X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na pewno bedziemy kupowac w drugim trymestrze,zreszta jak wiekszosc rzeczy,nie wiem jak bede czuc sie w trzecim :) tym bardziej, ze juz teraz plecy mi dokuczaja.
    Ja na razie sie orientuje,ogladam w Internecie, podpytuje,bo jadac do sklepu chce wiedziec, na co zwracac uwage :)

Widze,ze sporo osob stawia na Maxi Cosi,dobre opinie o nim slysze :)

A tak w ogole co do wozka Tutek Grander, to bratowa mowila,ze ma ciezka spacerowke,nie wiem ile w tym prawdy :) za to druga bratowa mowila,ze najlepiej kupowac polskie wozki, bo nie ma problemu z częściami. Spadl jej wozek ze schodow,cos przy kolku sie zepsulo,dokupila za grosze i po problemie :)

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie na nowe sie długo czeka a używane perełki warto wychaczać szybciej bo czasem zdarzają sie super okazje. Ja poluje na Tako Moonlight w wersji Carbon więc zadanie podwójnie trudne

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zdecydowana na bugaboo i fotelik cybex lub romer ;) cybex ma takie od 0 do 4 lat, dość długo można wozić tyłem i nie trzeba isofixu
    Sądziłam, że po nowym roku się tym zajmę, pojeżdżę, pooglądam a jak tak dalej pójdzie z tymi krwawieniami to czeka mnie zakup przez neta.

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie oglądałam wózków i nie mam pojęcia o nich. Na pewno będzie nowy bo ma służyć więcej niż jednemu dziecku.

Co do tycia stoję w miejscu ani grama mi nie przybyło.

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/ecd5328c7b831.jpg.html
    Oto ja :D

darika, Agusia_pia, grzanewino, malgosia82, patusia90, Totoro, dreamnes, edwarda20, Andzia123, Sylwiaa95, justysbp lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wiem na pewno, że chcę wózek z odblaskowymi elementami. Mieszkamy na wsi i chcę, żeby nas było widać na spacerach.

sylvia94 - moja waga też stoi w miejscu :)

AJrin lubi tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:

O jaki brzuchal :) super :)

Jasmina a to znowu cos sie dzieje? Wypisali Cie, czy jeszcze w szpitalu?

Wypilam herbatke z sokiem z pigwy i leze pod kocykiem, jakos ostatnio ciagle mi zimno :)

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ale ładny brzusio ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenks śliczny brzunio :-)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Paatka Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super brzuszek, rozmiarowo mam bardzo podobny :)
    A ja nadal walcze z bólem gardła. Co prawda jest lepiej niż wczoraj, ale nadal mało przyjemnie. Jutro kolejne zajęcia w szkole rodzenia i nie chciałabym ich ominąć :/
    A brzuchol mnie dziś cały czas ciągnie - chyba rozrost w pełni...

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • LuLu81 Znajoma

Wysłany: 24 października 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowy wózek lepiej kupić najpóźniej jak się da, bo wiele firm daje tylko rok gwarancji. No i lepiej jednak wózek 2w1, a do tego adaptery i porządny markowy fotelik.

• LuLu81 Znajoma

Wysłany: 24 października 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na ból gardła w ciąży można też stosować tantum verde w tabletkach lub sprayu (lub tańsze odpowiedniki w stylu uniben czy hascosept). To nie jest tak, że można stosować tylko suplement diety prenalen ;-)

• Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy większy budżet na wózek niż planowaliśmy, bo teściowa twierdzi, że wózek kupuje babcia. Niech jej będzie hihi. Jednak nie mam pojęcia jak szukać. Podobają mi się Maxi Cosi, ale pewnie po świetach bn bedziemy szukać. Do tego łóżeczko - tu myślimy o takim, ktore #rośnie z dzieckiem i najpierw jest wysokie, potem niskie, a ostatecznie sciaga sie szczebelki i jest dla przedszkolaka. Fajnie.jak bedzie mialo szufladę. Juz 3 tyg nie bylam u lekarza i tak jakos sie niepokoję.. idę w poniedzialek za tydzień i nie moge sie doczekac...

gannyx8dn8lwgffz.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LuLu81 wrote:
    Nowy wózek lepiej kupić najpóźniej jak się da, bo wiele firm daje tylko rok gwarancji. No i lepiej jednak wózek 2w1, a do tego adaptery i porządny markowy fotelik.
    Kupując nowy wozek w sklepie (stacjonarnym lub interenowym) możemy reklamować go w ciągu 24 miesięcy (2 lata) na mocy prawa o rękojmi. I nie ma takiej możliwości, że reklamacji nie przyjmą (bo niby rok), ponieważ to jest niezgodne z prawem. Każdy zakupiony nowy towar możemy zrobić reklamowac przez 2 lata (buty, ciuchy, TV, laptopy, aparaty, wózki, łóżka, itp, itd). I nie dajcie sobie wmówić, że jest inaczej :-). Każda reklamację pracownik sklepu musi od nas przyjąc. Pracowałam kiedyś w handlu to coś tam się orientuje w temacie :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie , z maleństwem wszystko dobrze ! Następne już się będę umawiać na połówkowe :)
    A co do płci to na 80% dziewczynka , ale mój lekarz powiedział , ze nic różowego mam jeszcze nie kupować, bo to różnie bywa :P
    Nastawialismy się na chłopaka ,także w sumie lekkie zaskoczenie :P

darika, Totoro, Tęskniąca, grzanewino, Paatka, Sassy, Andzia123, justysbp lubią tę wiadomość

3i49hdgenmhomr4i.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Super!! :)

A ja zaczęłam schizować bo jeszcze nie czuję malucha :( chociaż bym się uspokoiła. Z usg wychodzi 17t4

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa wrote:
    Jestem po wizycie , z maleństwem wszystko dobrze ! Następne już się będę umawiać na połówkowe :)
    A co do płci to na 80% dziewczynka , ale mój lekarz powiedział , ze nic różowego mam jeszcze nie kupować, bo to różnie bywa :P
    Nastawialismy się na chłopaka ,także w sumie lekkie zaskoczenie :P
    Ja dzisiaj kupiłam maleńkie różowe body :-D. Najwyżej jak jednak okaże się synus (10%) to od czasu do czasu założy haha :-D w końcu teraz faceci też w różowych koszulkach chodzą :-D. Więcej nic nie kupuje - poczekam do polowkowych :-).

Super, że wszystko ok :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nadrukowalyscie :) Ja wraz z poczatkiem kolejnego tygodnia znowu wymiotuje rano niestety,a mialam chwile spokoju...:( Co do wozkow to nie za bardzo sie orientuje w temacie, poczatkowo przyszla tesciowa mowila, ze kupi, ale jakos jej nie ufam :p Myslalam o uzywanym bo widzialam, ze ludzie sprzedaja w bardzo dobrym stanie po za tym jesli bedziemy miec kolejne dziecko to raczej w dosyc odleglej przyszlosci wiec bez sensu zeby lezal i sie kurzyl ;)

W czwartek mam usg prenatalne i mam nadzieje, ze poznamy plec :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 15:59

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja musiałam dzwonić do mojego lekarza :/ Dzisiaj mam dzień twardnienia macicy i jestem przerażona. Tyle czasu już miałam pozytywne nastawienie, a teraz znowu stres. Lekarz zalecił mi powrót do luteiny i aspargin 3 razy dziennie. W piątek mam wizytę, ale jak leki nie pomogą to pojadę na IP :(

AJrin lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam polski wozek Jedo Fyn ale corka jak skonczyla rok to nie chciala w nim jezdzic wiec kupilismy spacerówkę parasolkę Elodie Details i jestesmy bardzo zadowoleni :) Mamy juz rok i Elodie nie zamienilabym na nic innego w swiecie!

Ja wlasnie wcinam sękacza! Za to ciasto dam sie pokroic tak jak za jabłecznik :D

‹‹ 355 356 357 358 359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ