WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszym sprawdziły mi sie najbardziej pajace bodziaki i własnie te polspiochy czyli spodenki zabudowane. Ale on rodzony koniec września wiec do 3 miesiąca zima była. Teraz będzie trochę inaczej coraz cieplej wiec zobaczymy ale rampersy pewnie będą w uzyciu body ale na krótki rękaw i pewnie tyle w lato.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Paatka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem co to półśpiochy, ale ja jestem wielbicielką mini skarpetuś :D W śpiochy i półśpiochy wyposażam się bardziej do spania. No i spodenki jakby były za długie zawsze mogę podwinąć i wystarczą na dłużej, a z półśpiochami tego nie zrobię i muszą być dopasowane żeby maluchowi nie wisiało nic nigdzie :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak każda z nas zweryfikuje w co jej bobasa ubierać najwygodniej przez pierwsze dni- tygodnie :D Sama jestem ciekawa jak mi będzie szło to ubieranie :D

AJrin lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też jestem ciekawa :-D. Zwłaszcza, że nigdy nie ubieram, przebieralam, karmilam ani w ogóle nic nie robiłam przy takim maluszku :-). Odnośnie ubierania to staram się kupować bodziaki rozpinane w całości, żebym (przynajmniej na początku) nie musiała przekładać przez główkę.

AJrin lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko nosilam na rekach takie malucha i to w usztywnianym rozku. Takze tez jestem calkiem zielona co do ubierania przebierania itd. Ale narazie kupuje normalne body zakladane przez glowke..mysle ze powolutku i damy rade :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 13:08

xk81pfk.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Oj ja też jestem ciekawa :-D. Zwłaszcza, że nigdy nie ubieram, przebieralam, karmilam ani w ogóle nic nie robiłam przy takim maluszku :-). Odnośnie ubierania to staram się kupować bodziaki rozpinane w całości, żebym (przynajmniej na początku) nie musiała przekładać przez główkę.
    Dobrze mieć choć 2 pary takich rozpinanych np na wizyty u lekarza (bo szybko się rozbiera i łatwiej się zapina w stresie ;)

AJrin lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idac za Wasza rada przejrzalam jeszcze raz wszystko i zostawilam tylko to, co naprawde mi sie przyda. Poogladalam tez troszke filmikow, poczytalam o tych wyprawkach i ostatecznie zostawiłam okolo 10 (lacznie) bodziakow na krotki i dlugi rekaw, okolo 10 pajacow, ze cztery bluzeczki i trzy kaftaniki chyba, 3x polspiochy, 4x leginsy, wzielam tez kilka czapeczek i chyba ze 3x spiochy. Rozmiar 56, 62, chyba wystarczy prawda? Moze podpowie ktos doswiadczony? :) chce tez kupic cos od siebie, dlatego wybralam to co najbardziej mi sie podobalo :)

AJrin lubi tę wiadomość

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo wlasnie moze tez kupie ze 2szt rozpinanych bo nie pomyslalam o tym ze u lekarza moze mi sie ciezej przebierac malucha :) Spioszki tez kupuje i normalne i rozpinane w kroku, zeby po za domem szybciej przebrac :)
    Poki co mamy 4 szt body dlugi rekaw, 3xkrotki , 3pary skarpetek i 5 pieluch (3tetrowe,2 flanelki). Siostry przyjaciolka ma mi jakies ciuszki podrzucic na dniach i dopiero dalej bede kupowala jak zobacze co mam :) a za te ciuchy planuje jej kupic wino i duza czekolade ;)

xk81pfk.png
  • sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje wszystko nowe, u mnie w rodzinie tylko u kuzynostwa jest mała dziewczynka i u ciotki dwóch chłopaków, więc nie mam od kogo wziąć cokolwiek. Parę rzeczy już kupiłam ale taką prawdziwą wyprawkę zacznę dopiero w grudniu na wyprzedażach robić. Nie mam pojęcia ile czego, więc stwierdziłam że wyprawka będzie minimalna po parę sztuk jak najbardziej praktycznych rzeczy, a potem będę dokupywać jak mi będzie brakowało i jak będę miała przetestowana co najbardziej sie sprawdza.

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpinane sa genialne na wizyty u lakrza ale mi tez w domu sie sprawdzały u mnie Igus bardzo nie lubił nic co przez głowe wiec pajace i rozpinane kopertowo bodziaki rzadziły.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Rozpinane sa genialne na wizyty u lakrza ale mi tez w domu sie sprawdzały u mnie Igus bardzo nie lubił nic co przez głowe wiec pajace i rozpinane kopertowo bodziaki rzadziły.
    No właśnie wydaje mi sie że dużo zależy też od dziecka. Jedno będzie się wierciło i robiło wrzaski przy przebieraniu, a drugie można będzie swobodnie przebierać po 10 razy i ani nie pisknie, tak samo jak z kąpaniem jedno lubi, a drugie nie.

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia od dziecka i od rodzica bo mi też było wygodniej polozyc ciuszek na to dziecko i delikatnie ubrac niz przeciagac to małe wiotkie ciałko od gory, potem nabrałam wprawy i dziecko wieksze było coraz łatwiej.

sylvia94 lubi tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Sylvia od dziecka i od rodzica bo mi też było wygodniej polozyc ciuszek na to dziecko i delikatnie ubrac niz przeciagac to małe wiotkie ciałko od gory, potem nabrałam wprawy i dziecko wieksze było coraz łatwiej.
    Ja na początku czułam się niepewnie przy lekarzu. Na wizycie zawsze „ proszę przygotować i rozebrać dziecko, a później proszę ubrać. Serio przy lekarce tak mi ręce na początku drżały, a jeszcze na jednej z pierwszych wizyt miała usg nerek i bioderek i tak strasznie płakała, a pôźniej długo nie mogłam się uspokoić, więc ubieranie to był jakiś koszmar...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczerze nie mam pojęcia jak to będzie to moje pierwsze dziecko i niby będę miała zawsze albo mamę albo teściową pod ręką ale chce wszystko sama ogarnąć, a jak będzie w rzeczywistości to się okaże. Wiem, że czasem wydaje sie że będzie sie robiło tak i tak, a potem życie wszystko weryfikuje i nagle człowiek zmienia zdanie np. co do wychowanioa dziecka.

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,też zaczęłam zgłębiać temat ubranek i powoli zaczynam interesować się tematem. Na początek chciałam zakupić body zapinane z przodu albo z boku. Tak wstępnie weszłam na stronę nexta a tam pełno bodziaków przekładanych przez główkę. Na allegro znalazłam parę ciuszków które mnie interesują.A może możecie polecić jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę albo strony sklepów z których byłyście zadowolone.

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja kupuję to co mi się podoba ;P po urodzeniu stwierdzę co jeszcze potrzebuję

Tęskniąca, grzanewino lubią tę wiadomość

• MammaMia2016 Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej przyszle Mamusie!
    Czy są tutaj dziewczyny, ktore sa przed 30 rokiem zycia, sa w ciazy i sa bezrobotne? Najlepiej z wojewodztwa swietokrzyskiego, choc niekoniecznie :)
    Jesli tak, prosze dajcie znac! :) Bardzo mi pomozecie! :)

• acygan Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MammaMia2016 wrote:
    Hej przyszle Mamusie!
    Czy są tutaj dziewczyny, ktore sa przed 30 rokiem zycia, sa w ciazy i sa bezrobotne? Najlepiej z wojewodztwa swietokrzyskiego, choc niekoniecznie :)
    Jesli tak, prosze dajcie znac! :) Bardzo mi pomozecie! :)

Ja jestem, co potrzebujesz? :)

MammaMia2016 lubi tę wiadomość

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MammaMia2016 ja niepracujaca i swietokrzyskie! :)

MammaMia2016 lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    Dziewczyny,też zaczęłam zgłębiać temat ubranek i powoli zaczynam interesować się tematem. Na początek chciałam zakupić body zapinane z przodu albo z boku. Tak wstępnie weszłam na stronę nexta a tam pełno bodziaków przekładanych przez główkę. Na allegro znalazłam parę ciuszków które mnie interesują.A może możecie polecić jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę albo strony sklepów z których byłyście zadowolone.

mi szwagierka powiedziała że te zapinane z boku są nie wygodne. body chyba są wszystkie wkładane przez głowę.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ