Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulettaa wrote:Dziewczyny wiem, że nie lubicie złych wiadomości ... ja też nie
ale muszę się wygadać ... po dzisiejszej wizycie u gin jestem przerażona bo mówiła że mam krótką szyjkę 3.3cm a w tym tygodniu to bardzo zły wynik i nastraszyła że ostatnio miała pacjetkę która 2 dni miała skurcze i szyjka jej się skracala i poroniła
dodatkowo mam białko w moczu ...
jestem totalnie załamana i nie wiem co robić ... dostałam duphaston i aspargin a dr mówiła że jakby mnie brzuch bolał to mam jechać do szpitala na izbę i na pewno mnie przyjmą ... Teraz leżę i zastanawiam się czy to skurcze czy czuję już może jakieś ruchy ...
. Dla pocieszenia Ci powiem, że ja też mam krótka szyjke. W 10 tc na usg miałam 3 cm, dwa tyg temu u gin 2,9 cm. Za tydzień mam mieć kolejny pomiar szyjki czy się nie skraca, czy taka moja uroda. Podobno ważne jest, żeby się nie rozwierala a moja podczas parcia pozostaje zamknięta. I wiesz, co? Moja gin powiedziała mi, że w razie czego będziemy zakładać szewek albo pessar- mam się absolutnie nie martwić, bo są na to sposoby. A teraz wcale nie leżę non stop. Oczywiście nie skacze, nie biegam, nie tańczę, nie dźwigam ale funkcjonuje jak funkcjonowałam. Jeżdżę na zakupy, sprzątam w domu, a w tamtą sobotę organizowałam swoje urodziny wiec pracy trochę było
. Nie ma co się martwić, naprawdę. Odpoczywaj ale się nie stresuj. Pamiętaj, że jesteśmy na takim etapie ciąży, że w razie czego już da się coś zrobić
. Będzie dobrze, jestem pewna!
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualnyBardzo wam dziękuję za wsparcie
Badanie moczu właśnie powtórzyłam i ponownie wyszło białkomuszę zgłosić się do nefrologa. A na badania połówkowe chciałam wybrać się do innego lekarza . Moim zdaniem im więcej różnych lekarzy zobaczy i oceni sytuację tym lepiej .
Życzę wam miłego dniaja staram się być spokojna
Totoro lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny... Czy tylko mi zniknęły miniaturki? Musiałam dzisiaj ustawiać od początku... Ale niektórych waszych nie widzę i nie wiem czy tylko u mnie jest jakiś problem z forum czy to jest problem ogólny?29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
Paulettaa wrote:Dziewczyny wiem, że nie lubicie złych wiadomości ... ja też nie
ale muszę się wygadać ... po dzisiejszej wizycie u gin jestem przerażona bo mówiła że mam krótką szyjkę 3.3cm a w tym tygodniu to bardzo zły wynik i nastraszyła że ostatnio miała pacjetkę która 2 dni miała skurcze i szyjka jej się skracala i poroniła
dodatkowo mam białko w moczu ...
jestem totalnie załamana i nie wiem co robić ... dostałam duphaston i aspargin a dr mówiła że jakby mnie brzuch bolał to mam jechać do szpitala na izbę i na pewno mnie przyjmą ... Teraz leżę i zastanawiam się czy to skurcze czy czuję już może jakieś ruchy ...
Ja mam mega twardy brzuch. I często wieczorem jest jak kamień ciężko mi się obracać 21 mam usg więc się dowiem jak szyjka.
Powinnna Ci zalecić kontrole szyjki za tydzień max dwa aby mieć pewność czy się skraca czy nie i koniecznie mierzona usg przezpochwowo. Dopiero wtedy jest wiarygodny pomiar i ocena sytuacji bo szyjka 3,3 to nie dramat jest ok. -
Paulettaa wrote:Bardzo wam dziękuję za wsparcie
Badanie moczu właśnie powtórzyłam i ponownie wyszło białkomuszę zgłosić się do nefrologa. A na badania połówkowe chciałam wybrać się do innego lekarza . Moim zdaniem im więcej różnych lekarzy zobaczy i oceni sytuację tym lepiej .
Życzę wam miłego dniaja staram się być spokojna
https://www.aptekagemini.pl/vigana-zurawina-sok-1000ml.html#zdjecie
Spróbuj przez tydzień dwa a potem lekarz, po co Ci dodatkowe leki. Spokojnie!
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Totoro wrote:Wczoraj na innym wątku też widziałam, że niektóre dziewczyny nie miały miniaturek
-
darika wrote:Dziewczyny... Czy tylko mi zniknęły miniaturki? Musiałam dzisiaj ustawiać od początku... Ale niektórych waszych nie widzę i nie wiem czy tylko u mnie jest jakiś problem z forum czy to jest problem ogólny?
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Mi też znikneła miniaturka.
Żurawine też polecam przy białkomoczu, ja jadłam suszoną no i zero współżycia na kilka dni przed badaniem i białko znikło. Ale wystarczy że masz piasek na nerkach i już się pojawi białko bo akurat schodził. I tak jak mówie do pewnej granicy białko u kobiet w ciąży jest dozwolone, nie są to duże ilości ale może wystąpić. Trzeba być dobrej myśli. Jesteśmy na takim etapie tak jak dziewczyny piszą że jakby się coś działo to są sposoby żeby działać. I przede wszystkim nie czytać internetu, bo tam są zazwyczaj same czarne scenariusze, które zdarzają się w kilku przypadkach na tysiące kobiet w ciąży. -
oli123 wrote:Dziewczyny mysicie ze moge zazyc paracetamol? Cala noc i cale rano boli mnie glowa..
W pierwszej kolejności próbowałabym wypić 2-3 szklanki wody i iść na spacer, później kawa/masaż, no i jak nie pomoże tabletka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 09:14
-
nick nieaktualny
-
Hej
Ja od rana sie troche zestresowalam bo zaczelam czytac co moga oznaczac wymioty na tym etapie i trafilam na artykuly o cholestazie ciazowej..Popatrzylam na swoje ostatnie wyniki badan i zauwazylam, ze mialam bilirubine obecna w moczu, ale lekarka nic na ten temat nie mowila wiec myslalam, ze tak ma byc, a chyba jednak nie..Juz panika mi sie wlaczyla
Jutro mam wizyte u ginekologa to zapytam o to...
Silke lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Katy wrote:Hej
Ja od rana sie troche zestresowalam bo zaczelam czytac co moga oznaczac wymioty na tym etapie i trafilam na artykuly o cholestazie ciazowej..Popatrzylam na swoje ostatnie wyniki badan i zauwazylam, ze mialam bilirubine obecna w moczu, ale lekarka nic na ten temat nie mowila wiec myslalam, ze tak ma byc, a chyba jednak nie..Juz panika mi sie wlaczyla
Jutro mam wizyte u ginekologa to zapytam o to...
Ja też musiałam wykluczać cholestazę ze względu na nawrót mdłości i swędzenie skóry. Zrób sobie próby wątrobowe ASPAT, ALAT, ALP i bilirubinę. Ja zapłaciłam za nie 20 zł i byłam spokojna
-
Aliskaa wrote:u was też dzisiaj taka mgła? nic nie widać za oknem...29.09.2016 Aniołek (10 tc)