X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • MaminaMina Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na gardło dobry tantum verde. Apap bym odpusciła, mimo że nie ma wielkich przeciwwskazań. Lepiej ciepłą herbatkę z cytryną, rosołek i grzać się pod kołderką. :)

8uneyx8dg0pub9vz.png

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy to wasze pierwsze ciąże? Długo się staralyscie o brzuszek? Dajcie trochę swoich historii :)

8uneyx8dg0pub9vz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w kolejce do lekarza. Trzymajcie kciuki

Magdzia85F, MaminaMina, Agusia_pia, MaGo lubią tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaminaMina wrote:
    Na gardło dobry tantum verde. Apap bym odpusciła, mimo że nie ma wielkich przeciwwskazań. Lepiej ciepłą herbatkę z cytryną, rosołek i grzać się pod kołderką. :)

Pije herbatę z miodem i cytryna. Przyjechałam dzis do rodzinnego miasta do rodziców, mam nadzieje na rosolek i cos dobrego.

To moja 1 ciaza, udalo się w 2 cyklu.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mnie tylko wzdęcia męczą tak, że spać nie mogę! Rano za to biegunka. Nie wiem, co mam już jeść. Wczoraj to już się bałam i o połowę mniej jadłam i waga od razu prawie o kg w dół.

To moja druga ciąża, nie mam jeszcze dzieci. Starania w drugim cyklu Zaszłam, bo mam tylko połowę sprawnego sprzętu a połowy brak po ostatniej ciąży.

MaminaMina lubi tę wiadomość

• clair Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaminaMina wrote:
    Dziewczyny, czy to wasze pierwsze ciąże? Długo się staralyscie o brzuszek? Dajcie trochę swoich historii :)

To moja pierwsza ciąża, staraliśmy się prawie 3 lata odkąd dowiedziałam się o pojawiających się potworniakach na jajniku i innych takich problemach. W mojej rodzinie wszystkie siostry mojej mamy miały problem z zajściem.

Teraz wygląda na to, że się udało. Mój narzeczony jest taki szczęśliwy i przejęty że teraz to praktycznie nie mam życia :D :D

Magdzia85F lubi tę wiadomość

f2w33e3kvrxi2e75.png

4apfdcimz0vm65th.png

Clair
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I już po wizycie. Wszystko dobrze ;) Widziałam bijące serduszko :) i dziecko ma 8mm

Kinga., MaminaMina, yvonneSW, clair, Magdzia85F, Bianka*, M-yoko, AJrin, MaGo, Ilona92, Rene, BitterSweetSymphony lubią tę wiadomość

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    I już po wizycie. Wszystko dobrze ;) Widziałam bijące serduszko :) i dziecko ma 8mm
    Wooow! Seruszko?? Gratuluje. :)

Aliskaa lubi tę wiadomość

8uneyx8dg0pub9vz.png
  • MamaMagda89 Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:

Super! Ja idę w piątek i mam wielką nadzieję że też usłyszę serduszko <3

rfxgyx8dfe2l7v49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaminaMina wrote:
    Wooow! Seruszko?? Gratuluje. :)
    dzięki :)

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja druga. O pierwszą staraliśmy się ponad 5lat, o tę jakieś 9 m-cy. Niestety każda wymagała wspomagaczy. Mam takie wrażenie, że ta będzie ostatnią. Nie znoszę okresu ciąży. Jestem zmęczona (po pierwszej łudziłam się, że może kolejna będzie lżejsza, ale się przeliczyłam). Już nie mogę się doczekać porodu (choć też wiem, że z dwójką też lekko nie będzie)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam udalo sie za pierwszym razem:) w srode lub czwartek ide na wizyte:) Jeszcze nikomu nie powiedzielismy:)

mhsvi09k63nasq33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska gratulacje!!!:)

Aliskaa lubi tę wiadomość

• Bianka* Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    chciałam dołączyć :) Jeśli wszystko pójdzie dobrze, to w kwietniu przywitamy naszą drugą dzidzię :) Mamy już 1,5 rocznego synka. Termin wylicza mi na 25-go.
    Pozdrawiam

Pysia89, M-yoko, Aliskaa, Ilona92 lubią tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :)

Bianka też termin wyliczony mam na 25 kwietnia :)))

Powinnam jeszcze z 3-4 tyg poczekać do wizyty żeby serduszko biło,ale już nie mogę się doczekać:)))

Bety nie robiłam tylko póki co testy ciążowe.

Pozdrawiam wszystkich.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• M-yoko Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Nam udalo sie za pierwszym razem:) w srode lub czwartek ide na wizyte:) Jeszcze nikomu nie powiedzielismy:)

Nam też udało się za pierwszym razem :) aż w szoku byłam, chociaż z pierwszym dzieckiem też 1 cs i już :)

też narazie nie chciałam nikomu nic mówić, ale ... moja siostra sama się domyśliła i zapytała wprost - no to nie skłamaliśmy :)

w57vrjjg0c55ux7v.png
  • M-yoko Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:

ale fajnie! :) ja będę widziała dopiero 5 września :)

w57vrjjg0c55ux7v.png
  • M-yoko Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Witam,
    chciałam dołączyć :) Jeśli wszystko pójdzie dobrze, to w kwietniu przywitamy naszą drugą dzidzię :) Mamy już 1,5 rocznego synka. Termin wylicza mi na 25-go.
    Pozdrawiam

cześć Bianka! fajnie że jesteś z nami :D

w57vrjjg0c55ux7v.png
  • Klarysa Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    clair wrote:
    To moja pierwsza ciąża, staraliśmy się prawie 3 lata odkąd dowiedziałam się o pojawiających się potworniakach na jajniku i innych takich problemach. W mojej rodzinie wszystkie siostry mojej mamy miały problem z zajściem.

Teraz wygląda na to, że się udało. Mój narzeczony jest taki szczęśliwy i przejęty że teraz to praktycznie nie mam życia :D :D

Powiem ci, że coś w genach jest na pewno. Mama też się o mnie starała dwa lata, a nie zabezpieczała dużo wcześniej i ja też miałam problem by zajść w ciążę, choć wszystko u nas działało prawidłowo. No i wiek też prawidłowy, bo przecież stara nie jestem, więc powinnam być mega płodna, a tu wszystko zawodziło. W końcu się udało jak odpuściliśmy.

clair lubi tę wiadomość

zi13vfxm35ee6ihu.png
  • Klarysa Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:

Gratuluję! Ja widziałam w szpitalu echo zarodka. Może w czwartek usłyszę serduszko albo 30 sierpnia, bo tak mam terminy u lekarza już umówione.

Aliskaa, Rene lubią tę wiadomość

zi13vfxm35ee6ihu.png
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ