X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • darika Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polowkowe na pewno też będę u niego robiła i zastanawiam się nad 3d i nagraniem na płytkę ;-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sal w moim szpitalu szkoda gadać. Akurat w tej sali gdzie leżą kobiety po cc jest 5-6łóżek w zależności od potrzeb. Teraz jak do każdego ktoś przyjedzie to robi sie tłum że ciężko przejść i oczywiście łazienka jedna na końcu korytarza haha i kuchnia też na końcu. Jest sala rodzinna tzn jednoosobową ale tylko jedna i płatna

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5-6 łóżek.... masakra :o
    W moim szpitalu większość jest 2os. i kilka 3os. Jak leżałam w szpitalu w pokoju 4osobowym po wycięciu migdałów to miałam dosyć. A weź tu przyjdź do siebie bez totalnej prywatności w takim 6osobowym pokoju...

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, juz oficjalnie moge powiedzieć ze czuje jak sie dzieciaczek rusza :D zawsze myslalam ze musi to byc niesamowite uczucie, ale jest jeszcze lepsze niz sobie wyobrazalam haha :D

justysbp, AJrin lubią tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 mój lekarz i tak wmówiłby Ci, że to nie ruchy dziecka.xD A przeciez to nie zbieg okoliczności, że wszystkie w podobnym czasie czujemy to samo:D A uczucie jest mega <3 gorzej jak sobie dzidziek zrobi leniwy dzień, od razu się człowiek spina... -_-

Co do warunków szpitalnych - muszę się dowiedzieć jakie u mnie są sale O.o Ale wiem, że oddział położniczy jest odremontowany i podobno bardzo fajnie wyposażony:) Pomijając wygląd to dostęp do piłek, tych pasów podtrzymujących brzuch, do kąpieli w wodzie z oliwką...:) No i jest mozliwy poród w wodzie. Ostatnio z mężem rozmawialismy na ten temat z moim ginem, bo jestem zainteresowana porodem w wodzie. Powiedział, że jeśli nie będzie przeciwskazań (np. jakichś infekcji pochwy itp.) to nie ma problemu, przy czym on wolałby, żebym do tej wody nie zdażyła O.o Tutaj zbaraniałam, ale gin wytłumaczył mi, że jest zwolennikiem zasday, że wszystko co najgorsze w domu a do szpitala tylko hop siup urodzić. Bo w domu swoje otoczenie, swoi ludzie, ból jest podobno dużo łatwiejszy do zniesienia niż w warunkach szpitalnych O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    5-6 łóżek.... masakra :o
    W moim szpitalu większość jest 2os. i kilka 3os. Jak leżałam w szpitalu w pokoju 4osobowym po wycięciu migdałów to miałam dosyć. A weź tu przyjdź do siebie bez totalnej prywatności w takim 6osobowym pokoju...

A dodaj do tego 6 niemowlaków. I po 2 osoby do każdego w gości to na sali robi sie 24 osoby. A są i tacy goście co przychodzą w 5 osób to jednej osoby hehe. Ale to taki najczarniejszy scenariusz bo może być tak że na tej sali leżę 2-3 osoby. Zależy od liczby cesarek

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wlasnie porod w wodzie. Tez o tym mysle :)

A ja dzisiaj bylam na fizjoterapii. Ale mnie Pani wysciskala, wygniotla. Bolalo ale podobno robila to bardzo delikatnie ;)) i powiem Wam, ze poki co jest okej. Boli glowa ale nie tak bardzo a ostatnim razem jak mnie wysciskala po glowie to chodzilam po scianach ;)

Polozna sie mnie pytala czy cos czuje ale mowie ze jeszcze nie :) i ze nie moge sie doczekac :)

• Paatka Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja wszechwiedząca teściowa wczoraj mi oznajmiła, że to niemożliwe żebym już ruchy czuła bo to najwcześniej po 20 tygodniu i koniec. Ale już przywykłam, że ona zawsze "wie wszystko najlepiej" więc oszczędziłam sobie dalszej dyskusji co by sobie nerwów oszczędzić ;) Najlepiej jednym uchem wpuścić, a drugim wypuścić :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam mnie wczoraj cały dzień głowa bolała i dziś do południa. Ale zwalam to na pogodę i to, że wczoraj cały dzień w 4 ścianach spędziłam. Dziś juzpraca, dojazdy, dużo spaceerków i jest ok:)

Haha:D Paatka, stając w obronie teściowej;D - mój lekarz też kategorycznie zaprzeczył;D Ale kurde, był w ciąży? Nie był.xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedni przeczą, drudzy twierdzą, że możliwe. Całe szczęście,że my wiemy kogo czujemy :D

Totoro lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie znowu moja gin mi powiedziała, że to bardzo możliwe, że czuję. Zresztą sama się najpierw zapytała czy czuje ruchy zanim jej jeszcze powiedziałam o smyraniu ;-). I powiedziała, że za 2-3 tyg. powinnam czuć już wyraźniej :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja właśnie próbuję się wsłuchać ale póki co ruchów nie czuję :( mama mówi że koło 20 tc już powinnam czuć ruchy więc czekam cierpliwie.

ja dziś byłam na zakupach spożywczych kupiłam warzywa na sałatki :) wprowadzam zmiany w swojej diecie. odstawiam słodycze, kolację zamieniam z kanapek na zdrowe sałatki z rybą, albo jajkiem, albo kurczakiem. a na II śniadanie koktajl owocowo warzywny na bazie soku albo kefiru :) codzienne ćwiczenia i liczę że waga trochę się zatrzyma ;)
    a w przyszłym mc panuję zakup blendera kielichowego :)

AJrin lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj postanowiłam , ze od jutra trzeba się trochę zacząć lepiej odżywiać , bo strasznie sobie pofolgowałam, a później będę płakać jak nie będę mogła tego zrzucić !
    Co do ruchów to ja kompletnie jeszcze nic nie czuje , chociaż codziennie wsłuchuję się w siebie. Oczywiście zaczyna mnie martwić, ze Wy już czujecie , a ja ani smyrnięcia!
    Jutro idę do lekarza , także mam nadzieje, ze wszystko jest dobrze i może już dowiem się jaka płeć :)

3i49hdgenmhomr4i.png
  • malgosia82 Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dzisiaj u lekarza i powiedział, żebym za jakieś dwa tygodnie spodziewała się już ruchów bo to moja druga ciąża. Faktycznie jeszcze nic nie czuję więc może faktycznie ma rację że jeszcze czas, chociaż ja nie pytałam o ruchy, sam z siebie kazał około 18 tyg. zwrócić na to uwagę.
    Co do diety to przed ciążą na śniadanko codziennie robiłam koktajle, co ja bym dała żeby te nudności już przeszły i żebym mogła wrócić do tych nawyków. Póki co owoce wzmagają je jeszcze bardziej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 22:18

ckaik0s36dsxflg9.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj tez tak mowil dzis ze w ciagu 2 tygodni te ruchy juz beda :)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowej i lekarzowi kij w oko ;)
    Dziewczyny czemu Wy płacicie za pierwsze prenatalne? Ja od lekarki na wizycie gdzie pierwszy raz było słychać serce dostałam skierowanie z zaznaczonym punktem że z ciążą coś nie w porządku (tak nie było) i umówiłam sie na badania do najlepszego specjalisty na Śląsku za free, tyle oddaje na wszelkiej maści na składki że to przynajmniej mam z NFZ.

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Ja też miałam prenatalne z Pappa w gratisie, ale u mnie to ze względu na wiek.

W moim mieście w galerii w piątek jest noc zakupów -70%. Mam ochotę to wykorzystać i nam coś kupić już, ale nie mam pojęcia od czego zacząć - zdam się na intuicję. No i warunek oczywiście taki, że będę mieć siłę wieczorem na chodzenie - bo to w obecnym czasie wcale nie jest oczywiste ;)

Moje belly pokazuje mi, że 40% ciąży już za mną....bardzo szybko mi ten czas leci ....

Miłego dzionka ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A rozważacie kupno używanego wózka czy tylko i wyłącznie nowy?

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    A rozważacie kupno używanego wózka czy tylko i wyłącznie nowy?
    używany jak najbardziej tez wchodzi w gre, jesli jest zadbany, to po co przeplacac.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to normalne ze nie tyje??? W zasadzie to mi nawet uciekly gdzies 2kg ale od jakiegos czasu jem baaardzo duzo i waga caly czas na poziomie 46kg.

‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ