Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi też lekarz zaznaczył na skierowaniu, że coś nie tak mimo, że było ok
Więc mam na NFZ. A sprzęt u tego lekarza jest bardzo dobry - aparatura 4d i tak ładnie wszystko ostatnio było widać, że byłam w szoku. Z resztą to jest lekarz, który robi zarówno na NFZ jak i prywatnie na tym samym sprzęcie. Zobaczymy jak mój maluszek wyglądał będzie teraz w 4d
-
Cześć wszystkim. Ja połówkowe mam w piątek, odczuwam lekki niepokój... i mam nadzieję, że moje Bobo nadal jest dziewczynką hihi - tyle dziewczynskich rzeczy mam juz na oku.. nawet kupiłam mega pakę ubrań dla panienki na allegro i jestem bardzo zadowolona, są piękne i częściowo z metkami. Juz je wstępnie wypralam w 60stopniach i nic nie wyblakło, nic sie nie skurczyło itp. W ciagu tygodnia tak mi brzuchola wybiło, że jestem w szoku. Ale też apetyt wrócił... 2.12 mam wesele kuzyna i zastanawiam się czy ta sukienka bedzie odpowiednia, co uważacie?
https://m.zalando.pl/new-look-maternity-sweetheart-neckline-spot-sukienka-letnia-black-n0b29f02g-q11.html -
Dziewczyny jedną z marcowek ma taki problem ze ma słabe przepływy i mało wód dzidzia nie rośnie ponoć nic nie mogą zrobić może któraś z was słyszała o takim przypadku ewentualnie jakiś lekarz ktoś coś?
-
Hej
Ja właśnie wracam, ze szkoły rodzenia na początku grudnia zaczynamydostałam w prezencie butelkę z firmy Avent i się teraz nad nią rozczulam haha
Co do chrzestnych, to myślę że u nas będą ci sami co byli świadkami na ślubie
W czwartek wizyta, już się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć jak synek przez ten miesiąc urósł
Na połowkowe też czekam jeszcze aż do 8 grudnia, ale to szybko zleci -
U mnie polowkowe dopiero 14 grudnia,wiec jescze dalej
wiekszosc juz dawno bedzie po
No wlasnie, na skierowaniu kazda z Was ma jakis powod,tak po prostu z nfz nie jeat latwo. I oczywiscie zgodze sie,ze to dobra wola lekarza,ale jednak wpisac cos trzeba.
Jasmina temat Kosciola to temat rzeka, tak jak i polityka. Ale jesli ktos wierzy, chodzi tam nie dla ksiezy, liczy sie cos innego. Sama uwazam,ze niektorzy ksieza to porazka, nawet w swojej parafii takiego mam,ale to nie my bedziemy ich osadzac, wiec ja temat olewam.Totoro lubi tę wiadomość
-
A mam jeszcze pytanie, bo zastanawiam się nad kupnem poduszki rogala do spania...coraz ciężej mi w nocy co prawda jeszcze daje rade, ale powoli się rozglądam. I teraz nie wiem jaki ksztalt jest lepszy U czy C? Czy taki o długości 130cm jest wystarczający czy powinien mieć 170cm? Bo takie też widziałam.
-
AJrin wrote:Z chęcią przyjme taką zmiane płci
. Mąż też już się bardzo przywykl, że będzie córcia, że pewnie też byłoby mu się ciężko przestawić
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
AJrin wrote:Dziewczyny jedną z marcowek ma taki problem ze ma słabe przepływy i mało wód dzidzia nie rośnie ponoć nic nie mogą zrobić może któraś z was słyszała o takim przypadku ewentualnie jakiś lekarz ktoś coś?
https://oczekujac.pl/2017/10/ciaza-bez-wod-plodowych-historia-dziecka-ktore-mialo-umrzec.html
Jak byłam w szpitalu leżała tez ze mną dziewczyna, która miała mało wód, ale ona była już w 32 tc i wtedy też ta ciąże jej rozwiązali poprzez cc. Wiem, że z jej córeczka wszystko w porządku, dobrze się rozwija.
Ewentualnie mogę polecić aby poszukała lekarza, który pracuje na patologii ciąży w Matce Polce w Łodzi (może najlepiej ordynator dr Grzesiak). Wiem, że dziewczyny przyjeżdżają do tego szpitala z całej Polski... I chociaż warunki nie są rewelacyjne to mają świetny sprzęt i lekarzy, którzy naprawdę troszczą się o pacjentki oraz ich dzieci i robią wszystko co w ich mocy, żeby ratować dzieciaczki... Nic innego niestety nie przychodzi mi do głowy...AJrin lubi tę wiadomość
-
AJrin wrote:Dziewczyny jedną z marcowek ma taki problem ze ma słabe przepływy i mało wód dzidzia nie rośnie ponoć nic nie mogą zrobić może któraś z was słyszała o takim przypadku ewentualnie jakiś lekarz ktoś coś?
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
darika wrote:Jedyne co mi się nasunelo to historia, która kiedyś przeczytałam :
https://oczekujac.pl/2017/10/ciaza-bez-wod-plodowych-historia-dziecka-ktore-mialo-umrzec.html
Jak byłam w szpitalu leżała tez ze mną dziewczyna, która miała mało wód, ale ona była już w 32 tc i wtedy też ta ciąże jej rozwiązali poprzez cc. Wiem, że z jej córeczka wszystko w porządku, dobrze się rozwija.
Ewentualnie mogę polecić aby poszukała lekarza, który pracuje na patologii ciąży w Matce Polce w Łodzi (może najlepiej ordynator dr Grzesiak). Wiem, że dziewczyny przyjeżdżają do tego szpitala z całej Polski... I chociaż warunki nie są rewelacyjne to mają świetny sprzęt i lekarzy, którzy naprawdę troszczą się o pacjentki oraz ich dzieci i robią wszystko co w ich mocy, żeby ratować dzieciaczki... Nic innego niestety nie przychodzi mi do głowy...
Darika dzieki przekaże jej. -
-
Ja też mam. Chłopiec, 26 tc, 900 g. Teraz to już wielki chłopak, 12 lat, niedługo mnie przerosnie
.
AJrin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny i już po...było pięknie. Najlepszy dzień w moim całym życiu. Niepotrzebnie się stresowałam
wszystko się udało.
Jeszcze dzisiaj mieliśmy sesje zdjęciową
Teraz tylko czekam na film i zdjęciaPaatka, Sassy, Tęskniąca, tanith, darika, Kachna62, Totoro, edwarda20, grzanewino, Halina90, acygan, Agusia_pia, Sylwiaa95, Kinga., sylvia94, jasmina6, justysbp, Katy, pomarańczka_33, Andzia123 lubią tę wiadomość
-
Casteam- gratulacje!!! Andzia123- myslę że musisz poważnie porozmawiać z mężem. Powiedz, że to dla Ciebie bardzo ważne, i że chrzestny powinien być dobrą osobą, a to jakiej jest orientacji nie na znaczenia. To twój brat, najbliższa osoba i bardzo Ci na tym zależy. A jeśli mąż jest niewierzący to do Ciebie nalezy decydujące zdanie. Może trzeba będzie kilku rozmów ale może uda się go przekonać.