X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje bijecego serucha :)
    Co do staran my wszystkie 3 ciążę za pierwszym razem.
    Ale u nas pierwsza straciliśmy wiec tak trochę a i dłużej nigdy nie wiadomo jak będzie. Oby serducho biło jak najdłużej :D

Aliskaa lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Aliska gratulacje!!!:)
    Dzięki:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Witam,
    chciałam dołączyć :) Jeśli wszystko pójdzie dobrze, to w kwietniu przywitamy naszą drugą dzidzię :) Mamy już 1,5 rocznego synka. Termin wylicza mi na 25-go.
    Pozdrawiam
    Witamy :) i już dopisuje do naszej listy :)

• MaminaMina Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie będzie drugi dzieciaczek i druga ciąża. Pierwsza lekko wspomagana. Ta też miała być od najbliższego cyklu bo wszystkie cykle od poczatku roku bezowulacyjne. Podobno. Paski mówiły, ze owu brak, obserwacja cyklu też. A skusiłam się kupić 2 miesiące temu ten sztyft do badania śliny i wiecie co? Zadziałał - pokazał owu 20dc. Czyli mega późno ale wygląda na to, że się udało. Wieczorem wyniki bety. :)

8uneyx8dg0pub9vz.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 1 ciąża. "Starania" od 1,5 roku. Mam Pco, ct1. Brałam wczesniej tabletki na wyregulowanie androgenów i o dziwo cykle bardzo sie skróciły. Dwa były tylko bezowulacyjne, także jak na wieczny brak @ było dobrze. W międzyczasie brałam clo, ale nie udało sie trafić o dopiero po przeprowadzce sie udało.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    I już po wizycie. Wszystko dobrze ;) Widziałam bijące serduszko :) i dziecko ma 8mm
    Supeeer gratuluję:-)

Aliskaa lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jest pierwsza ciąża i nieplanowana ;) ale bardzo się cieszymy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też jest Wam dzisiaj tak gorąco?

• MaGo Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od mojej ginekolog!!! Dziewczynyyyy... :D Założyłam kartę ciąży, zobaczyłam moją fasolinkę, ale NAJWAŻNIEJSZE zobaczyłam i usłyszałam bijące serduszko mojego maleństwa i sie poryczałam <3 <3 <3 Zawołałam męża żeby też posłuchał i też się wzruszył :D Coś pięknego!!! Pani doktor wyliczyła termin na 10-11 kwietnia, bardziej się skłania do 11.04.2018 :)

clair, Magdzia85F, yvonneSW, Rene, Bianka*, Aliskaa, Kinga., MaminaMina, M-yoko, Asiula27, BitterSweetSymphony lubią tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następna wizyta za 3 tygodnie. Jeszcze wstrzymamy się z ogłoszeniem nowiny rodzinie do następnej wizyty <3

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • clair Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo, ale się cieszę!! Szybko to serducho usłyszałaś!

MaGo lubi tę wiadomość

f2w33e3kvrxi2e75.png

4apfdcimz0vm65th.png

Clair
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo super!!!! Gratulacje!

Aliska mnie było jak odkurzyłam, ale leżę już po kolacji.

MaGo lubi tę wiadomość

• clair Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj przegięłam chyba, zabrałam sie za te porządki w szafach i nie tylko i później miałam lekkie brązowe upławy, zauważyłam na papierze toaletowym. To trwało tylko chwilkę, teraz leżę i wszystko jest w porządku.
    Moja gine mówi, że mam obserwować i w razie gdyby się powtórzyło to jechać na IP.

f2w33e3kvrxi2e75.png

4apfdcimz0vm65th.png

Clair
  • clair Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    clair wrote:
    Ja dzisiaj przegięłam chyba, zabrałam sie za te porządki w szafach i nie tylko i później miałam lekkie brązowe upławy, zauważyłam na papierze toaletowym. To trwało tylko chwilkę, teraz leżę i wszystko jest w porządku.
    Moja gine mówi, że mam obserwować i w razie gdyby się powtórzyło to jechać na IP.

Przy czym cały czas mam temperaturę 37,38 a teraz już mnie mdli, a to chyba za wcześnie na mdłości. Strasznie się martwię.

f2w33e3kvrxi2e75.png

4apfdcimz0vm65th.png

Clair
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clair nie martw się! I nie przemęczaj! Ja dziś zaczęłam firanki wieszać, ale nakrzyczałam na Męża i ładnie wszystko zrobił.

Czasem nie wiadomo, czego ile można robić?! Jak za dużo chodzę to podbrzusze ciągnie.

Jak mdli to ok. Mnie szybko zaczęło. Dobry objaw. Odpoczywaj!

• clair Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Clair nie martw się! I nie przemęczaj! Ja dziś zaczęłam firanki wieszać, ale nakrzyczałam na Męża i ładnie wszystko zrobił.

Czasem nie wiadomo, czego ile można robić?! Jak za dużo chodzę to podbrzusze ciągnie.

Jak mdli to ok. Mnie szybko zaczęło. Dobry objaw. Odpoczywaj!

U mnie odwrotnie własnie, to narzeczony cały czas nam nie krzyczy że mam leżeć, a ja jestem taka wiercipięta że nie umiem, no i teraz mnie pokarało. Mam nadzieję że tak jak mówisz, wszystko będzie okej

f2w33e3kvrxi2e75.png

4apfdcimz0vm65th.png

Clair
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo. Ciągle muszę coś robić. Ale staram się robić tak, że coś porobię i leżę. Od razu organizm nie dostaje tak w kość.

Najważniejsze to spokój, no i teraz to nie będziesz tak dużo robić.

• Rene Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Właśnie wróciłam od mojej ginekolog!!! Dziewczynyyyy... :D Założyłam kartę ciąży, zobaczyłam moją fasolinkę, ale NAJWAŻNIEJSZE zobaczyłam i usłyszałam bijące serduszko mojego maleństwa i sie poryczałam <3 <3 <3 Zawołałam męża żeby też posłuchał i też się wzruszył :D Coś pięknego!!! Pani doktor wyliczyła termin na 10-11 kwietnia, bardziej się skłania do 11.04.2018 :)
    super że usłyszeliście już serduszko:-)niezapomniana chwila:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 18:44

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • wannsees Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałam się przywitać. :) Jak na razie termin - 26 kwietnia.

Dopiero początek, dzisiejsza beta 193,1 mIU/ml, czekam na następną do środy.

Rene, Aliskaa, Magdzia85F, MaminaMina, Ilona92 lubią tę wiadomość

w5wq8iiktvbrghmo.png
    f2w39n733lo6nd9o.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    clair wrote:
    U mnie odwrotnie własnie, to narzeczony cały czas nam nie krzyczy że mam leżeć, a ja jestem taka wiercipięta że nie umiem, no i teraz mnie pokarało. Mam nadzieję że tak jak mówisz, wszystko będzie okej
    to teraz Cię będzie jeszcze bardziej pilnował żebyś się nie przemęczała:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ