X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Klarysa Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Sarrrra :-(

yvonneSW śliczne teściki:-)
    Klarysa a ile masz wzrostu?
    Co do objawów to też mam tak że raz są raz ich nie ma,ból piersi kilka dni temu był dużo mocniejszy niż dziś,z mdłościami mam podobnie raz są raz ich nie ma...Co jedynie to zmęczenie i senność pozostają bez zmian...
    Wzrostu mam 160.
    Co do objawów to mdłości mam straszne, brak apetytu, hroniczne zmęczenie, no i cycki raz bolą, a raz nie.

zi13vfxm35ee6ihu.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam zadnych objawow ani bólu cyckow ani mdloscie ani zmeczenia. Wszystko poki co odwrotnie spie mniej mam probleny ze snem a choroba lokomocyjna się mega zmniejszyła. Wiec taki to ze mnie przypadek alemialam tak poprzednie 2 ciążę wiec liczę że to norma u mnie. Nie robilam bety i nie mam zamiaru czekam na usg za 2 tygodnie oby serducho biło. A co ma być to będzie.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam już jutro wizytę :) mam nadzieję, że zobaczę <3
    Ktoś jutro też wizytuje?

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• clair Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie strasznie cycki bolą ale narazie nic poza tym, pewnie jeszcze w poniedziałek powtórzę dla spokoju no i też czekam na wizytę u gine.

f2w33e3kvrxi2e75.png

4apfdcimz0vm65th.png

Clair
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyslalam meza po testy, moze sie udalo i do Was dolacze na 8 msc :-) trzymajcie kciuki :-) dzis 28 dc a zazwyczaj mam 26-27 dc wiec szansa jest :-)

Aliskaa, MaGo lubią tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Wyslalam meza po testy, moze sie udalo i do Was dolacze na 8 msc :-) trzymajcie kciuki :-) dzis 28 dc a zazwyczaj mam 26-27 dc wiec szansa jest :-)
    trzymamy kciuki :) i czekamy na dobre wieści :)

• clair Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, trzymam kciuki :)

f2w33e3kvrxi2e75.png

4apfdcimz0vm65th.png

Clair
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    ja mam już jutro wizytę :) mam nadzieję, że zobaczę <3
    Ktoś jutro też wizytuje?
    Jaaaa <3 Muszę się upewnić, że wszystko ok, bo w czwartek idę na wesele i mam kilka pytań do pani doktor ;)

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dzisiaj muli. Nic mi nie smakuje. Do tej pory objadałam się pieczonymi warzywami a teraz już mi nie podchodzą.

Justyna trzymam kciuki!
    MaGo ja idę w sobotę. Tak mi się nie chce, że szok.
    Clair mnie już trochę mnie, ale przy myciu, to masakra. Musiałam już nowy stanik kupić.

Aliska kciuki za Maleństwo!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się z wami. Jestem 10 dpt dwóch maluchów.

Magdzia85F, Ilona92, Aliskaa, M-yoko, BitterSweetSymphony lubią tę wiadomość

• MaGo Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna WITAMY :)
    Mnie dzisiaj dopadły pierwsze (nie tylko poranne) mdłości !!! :D Narazie się cieszę bo tragicznie nie jest, ale muli mnie cały dzień. Reaguje na zapachy, mam odruchy wymiotne. Niby jestem głodna, a jak zjem to żałuję bo mnie mdli :/ Zaczęło się... :D <3 Ból piersi wrócił i dzisiaj straszna niemoc i senność :)

yvonneSW lubi tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi wciąż nie bola, za to zaczely lekko swędzieć.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna witaj!

edwarda lepiej jak swędzą :)

MaGo - wg kalkulatora to mam 5 tydzień i 3 dzień. Jak zacznę wymiotować, to będzie trochę kicha. Mąż już mówi, żebym do auta służbowego jakiś worek brała. Bo jak mnie złapie, to będzie problem. Wizytę u gina mam za 8 dni. Mam nadzieję, że to nie za wcześnie? Bo to wg kalkulator 6 tygodni i 4 dni.

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśny_stworek wrote:
    Bardzo mi przykro. Ja mam jutro powtórkę z krwi i pewnie dowiem się tego samego.
    Odstawiasz w tej sytuacji dupka?
    MaGo, wg mnie Twoje wyniki są całkowicie ok. Przy tych wartościach wiadomo, że już nie beta rośnie wolniej.
    I jak beta? Masz już wyniki ?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też poszłabym tydzień później, ale ze względu na to wesele, no bardzo bym chciała po prostu porozmawiać z ginem ;) Pewnie na serduszko za wcześnie, a tydzień później może i bym już je widziała :(

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo nie zaszkodzi pójść. Tak czy siak, na pewno sprawdzisz, czy już ktoś się pojawił w macicy, a to ważne. A mam pytanie: a co ma wesele w ogóle to wizyty?

• MaGo Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja strachliwa jestem i muszę podpytać jak z tańcami, co mogę jeść, a co sobie odpuścić tak żeby jeszcze nikt się nie dowiedział o mojej ciąży bo wie tylko mąż :D Muszę zmienić lek, bo robiłam cytologię, która wyszła prawidłowo, ale że w tym roku nabrałam się trochę antybiotyków to pojawiły się jakieś bakterie i dostałam taki lek, po którym niestety czuję okropne pieczenie (skutek uboczny). Oczywiście chciałabym zobaczyć też, czy dzidzia "uwiła" sobie gniazdko :D <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2017, 18:46

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    Hej, witam się z wami. Jestem 10 dpt dwóch maluchów.
    Witamy ;) a na kiedy masz termin?

• Leśny_stworek Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    I jak beta? Masz już wyniki ?
    Hej Sarrrra,mam. Robione w innym labie, bo moje będzie czynne dopiero po długim weekendzie.
    Wynik 829. Dwa dni temu było 563. Czyli przyrost za mały i wciąż utrzymuje się na poziomie 46%. Przynajmniej nie spada. Czekam jeszcze na wynik progesteronu, czy udało mi go trochę podnieść dupkiem (załatwiłam sobie w aptece, musiałam obiecać że doniosę receptę). Wizytę u gina mam w czwartek. Pewnie za wiele się wtedy jeszcze nie dowiem, bo na ostatnim usg nic nie było praktycznie widać poza małą plamką w macicy. A jak u Ciebie? Dalej trwasz w tym, że nie sprawdzasz już bety? Kiedy wizyta u gin? Jak nastawienie psychiczne? Ja wczoraj cały dzień przepłakałam... Wiem, że taki stres jest zły dla dzieciątka, ale nie potrafię opanować czarnych myśli. Przesyłam odrobinę pozytywnej energii. Trzymaj się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2017, 19:25

cd9bs65gvuog3tc2.png
    22dpo - beta 7160 mIU/ml
    24dpo - 14 296 mIU/ml
    27dpo (5+5) - jest serduszko! <3

zem3j44jy69rx3nz.png

23.08.2017 - Aniołek [*] 7 tyg.
  • clair Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszy do góry, jak będziesz miała możliwość powtórz badanie w laboratorium gdzie robiłaś poprzedni pomiar i zobaczysz że będzie okej :)
    Każde labo ma inne urządzenia do pomiaru.

f2w33e3kvrxi2e75.png

4apfdcimz0vm65th.png

Clair
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ