WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • darika Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:
    Dziewczyny wiem, że nie lubicie złych wiadomości ... ja też nie :( ale muszę się wygadać ... po dzisiejszej wizycie u gin jestem przerażona bo mówiła że mam krótką szyjkę 3.3cm a w tym tygodniu to bardzo zły wynik i nastraszyła że ostatnio miała pacjetkę która 2 dni miała skurcze i szyjka jej się skracala i poroniła :( dodatkowo mam białko w moczu ... :( jestem totalnie załamana i nie wiem co robić ... dostałam duphaston i aspargin a dr mówiła że jakby mnie brzuch bolał to mam jechać do szpitala na izbę i na pewno mnie przyjmą ... Teraz leżę i zastanawiam się czy to skurcze czy czuję już może jakieś ruchy ...
    Hej, spokojnie :-). Dla pocieszenia Ci powiem, że ja też mam krótka szyjke. W 10 tc na usg miałam 3 cm, dwa tyg temu u gin 2,9 cm. Za tydzień mam mieć kolejny pomiar szyjki czy się nie skraca, czy taka moja uroda. Podobno ważne jest, żeby się nie rozwierala a moja podczas parcia pozostaje zamknięta. I wiesz, co? Moja gin powiedziała mi, że w razie czego będziemy zakładać szewek albo pessar- mam się absolutnie nie martwić, bo są na to sposoby. A teraz wcale nie leżę non stop. Oczywiście nie skacze, nie biegam, nie tańczę, nie dźwigam ale funkcjonuje jak funkcjonowałam. Jeżdżę na zakupy, sprzątam w domu, a w tamtą sobotę organizowałam swoje urodziny wiec pracy trochę było ;-). Nie ma co się martwić, naprawdę. Odpoczywaj ale się nie stresuj. Pamiętaj, że jesteśmy na takim etapie ciąży, że w razie czego już da się coś zrobić :-). Będzie dobrze, jestem pewna!

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo wam dziękuję za wsparcie :)
    Badanie moczu właśnie powtórzyłam i ponownie wyszło białko :( muszę zgłosić się do nefrologa. A na badania połówkowe chciałam wybrać się do innego lekarza . Moim zdaniem im więcej różnych lekarzy zobaczy i oceni sytuację tym lepiej .

Życzę wam miłego dnia :) ja staram się być spokojna

Totoro lubi tę wiadomość

• darika Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... Czy tylko mi zniknęły miniaturki? Musiałam dzisiaj ustawiać od początku... Ale niektórych waszych nie widzę i nie wiem czy tylko u mnie jest jakiś problem z forum czy to jest problem ogólny?

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:
    Dziewczyny wiem, że nie lubicie złych wiadomości ... ja też nie :( ale muszę się wygadać ... po dzisiejszej wizycie u gin jestem przerażona bo mówiła że mam krótką szyjkę 3.3cm a w tym tygodniu to bardzo zły wynik i nastraszyła że ostatnio miała pacjetkę która 2 dni miała skurcze i szyjka jej się skracala i poroniła :( dodatkowo mam białko w moczu ... :( jestem totalnie załamana i nie wiem co robić ... dostałam duphaston i aspargin a dr mówiła że jakby mnie brzuch bolał to mam jechać do szpitala na izbę i na pewno mnie przyjmą ... Teraz leżę i zastanawiam się czy to skurcze czy czuję już może jakieś ruchy ...
    Spokojnie bardzo Ciebie nastraszyła zdażają się takie przypadki ale to nie jest tak że odrazu poronisz.
    Ja mam mega twardy brzuch. I często wieczorem jest jak kamień ciężko mi się obracać 21 mam usg więc się dowiem jak szyjka.
    Powinnna Ci zalecić kontrole szyjki za tydzień max dwa aby mieć pewność czy się skraca czy nie i koniecznie mierzona usg przezpochwowo. Dopiero wtedy jest wiarygodny pomiar i ocena sytuacji bo szyjka 3,3 to nie dramat jest ok.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Totoro Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj na innym wątku też widziałam, że niektóre dziewczyny nie miały miniaturek O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:
    Bardzo wam dziękuję za wsparcie :)
    Badanie moczu właśnie powtórzyłam i ponownie wyszło białko :( muszę zgłosić się do nefrologa. A na badania połówkowe chciałam wybrać się do innego lekarza . Moim zdaniem im więcej różnych lekarzy zobaczy i oceni sytuację tym lepiej .

Życzę wam miłego dnia :) ja staram się być spokojna
    Ja mam mocz super a pije 1/3 szklanki dziennie tego:
    https://www.aptekagemini.pl/vigana-zurawina-sok-1000ml.html#zdjecie
    Spróbuj przez tydzień dwa a potem lekarz, po co Ci dodatkowe leki. Spokojnie!

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Kinga. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Wczoraj na innym wątku też widziałam, że niektóre dziewczyny nie miały miniaturek O.o
    Były jakieś problemy z bbf. Rano próbowałam ustawić miniaturkę i się nie dało. Już myślałam że zmienili dozwolony format czy wielkość. A teraz się ustawiła bez problemu

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • jasmina6 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Dziewczyny... Czy tylko mi zniknęły miniaturki? Musiałam dzisiaj ustawiać od początku... Ale niektórych waszych nie widzę i nie wiem czy tylko u mnie jest jakiś problem z forum czy to jest problem ogólny?
    Ja zmieniłam bo mi zniknął obrazek.

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też znikneła miniaturka.
    Żurawine też polecam przy białkomoczu, ja jadłam suszoną no i zero współżycia na kilka dni przed badaniem i białko znikło. Ale wystarczy że masz piasek na nerkach i już się pojawi białko bo akurat schodził. I tak jak mówie do pewnej granicy białko u kobiet w ciąży jest dozwolone, nie są to duże ilości ale może wystąpić. Trzeba być dobrej myśli. Jesteśmy na takim etapie tak jak dziewczyny piszą że jakby się coś działo to są sposoby żeby działać. I przede wszystkim nie czytać internetu, bo tam są zazwyczaj same czarne scenariusze, które zdarzają się w kilku przypadkach na tysiące kobiet w ciąży.

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mysicie ze moge zazyc paracetamol? Cala noc i cale rano boli mnie glowa..

mhsvi09k63nasq33.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Dziewczyny mysicie ze moge zazyc paracetamol? Cala noc i cale rano boli mnie glowa..
    Teoretycznie możesz (ma rekomendację bezpiecznego leku), ale spotkałam się z i formacjami że może miec negatywny wpływ na układ nerwowy (do czasu przeprowadzenia dodatkowych badań rekomendacja jako bezpiecznego leku w ciąży pozostaje)
    W pierwszej kolejności próbowałabym wypić 2-3 szklanki wody i iść na spacer, później kawa/masaż, no i jak nie pomoże tabletka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 09:14

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paracetamol można jak najbardziej . Ha biorę w syropie dla dzieci ( dawka jak dla 9 letniego dziecka) tak mi poleciła Pani farmaceutka po sprawdzeniu dawkowania dla ciężarnych i pomogło :)

• oli123 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie ze to ból od zatok, boje sie ryzykowac z paracetamolem ale musze isc zaraz do pracy a czuje sie fatalnie, tak boli, wypije jeszcze kawke a jak nie to musze zazyc, mam nadzieje ze jedna nie zaszkodzi

mhsvi09k63nasq33.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi zniknęła miniaturka i nie mogłam wczoraj dodać nowej.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o teraz się udało. my właśnie z synusiem po śniadanku bierzemy się za obiadek i porządki :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) Ja od rana sie troche zestresowalam bo zaczelam czytac co moga oznaczac wymioty na tym etapie i trafilam na artykuly o cholestazie ciazowej..Popatrzylam na swoje ostatnie wyniki badan i zauwazylam, ze mialam bilirubine obecna w moczu, ale lekarka nic na ten temat nie mowila wiec myslalam, ze tak ma byc, a chyba jednak nie..Juz panika mi sie wlaczyla :/ Jutro mam wizyte u ginekologa to zapytam o to...

Silke lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u was też dzisiaj taka mgła? nic nie widać za oknem...

• Totoro Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Hej ;) Ja od rana sie troche zestresowalam bo zaczelam czytac co moga oznaczac wymioty na tym etapie i trafilam na artykuly o cholestazie ciazowej..Popatrzylam na swoje ostatnie wyniki badan i zauwazylam, ze mialam bilirubine obecna w moczu, ale lekarka nic na ten temat nie mowila wiec myslalam, ze tak ma byc, a chyba jednak nie..Juz panika mi sie wlaczyla :/ Jutro mam wizyte u ginekologa to zapytam o to...

Ja też musiałam wykluczać cholestazę ze względu na nawrót mdłości i swędzenie skóry. Zrób sobie próby wątrobowe ASPAT, ALAT, ALP i bilirubinę. Ja zapłaciłam za nie 20 zł i byłam spokojna :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • justysbp Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie :)
    Wszystko w normie, Pan Dr chwalił i.. będę mieć synka :)

Sassy, Agusia_pia, darika, Aliskaa, acygan, Kinga., Totoro, Halina90, sylvia94, yvonneSW lubią tę wiadomość

eikt3e3kj1qmtans.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    u was też dzisiaj taka mgła? nic nie widać za oknem...
    Taak, niestety też jest mgła chociaż jest trochę lepiej niż rano...

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ