X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też lekarz zaznaczył na skierowaniu, że coś nie tak mimo, że było ok ;) Więc mam na NFZ. A sprzęt u tego lekarza jest bardzo dobry - aparatura 4d i tak ładnie wszystko ostatnio było widać, że byłam w szoku. Z resztą to jest lekarz, który robi zarówno na NFZ jak i prywatnie na tym samym sprzęcie. Zobaczymy jak mój maluszek wyglądał będzie teraz w 4d :D

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim. Ja połówkowe mam w piątek, odczuwam lekki niepokój... i mam nadzieję, że moje Bobo nadal jest dziewczynką hihi - tyle dziewczynskich rzeczy mam juz na oku.. nawet kupiłam mega pakę ubrań dla panienki na allegro i jestem bardzo zadowolona, są piękne i częściowo z metkami. Juz je wstępnie wypralam w 60stopniach i nic nie wyblakło, nic sie nie skurczyło itp. W ciagu tygodnia tak mi brzuchola wybiło, że jestem w szoku. Ale też apetyt wrócił... 2.12 mam wesele kuzyna i zastanawiam się czy ta sukienka bedzie odpowiednia, co uważacie?
    https://m.zalando.pl/new-look-maternity-sweetheart-neckline-spot-sukienka-letnia-black-n0b29f02g-q11.html

gannyx8dn8lwgffz.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jedną z marcowek ma taki problem ze ma słabe przepływy i mało wód dzidzia nie rośnie ponoć nic nie mogą zrobić może któraś z was słyszała o takim przypadku ewentualnie jakiś lekarz ktoś coś?

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Makira Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja właśnie wracam, ze szkoły rodzenia na początku grudnia zaczynamy :) dostałam w prezencie butelkę z firmy Avent i się teraz nad nią rozczulam haha
    Co do chrzestnych, to myślę że u nas będą ci sami co byli świadkami na ślubie :)
    W czwartek wizyta, już się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć jak synek przez ten miesiąc urósł :)
    Na połowkowe też czekam jeszcze aż do 8 grudnia, ale to szybko zleci :)

gg646iye46nicebi.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie polowkowe dopiero 14 grudnia,wiec jescze dalej :) wiekszosc juz dawno bedzie po :)

No wlasnie, na skierowaniu kazda z Was ma jakis powod,tak po prostu z nfz nie jeat latwo. I oczywiscie zgodze sie,ze to dobra wola lekarza,ale jednak wpisac cos trzeba.

Jasmina temat Kosciola to temat rzeka, tak jak i polityka. Ale jesli ktos wierzy, chodzi tam nie dla ksiezy, liczy sie cos innego. Sama uwazam,ze niektorzy ksieza to porazka, nawet w swojej parafii takiego mam,ale to nie my bedziemy ich osadzac, wiec ja temat olewam.

Totoro lubi tę wiadomość

• Makira Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam jeszcze pytanie, bo zastanawiam się nad kupnem poduszki rogala do spania...coraz ciężej mi w nocy co prawda jeszcze daje rade, ale powoli się rozglądam. I teraz nie wiem jaki ksztalt jest lepszy U czy C? Czy taki o długości 130cm jest wystarczający czy powinien mieć 170cm? Bo takie też widziałam.

gg646iye46nicebi.png
  • Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam rogal typu C. Mam 160 i myślę ze tak do 170cm bedzie na pewno wygodny. Jestem w nim zakochana. Ważne, żeby kupić z taki wypełniony materiałem ktory sie nie zniekształca. Ogólnie bardzo polecam

gannyx8dn8lwgffz.png
  • Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj o tym jak wybrać poduszkęhttps://poofi.pl/blog/jak-wybrac-poduszke-do-spania-w-ciazy/

gannyx8dn8lwgffz.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Z chęcią przyjme taką zmiane płci :D
    Teraz, jakby się okazało, że będę mieć chłopaka byłabym w wielkim szoku - po pierwsze już mówię do brzucha Amela, a po drugie mam już tyle ubranek dziewczecych :-P. Mąż też już się bardzo przywykl, że będzie córcia, że pewnie też byłoby mu się ciężko przestawić :-P

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Dziewczyny jedną z marcowek ma taki problem ze ma słabe przepływy i mało wód dzidzia nie rośnie ponoć nic nie mogą zrobić może któraś z was słyszała o takim przypadku ewentualnie jakiś lekarz ktoś coś?
    Jedyne co mi się nasunelo to historia, która kiedyś przeczytałam :
    https://oczekujac.pl/2017/10/ciaza-bez-wod-plodowych-historia-dziecka-ktore-mialo-umrzec.html

Jak byłam w szpitalu leżała tez ze mną dziewczyna, która miała mało wód, ale ona była już w 32 tc i wtedy też ta ciąże jej rozwiązali poprzez cc. Wiem, że z jej córeczka wszystko w porządku, dobrze się rozwija.
    Ewentualnie mogę polecić aby poszukała lekarza, który pracuje na patologii ciąży w Matce Polce w Łodzi (może najlepiej ordynator dr Grzesiak). Wiem, że dziewczyny przyjeżdżają do tego szpitala z całej Polski... I chociaż warunki nie są rewelacyjne to mają świetny sprzęt i lekarzy, którzy naprawdę troszczą się o pacjentki oraz ich dzieci i robią wszystko co w ich mocy, żeby ratować dzieciaczki... Nic innego niestety nie przychodzi mi do głowy...

AJrin lubi tę wiadomość

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Polecam konsultacje u dr Cnoty lub skierowanie do szpitala w Bytomiu.

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Jedyne co mi się nasunelo to historia, która kiedyś przeczytałam :
    https://oczekujac.pl/2017/10/ciaza-bez-wod-plodowych-historia-dziecka-ktore-mialo-umrzec.html

Jak byłam w szpitalu leżała tez ze mną dziewczyna, która miała mało wód, ale ona była już w 32 tc i wtedy też ta ciąże jej rozwiązali poprzez cc. Wiem, że z jej córeczka wszystko w porządku, dobrze się rozwija.
    Ewentualnie mogę polecić aby poszukała lekarza, który pracuje na patologii ciąży w Matce Polce w Łodzi (może najlepiej ordynator dr Grzesiak). Wiem, że dziewczyny przyjeżdżają do tego szpitala z całej Polski... I chociaż warunki nie są rewelacyjne to mają świetny sprzęt i lekarzy, którzy naprawdę troszczą się o pacjentki oraz ich dzieci i robią wszystko co w ich mocy, żeby ratować dzieciaczki... Nic innego niestety nie przychodzi mi do głowy...

Darika dzieki przekaże jej.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    . Tak. Wody można próbować uzupełnić, gdy kobieta dużo pije. Gorzej z przepływami. 2 lata temu na bbf poznałam dziewczynę, która z tego powodu miała wczeßniej rozwiązaną ciążę. Dziecko urodziło się jako skrajny wcześniak (800g), dziś praktycznie nadrobiło większość zaległości, ale lekko nie było.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie w rodzinie wcześniaków? Moja kuzynka urodziła w 28tc, dziecko ważylo 1020 a teraz to dużą pannica. Takie przykłady podnoszą mnie na duchu

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • darika Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam. Chłopiec, 26 tc, 900 g. Teraz to już wielki chłopak, 12 lat, niedługo mnie przerosnie :-).

AJrin lubi tę wiadomość

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz wcześniaki mają duże szanse. kiedyś nie było to do pomyślenia.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i już po...było pięknie. Najlepszy dzień w moim całym życiu. Niepotrzebnie się stresowałam ;) wszystko się udało.
    Jeszcze dzisiaj mieliśmy sesje zdjęciową :)
    Teraz tylko czekam na film i zdjęcia ;)

Paatka, Sassy, Tęskniąca, tanith, darika, Kachna62, Totoro, edwarda20, grzanewino, Halina90, acygan, Agusia_pia, Sylwiaa95, Kinga., sylvia94, jasmina6, justysbp, Katy, pomarańczka_33, Andzia123 lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa GRATULACJE !!!
    Super, że wszystko się udało ;)
    A kiedy masz połówkowe ? Będzie kolejna okazja do świętowania ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • tanith Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam- gratulacje!!! Andzia123- myslę że musisz poważnie porozmawiać z mężem. Powiedz, że to dla Ciebie bardzo ważne, i że chrzestny powinien być dobrą osobą, a to jakiej jest orientacji nie na znaczenia. To twój brat, najbliższa osoba i bardzo Ci na tym zależy. A jeśli mąż jest niewierzący to do Ciebie nalezy decydujące zdanie. Może trzeba będzie kilku rozmów ale może uda się go przekonać.

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • tanith Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa no to wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia:)

km5sdf9hi5m1i40u.png
‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ