Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi trochę detektor pomaga gdy się obawiam i to że młody kopie i kopie
Kopa ma porządnego
powiem Wam, że ten ginekolog nawet nie zmierzył młodego albo mi nie podał długości. Badanie ma wysłać do mojej gin i może coś więcej się dowiem w poniedziałek. Całe badanie trwało może z 5 minut... No powiem Wam, że porównanie z prywatnym.. tam i USG 2D i Usg 3D wszystko dokładnie pomierzone nawet po pare razy, milion zdjęc, a tu dostałam dwa zdjęcia i to czaszki oraz obwodu brzuszka z zaznaczonym serduszkiem. Szczerze to to pierwsze USG w 11 tc trwało dłużej i dokładnie badał.
Myślę, żeby iść prywatnie bo w końcu USG połówkowe powinno być najważniejsze..
-
Jutro ide na polowkowe, mam nadzieję ze maluch pokaże co ma miedzy nogami
w 12 tyg bylo podejrzenie chlopca a ostatnio nie chcialo pokazac. Teraz sobie leze i czuje jak mnie delikatnke kopie. Lozysko mam na przedniej scianie wiec jest jakas amortyzacja.
-
sweetmalenka wrote:Mi trochę detektor pomaga gdy się obawiam i to że młody kopie i kopie
Kopa ma porządnego
powiem Wam, że ten ginekolog nawet nie zmierzył młodego albo mi nie podał długości. Badanie ma wysłać do mojej gin i może coś więcej się dowiem w poniedziałek. Całe badanie trwało może z 5 minut... No powiem Wam, że porównanie z prywatnym.. tam i USG 2D i Usg 3D wszystko dokładnie pomierzone nawet po pare razy, milion zdjęc, a tu dostałam dwa zdjęcia i to czaszki oraz obwodu brzuszka z zaznaczonym serduszkiem. Szczerze to to pierwsze USG w 11 tc trwało dłużej i dokładnie badał.
Myślę, żeby iść prywatnie bo w końcu USG połówkowe powinno być najważniejsze..Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 21:30
-
GosiaB wrote:Jak na połówkowe - prenatalne, to trochę mało informacji dostałaś; chyba,że w tym pisemnym wyniku będą dokładne dane. Na takim badaniu dziecko jest dokładnie oglądane , wykonuje się pomiary ważnych części ciała i narządów, powinno być wykonane badanie dopplerowskie przepływów pępowinowych i pracy serduszka. Nie jest tak istotne czy 2D czy 3D - ważne aby te parametry były zbadane i opisane. Mój opis tego badania to 2 strony A4. Miałam robione na NFZ, ze względu na wiek, badanie trwało około 30min. Najlepiej gdy lekarz ma certyfikat do wykonywania badań prenatalnych.
ten mój prywatny ma certyfikaty i jest genetykiem. Tylko 200 zł trzeba wyłożyć...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoje polowkowe trwalo prawie 40min. Wszystko opisane na 2 kartkach. Babka zrobila z 60zdjec. Sprawdzala przepylw krwi, wszystko. W Holandii pierwsze prenatalne platne a to polowkowe obowiazkowe. Kolejne usg i w zasadzie ostatnie bede miec moze pod koniec ciazy.
-
Chciałabym się pochwalić pozytywnym wynikiem dzisiejszego polowkowego z dokładnym pomiarem narządów i echem serduszka.
Badanie prywatne 300 zł z krótkim obrazem 4D plus nagranie na pendriva.
Synek 391gram okazał się około tydzień większy niż norma co już wcześniej również słyszałam.
Pięknie eksponowal jajeczka tacie który widział pierwszy raz
acygan wrote:
grzanewino, tanith, Aliskaa lubią tę wiadomość
-
sweetmalenka wrote:No teraz to szok! żadnych przepływów... nic nie miałam robione;/ wkurzył mnie strasznie... tym bardziej że pacjentki umawiane co 10 minut;/ ani czasu ani chęci nie miał na nic
ten mój prywatny ma certyfikaty i jest genetykiem. Tylko 200 zł trzeba wyłożyć...
Ja zapłacilam 300, tez u super genetyka. Warto sie upewnic, ze wszystko dobrze, szczegolnie jesli chodzi o przeplwy i echo serca. Jesli bedzie wszystko ok to juz potem nie bedzie takiego kolejnego wydatku.
-
nick nieaktualny
-
Widzę, że H&M popularne
Ja zachęcam do obejrzenia kolekcji bonprixa - wszystkie ciuchy ciążowe kupiłam tam (z wyjątkiem kurtki). Bardzo dobra jakość, bezproblemowe zwroty i naprawdę korzystne ceny. Warto polować na promocje, można kupić np. jeansy za mniej niż 100 zł. Ja moje ulubione dzwony kupiłam za 67zł i załapałam się na darmową wysyłkę. Teraz po rozsądnej cenie (79,99) są takie:
http://www.bonprix.pl/style/dzinsy-ciazowe-mini-bootcut-167752891/?catalogueNumber=958353&type=image&category=2446&return=ref
Rozmiarówka trochę większa niż normalnie - ja noszę 38/40; tu kupuję 40 i są lekko luźne; dla ciuchów ciążowych to dla mnie ok. -
sweetmalenka wrote:Mi trochę detektor pomaga gdy się obawiam i to że młody kopie i kopie
Kopa ma porządnego
Myślę, żeby iść prywatnie bo w końcu USG połówkowe powinno być najważniejsze..
-
Paulettaa wrote:Dziewczyny a co do spodni ciazowgch h&m to jaki rozmiar macie ? Ja dzisiaj przymierzyłam 36 i były dobre ale obawiam się że za 2-3 miesiące mogą zrobić się za małe bo np.spuchną mi nogi
-
Czy któraś z Was miała taką sytuację: ok.1 w nocy zakładałam luteinę dopochwową i na aplikatorze miałam malutką ilość mleczno-różowej wydzieliny. Papier, bielizna czyste; ruchy synka odczuwam. Sprawdzałam przed chwilą: wydzielina bardziej brązowa, ale też minimalna ilość. Nie miałam żadnych plamień w tej ciąży.
Mam się martwić? -
nick nieaktualny
-
LuLu81 wrote:Czy któraś z Was miała taką sytuację: ok.1 w nocy zakładałam luteinę dopochwową i na aplikatorze miałam malutką ilość mleczno-różowej wydzieliny. Papier, bielizna czyste; ruchy synka odczuwam. Sprawdzałam przed chwilą: wydzielina bardziej brązowa, ale też minimalna ilość. Nie miałam żadnych plamień w tej ciąży.
Mam się martwić?
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
GosiaB wrote:http://www.bonprix.pl/style/dzinsy-ciazowe-ze-stretchem-proste-nogawki-507347/?catalogueNumber=927989&category=2446&return=ref
Tu macie też fajny fason za 59,99zł. Są ze stretchem, nie będzie obaw o spuchnięte nogi
Ale dzięki za czujność.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 07:20
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
No i oczywiscie tak jak myslalam pol nocy nieprzespane
stres jest, za godzine wyjezdzam.
Ja tez chce kupic uzywane spodnie na olx, ale ubran w h&m nie kupowalam,nie wiem jaki rozmiar jest tam dla mnie,a nie chce mi sie specjalnie jechac do Warszawybede niestety musiala.
LuLu ja tylko raz w ciazy mialam bardziej brazowa wydzieline, ale wtedy sie narobilam troche za duzo. Odpoczelam i nic wiecej sie nie dzialo. -
Ja z hm sie nie lubimy w rozmiarach. Przed ciążą nosiłam rozmiar 40 w ciazy ciut poszło już w uda wiec powiedzmy 42 chociaz w stare spodnie sie normalnie ubieram tylko ze wzgledu na brzuch nie dopinam.
A H&M o zgrozo 44 rozmiar pod koniec poprzedniej ciazy musiałam kupowac 46 jedne spodnie bo wcale niektore modele tak rozciągliwe nie są.
Dodam, że mam spodnie z H&M po bratowej jeansy rozmiar 40 maja 7 lat i są luźne dla mie więc zmienili na maksa rozmiarówke i zaniżają.
Póki co nie kupuje bo mam z poprzedniej ciązy spodnie ale jak coś też pode w bonprixa chyba bo ich rozmiarówka mnie tylko wnerwia.