Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Aliskaa termin porodu niby na 3.04 ale to wyznaczony przez kalendarzyk, jeszcze nie.oficjalny od Pani Dr, więcej będę wiedziała na początku września, bo wtedy mam kolejna wizytę1. 9 cykli starań
2. Poronienie w 12 tc
3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018
4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
6. 02.2020 cb
7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka -
nick nieaktualnyin_co_gni_to wrote:Aliskaa termin porodu niby na 3.04 ale to wyznaczony przez kalendarzyk, jeszcze nie.oficjalny od Pani Dr, więcej będę wiedziała na początku września, bo wtedy mam kolejna wizytę
to wstępnie wpiszę na 3.04
a potem najwyżej zmienimy
-
edwarda20 wrote:Myoko zaprosilam Cię do przyjaciółek bo chciałam wysłać prywatną wiadomość odnosnie prawa pracy.
Ale mogę też zapytac tutaj:
obecne L4 mam do 28.08. Do lekarza na 1 wizytę zapisałam się na 29.08 i wtedy wzięlabym zaswiadczenie o ciazy i (jesli mi da) to ciazowe zwolnienie. Pytanie, czy jesli poszłabym do lekarza wczesniej, dostała zaswiadczenie i wysłała do pracy to czy już mi leci 100% pomimo zwyklego L4 czy dopiero jak będzie L4 z kodem B?
Żeby dostac 100% musi byc kod B na zwolnieniuWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2017, 16:22
-
Leśny_stworek wrote:Bardzo mi przykro. Ja mam jutro powtórkę z krwi i pewnie dowiem się tego samego.
Odstawiasz w tej sytuacji dupka?
MaGo, wg mnie Twoje wyniki są całkowicie ok. Przy tych wartościach wiadomo, że już nie beta rośnie wolniej.
Nie wiem co mam robić bo poza dupkiem mam acard i heparyne zastrzyki -
MaGo wrote:Sassy tak właśnie brakiem objawów
Gdy zdejmę stanik czuję lekkie ciągniecie w piersiach, ale jeszcze 5 dni temu to nie mogłam leżeć na boku tak bolały
Wczoraj leciutki ból przy ucisku, a dzisiaj zrobiły się bardziej miękkie, a w necie naczytałam się tyle...
-
nick nieaktualny
-
Beta ma sens na samym poczatku dla sprawdzenia i robi sie ja raz a potem po 48 godzinach i jesli przyrost jest dobry to po skonczonym 6 lub 7 tygodnij zapisujemy sie na usg. To wersja dla osob ktore staraly sie krocej niz rok. Jak ktos dluzej to wiadomo ze musi zbadac progestron miec kontrole nad tarczyca i inne ktore w miedzy czasie wyszly ale nie ma sensu wiecej niz 2 razy robic bety bo to nic nie daje tylko zament i nie ma sensu leciec na usg w 5 tyg bo gucio cos sie dowiecie a tylko nerwy na nastepne dwa tygodnie.
Jesli cos sie dzieje i mam na mysli silne zkurcze lub plamienia to wtefy szukamy pomocy, brak bolacych cyckow to nie objaw poronienia!!!! Objawy raz sa raz ich nie ma i tak bedzie cale 9 msc wiec nie serwujcie maluszkom od samego poczatku takiej dawki stresu!yvonneSW, Magdzia85F, Klarysa, Sassy lubią tę wiadomość
-
Mój lekarz mi odzwonil. Kazał kupić luteina. Wszystko to dziwne. 4 lekarzy każdy co innego. Nie kazał obstawiać niczego nawet heparyny. Nie wiem czy dał mi nadzieję czy działa na zasadzie zrobiłem wszystko co mogłem. Już nie robię bety . Czekam na poniedziałek za tydz na usg i zobaczymy. Oczywiście z moją racjonalnościa to ja wiem ze różnie może być i małe są szanse
-
justyna14 wrote:Beta ma sens na samym poczatku dla sprawdzenia i robi sie ja raz a potem po 48 godzinach i jesli przyrost jest dobry to po skonczonym 6 lub 7 tygodnij zapisujemy sie na usg. To wersja dla osob ktore staraly sie krocej niz rok. Jak ktos dluzej to wiadomo ze musi zbadac progestron miec kontrole nad tarczyca i inne ktore w miedzy czasie wyszly ale nie ma sensu wiecej niz 2 razy robic bety bo to nic nie daje tylko zament i nie ma sensu leciec na usg w 5 tyg bo gucio cos sie dowiecie a tylko nerwy na nastepne dwa tygodnie.
Jesli cos sie dzieje i mam na mysli silne zkurcze lub plamienia to wtefy szukamy pomocy, brak bolacych cyckow to nie objaw poronienia!!!! Objawy raz sa raz ich nie ma i tak bedzie cale 9 msc wiec nie serwujcie maluszkom od samego poczatku takiej dawki stresu!
Wiesz ja miałam powtarzać raz na tydzień. I powtórzyłam raz po tyg potem dwa. Muszę bo biorę heparyne i jeśli jyz nie ma szans to nie ma s3nsu się dalej z nią męczyć. 3 bety to of8cjdlna wersja dla lekarza i tylko o nich go informuje bo te go interesują. Oczywiście zrobiłam betę też dla siebie po 48 i 92 h i było ok . A dzisiaj spadek . -
Sarrrra wrote:Wiesz ja miałam powtarzać raz na tydzień. I powtórzyłam raz po tyg potem dwa. Muszę bo biorę heparyne i jeśli jyz nie ma szans to nie ma s3nsu się dalej z nią męczyć. 3 bety to of8cjdlna wersja dla lekarza i tylko o nich go informuje bo te go interesują. Oczywiście zrobiłam betę też dla siebie po 48 i 92 h i było ok . A dzisiaj spadek .
-
Hej dziewczyny, ja dzisiaj kupiłam test, żeby zrobić taki na pamiątkę, nie jakieś bladziochy tylko żeby konkret był. Kreska od razu sie pojawiła i mocniejsza od tej kontrolnej. Ja nie wiem jaka ja głupia byłam kiedy w cyklach w których nie wyszło widziałam kreski na testach. Ta teraz to prawdziwa krecha. U nas nikt jeszcze nie wie, córka ma urodziny 29.o8 i może jej zrobimy niespodziankę, ona marzy o rodzeństwie, nawet ciuszki ogląda dla małych dzieci w sklepach. Zresztą dzieci ją lubią i ja cieszę się, że będzie mała pomoc.
Rene, Magdzia85F, Sassy lubią tę wiadomość
-
justyna14 wrote:To samo laboratorium i miara?
-
nick nieaktualnySarrrra wrote:Mój lekarz mi odzwonil. Kazał kupić luteina. Wszystko to dziwne. 4 lekarzy każdy co innego. Nie kazał obstawiać niczego nawet heparyny. Nie wiem czy dał mi nadzieję czy działa na zasadzie zrobiłem wszystko co mogłem. Już nie robię bety . Czekam na poniedziałek za tydz na usg i zobaczymy. Oczywiście z moją racjonalnościa to ja wiem ze różnie może być i małe są szanse
oby wszystko było dobrze
-
Hej hej
Na początek muszę Wam powiedzieć że od piątkowej mega burzy, do dzisiaj byliśmy bez prądu i wodyteraz prąd wrócił ale podobno mają jeszcze go wyłączać w związku z naprawami.
Beta mi przyrosła, ale nadal się martwię że jest taka malutka, a licząc od daty ostatniej miesiączki to powinien być 4 tydzień.
Beta w czwartek : 140.5
Beta w sobotę : 337.9
-
nick nieaktualny
-
clair wrote:Hej hej
Na początek muszę Wam powiedzieć że od piątkowej mega burzy, do dzisiaj byliśmy bez prądu i wodyteraz prąd wrócił ale podobno mają jeszcze go wyłączać w związku z naprawami.
Beta mi przyrosła, ale nadal się martwię że jest taka malutka, a licząc od daty ostatniej miesiączki to powinien być 4 tydzień.
Beta w czwartek : 140.5
Beta w sobotę : 337.9clair lubi tę wiadomość
Marcel❤