Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
My mimo, że się staraliśmy to był w szoku zresztą ja też
Akurat był w pracy a ja nie mogłam wytrzymać i powiedziałam mu przez telefon to było chwilę ciszy szok i radość :
ja powiedziałam jedynie mojej siostrze ciotecznej bo razem się starrałyśmy
Z wiadomością dla rodziców i reszty rodziny czekam do pierwszej wizyty
Trochę się obawiam ich reakcji, ale jakoś to będzie -
Witam dziewczynki
Ja jeszcze nikomu nie mówiłam
Czekamy aż zobaczę bijące serduszko, wtedy powiemy rodzicom i mojej przyjaciółce, która chyba najbardziej nam dopingowała
Mój mąż po zjedzonym obiedzie dostał ode mnie pudełeczko, na wieczku przyklejona fasolka z napisem "Tatusiu dbaj o Mamusię" a w środku pozytywny test i pierwsza betaWstał, wybłuszył oczy, uśmiech Jokera od ucha do ucha nawet usta mu nie drgnęly, no jakby ktoś go naciągnął
Nigdy nie widziałam u niego tak szerokiego uśmiechu
Łzy w oczach i zaczął mnie tulić i całować, a ja się oczywiście poryczałam
Przez kilka dni chodził z pudełeczkiem oglądał i powtarzał "Ale mam wspaniały prezent, ale mam pudełeczko" hahaha
Oczywiście strasznie przejął się rolą, co dzień mi "zdrowo" gotuje, wymyśla, cuduje, każe pić swieże soki, leżeć i odpoczywać
COŚ WSPANIAŁEGO! Nie przypuszczałam, że będzie się tak zachowywał,ale ja nie narzekam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 18:04
Marcel❤
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny test pozytywny, ale boli mnie okresowo i dzisiaj zauważłam nitke krwi w śluzie, ogólnie mój wykres ciążowy ma jakieś słabe temp. nie mam możliwości zrobić bety. I teraz zastanawiam się czy jest sens iść do ginekologa i czy to nie jest za wcześnie
-
Hej dziewczyny
chyba mogę dołączyć, test pozytywny ale czekam jeszcze na wyniki bety i progesteron które lada chwila powinny być.
My się już długo staramy, do tego cyklu podeszliśmy totalnie na luzie ale 3 tygodnie utrzymywała mi się bardzo wysoka tempka więc dzisiaj nie mówiąc nic postanowiłam zatestować, jak zobaczyłam tą kreche to wybiegłam z łazienki jak poparzona
Mój ukochany się baaaardzo wzruszył i jest mega szczęśliwy, a ja z kolei uwierze dopiero jak będę miała potwierdzone betą.Aliskaa, Sassy, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj zaliczyłam pierwszą wizytę. Widziałam już maleńkie migajace i bijące serduszko
Jutro jadę do pracy złożyć podanie o przerwaniu wychowawczego.
O ciąży wie tylko mąż. Postanowiliśmy że reszcie powiemy jak minie 10tygodni więc ok 01.09, a powód- już kilka moich koleżanek zbyt wcześnie się pochwalila by zaraz po tym powiedzieć już tą tragiczną wiadomość, zresztą o pierwszej ciąży też powiedzieliśmy dopiero jak minęły już 2 miesiące. Jeśli chodzi o reakcję męża to ucieszył się ale bez szału , ale widać po nim że bardzo się cieszy zwłaszcza że staraliśmy się już rok.Justa.Mayka, Aliskaa, Magdzia85F, BitterSweetSymphony lubią tę wiadomość
-
hej, i ja się dołączę. Termin z OM mam na 08.04.2018.
Jestem już po 1 usg(prywatnie). Odbyło się w 5t3d. Lekarz zapewniał że zobaczę tylko pęcherzyk i pewnie nawet zarodka nie a tu niespodzianka! Serduszko już biło, bo USG podało na 6t1d. Tętno maluszka 89 /min. I słyszałam też serduszko!
U mnie wiedzą tylko przyjaciółki i głowny zainteresowany.
Biegunki również miałam i lekarz przepisał nifuroksazyd... jednak nie biorę go narazie. Z badań krwi wyszło za mało leukocytów, i ginekolog nastraszyła mnie że jak kolejne wyniki takie bedą to skieruje mnie do szpitala:( ale dzisiaj robiłam morf i leukocyty 5,5 tys
Mdłości miewam niemalże CIĄGLE. Rano najgorzej.Aliskaa, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hejka,
Ja po pierwszym usg serca jeszcze nie widać ale wszystko jest ok wielkosc zarodka wskazuje na 5 tydzien 2 dzien czyli dokladnie kiedy mialam owu.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d9627672aff5.jpg
My już rodzica powiedzielisny dziś i tak jak stracimy to sie dowiedzą wiec nie widze sensu ukrywania.
My już raz czekalismy do 9 tygodnia aby powiedziec a w 12 tygodniu okazalo sie ze serce przestalo bić i musielismy powiadomić, że sie nie udało.
Więc wiecie ja jestem zdania ze o stratach trzeba mowic mi byko razniej jak nagle kilka osob sie podzielilo ze tez straciło dziecko a jednak pozniej sie udało.
Ale każdy zrobi jak czuje i jak woli.Justa.Mayka, Magdzia85F, Sassy, edwarda20 lubią tę wiadomość
-
M-yoko wrote:wczoraj mieliśmy z M rocznicę ślubu, po obiedzie podałam mu pudełeczko a w środku dwa testy ciążowe, bodziaki i buciki malutkie.
oniemiał.
serio, nic sie nie odezwał, po czym po chwili pokazuje na mój brzuch i pyta sie czy to jest to o czym on myśli. powiedziałam że tak, lekko sie uśmiechnął, przytulił i jadł dalej deserek.
no hm... miałam (a nawet mam dalej) mieszane uczucia, myślałam że się ucieszy jakoś tak bardziej, no wiecie, no nie?
zacznie krzyczeć, tańczyć, pocałuje mnie, no cokolwiek a on sie tak zamknął w sobie.
Pytam czy sie cieszy, mówi że tak, że bardzo, ale jest zaskoczony i nie wie co powiedzieć...
Ja wiem dziewczyny ze powinnam mu dać czas, być bardziej wyrozumiała, ja miałam kilka dni na przyzwyczajenie się do tej myśli, no ale... sami chcieliśmy! rozmawialiśmy na ten temat wcześniej...
i tak jakoś mi troche przykro się zrobiło, no i dla mnie nie miał żadnego prezentu na rocznice ślubu... nawet zdechniętego kwiatka i czekoladek
potem jeszcze zrobił mi wykład że powinnam się pogodzić z jego mamą bo jak to teraz będzie...
sory że się tak rozpisałam, ale jakoś tak chciałam się wyżalić, chyba mnie zrozumiecie...
-
Dokadnie mój za pierwsza ciąża sie ucieszyl za drugą już mniej a za 3 to już wogole haha
Ale nie aby skakal pod sufit z radości rwczej wielkie oczy i zdziwienie. -
Dziewczyny mogłybyście zerknąć na tą moją bete?
Gonadotropina kosmówkowa w surowicy 140,50 mIU/ml
Przed menopauzą <10 mlU/ml
Po menopauzie <10 mlU/ml
Ciąża:
1-2 tydzień 50-500 mlU/ml
>2-3 tydzień 100-5000 mlU/ml
>3-4 tydzień 500-10000 mlU/ml
>4-5 tydzień 1000-50000 mlU/ml
>5-6 tydzień 10000-100000 mlU/ml
>6-8 tydzień 15000-200000 mlU/ml
2-3 m-c 10000-100000 mlU/ml
Metoda CLIA, aparat Advia Centaur XP, firmy Siemens.
Progesteron (PGN) 20,60 ng/ml
faza folikularna
faza owulacyjna
faza lutealna
wiek po menopauzie
ciężarne: I trymestr
ciężarne: II trymestr
ciężarne III trymestr
0,15 - 1,40 ng/ml
4,44 - 28,03 ng/ml
3,34 - 25,56 ng/ml
0 - 0,73 ng/ml
11,22 - 90,00 ng/ml
25,55 - 89,40 ng/ml
48,40 - 422,50 ng/ml
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyclair wrote:Dziewczyny mogłybyście zerknąć na tą moją bete?
Gonadotropina kosmówkowa w surowicy 140,50 mIU/ml
Przed menopauzą <10 mlU/ml
Po menopauzie <10 mlU/ml
Ciąża:
1-2 tydzień 50-500 mlU/ml
>2-3 tydzień 100-5000 mlU/ml
>3-4 tydzień 500-10000 mlU/ml
>4-5 tydzień 1000-50000 mlU/ml
>5-6 tydzień 10000-100000 mlU/ml
>6-8 tydzień 15000-200000 mlU/ml
2-3 m-c 10000-100000 mlU/ml
Metoda CLIA, aparat Advia Centaur XP, firmy Siemens.
Progesteron (PGN) 20,60 ng/ml
faza folikularna
faza owulacyjna
faza lutealna
wiek po menopauzie
ciężarne: I trymestr
ciężarne: II trymestr
ciężarne III trymestr
0,15 - 1,40 ng/ml
4,44 - 28,03 ng/ml
3,34 - 25,56 ng/ml
0 - 0,73 ng/ml
11,22 - 90,00 ng/ml
25,55 - 89,40 ng/ml
48,40 - 422,50 ng/ml
Clair zrób drugą betę, aby przyrost sprawdzić. Wczesna ciąża - 3 tydzień.Ilona92 lubi tę wiadomość
-
A ja powiedziałam rodzicom oraz rodzeństwu. W pracy też nie robiłam z tego tajemnicy, co oczywiście nie zm7fnia faktu że różnie może być. W pracy głównemu zleceniodawcy musiałam powiedzieć bo szykować mi się 3 dniowa delegacja i ktoś inny musi jechać. Dwie kolezanki wiedzą bo pytały jak tam i bardzo nam kibicuja. Uważam że nie ma co udawać że nic się nie zmienia jak przyjaciółka zapytała co tam nowego. W każdej chwili może coś się stać co nie zmieni faktu że jest ciaza.
-
Właśnie ja też dzisiaj czuję mniej piersi, bolą przy ucisku, ale kilka dni temu czułam taki ból, że musiałam je masować
Brzuch to lekko zaćmi raz na kilka godzin i nie wiem czy to przez biegunkę (mam częste) czy przez ciążę
Czy to normalme??? Mąż mnie pociesza, że jeszcze się "nacieszę" objawami i mam się nie martwić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 19:48
Marcel❤
-
kochane u mnie wie tylko mąż, jak robiłam test był w trasie w sob o 5 rano zadzwoniłam do niego z wiadomością. ucieszył się ale podeszliśmy na chłodno do tego, dopiero dzisiejszy wynik przyrostu bety o ponad 140% nas uspokoił.
póki co nikt nie wie oprócz nas, w sumie nie wiem kiedy powiemy ale na pewno nie za szybo, po majowej stracie jesteśmy ostrożni. mieszkamy z teściami i nie wiem jak długo to ukryję hehe no ale zobaczymyjak będzie po usg z serduszkiem to pewnie wtedy.
Magdzia85F, Aliskaa, Rene lubią tę wiadomość
-
yvonneSW wrote:MaGo jesteśmy dokładnie w tym samym dniu ciąży
miejmy nadzieję że to żaden zły objaw i wszystko będzie ok:) kiedy idziesz do lekarza?
W poniedziałek prywatnie pierwsza wizyta bo ma NFZ termin ma wrzesień
A jakie masz objawy?? Bo ja znikomeMarcel❤