X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja o położną zapytam mojego lekarza na wizycie, będę chodziła do szkoły rodzenia która jest przy szpitalu w którym będę rodzić, więc może tam się zapiszę na wizytę.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas położne są w przychodni rodzinnej. I przychodzą do ciebie od 21 tyg albo ty do nich. Dużo zależy od tego jak się kto czuje.

Elwiraw4sqvfxmghvzuxjy.png
    d5afqdrhuwojfkqi.png
  • Agulka92 Nowa

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    "Agusia a jednak to przeziebienie :( jesli chodzi o ten bol to ja taki mam z lewej strony. Najbardziej czuje jak sie przekrecam na ten lewy bok, lib podnosze z lozka, tak jakbym tam cos miala. "

Mialam tak samp jakied dws tyg temu. Bolalo takze przy siadaniu na ubikacji. Bylam zaniepokojona, mialam akurat w tym tygodniu wizyte i gin i powiedziala ze w ciazy nie raz poboli z ktorejs strony. Stwierdzilam ze chyba ma racje ze w razie czego wroce do niej jesli nie przejdzie. Przeszlo po 4dniach i spokoj.
    Moja mama zas twierdzi ze moze lekko sie przeziebilam. Zapytaj dla pewnosci lekarza czy z malenstwem wszysko ok. :))

Dzieki dziewczybki na rozmiarowke. Kupie troche ba 52 i 62 na wypadek gdyby bylo malusie. Tez planuje cos kuoic uzywanego w dobrym stanie, wyprac i bedzie czekac na urwisa :)

Agulka92
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 155 cm i przed ciaza ważyłam 40kg. Nigdy w życiu nie ważyłam więcej. Teraz zaczęłam 21 tc i mam +5 kg. Moj lekarz, który jest ordynatorem w szpitalu powiedział mi od razu, ze ja bede miała cc. Moja mama była tej samej postury co ja. Tez miała wąskie biodra i urodziła mnie i mojego brata siłami natury. Ja miałam 55cm i 3550g, moj brat podobnie także jestem ciekawa jak u mnie bedzie wyglądał poród :P

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Ja mam 155 cm i przed ciaza ważyłam 40kg. Nigdy w życiu nie ważyłam więcej. Teraz zaczęłam 21 tc i mam +5 kg. Moj lekarz, który jest ordynatorem w szpitalu powiedział mi od razu, ze ja bede miała cc. Moja mama była tej samej postury co ja. Tez miała wąskie biodra i urodziła mnie i mojego brata siłami natury. Ja miałam 55cm i 3550g, moj brat podobnie także jestem ciekawa jak u mnie bedzie wyglądał poród :P

Tez malutkie jestescie :) u mnie małe wszystkie ale gruchy, na gorze nic, a biodro i dupka jest ;p jak wazylam 45 kg to bylam lachon ;p

Kiedys ludzie byli w ogole mniejsi, kobiety jakos rodzily, gatunek przetrwal ;p Ja sie nie boje sn. A jak kaza cc to tez ok.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam SN ale lekarka raczej mi nie pozwoli :(

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    jasmina- ja nie mówię o kiszonym buraku tylko soku z sokowirówki ze świeżego :D
    Może dlatego mi nie podchodzi :P
    Co do porodów cc i sn to pierwszą miałam CC, mimo chęci SN. Wtedy miałam figurę jabłka. Po porodzie i samozaparciu mam klepsydre. Nie wiem czy ma coś wspolnego z porodem stan sprzed ciąży, bo coś mi się obiło o uszy że w czasie ciąży i tak biodra "rosną"/rozchodzą się/jakieś tam więzadła rozciągają czy coś.
    Ja dzisiaj połowkowe. W końcu! Nie widziałam malucha już 10 tygodni ...
    Spróbuj kiszonych :D
    Kość łonowa sie rozchodzi:)

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • GosiaB Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    No nie spodziewalam sie, ze moze miec taki maly bagaznik. Bedziemy jezdzic po samochod z wozkiem i mierzyc hehe :D dobra opcja tez jest skladana gondola ale to w wozkach baby design i bebetto glownie. Wtedy z transportem troche latwiej.
    Mega kompaktowo składają się wózki Peg Perego. Nowe są koszmarnie drogie, ale można kupić używane w doskonałym stanie. Ja znalazłam na olx zestaw 3w1, wygląda jak nowy, a i kolor ładniejszy niż te z tegorocznej serii :) Składa się stelaż razem z gondolą (wersja pop up), można też oczywiście odpiąć gondolę i złożyć oddzielnie. W obu konfiguracjach mieści się w kia picanto :), jednak gdy gondola na stelażu to muszę położyć oparcie fotela. Przy małym samochodzie składana gondola była dla mnie priorytetem. To się przydaje też później, gdy chcemy ją przechować. Zdrówka dla Wszystkich

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 19:22

• Paatka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wróciliśmy ze sklepu. Byliśmy przymierzyć fotelik do auta :) No i wybrany przez nas model Maxi Cosi Pebble Plus pasuje, także w sumie już byśmy go dzisiaj kupili tylko musimy się upewnić, że nadaje się na stelaż wózka, który wybraliśmy.
    Do fotelika dokupujemy bazę isofix - super ułatwia montaż fotelika no i stabilniej go trzyma.
    Pani jeszcze zachęcała do zakupu wózka od Maxi Cosi Nova, ale jakoś się nastawiłam już na ten Anex cross i nic innego mnie nie przekonuje :D Chociaż mężowi się oczy zaświeciły jak zobaczył, jak można w nim złożyć gondolę ;)

grzanewino lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez w rodzinie malutkie kobiety ja mam 152cm,siostra troszke wyzsza,ale tez niska, mama,babcia i jedna siostra mamy podobnie,a wszystkie oprocz siostry (ona jeszcze nie rodzila) rodzily sn, ja tez bym chciala, ale zobaczymy jak bedzie :) W sumie one nie mialy tak zle bo rodzily dziewczynki, a chyba jednak one zazwyczaj sa mniejsze niz chlopcy ;) Za to moj chlopak byl ulozony posladkowo, ale wtedy nikt o tym wczesniej nie wiedzial i malo brakowalo, a by sie udusil.

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i mnie rozłożyło, co trochę mi przejdzie to znowu mięśnie bolą, dziś dostałam dreszczy, nie mogłam się rozgrzać, teraz wmusiłam w siebie kolację i zaraz będę moczyć nogi i pić mleko z miodem i do łóżka. ale się źle czuję :(

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po USG. Krótkie to USG... Bo na NFZ... W sumie wiem ze łożysko na tylnej ścianie, pozostaje chłopak i waży 552 g. Jest starszy od OM o 9 dni

grzanewino, Agusia_pia, Katy, tanith, Aliskaa lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy maxi cossi do anexa sport jak najbardziej sa przejsciowki plasrikowe do dokupienia i ladnie sie montuje szybko. My mamy carbonfixa ale z tego co wiem maxi cosi we wszystkich ma te same mocowania.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Paatka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Katy maxi cossi do anexa sport jak najbardziej sa przejsciowki plasrikowe do dokupienia i ladnie sie montuje szybko. My mamy carbonfixa ale z tego co wiem maxi cosi we wszystkich ma te same mocowania.

AJrin to chyba było do mnie :D
    Byłoby super, bo nastawiłam się zarówno na wózek jak i fotelik, ale widzę, że w jednym ze sklepów sprzedają taki zestaw jak wybrałam jako 3w1 więc i do tych modeli muszą być pasujące przejściówki :)

AJrin lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka szkoda ze krotkie usg, ale najwazniejsze, ze z dzidzia wszystko ok :) swoja droga ja bym oszalala jakbym 10 tygodni usg nie miala. Jutro ide po 4 tygodniach i chyba w nocy spac nie bede ze stresu :/

Agusia moze czosnek? Jedz na kanapkach lub dodawaj do potraw. Nie poddawaj sie teraz, szkoda brac antybiotyki :(

Mam nadzieje, ze te moje bioderka jednak troche pomoga mi przy porodzie :) a moge Was pocieszyc, ze tez wysoka nie jestem, 160 cm, no moze 162 :) taka typowa gruszeczka ze mnie :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAatka tak do Ciebie cos na wzeok mi pada ;)
    Tu link do tych adapterow my dokladnie takie mamy.
    http://allegro.pl/adaptery-anex-do-fotelika-anex-maxicosi-sprawdz-i7042653130.html?reco_id=3c51c94b-d606-11e7-93ae-246e9680cca8&bi_m=reco&bi_c=Product&bi_s=archiwum_allegro

Paatka lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja byłam dzisiaj z siostrą w szkole rodzenia żeby obadać położną :P siostrą ją polecała ale mi nie przypadła do gustu więc będę szukać dalej . Mam jeszcze 2 inne na oku ;)

Byłam też w h&m przymierzyć spodnie ciążowe i są meeeega wygodne :D muszę kupić sobie jedną albo 2 pary ale czekam na zniżkę bo są za 130-150zł a biorąc pod uwagę że po ciąży ich już nie założę trochę szkoda tyle kasy wydawać na 5msc

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan wypilam mleko gorace z miodem i.saszetke prenalen i leze pod kocem i koldra i sie poce wiec chyba walczymy z wirusem. Nie chce brac antybiotykow.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin dzięki! Rozwiałaś moje wątpliwości :)

Ja już od dawna noszę spodnie ciążowe z h&m. Mam 2 pary i tak sobie wymiennie jakoś radze. W moich spodniach normalnych już sobie nie wyobrażam chodzić, z resztą nie ma szans żebym się w nie dopięła :D

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:
    Dziewczyny ja byłam dzisiaj z siostrą w szkole rodzenia żeby obadać położną :P siostrą ją polecała ale mi nie przypadła do gustu więc będę szukać dalej . Mam jeszcze 2 inne na oku ;)

Byłam też w h&m przymierzyć spodnie ciążowe i są meeeega wygodne :D muszę kupić sobie jedną albo 2 pary ale czekam na zniżkę bo są za 130-150zł a biorąc pod uwagę że po ciąży ich już nie założę trochę szkoda tyle kasy wydawać na 5msc

Ja kupilam 2 pary, czarne i dzinsowe. Stwierdzilam, że potem je sprzedam lub oddam jesli nikt nie kupi. Załóz sobie karte klubu hm jesli nie masz jeszcze, czesto sa fajne promocje.

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ