X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszym sprawdziły mi sie najbardziej pajace bodziaki i własnie te polspiochy czyli spodenki zabudowane. Ale on rodzony koniec września wiec do 3 miesiąca zima była. Teraz będzie trochę inaczej coraz cieplej wiec zobaczymy ale rampersy pewnie będą w uzyciu body ale na krótki rękaw i pewnie tyle w lato.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Paatka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem co to półśpiochy, ale ja jestem wielbicielką mini skarpetuś :D W śpiochy i półśpiochy wyposażam się bardziej do spania. No i spodenki jakby były za długie zawsze mogę podwinąć i wystarczą na dłużej, a z półśpiochami tego nie zrobię i muszą być dopasowane żeby maluchowi nie wisiało nic nigdzie :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak każda z nas zweryfikuje w co jej bobasa ubierać najwygodniej przez pierwsze dni- tygodnie :D Sama jestem ciekawa jak mi będzie szło to ubieranie :D

AJrin lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też jestem ciekawa :-D. Zwłaszcza, że nigdy nie ubieram, przebieralam, karmilam ani w ogóle nic nie robiłam przy takim maluszku :-). Odnośnie ubierania to staram się kupować bodziaki rozpinane w całości, żebym (przynajmniej na początku) nie musiała przekładać przez główkę.

AJrin lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko nosilam na rekach takie malucha i to w usztywnianym rozku. Takze tez jestem calkiem zielona co do ubierania przebierania itd. Ale narazie kupuje normalne body zakladane przez glowke..mysle ze powolutku i damy rade :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 13:08

xk81pfk.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Oj ja też jestem ciekawa :-D. Zwłaszcza, że nigdy nie ubieram, przebieralam, karmilam ani w ogóle nic nie robiłam przy takim maluszku :-). Odnośnie ubierania to staram się kupować bodziaki rozpinane w całości, żebym (przynajmniej na początku) nie musiała przekładać przez główkę.
    Dobrze mieć choć 2 pary takich rozpinanych np na wizyty u lekarza (bo szybko się rozbiera i łatwiej się zapina w stresie ;)

AJrin lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idac za Wasza rada przejrzalam jeszcze raz wszystko i zostawilam tylko to, co naprawde mi sie przyda. Poogladalam tez troszke filmikow, poczytalam o tych wyprawkach i ostatecznie zostawiłam okolo 10 (lacznie) bodziakow na krotki i dlugi rekaw, okolo 10 pajacow, ze cztery bluzeczki i trzy kaftaniki chyba, 3x polspiochy, 4x leginsy, wzielam tez kilka czapeczek i chyba ze 3x spiochy. Rozmiar 56, 62, chyba wystarczy prawda? Moze podpowie ktos doswiadczony? :) chce tez kupic cos od siebie, dlatego wybralam to co najbardziej mi sie podobalo :)

AJrin lubi tę wiadomość

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo wlasnie moze tez kupie ze 2szt rozpinanych bo nie pomyslalam o tym ze u lekarza moze mi sie ciezej przebierac malucha :) Spioszki tez kupuje i normalne i rozpinane w kroku, zeby po za domem szybciej przebrac :)
    Poki co mamy 4 szt body dlugi rekaw, 3xkrotki , 3pary skarpetek i 5 pieluch (3tetrowe,2 flanelki). Siostry przyjaciolka ma mi jakies ciuszki podrzucic na dniach i dopiero dalej bede kupowala jak zobacze co mam :) a za te ciuchy planuje jej kupic wino i duza czekolade ;)

xk81pfk.png
  • sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje wszystko nowe, u mnie w rodzinie tylko u kuzynostwa jest mała dziewczynka i u ciotki dwóch chłopaków, więc nie mam od kogo wziąć cokolwiek. Parę rzeczy już kupiłam ale taką prawdziwą wyprawkę zacznę dopiero w grudniu na wyprzedażach robić. Nie mam pojęcia ile czego, więc stwierdziłam że wyprawka będzie minimalna po parę sztuk jak najbardziej praktycznych rzeczy, a potem będę dokupywać jak mi będzie brakowało i jak będę miała przetestowana co najbardziej sie sprawdza.

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpinane sa genialne na wizyty u lakrza ale mi tez w domu sie sprawdzały u mnie Igus bardzo nie lubił nic co przez głowe wiec pajace i rozpinane kopertowo bodziaki rzadziły.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Rozpinane sa genialne na wizyty u lakrza ale mi tez w domu sie sprawdzały u mnie Igus bardzo nie lubił nic co przez głowe wiec pajace i rozpinane kopertowo bodziaki rzadziły.
    No właśnie wydaje mi sie że dużo zależy też od dziecka. Jedno będzie się wierciło i robiło wrzaski przy przebieraniu, a drugie można będzie swobodnie przebierać po 10 razy i ani nie pisknie, tak samo jak z kąpaniem jedno lubi, a drugie nie.

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia od dziecka i od rodzica bo mi też było wygodniej polozyc ciuszek na to dziecko i delikatnie ubrac niz przeciagac to małe wiotkie ciałko od gory, potem nabrałam wprawy i dziecko wieksze było coraz łatwiej.

sylvia94 lubi tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Sylvia od dziecka i od rodzica bo mi też było wygodniej polozyc ciuszek na to dziecko i delikatnie ubrac niz przeciagac to małe wiotkie ciałko od gory, potem nabrałam wprawy i dziecko wieksze było coraz łatwiej.
    Ja na początku czułam się niepewnie przy lekarzu. Na wizycie zawsze „ proszę przygotować i rozebrać dziecko, a później proszę ubrać. Serio przy lekarce tak mi ręce na początku drżały, a jeszcze na jednej z pierwszych wizyt miała usg nerek i bioderek i tak strasznie płakała, a pôźniej długo nie mogłam się uspokoić, więc ubieranie to był jakiś koszmar...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczerze nie mam pojęcia jak to będzie to moje pierwsze dziecko i niby będę miała zawsze albo mamę albo teściową pod ręką ale chce wszystko sama ogarnąć, a jak będzie w rzeczywistości to się okaże. Wiem, że czasem wydaje sie że będzie sie robiło tak i tak, a potem życie wszystko weryfikuje i nagle człowiek zmienia zdanie np. co do wychowanioa dziecka.

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,też zaczęłam zgłębiać temat ubranek i powoli zaczynam interesować się tematem. Na początek chciałam zakupić body zapinane z przodu albo z boku. Tak wstępnie weszłam na stronę nexta a tam pełno bodziaków przekładanych przez główkę. Na allegro znalazłam parę ciuszków które mnie interesują.A może możecie polecić jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę albo strony sklepów z których byłyście zadowolone.

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja kupuję to co mi się podoba ;P po urodzeniu stwierdzę co jeszcze potrzebuję

Tęskniąca, grzanewino lubią tę wiadomość

• MammaMia2016 Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej przyszle Mamusie!
    Czy są tutaj dziewczyny, ktore sa przed 30 rokiem zycia, sa w ciazy i sa bezrobotne? Najlepiej z wojewodztwa swietokrzyskiego, choc niekoniecznie :)
    Jesli tak, prosze dajcie znac! :) Bardzo mi pomozecie! :)

• acygan Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MammaMia2016 wrote:
    Hej przyszle Mamusie!
    Czy są tutaj dziewczyny, ktore sa przed 30 rokiem zycia, sa w ciazy i sa bezrobotne? Najlepiej z wojewodztwa swietokrzyskiego, choc niekoniecznie :)
    Jesli tak, prosze dajcie znac! :) Bardzo mi pomozecie! :)

Ja jestem, co potrzebujesz? :)

MammaMia2016 lubi tę wiadomość

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MammaMia2016 ja niepracujaca i swietokrzyskie! :)

MammaMia2016 lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    Dziewczyny,też zaczęłam zgłębiać temat ubranek i powoli zaczynam interesować się tematem. Na początek chciałam zakupić body zapinane z przodu albo z boku. Tak wstępnie weszłam na stronę nexta a tam pełno bodziaków przekładanych przez główkę. Na allegro znalazłam parę ciuszków które mnie interesują.A może możecie polecić jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę albo strony sklepów z których byłyście zadowolone.

mi szwagierka powiedziała że te zapinane z boku są nie wygodne. body chyba są wszystkie wkładane przez głowę.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ