Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ja o położną zapytam mojego lekarza na wizycie, będę chodziła do szkoły rodzenia która jest przy szpitalu w którym będę rodzić, więc może tam się zapiszę na wizytę.
-
acygan wrote:"Agusia a jednak to przeziebienie
jesli chodzi o ten bol to ja taki mam z lewej strony. Najbardziej czuje jak sie przekrecam na ten lewy bok, lib podnosze z lozka, tak jakbym tam cos miala. "
Mialam tak samp jakied dws tyg temu. Bolalo takze przy siadaniu na ubikacji. Bylam zaniepokojona, mialam akurat w tym tygodniu wizyte i gin i powiedziala ze w ciazy nie raz poboli z ktorejs strony. Stwierdzilam ze chyba ma racje ze w razie czego wroce do niej jesli nie przejdzie. Przeszlo po 4dniach i spokoj.
Moja mama zas twierdzi ze moze lekko sie przeziebilam. Zapytaj dla pewnosci lekarza czy z malenstwem wszysko ok.)
Dzieki dziewczybki na rozmiarowke. Kupie troche ba 52 i 62 na wypadek gdyby bylo malusie. Tez planuje cos kuoic uzywanego w dobrym stanie, wyprac i bedzie czekac na urwisaAgulka92 -
Ja mam 155 cm i przed ciaza ważyłam 40kg. Nigdy w życiu nie ważyłam więcej. Teraz zaczęłam 21 tc i mam +5 kg. Moj lekarz, który jest ordynatorem w szpitalu powiedział mi od razu, ze ja bede miała cc. Moja mama była tej samej postury co ja. Tez miała wąskie biodra i urodziła mnie i mojego brata siłami natury. Ja miałam 55cm i 3550g, moj brat podobnie także jestem ciekawa jak u mnie bedzie wyglądał poród
-
Malyprosiaczek wrote:Ja mam 155 cm i przed ciaza ważyłam 40kg. Nigdy w życiu nie ważyłam więcej. Teraz zaczęłam 21 tc i mam +5 kg. Moj lekarz, który jest ordynatorem w szpitalu powiedział mi od razu, ze ja bede miała cc. Moja mama była tej samej postury co ja. Tez miała wąskie biodra i urodziła mnie i mojego brata siłami natury. Ja miałam 55cm i 3550g, moj brat podobnie także jestem ciekawa jak u mnie bedzie wyglądał poród
Tez malutkie jestescieu mnie małe wszystkie ale gruchy, na gorze nic, a biodro i dupka jest ;p jak wazylam 45 kg to bylam lachon ;p
Kiedys ludzie byli w ogole mniejsi, kobiety jakos rodzily, gatunek przetrwal ;p Ja sie nie boje sn. A jak kaza cc to tez ok.
-
sweetmalenka wrote:jasmina- ja nie mówię o kiszonym buraku tylko soku z sokowirówki ze świeżego
Może dlatego mi nie podchodzi
Co do porodów cc i sn to pierwszą miałam CC, mimo chęci SN. Wtedy miałam figurę jabłka. Po porodzie i samozaparciu mam klepsydre. Nie wiem czy ma coś wspolnego z porodem stan sprzed ciąży, bo coś mi się obiło o uszy że w czasie ciąży i tak biodra "rosną"/rozchodzą się/jakieś tam więzadła rozciągają czy coś.
Ja dzisiaj połowkowe. W końcu! Nie widziałam malucha już 10 tygodni ...
Kość łonowa sie rozchodzi:)
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
acygan wrote:No nie spodziewalam sie, ze moze miec taki maly bagaznik. Bedziemy jezdzic po samochod z wozkiem i mierzyc hehe
dobra opcja tez jest skladana gondola ale to w wozkach baby design i bebetto glownie. Wtedy z transportem troche latwiej.
Składa się stelaż razem z gondolą (wersja pop up), można też oczywiście odpiąć gondolę i złożyć oddzielnie. W obu konfiguracjach mieści się w kia picanto
, jednak gdy gondola na stelażu to muszę położyć oparcie fotela. Przy małym samochodzie składana gondola była dla mnie priorytetem. To się przydaje też później, gdy chcemy ją przechować. Zdrówka dla Wszystkich
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 19:22
-
My właśnie wróciliśmy ze sklepu. Byliśmy przymierzyć fotelik do auta
No i wybrany przez nas model Maxi Cosi Pebble Plus pasuje, także w sumie już byśmy go dzisiaj kupili tylko musimy się upewnić, że nadaje się na stelaż wózka, który wybraliśmy.
Do fotelika dokupujemy bazę isofix - super ułatwia montaż fotelika no i stabilniej go trzyma.
Pani jeszcze zachęcała do zakupu wózka od Maxi Cosi Nova, ale jakoś się nastawiłam już na ten Anex cross i nic innego mnie nie przekonujeChociaż mężowi się oczy zaświeciły jak zobaczył, jak można w nim złożyć gondolę
grzanewino lubi tę wiadomość
-
U mnie tez w rodzinie malutkie kobiety ja mam 152cm,siostra troszke wyzsza,ale tez niska, mama,babcia i jedna siostra mamy podobnie,a wszystkie oprocz siostry (ona jeszcze nie rodzila) rodzily sn, ja tez bym chciala, ale zobaczymy jak bedzie
W sumie one nie mialy tak zle bo rodzily dziewczynki, a chyba jednak one zazwyczaj sa mniejsze niz chlopcy
Za to moj chlopak byl ulozony posladkowo, ale wtedy nikt o tym wczesniej nie wiedzial i malo brakowalo, a by sie udusil.
-
no i mnie rozłożyło, co trochę mi przejdzie to znowu mięśnie bolą, dziś dostałam dreszczy, nie mogłam się rozgrzać, teraz wmusiłam w siebie kolację i zaraz będę moczyć nogi i pić mleko z miodem i do łóżka. ale się źle czuję
-
Katy maxi cossi do anexa sport jak najbardziej sa przejsciowki plasrikowe do dokupienia i ladnie sie montuje szybko. My mamy carbonfixa ale z tego co wiem maxi cosi we wszystkich ma te same mocowania.
-
AJrin wrote:Katy maxi cossi do anexa sport jak najbardziej sa przejsciowki plasrikowe do dokupienia i ladnie sie montuje szybko. My mamy carbonfixa ale z tego co wiem maxi cosi we wszystkich ma te same mocowania.
AJrin to chyba było do mnie
Byłoby super, bo nastawiłam się zarówno na wózek jak i fotelik, ale widzę, że w jednym ze sklepów sprzedają taki zestaw jak wybrałam jako 3w1 więc i do tych modeli muszą być pasujące przejściówki
AJrin lubi tę wiadomość
-
Sweetmalenka szkoda ze krotkie usg, ale najwazniejsze, ze z dzidzia wszystko ok
swoja droga ja bym oszalala jakbym 10 tygodni usg nie miala. Jutro ide po 4 tygodniach i chyba w nocy spac nie bede ze stresu
Agusia moze czosnek? Jedz na kanapkach lub dodawaj do potraw. Nie poddawaj sie teraz, szkoda brac antybiotyki
Mam nadzieje, ze te moje bioderka jednak troche pomoga mi przy porodziea moge Was pocieszyc, ze tez wysoka nie jestem, 160 cm, no moze 162
taka typowa gruszeczka ze mnie
-
PAatka tak do Ciebie cos na wzeok mi pada
Tu link do tych adapterow my dokladnie takie mamy.
http://allegro.pl/adaptery-anex-do-fotelika-anex-maxicosi-sprawdz-i7042653130.html?reco_id=3c51c94b-d606-11e7-93ae-246e9680cca8&bi_m=reco&bi_c=Product&bi_s=archiwum_allegroPaatka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja byłam dzisiaj z siostrą w szkole rodzenia żeby obadać położną
siostrą ją polecała ale mi nie przypadła do gustu więc będę szukać dalej . Mam jeszcze 2 inne na oku
Byłam też w h&m przymierzyć spodnie ciążowe i są meeeega wygodnemuszę kupić sobie jedną albo 2 pary ale czekam na zniżkę bo są za 130-150zł a biorąc pod uwagę że po ciąży ich już nie założę trochę szkoda tyle kasy wydawać na 5msc
-
Acygan wypilam mleko gorace z miodem i.saszetke prenalen i leze pod kocem i koldra i sie poce wiec chyba walczymy z wirusem. Nie chce brac antybiotykow.
-
AJrin dzięki! Rozwiałaś moje wątpliwości
Ja już od dawna noszę spodnie ciążowe z h&m. Mam 2 pary i tak sobie wymiennie jakoś radze. W moich spodniach normalnych już sobie nie wyobrażam chodzić, z resztą nie ma szans żebym się w nie dopięłagrzanewino lubi tę wiadomość
-
Paulettaa wrote:Dziewczyny ja byłam dzisiaj z siostrą w szkole rodzenia żeby obadać położną
siostrą ją polecała ale mi nie przypadła do gustu więc będę szukać dalej . Mam jeszcze 2 inne na oku
Byłam też w h&m przymierzyć spodnie ciążowe i są meeeega wygodnemuszę kupić sobie jedną albo 2 pary ale czekam na zniżkę bo są za 130-150zł a biorąc pod uwagę że po ciąży ich już nie założę trochę szkoda tyle kasy wydawać na 5msc
Ja kupilam 2 pary, czarne i dzinsowe. Stwierdzilam, że potem je sprzedam lub oddam jesli nikt nie kupi. Załóz sobie karte klubu hm jesli nie masz jeszcze, czesto sa fajne promocje.