Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Przy pierwszym sprawdziły mi sie najbardziej pajace bodziaki i własnie te polspiochy czyli spodenki zabudowane. Ale on rodzony koniec września wiec do 3 miesiąca zima była. Teraz będzie trochę inaczej coraz cieplej wiec zobaczymy ale rampersy pewnie będą w uzyciu body ale na krótki rękaw i pewnie tyle w lato.
-
Wiem, wiem co to półśpiochy, ale ja jestem wielbicielką mini skarpetuś
W śpiochy i półśpiochy wyposażam się bardziej do spania. No i spodenki jakby były za długie zawsze mogę podwinąć i wystarczą na dłużej, a z półśpiochami tego nie zrobię i muszą być dopasowane żeby maluchowi nie wisiało nic nigdzie
-
Oj ja też jestem ciekawa
. Zwłaszcza, że nigdy nie ubieram, przebieralam, karmilam ani w ogóle nic nie robiłam przy takim maluszku
. Odnośnie ubierania to staram się kupować bodziaki rozpinane w całości, żebym (przynajmniej na początku) nie musiała przekładać przez główkę.
AJrin lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Ja tylko nosilam na rekach takie malucha i to w usztywnianym rozku. Takze tez jestem calkiem zielona co do ubierania przebierania itd. Ale narazie kupuje normalne body zakladane przez glowke..mysle ze powolutku i damy rade
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 13:08
-
darika wrote:Oj ja też jestem ciekawa
. Zwłaszcza, że nigdy nie ubieram, przebieralam, karmilam ani w ogóle nic nie robiłam przy takim maluszku
. Odnośnie ubierania to staram się kupować bodziaki rozpinane w całości, żebym (przynajmniej na początku) nie musiała przekładać przez główkę.
AJrin lubi tę wiadomość
-
Idac za Wasza rada przejrzalam jeszcze raz wszystko i zostawilam tylko to, co naprawde mi sie przyda. Poogladalam tez troszke filmikow, poczytalam o tych wyprawkach i ostatecznie zostawiłam okolo 10 (lacznie) bodziakow na krotki i dlugi rekaw, okolo 10 pajacow, ze cztery bluzeczki i trzy kaftaniki chyba, 3x polspiochy, 4x leginsy, wzielam tez kilka czapeczek i chyba ze 3x spiochy. Rozmiar 56, 62, chyba wystarczy prawda? Moze podpowie ktos doswiadczony?
chce tez kupic cos od siebie, dlatego wybralam to co najbardziej mi sie podobalo
AJrin lubi tę wiadomość
-
Ooo wlasnie moze tez kupie ze 2szt rozpinanych bo nie pomyslalam o tym ze u lekarza moze mi sie ciezej przebierac malucha
Spioszki tez kupuje i normalne i rozpinane w kroku, zeby po za domem szybciej przebrac
Poki co mamy 4 szt body dlugi rekaw, 3xkrotki , 3pary skarpetek i 5 pieluch (3tetrowe,2 flanelki). Siostry przyjaciolka ma mi jakies ciuszki podrzucic na dniach i dopiero dalej bede kupowala jak zobacze co mama za te ciuchy planuje jej kupic wino i duza czekolade
-
Ja kupuje wszystko nowe, u mnie w rodzinie tylko u kuzynostwa jest mała dziewczynka i u ciotki dwóch chłopaków, więc nie mam od kogo wziąć cokolwiek. Parę rzeczy już kupiłam ale taką prawdziwą wyprawkę zacznę dopiero w grudniu na wyprzedażach robić. Nie mam pojęcia ile czego, więc stwierdziłam że wyprawka będzie minimalna po parę sztuk jak najbardziej praktycznych rzeczy, a potem będę dokupywać jak mi będzie brakowało i jak będę miała przetestowana co najbardziej sie sprawdza.
-
Rozpinane sa genialne na wizyty u lakrza ale mi tez w domu sie sprawdzały u mnie Igus bardzo nie lubił nic co przez głowe wiec pajace i rozpinane kopertowo bodziaki rzadziły.
-
AJrin wrote:Rozpinane sa genialne na wizyty u lakrza ale mi tez w domu sie sprawdzały u mnie Igus bardzo nie lubił nic co przez głowe wiec pajace i rozpinane kopertowo bodziaki rzadziły.
-
Sylvia od dziecka i od rodzica bo mi też było wygodniej polozyc ciuszek na to dziecko i delikatnie ubrac niz przeciagac to małe wiotkie ciałko od gory, potem nabrałam wprawy i dziecko wieksze było coraz łatwiej.
sylvia94 lubi tę wiadomość
-
AJrin wrote:Sylvia od dziecka i od rodzica bo mi też było wygodniej polozyc ciuszek na to dziecko i delikatnie ubrac niz przeciagac to małe wiotkie ciałko od gory, potem nabrałam wprawy i dziecko wieksze było coraz łatwiej.
-
Ja szczerze nie mam pojęcia jak to będzie to moje pierwsze dziecko i niby będę miała zawsze albo mamę albo teściową pod ręką ale chce wszystko sama ogarnąć, a jak będzie w rzeczywistości to się okaże. Wiem, że czasem wydaje sie że będzie sie robiło tak i tak, a potem życie wszystko weryfikuje i nagle człowiek zmienia zdanie np. co do wychowanioa dziecka.
-
Dziewczyny,też zaczęłam zgłębiać temat ubranek i powoli zaczynam interesować się tematem. Na początek chciałam zakupić body zapinane z przodu albo z boku. Tak wstępnie weszłam na stronę nexta a tam pełno bodziaków przekładanych przez główkę. Na allegro znalazłam parę ciuszków które mnie interesują.A może możecie polecić jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę albo strony sklepów z których byłyście zadowolone.
-
nick nieaktualny
-
MammaMia2016 wrote:Hej przyszle Mamusie!
Czy są tutaj dziewczyny, ktore sa przed 30 rokiem zycia, sa w ciazy i sa bezrobotne? Najlepiej z wojewodztwa swietokrzyskiego, choc niekoniecznie
Jesli tak, prosze dajcie znac!Bardzo mi pomozecie!
Ja jestem, co potrzebujesz?MammaMia2016 lubi tę wiadomość
-
Aga78 wrote:Dziewczyny,też zaczęłam zgłębiać temat ubranek i powoli zaczynam interesować się tematem. Na początek chciałam zakupić body zapinane z przodu albo z boku. Tak wstępnie weszłam na stronę nexta a tam pełno bodziaków przekładanych przez główkę. Na allegro znalazłam parę ciuszków które mnie interesują.A może możecie polecić jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę albo strony sklepów z których byłyście zadowolone.
mi szwagierka powiedziała że te zapinane z boku są nie wygodne. body chyba są wszystkie wkładane przez głowę.