dzieci, a na obecną chwilę z mężem upatrzylismy sobie anex sport (choć wydaje mi się dość ciężki, ale fajnie się prowadzi) i urzekł mnie również adamex Monte. Ale zakup planujemy po nowym roku.

• Sassy Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    A ja musiałam dzwonić do mojego lekarza :/ Dzisiaj mam dzień twardnienia macicy i jestem przerażona. Tyle czasu już miałam pozytywne nastawienie, a teraz znowu stres. Lekarz zalecił mi powrót do luteiny i aspargin 3 razy dziennie. W piątek mam wizytę, ale jak leki nie pomogą to pojadę na IP :(
    Oby wszystko było dobrze :( Powiedz jak odczuwasz twardnienie? Ja dzisiaj jak wstałam to w miejscu, gdzie znajduję się maluch miałam właśnie napęczniały brzuch, jakbym miała wzdęcie. Ciężko było nacisnąć w tym miejscu, pod naciskiem palca brzuch zaraz odskakiwał.

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robi mi się taka twarda górka pod pępkiem :/ Ogólnie nawet jak nie mam tej górki to podbrzusze mam dziś twardawe i mocno naciągnięte - to może akurat przez powìększanie się macicy, ale najgorsze są te momenty gdzie całkowicie sztywnieje.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czuję że mam twarde podbrzusze rano jak mam pełny pęcherz a jak zrobię siusiu to już mięknie :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyszłam wczoraj dzięki Bogu! Ordynator w tym szpitalu to jakaś porażka! Cytologii nie zrobi bo to co trzy lata, ciekawe od kiedy, chyba od kiedy PiS chce oszczędzać na 500+, chciał mnie puścić tylko ze zbadaniem szyjki (wziernik zakładał tak jak pijany rolnik odpala traktor!!! No porażka), bez usg na które ja się uparłam i powiedziałam wprost że bez tego nie wyjdę!
    Zostały mi dwa ostatnie zastrzyki fragminu, z jednej strony się bardzo cieszę s z drugiej jest strach, żeby moje szczęście się nie skończyło...
    Poza tym serio sądzę, że te krwawienia mogą mieć coś wspólnego z @

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • acygan Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    ja czuję że mam twarde podbrzusze rano jak mam pełny pęcherz a jak zrobię siusiu to już mięknie :)

Tez tak mam i w dodatku bol spory jak pecherz pelny :)

Jasmina niektorzy lekarze to porazka, ale na szczescie trafiaja sie i spoko :) ja chodze i prywatnie i na nfz, jesli o usg chodzi to na nfz porazka, ale badania wszystkie od razu na pierwszej wizycie, cytologia tez. Co do tych szczepień to nie znam sie na tym, ale skoro tak jest to rozlozone, to widocznie jest to bezpieczne, tak mi sie wydaje :)

• dreamnes Ekspertka

Wysłany: 24 października 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    https://zapodaj.net/ecd5328c7b831.jpg.html
    Oto ja :D
    Mam podobnej wielkosci ;)

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 24 października 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:
    Super!! :)

A ja zaczęłam schizować bo jeszcze nie czuję malucha :( chociaż bym się uspokoiła. Z usg wychodzi 17t4
    Nie schizuj ;) ja jednego dnia czulam bulgotki czy przesuwanie a kilka nie. Ale wiem że w tym czasie kiedy ja się skupiam czy się rusza może spac ;) jak chodzę to napewno nie poczuje a w sumie malo leze. ;) i mam ten sam tydzień co ty

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, a ja się zaczęłam zastanawiać dziewczyny czy to co interpretuję jako ruchy dziecka to nie są skurcze macicy. Leżę sobie i czuję po prostu balangę w brzuchu, a jak delikatnie ucisnę to miejsce to czuję takie pulsowanie pod palcami... nie boli, nie twardnieje, nic z tych rzeczy, ale nieregularnie pulsuje... Tylko dziwne kurcze, że tylko w wybranym miejscu... Nie wiem czy powinnam to skonsultować z lekarzem...?

Takie wręcz wiercenie się... trochę kojarzy mi się z drganiem powieki O.o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 18:25

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytalam dzis bratowej w ktorym tygodniu czula ruchy i powiedziala,ze w pierwszej ciazy w 19 tyg a w drugiej w 17. Dziewczyna jest bardzo szczuplutka,wiec nie ma reguly :) nie martwcie sie na zapas.

Totoro nie mialam czegos takiego, ale moze za bardzo sie przejmujesz? Moze to macica rosnie,rozciaga sie. No sama nie wiem,bo wszystko dla nas nowe :)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Pytalam dzis bratowej w ktorym tygodniu czula ruchy i powiedziala,ze w pierwszej ciazy w 19 tyg a w drugiej w 17. Dziewczyna jest bardzo szczuplutka,wiec nie ma reguly :) nie martwcie sie na zapas.

Totoro nie mialam czegos takiego, ale moze za bardzo sie przejmujesz? Moze to macica rosnie,rozciaga sie. No sama nie wiem,bo wszystko dla nas nowe :)

No ja do dziś byłam przekonana, że czuję dzidzię, ale zaczynam się zastanawiać czy to nie jest zbyt "ewidentne" jak na ten etap ciąży... O.o generalnie dalej mogłabym to porównać do takiego pływania rybki, ale jak lekko ucisnęłam brzuch to czułam pod palcami, a to chyba za wcześnie O.o ale jak na skurcze z kolei to jakies takie bardzo nieregularne... jeden po drugim takie częste, za chwilę przerwa, jakieś pojedyncze, za chwilę znowu... a teraz juz mniej O.o Od początku odczuwam to tak samo, ale dzis pierwszy raz czułam pod palcami... Wcześniej nie było wyczuwalne. Zgłupiałam O.o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 19:15

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj dwa razy dostałam kopa w palce u rak, a raz widziałam"kopa" jak skóra na brzuchu podskoczyla. Próbowałam nagrać ale juz nie chciał kopać:p

AJrin, Agusia_pia lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie tykam brzuszka odkad wyczytalam,ze to nie jest dobre, wiec nie odczuwam nic :) 3.11 mam wizyte a pozniej zaczekam na ruchy, staram sie byc spokojna :)

sweetmalenka to u Ciebie chyba juz jest to w takim razie :)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ja dzisiaj dwa razy dostałam kopa w palce u rak, a raz widziałam"kopa" jak skóra na brzuchu podskoczyla. Próbowałam nagrać ale juz nie chciał kopać:p

No ja właśnie też dziś widziałam, ale sądzę, że to chyba byłaby za duża seria koniaków O.o

I tez już nic nie uciskam ani nic, wiem, że się nie powinno, ale chciałam zlokalizować to i sprawdzić czy to nie jakieś skurcze O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 11:35

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YvonneSW my też już mamy wszystko powybierane, czekamy tylko na odpowiedni moment, żeby pozamawiać:)
    Jeśli chodzi o ruchy natomiast to ja dziś zgłupiałam. Do tej pory byłam przekonana, że to co czuję to ruchy dzidzi, ale dziś miałam taką manianę w brzuchu, że zaczęłam się zastanawiać czy to po prostu możliwe. Dalej takie uczucie pływania, pukania itp, ale z taką częstotliwością i nasileniem, że nie wiem czy na tym etapie to możliwe. Mało tego, jak delikatnie ucisnęłam brzuch w tym miesjcu to widać było podskakiwanie O.o Zaczęłam już myśleć czy to nie jakieś skurcze macicy, ale były bardzo nieregularne, raz bardzo często, za chwilę cisza, po chwili znowu, potem jakieś pojedyncze... O.o trwało to dobrych parę minut, po czym przestało i teraz już tylko raz na jakiś czas, bardzo delikatnie... Ja nie wiem co o tym myśleć O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czekam niecierpliwie na ruchy :) brzucha nie uciskam, gładzę się tylko delikatnie i gadam do brzuszka najwięcej przed snem :) też tak macie?

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    ja czekam niecierpliwie na ruchy :) brzucha nie uciskam, gładzę się tylko delikatnie i gadam do brzuszka najwięcej przed snem :) też tak macie?

Jeazcze nie gadam, bo wiem, ze na moim etapie ciazy maluch nic nie slyszy :) ale czasem cos tam z mezem sobie zazartujemy, nie mowie, ze nie :)

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wózek, fotelik łóżeczko itp mam po córce. Teraz ewentualnie zastanawiam się nad dokupieniem godndoli do yoyo, ale nie wiem czy będzie potrzebna. A z drugiej str. z jednym dzieckiem mamy pełny bagażnik, to strach pomyśleć co będzie z 2 więc może warto ten wariant przemyśleć. Ale to dopiero po nowym roku.

Ze złych wiadomości, to mnie przeziębienie rozłożyło i po woli mam dość.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ