X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Właśnie ja też dzisiaj czuję mniej piersi, bolą przy ucisku, ale kilka dni temu czułam taki ból, że musiałam je masować:( Brzuch to lekko zaćmi raz na kilka godzin i nie wiem czy to przez biegunkę (mam częste) czy przez ciążę:( Czy to normalme??? Mąż mnie pociesza, że jeszcze się "nacieszę" objawami i mam się nie martwić :/

Ja też nie mam za wiele objawów. Jedynie zwiększone pragnienie co wiąże się z częstymi wizytami w toalecie, powiększone piersi (ale nie bolesne) i ćmienie w brzuchu z 2 razy dziennie. Tłumaczę sobie, że jestem młoda i silna, więc organizm wszystko jest w stanie znieść i świetnie radzi sobie z ciążą :D

MaGo lubi tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy to mnie troszkę pocieszyłaś :* Piersi mam powiększone, ale już tak same z siebie jak wcześniej nie bolą dlatego się zastanawiałam. Ogólnie czuję się bardzo dobrze, tyle że mam większy apetyt, ale biegam non stop do wc :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 20:02

Sassy lubi tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 07:24

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Sassy lubi tę wiadomość

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Sassy to mnie troszkę pocieszyłaś :* Piersi mam powiększone, ale już tak same z siebie jak wcześniej nie bolą dlatego się zastanawiałam. Ogólnie czuję się bardzo dobrze, tyle że mam większy apetyt, ale biegam non stop do wc :D

Haha, u mnie z apetytem podobnie. Zawsze byłam raczej niejadkiem, a teraz wszystko mi smakuje, ani śladu po tych słynnych mdłościach. Przytycia się jakoś nie boję, bo przemiana materii też u mnie nienaganna :D Także albo mamy szczęście, albo wszystko jeszcze przed nami :p

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    kochane u mnie wie tylko mąż, jak robiłam test był w trasie w sob o 5 rano zadzwoniłam do niego z wiadomością. ucieszył się ale podeszliśmy na chłodno do tego, dopiero dzisiejszy wynik przyrostu bety o ponad 140% nas uspokoił.
    póki co nikt nie wie oprócz nas, w sumie nie wiem kiedy powiemy ale na pewno nie za szybo, po majowej stracie jesteśmy ostrożni. mieszkamy z teściami i nie wiem jak długo to ukryję hehe no ale zobaczymy :) jak będzie po usg z serduszkiem to pewnie wtedy.

U Nas też po kwietniowej stracie przyrost bety dodał otuchy.
    Ja musiałam poczekać, żeby się pogoiło wszystko po operacji.

Mam tylko nadzieję, że tylko do przodu teraz będzie!

Dziewczyny, kiedy planujecie iść na L4? Mnie psychicznie praca wykańcza. Stres, syf na budowie i chamskie podejście tych wyżej i pracowników głównie z Ukrainy. Ryczę w domu po pracy. Nie wiem, co robić.

• MaGo Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonneSW moje objawy jak pisałam wcześniej:
    - "kaszka" na czole
    - powiększone, tkliwe pobolewające piersi
    - odrzucenie od słodyczy i kawy
    - lekkie pobolewanie brzucha kilka razy na dzień
    - biegunki, szczególnie gdy zjem coś, co zawiera białko (częste wizyty w wc)
    - bardziej się pocę :O
    - ok 17-18 czuję się senna
    - włosy słabe i dużo ich na szczotce i poduszce
    Kurcze właśnie kichnęłam i to straszne kłucie w prawym jajniku. Boję się kaszlnąć lub kichnąć, a teraz poczułam drugi raz przy kichnięciu ten ból :(

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:

Dziewczyny, kiedy planujecie iść na L4? Mnie psychicznie praca wykańcza. Stres, syf na budowie i chamskie podejście tych wyżej i pracowników głównie z Ukrainy. Ryczę w domu po pracy. Nie wiem, co robić.
    Najgorszy jest stres dla dziecka. Lepiej idź od razu na l4.

• Justa.Mayka Znajoma

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zerknęłam na wage i niestety wzrosła :(
    Myślicie, że to może być wina wody zbierającej się w organizmie?
    Jem tak jak zawsze, nawet słodyczy nie wcinam bo jakoś nie mam na nie ochoty a tu taka niespodzianka :(

oar8s65gquxs27x1.png
  • Justa.Mayka Znajoma

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:

Szczerze na L4 planuje iść od razu albo po prostu jak najszybciej bo dojazdy 100 km w jedną stronę do pracy mnie wykończą, a ponieważ to moja pierwsza ciąża to chciałabym o siebie zadbać i nacieszyć się tym stanem :)

oar8s65gquxs27x1.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę dziewczynom co mogą iść na l4. Niestety to są minusy działalności. Nie ma cie w pracy nie zarabiasz a państwo wypłaci ci tys zł.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Hejka,
    Ja po pierwszym usg serca jeszcze nie widać ale wszystko jest ok wielkosc zarodka wskazuje na 5 tydzien 2 dzien czyli dokladnie kiedy mialam owu.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d9627672aff5.jpg
    My już rodzica powiedzielisny dziś i tak jak stracimy to sie dowiedzą wiec nie widze sensu ukrywania.
    My już raz czekalismy do 9 tygodnia aby powiedziec a w 12 tygodniu okazalo sie ze serce przestalo bić i musielismy powiadomić, że sie nie udało.
    Więc wiecie ja jestem zdania ze o stratach trzeba mowic mi byko razniej jak nagle kilka osob sie podzielilo ze tez straciło dziecko a jednak pozniej sie udało.
    Ale każdy zrobi jak czuje i jak woli.

Zgadzam się co do joty. Póki co wie mój mąż i przyjaciolka, która sama do mnie zadzwoniła z pytaniem czy jestem w ciązy bo snilo się jej, że biegalam po zbożu... :D podobno to oznacza plodność ;p

Moim rodzicom i siostrze powiem w niedziele. Mąż swojej mamie jeszcze nie chce mówić. A będzie co będzie, tego się nie przewidzi.

MaGo lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wiedzą teście i moi rodzice, no i meza siostry i moj brat :) i najlepsza moja przyjaciółka :)

Moj maz sie bardzo ucieszyl a bylismy razem po wynik bety to malo nie wyskoczyl z auta jak mu pokazalam wynik

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w poprzedniej ciąży w pierwszym trymestrze przytylam 7 kilo. A w calek ciazy 30 dlatego ze strachem pisze ze już sie zaczyna bo mam 2na plusie :/

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• malgosia82 Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej przytyłam 14kg startowałam z 58), po porodzie zeszło do 64 i za cholerę nie chciało ruszyć, po jakimś roku zaczęłam się ostro odchudzać i wróciłam do wagi 58. Trzy lata temu zaczęłam tyc z powietrza, ćwiczyłam codziennie na orbitreku, trzymałam dietę i tyłam, po badaniach okazało sie że mam niedoczynność. Po trzech latach dobiłam do 65 i z takiej wagi startuję. Modlę sie, aby nie przekroczyć 75kg.
    A Wy z jakiej wagi startujecie?

ckaik0s36dsxflg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga startowa 48 kg, ale że rano nie mogę jeść to mam teraz 47 kg

• Justa.Mayka Znajoma

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 56 ale niestety juz 58:(

oar8s65gquxs27x1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Aliska dziękuję za odpowiedź. Porozmawiam z lekarzem, jak już potwierdzi, że ok.

U mnie 64,5 póki co to nie poszło do góry pomimo, że zaczynam mieć biust jak po silikonanach.

Ale patrząc na moją rodzinę, to tycie u kobiet przynajmniej 20kg! Buuu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 06:31

• Mania 86 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z 60 już na 62 weszłam. Lekarz mówi, że przez wodę, bo prawie nie jem.

• yvonneSW Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ