Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiax89x wrote:Ja po wizycie.. Pojawił się już zarodek
Ale niestety jeszcze nie usłyszałam serduszka. Ginekolog mówi ,że jeszcze wcześnie bo zarodek jest za mały... Kolejna wizyta 22 sierpnia. Znowu będę umierać z niecierpliwości.Marcel❤
-
Dzięki za pocieszenie, ale widzę to mniej pozytywnie. Ostatni wzrost wychodzi mi średnio na 48 godzin tylko 45%. To się nie mieści w żadnych normach.Progesteron można podbić ale na słabą betę nic nie poradzimy. Idę do gina na godzinę 20, ale pewnie i tak się niczego nie dowiem, bo on w tym gabinecie nie ma usg. Usg dopiero w poniedziałek. Juz przez telefon gin uświadomił mnie ze to będzie pewnie poronienie, ale chce jeszcze spojrzeć na wyniki.
22dpo - beta 7160 mIU/ml
24dpo - 14 296 mIU/ml
27dpo (5+5) - jest serduszko!
23.08.2017 - Aniołek [*] 7 tyg. -
Leśny_stworek, bądź dzielna, ja trzymam za Ciebie kciuki!
...
Ja startuję z wagi 52kg / 166cm. Przez ostatnie lata moja dieta nie wyglądała zbyt dobrze. Zero owoców, trochę warzyw, często fastfoody, alkohol raz w tygodniu był normą, czasem częściej. No i fajki. Odkąd wiem o ciąży, staram się jeść same zdrowe rzeczy, przykładam się.
Zastanawiałam się nad jakąś suplementacją. Jem dobrze dopiero od tygodnia, a kropek potrzebuje dużo witamin już teraz do prawidłowego rozwoju. Jednak w artykułach na necie wszędzie trąbią, żeby nic nie brać bez konsultacji z lekarzem. Ja mam wizytę dopiero 21.08, wtedy na pewno o to zapytam, ale waham się czy nie kupić czegoś wcześniej.
A Wy stosujecie jakieś suplementy/ witaminy? Konsultowałyście to z ginekologiem? -
Leśny stworek mimo wszystko trzymam kciuki
Gosiax89 ja jeszcze przed pierwszą wizytą,chcę jechać na nią jak za tydzień też serduszka raczej nie zobaczę ale na kolejnej pewnie tak:-)oby szybko zleciał Ci czas do wizyty:-)
Sassy ja łykam femibion 1:-) -
Sassy wrote:Leśny_stworek, bądź dzielna, ja trzymam za Ciebie kciuki!
...
Ja startuję z wagi 52kg / 166cm. Przez ostatnie lata moja dieta nie wyglądała zbyt dobrze. Zero owoców, trochę warzyw, często fastfoody, alkohol raz w tygodniu był normą, czasem częściej. No i fajki. Odkąd wiem o ciąży, staram się jeść same zdrowe rzeczy, przykładam się.
Zastanawiałam się nad jakąś suplementacją. Jem dobrze dopiero od tygodnia, a kropek potrzebuje dużo witamin już teraz do prawidłowego rozwoju. Jednak w artykułach na necie wszędzie trąbią, żeby nic nie brać bez konsultacji z lekarzem. Ja mam wizytę dopiero 21.08, wtedy na pewno o to zapytam, ale waham się czy nie kupić czegoś wcześniej.
A Wy stosujecie jakieś suplementy/ witaminy? Konsultowałyście to z ginekologiem?
-
Ja biore wot b6 b12 i kwas foliowy
-
Leśny_stworek wrote:Dzięki za pocieszenie, ale widzę to mniej pozytywnie. Ostatni wzrost wychodzi mi średnio na 48 godzin tylko 45%. To się nie mieści w żadnych normach.Progesteron można podbić ale na słabą betę nic nie poradzimy. Idę do gina na godzinę 20, ale pewnie i tak się niczego nie dowiem, bo on w tym gabinecie nie ma usg. Usg dopiero w poniedziałek. Juz przez telefon gin uświadomił mnie ze to będzie pewnie poronienie, ale chce jeszcze spojrzeć na wyniki.
kochana wpisywałam twoje przyrosty w kalkulator na belly i wychodzi przyrost w normie więc nie panikuj spokojnie. daj znać co powiedział lekarz -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
krew na pewno nie była mrożona, bo wynik miałam po 4 godzinach od pobrania. Byłam u lekarza i udało mi się nawet dostać do takiego co ma USG. Widać jakąś małą kropkę może że 2 mm, wg gina to może być na oko 5 tydzień ciąży. Ochrzanił mnie za kontrolowanie bety i kazał czekać. Bardzo miły gość, starał się mnie pocieszyć, że nic nie jest przesądzone itd
Jeśli nic się nie wydarzy przez 2 tygodnie to mam przyjść na usg. A jeśli miałoby być poronienie to wg niego będzie prawdopodobienie samoistnie, bo to bardzo wczesny etap. Także czekam, ale raczej się na nic nie nastawiam. Życzę Wam powodzenia.
22dpo - beta 7160 mIU/ml
24dpo - 14 296 mIU/ml
27dpo (5+5) - jest serduszko!
23.08.2017 - Aniołek [*] 7 tyg. -
Lesny stworek moj zarodek ma 28 mm wiec spokojnie to na 5 tydzien ciąży. Musimy poczekacna bikace serduszko.