Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kachna62 wrote:W poprzedniej ciazy tyłam: w 1 trymestrze: +3kg, w 2 trymestrze: +6kg, w 3 trymestrze: +7kg. Zanim zaszlam w drugą ciaze to juz wrocilam do wagi sprzed pierwszej ciazy. Mam kolezanki ktore zaczynaly od 50kg i tyly po 20kg a mam takie co zaczynaly z 80kg i tyly tylko 9kg. Ale kazda wracala do wagi sprzed ciazy.
Biodra rosna pod wplywem hormonu zwanego relaksyną ktory ma za zadanie uelastycznic miednice przed porodem. Jak przyjmuja Was do szpitala w dniu porodu to mierzą Wam obwód bioder takim specjalnym cyrklem
Pocieszyłaś mnie, czyli nie odbiegam od normy bardzono i jest szansa na powrót do klepsydry
-
Ja powoli dobijam do wagi sprzed ciazy, ale juz normalnie (w miare) jem
Dostalam juz paczke od bratowej z ubrankami. Niestety nie kosztowala mnie malo, ale mam prawie 100 ubranekw ich przypadku byly to ubranka na trzy miesiace, ale mala szybko rośnie,jeat naprawde spora jak na trzy miesiace, wiec mam nadzieje, ze te ubranka wystarcza na dluzej u nas
zawiodlam sie troche finansowo, no ale cos za cos, bo sporo tego a w dobrym stanie. Niektorych nawet nie zalozyla
casteam lubi tę wiadomość
-
acygan wrote:Ja powoli dobijam do wagi sprzed ciazy, ale juz normalnie (w miare) jem
Dostalam juz paczke od bratowej z ubrankami. Niestety nie kosztowala mnie malo, ale mam prawie 100 ubranekw ich przypadku byly to ubranka na trzy miesiace, ale mala szybko rośnie,jeat naprawde spora jak na trzy miesiace, wiec mam nadzieje, ze te ubranka wystarcza na dluzej u nas
zawiodlam sie troche finansowo, no ale cos za cos, bo sporo tego a w dobrym stanie. Niektorych nawet nie zalozyla
Bez obrazy ale nie rozumiem takiego podejścia. Oczywiście mam na myśli twoją bratową. Ja to za darmo oddaje po moich dzieciach ubrani i też reklamówkami. Ja rozumiem sprzedać wózek, łóżeczko czy firmowe zabawki.
Co do ubrań ja przy poprzednich dzieciach szukałam pak po 100sztuk na allegro po jednym dziecku i mnostwo osób sprzedawało po symboliczną 1 zł za sztuke czyli ok 120zl z przesyłką. Aż boje sie spytać ile ty zapłaciłaś kupując od rodzinyStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Nie rozumiem, taka droga przesyłka?
Edit: policzyła sobie za ciuchy?????Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 22:12
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Miala je wystawiac zeby sprzedac, wiec powiedzialam, ze ja je wezme, oczywiscie nie za darmo. Balam sie kupowac uzywane od kogos obcego,tu trafila mi sie "okazja". No okazja jak na najblizsza rodzine bym tego nie nazwala, ale przeciez teraz jej nie oddam. Myslalam, ze to bedzie z 200 moze 300 zl, niestety wiecej. Wiadomo, ze gdybym przeliczyla ile mialabym wydac na nowe, to jest roznica, ale niesmak pozostaje. No nic, pozalilam sie troche.
Co lepsze zrobilismy przymiarke wozka do naszego bagaznika, nawet stelaz sie nie miesci a co dopiero z gondola. Jestem dzis po prostu zalamana -
Serio kiepsko, a ze tak bez skrępowania zapytam ile Cię policzyła?
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
O kurcze... no to faktycznie bratową fantazja poniosła. Mam wrażenie, że z reguły ludzie takie ubranka używane, albo wydają komuś bliskiemu w rodzinie, albo sprzedają za grosze tylko po to żeby się tego pozbyć i mieć miejsce na inne. A tu taki biznes i to w rodzinie.. wiadomo - ubranka sprawdzone, ze znanego źródła, ale tak czy siak powinna się wstydzić.
-
Powiedziala mi 600 zl, uszy mi zwiedly szczerze mowiac. Co prawda stwierdzila,ze cos duzo wyszlo, bo liczyla mniej wiecej za sztuke jakas okreslona kwote,ale nie powiedziala ostatecznie ze chce mniej. Moze do niej jeszcze dotrze przy rozliczaniu sie. Jak patrze na te paki, ktore dziewczyny wystawiaja, to znalzlam za 600 zl owszem, ale dwa razy wieksza od mojej. Porazka.
-
nick nieaktualny
-
acygan wrote:Powiedziala mi 600 zl, uszy mi zwiedly szczerze mowiac. Co prawda stwierdzila,ze cos duzo wyszlo, bo liczyla mniej wiecej za sztuke jakas okreslona kwote,ale nie powiedziala ostatecznie ze chce mniej. Moze do niej jeszcze dotrze przy rozliczaniu sie. Jak patrze na te paki, ktore dziewczyny wystawiaja, to znalzlam za 600 zl owszem, ale dwa razy wieksza od mojej. Porazka.
-
nick nieaktualnyMuszę pochwalić się co dziś do mnie przyszło
mam nadzieję , że jutro po wizycie nie okaże się, że jednak coś wyrosło między nogami
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b397435b5ce.jpgTęskniąca, Paatka, Halina90, darika, AJrin, Aliskaa lubią tę wiadomość
-
Też bym nie brała tego od niej za taką kasę
Przedstawiłabym sprawe jasno - że oglądałam w internecie i tam jestem w stanie kupić tyle ubranek za zdecydowanie niższą cenę. Może by to przemyślała tym razem
Tęskniąca lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle nie wiedziałaś wcześniej , że poda tak wysoką cenę za ubrania . Powiedziałabym , że szukam tańszych ubranek i podziekowalabym za te .
Może są same markowe typu zara , baby gap itp. Skoro takie ceny ale mimo wszystko te ubranka najmniejsze potrzebne są na chwilę i nie ma sensu kupować drogich ubrań ... -
Paulettaa wrote:Muszę pochwalić się co dziś do mnie przyszło
mam nadzieję , że jutro po wizycie nie okaże się, że jednak coś wyrosło między nogami
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b397435b5ce.jpg
Trzymam kciuki za brak siusiaka