WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Ja też musiałam wykluczać cholestazę ze względu na nawrót mdłości i swędzenie skóry. Zrób sobie próby wątrobowe ASPAT, ALAT, ALP i bilirubinę. Ja zapłaciłam za nie 20 zł i byłam spokojna :)

To sie robi z krwi normalnie? Zrobie na wszelki wypadek, ale wolalabym zeby to jednak nie bylo to ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysbp gratuluję synka! :)

Też zniknęła mi miniaturka i musiałam ustawić nową.

U mnie słońce, ale co z tego jak trzęsę się z zimna w pracy. Na pocieszenie zagryzam smutki mandarynkami :)

justysbp lubi tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak dziewczyny mowia, sa metody, ktore zapobiegaja skracaniu szyjki, wiec spokojnie :) choc latwo powiedziec. Tez codziennie panikuje, bo brzuch mnie pobolewa. Ale ja bym chyba sie zastanowila nad zmiana lekarza, skoro ona ma takie podejacie.

Swoja droga zastanawiam sie co u Aksamitnej, nie odzywala sie od momentu kiedy pojechala do szpitala.

Zjedlismy sniadanko i odpoczywamy teraz troche :)

• Paatka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szaro buro i ponuro :/
    Ale miałam dzisiaj problem z zaśnięciem... do 2 się męczyłam i przewracałam z boku na bok. Jutro mam wizytę i jakiś taki niepokój wewnątrz może dlatego...
    Mąż mi pisał z pracy, że w nocy śniła mu się dzisiaj nasza córka :)

AJrin lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szyjka ma 3,5 cm, pani dr powiedziala, ze jest długa i super. Wiec tez sie troche dziwie tej lekarce...

Katy na cholestaze chyba troche za wczesnie, na ogol jest to choroba 3 trymestru. Odrobina bilirubiny, białka itp w moczu cięzarnej to podobno norma. Ale jak najbardziej zbadaj proby watrobowe jesli nigdy nie badalas, bo mozesz nawet nie wiedziec, ze z natury masz podwyzszone. Ja tak mam, od okolo 10 lat mam je ponad norme, przy czym wszystkie inne badania i wyniki są super. Moja mama i siostra mają to samo, wiec taka nasza natura. Ale w ciązy muszę to dodatkowo kontrolowac.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy to źle, że ma się mdłości na tym etapie ciąży? Bo ja np. potrafię zwymiotować śniadanie, lub jeszcze dość intensywnie reaguje na zapachy i też wtedy witam się z muszlą :/ Ja mam wizytę dopiero 27.11 połówkową i wtedy podpytam bo mąż zaczyna się stresować :/

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie wiem ile cm ma moja szyjka, lekarz bada mnie na każdej wizycie na fotelu mówi że szyjka jest twarda i zamknięta sprawdza macicę mówi że ładnie rośnie ale ile cm ma szyjka nie wiem, ale wiem że jak by coś było ie tak to by mi powiedział

uff posprzątałam trochę teraz odpoczynek :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    A czy to źle, że ma się mdłości na tym etapie ciąży? Bo ja np. potrafię zwymiotować śniadanie, lub jeszcze dość intensywnie reaguje na zapachy i też wtedy witam się z muszlą :/ Ja mam wizytę dopiero 27.11 połówkową i wtedy podpytam bo mąż zaczyna się stresować :/

Według mnie jest to normalne. Każda kobieta inaczej reaguje. Jednej przechodzi w 12tc a inne mają do końca ciązy. Też jestem bardzo wrażliwa na zapachy, zdarzają się jeszcze mdłości i czasami mam ochote zwymiotować, ale nie umiem się zmusic. Wiec według mnie bez stresu.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Moja szyjka ma 3,5 cm, pani dr powiedziala, ze jest długa i super. Wiec tez sie troche dziwie tej lekarce...

Katy na cholestaze chyba troche za wczesnie, na ogol jest to choroba 3 trymestru. Odrobina bilirubiny, białka itp w moczu cięzarnej to podobno norma. Ale jak najbardziej zbadaj proby watrobowe jesli nigdy nie badalas, bo mozesz nawet nie wiedziec, ze z natury masz podwyzszone. Ja tak mam, od okolo 10 lat mam je ponad norme, przy czym wszystkie inne badania i wyniki są super. Moja mama i siostra mają to samo, wiec taka nasza natura. Ale w ciązy muszę to dodatkowo kontrolowac.

No wlasnie czytalam, ze najczesciej pojawia sie po 25 tygodniu i do tego wystepuje swedzenie, a u mnie raczej go nie ma..Nie badalam nigdy wcześniej faktycznie bo nie bylo raczej takiej potrzeby, zobaczymy jeszcze co jutro lekarz powie ;)
    U mnie to caly czas wymioty niestety :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam jeszcze mdlosci, wczoraj wymiotowalam. No i najgorzej jest rano. Jestem w 18 tc.

Leze na plecach i czekam na te ruchy, ale moja ksiezniczka nie chce jeszcze wspolpracowac :) mam nadzieje, ze juz niedlugo :)

• darika Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysbp gratuluję synka! :-) znów chłopcy gonią dziewczyny :-D.
    Sassy ja też dzisiaj kupiłam sobie mandarynki :-D - taka ochota mnie naszla choć na razie przeszła i mandarynki leżą nieruszone :-P.
    Ja też zastanawiam się co u Aksamitnej. Mam nadzieję, że wszystko w porządku i nie odzywa się tylko dlatego, że trzymają ja w szpitalu...
    Co do snów to mnie prawie co noc śni się moja córeczka :-). Dzisiaj snily mi się np. jej maleńkie stopki :-). A kiedyś śniło mi się, że przez kilka dni zapomniałam zmienić jej pieluchy i aż bałam się tam zajrzeć :-D.
    Myślę, że mdłości mogą tak naprawdę dopaść każda z nas jeszcze. Ja 2 tyg temu wymiotowalam strasznie po imprezie i 3 tyg temu też tylko, że rano. Myślę, że jeszcze będzie się zdarzac i to raczej nic niepokojącego.
    Agusia_pia mnie też moja gin bada na każdej wizycie na fotelu. I do ostatniej wizyty szyjki nie mierzyla. Dopiero jak ja zaniepokoila szyjka na fotelu to zrobiłysmy usg dopochwowe z pomiarem szyjki. Więc myślę, że badanie na fotelu też jest ok. Jak tylko lekarza coś zaniepokoi to będzie reagować :-).

No dobra, dość leniuchowania, trzeba brać się za obiad :-P

Sassy, justysbp lubią tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysbp wrote:
    Jestem po wizycie :)
    Wszystko w normie, Pan Dr chwalił i.. będę mieć synka :)
    gratuluję synka ;)

mi na szczęście mdłości już całkowicie minęły :)

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcinam cukierki chocofini z biedronki uwielbiam je :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 12:24

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • acygan Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysbp gratuluję synka :) cieszę się, że wszystko jest ok :)

darika dobry sen :D też bym się bała tam zajrzeć :D
    A co do mandarynek, to jem je od miesiąca i ciągle mam ochotę :)

Teraz pijemy kawkę i planuję jutrzejszy dzień, bo mąż ma wolne, a to zdarza się rzadko. Na pewno muszę zrobić badanie na cytomegalię i zrezygnować ze szkoły, skoro i tak tam nie chodzę, a mogą mnie obciążyć kosztami za nieobecności :( No i na koniec jedziemy do sklepu z artykułami dla dzieci, chcemy zobaczyć jeszcze raz wózki, no i może kupimy łóżeczko jeśli ceny będą spoko. Poza tym chcę kupić już wanienkę i takie pierdoły inne, bo w grudniu święta, a później będzie jeszcze o czym myśleć.

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmm słodycze hehe, ja wypiłam koktajl owocowy i gotuję obiad ;)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    gratuluję synka ;)

mi na szczęście mdłości już całkowicie minęły :)

Tez możesz mi wpisać synka, potwierdził sie :)

casteam, acygan, Aliskaa, justysbp lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam usg w poniedzialek to sie dowiem kto w brzuszku mieszka :)

Ale mialam schizowy sen. Snilo mi sie ze jestem w ciazy i ze zaszlam drugi raz!!! Przeciez to niedorzeczne!
    Co noc mam takie dziwne sny :(

darika, acygan lubią tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja licze na to, ze jutro sie dowiem juz na pewno kto tam u mnie w brzuszku siedzi :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Ja mam usg w poniedzialek to sie dowiem kto w brzuszku mieszka :)

Ale mialam schizowy sen. Snilo mi sie ze jestem w ciazy i ze zaszlam drugi raz!!! Przeciez to niedorzeczne!
    Co noc mam takie dziwne sny :(
    Haha :-D to byłoby niezłe - chodzisz raz w ciąży, tylko trochę dłużej żeby młodsze urodzić :-D. Prawie jak bliźniaki tylko większą różnica wieku :-D

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Tez możesz mi wpisać synka, potwierdził sie :)

A mogę zapytać jak w tym momencie Twoje podejście do synka? :)

Nie mogę się przyzwyczaić do tych nowych avatarów, wcześniej od razu wiedziałam, kto piszę jak tylko się spojrzało :)

‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ