X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też lekarz zaznaczył na skierowaniu, że coś nie tak mimo, że było ok ;) Więc mam na NFZ. A sprzęt u tego lekarza jest bardzo dobry - aparatura 4d i tak ładnie wszystko ostatnio było widać, że byłam w szoku. Z resztą to jest lekarz, który robi zarówno na NFZ jak i prywatnie na tym samym sprzęcie. Zobaczymy jak mój maluszek wyglądał będzie teraz w 4d :D

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim. Ja połówkowe mam w piątek, odczuwam lekki niepokój... i mam nadzieję, że moje Bobo nadal jest dziewczynką hihi - tyle dziewczynskich rzeczy mam juz na oku.. nawet kupiłam mega pakę ubrań dla panienki na allegro i jestem bardzo zadowolona, są piękne i częściowo z metkami. Juz je wstępnie wypralam w 60stopniach i nic nie wyblakło, nic sie nie skurczyło itp. W ciagu tygodnia tak mi brzuchola wybiło, że jestem w szoku. Ale też apetyt wrócił... 2.12 mam wesele kuzyna i zastanawiam się czy ta sukienka bedzie odpowiednia, co uważacie?
    https://m.zalando.pl/new-look-maternity-sweetheart-neckline-spot-sukienka-letnia-black-n0b29f02g-q11.html

gannyx8dn8lwgffz.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jedną z marcowek ma taki problem ze ma słabe przepływy i mało wód dzidzia nie rośnie ponoć nic nie mogą zrobić może któraś z was słyszała o takim przypadku ewentualnie jakiś lekarz ktoś coś?

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Makira Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja właśnie wracam, ze szkoły rodzenia na początku grudnia zaczynamy :) dostałam w prezencie butelkę z firmy Avent i się teraz nad nią rozczulam haha
    Co do chrzestnych, to myślę że u nas będą ci sami co byli świadkami na ślubie :)
    W czwartek wizyta, już się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć jak synek przez ten miesiąc urósł :)
    Na połowkowe też czekam jeszcze aż do 8 grudnia, ale to szybko zleci :)

gg646iye46nicebi.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie polowkowe dopiero 14 grudnia,wiec jescze dalej :) wiekszosc juz dawno bedzie po :)

No wlasnie, na skierowaniu kazda z Was ma jakis powod,tak po prostu z nfz nie jeat latwo. I oczywiscie zgodze sie,ze to dobra wola lekarza,ale jednak wpisac cos trzeba.

Jasmina temat Kosciola to temat rzeka, tak jak i polityka. Ale jesli ktos wierzy, chodzi tam nie dla ksiezy, liczy sie cos innego. Sama uwazam,ze niektorzy ksieza to porazka, nawet w swojej parafii takiego mam,ale to nie my bedziemy ich osadzac, wiec ja temat olewam.

Totoro lubi tę wiadomość

• Makira Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam jeszcze pytanie, bo zastanawiam się nad kupnem poduszki rogala do spania...coraz ciężej mi w nocy co prawda jeszcze daje rade, ale powoli się rozglądam. I teraz nie wiem jaki ksztalt jest lepszy U czy C? Czy taki o długości 130cm jest wystarczający czy powinien mieć 170cm? Bo takie też widziałam.

gg646iye46nicebi.png
  • Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam rogal typu C. Mam 160 i myślę ze tak do 170cm bedzie na pewno wygodny. Jestem w nim zakochana. Ważne, żeby kupić z taki wypełniony materiałem ktory sie nie zniekształca. Ogólnie bardzo polecam

gannyx8dn8lwgffz.png
  • Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj o tym jak wybrać poduszkęhttps://poofi.pl/blog/jak-wybrac-poduszke-do-spania-w-ciazy/

gannyx8dn8lwgffz.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Z chęcią przyjme taką zmiane płci :D
    Teraz, jakby się okazało, że będę mieć chłopaka byłabym w wielkim szoku - po pierwsze już mówię do brzucha Amela, a po drugie mam już tyle ubranek dziewczecych :-P. Mąż też już się bardzo przywykl, że będzie córcia, że pewnie też byłoby mu się ciężko przestawić :-P

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Dziewczyny jedną z marcowek ma taki problem ze ma słabe przepływy i mało wód dzidzia nie rośnie ponoć nic nie mogą zrobić może któraś z was słyszała o takim przypadku ewentualnie jakiś lekarz ktoś coś?
    Jedyne co mi się nasunelo to historia, która kiedyś przeczytałam :
    https://oczekujac.pl/2017/10/ciaza-bez-wod-plodowych-historia-dziecka-ktore-mialo-umrzec.html

Jak byłam w szpitalu leżała tez ze mną dziewczyna, która miała mało wód, ale ona była już w 32 tc i wtedy też ta ciąże jej rozwiązali poprzez cc. Wiem, że z jej córeczka wszystko w porządku, dobrze się rozwija.
    Ewentualnie mogę polecić aby poszukała lekarza, który pracuje na patologii ciąży w Matce Polce w Łodzi (może najlepiej ordynator dr Grzesiak). Wiem, że dziewczyny przyjeżdżają do tego szpitala z całej Polski... I chociaż warunki nie są rewelacyjne to mają świetny sprzęt i lekarzy, którzy naprawdę troszczą się o pacjentki oraz ich dzieci i robią wszystko co w ich mocy, żeby ratować dzieciaczki... Nic innego niestety nie przychodzi mi do głowy...

AJrin lubi tę wiadomość

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Polecam konsultacje u dr Cnoty lub skierowanie do szpitala w Bytomiu.

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Jedyne co mi się nasunelo to historia, która kiedyś przeczytałam :
    https://oczekujac.pl/2017/10/ciaza-bez-wod-plodowych-historia-dziecka-ktore-mialo-umrzec.html

Jak byłam w szpitalu leżała tez ze mną dziewczyna, która miała mało wód, ale ona była już w 32 tc i wtedy też ta ciąże jej rozwiązali poprzez cc. Wiem, że z jej córeczka wszystko w porządku, dobrze się rozwija.
    Ewentualnie mogę polecić aby poszukała lekarza, który pracuje na patologii ciąży w Matce Polce w Łodzi (może najlepiej ordynator dr Grzesiak). Wiem, że dziewczyny przyjeżdżają do tego szpitala z całej Polski... I chociaż warunki nie są rewelacyjne to mają świetny sprzęt i lekarzy, którzy naprawdę troszczą się o pacjentki oraz ich dzieci i robią wszystko co w ich mocy, żeby ratować dzieciaczki... Nic innego niestety nie przychodzi mi do głowy...

Darika dzieki przekaże jej.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    . Tak. Wody można próbować uzupełnić, gdy kobieta dużo pije. Gorzej z przepływami. 2 lata temu na bbf poznałam dziewczynę, która z tego powodu miała wczeßniej rozwiązaną ciążę. Dziecko urodziło się jako skrajny wcześniak (800g), dziś praktycznie nadrobiło większość zaległości, ale lekko nie było.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie w rodzinie wcześniaków? Moja kuzynka urodziła w 28tc, dziecko ważylo 1020 a teraz to dużą pannica. Takie przykłady podnoszą mnie na duchu

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • darika Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam. Chłopiec, 26 tc, 900 g. Teraz to już wielki chłopak, 12 lat, niedługo mnie przerosnie :-).

AJrin lubi tę wiadomość

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz wcześniaki mają duże szanse. kiedyś nie było to do pomyślenia.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i już po...było pięknie. Najlepszy dzień w moim całym życiu. Niepotrzebnie się stresowałam ;) wszystko się udało.
    Jeszcze dzisiaj mieliśmy sesje zdjęciową :)
    Teraz tylko czekam na film i zdjęcia ;)

Paatka, Sassy, Tęskniąca, tanith, darika, Kachna62, Totoro, edwarda20, grzanewino, Halina90, acygan, Agusia_pia, Sylwiaa95, Kinga., sylvia94, jasmina6, justysbp, Katy, pomarańczka_33, Andzia123 lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa GRATULACJE !!!
    Super, że wszystko się udało ;)
    A kiedy masz połówkowe ? Będzie kolejna okazja do świętowania ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • tanith Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam- gratulacje!!! Andzia123- myslę że musisz poważnie porozmawiać z mężem. Powiedz, że to dla Ciebie bardzo ważne, i że chrzestny powinien być dobrą osobą, a to jakiej jest orientacji nie na znaczenia. To twój brat, najbliższa osoba i bardzo Ci na tym zależy. A jeśli mąż jest niewierzący to do Ciebie nalezy decydujące zdanie. Może trzeba będzie kilku rozmów ale może uda się go przekonać.

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • tanith Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa no to wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia:)

km5sdf9hi5m1i40u.png
‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ