Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kachna62 wrote:Ja miałam usg w 18tc na ktorym lekarz badal obwod glowki, brzuszka, długość kosci udowej i teraz bede miec w 23tc takie same pomiary
Ja tez mam mnostwo śluzu i nieraz jak chodze to czuje jak mi cos ciepłego wyplywa. Ale w tamtej ciazy mialam identycznie.
-
Agusia_pia wrote:a ja mam na plusie 7 kg, i nie wiem skąd to? nie objadam się, dużo warzyw owoców. no ale widać taka moja natura. chociaż widzę że urósł mi brzuch i piersi a to jednak swoje już waży. lekarz przy ostatniej wizycie powiedział że 2 kg w mc to ok.
a wiecie że z piersi jak się mysje to mam takie kropelki siarki. W pierwszej ciazy mialam pod koniec. Ale teraz emocjonalnie bardzo chcialam miec dziecko i ciągle o nim myślę
a jak zaczyna kopac to wtedy gadamy
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Dziadostwo ten ZUS.. Tyle lat kase mogli mi z pensji pobierać, a jak trzeba coś oddać to kontrola. Nie ma możliwości żeby ktoś z pracy doniósł na mnie.
Darika szczerze współczuję problemów męża i trzymam kciuki za powrót do zdrowia!
Zamiast w końcu sobie trochę odpuścić i odpocząć będę się denerwować kontrolami... -
nick nieaktualny
-
Paulettaa wrote:Dziewczyny które chudną w ciąży - co lekarze na to przy wizycie ? Zamiast rosnąć kg to widzę że u was -0,5kg -1kg itp.
w sumie nicto dopiero początek ciąży, ja pierwsze ważenie miałam w 10 tygodniu i juz wtedy sporo schudłam bo ważyłam ok 3kg mniej niż zawsze po 4tygdonach było 0.5kg mniej a po kolejnych 4 tygodniach 1kg mniej wiec troche mi tych kg ubyło ale to dobrze bo serio mam z czego zrzucuać
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Dzięki dziewczyny, rany bez Was to bym chyba tylko do gina non stop wydzwaniala
Co do ciśnienia to mi lekarz nigdy nie mierzy (już czuję jakie bym miała wysokie xD), ale kazał mi w domu mierzyć 2x w tyg i przynosić mu spisane na kartcetym sposobem jeszcze chyba nigdy nie przekroczyłam 106/63
Za to co do wagi to mój gin ostatnio powiedział, że do 20. tyg to najlepiej w ogóle nie tyc bo to mama rośnie a nie dzieckoa ja już chyba 4 kg na plusie od początku
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
justysbp, zus to kawał cholery - taka jest prawda niestety. im wyższa podstawa tym większe prawdopodobieństwo kontroli, poza tym w tym roku (już na początku) zapowiadali więcej kontroli zwolnień, więc jakoś szczególnie mnie to nie dziwi. natomiast absolutnie się tym nie martw, żywić się czymś musisz, masz prawo wyjść do sklepu po najpotrzebniejsze produkty czy jak wyżej dziewczyny pisały do apteki. na pewno sprawa jest do obronienia
Agusia_pia, decyzja należy do Ciebie czy pójdziesz na połówkowe usg czy nie, ja na przykład idę na dwa, jedno prywatnie drugie na nfzale mi na wizytach pani doktor robi tylko szybkie podglądowe usg i ma w sumie nie najlepszy sprzęt
justysbp lubi tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Jeśli chodzi p ciśnienie ja ostatnio w gabinecie miałam 145/70
a granica to 140/90 dlatego lekarz nie chciał mi tego wpisać w kartę.
Niestety przy pomiarach w domu wcale nie jest lepiejco prawda jeśli zbliżam się do 140 to odpoczywam i mierze do skutku ale znowu aż tak się nie przemeczam więc jaki byłby wskaźnik bezpośrednio po wejściu np. na 4 piętro?
Jeśli nie spadnie przez kilka dni to chyba będę musiała coś z tym zrobić -
Dziewczyny moja waga nadal bez zmian:)
Ciągle pracuje i mam się dobrze jak narazie, latam do ubikacji co 15 min na siku oprocz tego mega zatwardzenie, tak strasznie dużo jem a niestety nic ze mnie od 2 dni nie wychodzi, dzisiaj dopiero zauważyłam lekki zarys brzuszka, mały kopie już od tygodna, dzisiaj nawet się martwiłm, kiedy nie czułam ruchów ale to rozrabiaka będzie bo ruchliwy dopiero koło 20 nie mówiąć o jego tańcach o 23
Dziewczyny mam pytanie jaki rozmiar ciuszków kupujecie dla noworodków?
Ja kupiłam kilka kompletów 56 i teraz martwie sie, że mogą być za małe, znacie jakieś fajne sklepy online z ciuszkami? -
Ja kupuje w rozmiarze 56 oraz 62. Jak się okaże, że córka bedzie duża i 56 będzie za małe na początek to po prostu sprzedam albo zostawię dla kogoś z rodziny
.
Co do sklepów online to kupuje w h&m, smyk i 5 10 15. Zawsze się rejestruje wtedy są fajne zniżki albo darmowe wysylki.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
darika wrote:Dziewczyny, a ja mam pytanie odnośnie fotelika. Chciałabym Maxi Cosi CabrioFix. Co prawda jeszcze nie przymierzalismy do auta, będziemy tym zajmować się po Nowym Roku ale nurtuje mnie jedna rzecz
. Wiem, że można dokupić do tego bazę do auta, wtedy fotelik szybko się wpina i można ustawić pod odpowiednim kątem. Jednak te bazy widziałam tylko na wpiecie w Isofix. A jak ja nie mam Isofixa w aucie? Czy te bazy można zamontować inaczej, ewentualnie czy są takie mocowane inaczej? Czy zostaje mi tylko montowanie fotelika na pasy?
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
No ja juz plus 7 kg. Ale widze ze cycki urosły i brzuch:D
2 kg w miesiac to ok? czyli ok 18 w czasie calej ciazy? cos duzo:)
Ja jestem zła bo wolałabym mniej tyć ale chyba nic na to już nie poradzę. Mimo, że jem naprawdę mało.
To takie nie fair-jedne jedza i nie tyją a inne mało jedzą i tyją z powietrza
jak się mierzyłam to w biuście:+ 8 cm
w talii:+8 cm
i biodra+6 cm
ze cycki i "talia" rozumiem ale że biodra? no ludzie! po co?
-
sweetmalenka wrote:2 kg w miesiac to ok? czyli ok 18 w czasie calej ciazy? cos duzo:)
Waga nie przyrasta w sposób ciągły, przyrost różni się w poszczególnych trymestrach, ostatnio czytałam, że do 0,5 kg na tydzień w 2 trymestrze jest ok - choc tez mi sie to duzo wydaje, bo 12 tyg 2 trymestru to 6 kg, więc zostaje "tylko"ok. 6-12 kg na dwa pozostale trymestry.
Wydaje mi się, że lepiej będzie jak sie tym będziemy martwić za pół roku...teraz nie da sie nic przewidziećJa sobie powtarzam " co sobie przytyje, to sobie schudnę później " .
-
nick nieaktualnyW poprzedniej ciazy tyłam: w 1 trymestrze: +3kg, w 2 trymestrze: +6kg, w 3 trymestrze: +7kg. Zero rozstepow na ciele przy takich przyrostach. W trzecim zaczynasz pod koniec puchnac i zbierac wodę. Ja na kilka dni przed porodem nie bylam w stanie ubrac zadnych butow na nogi i na porodowke jechalam w adidasach bez sznurówek. Zanim zaszlam w drugą ciaze to juz wrocilam do wagi sprzed pierwszej ciazy. Mam kolezanki ktore zaczynaly od 50kg i tyly po 20kg a mam takie co zaczynaly z 80kg i tyly tylko 9kg. Ale kazda wracala do wagi sprzed ciazy.
Biodra rosna pod wplywem hormonu zwanego relaksyną ktory ma za zadanie uelastycznic miednice przed porodem. Jak przyjmuja Was do szpitala w dniu porodu to mierzą Wam obwód bioder takim specjalnym cyrklemWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 21:29