Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Lulu, a miałaś kiedykolwiek jakiś zabieg ? np. usuwaną nadżerkę albo pobierana cytologie niedawno?
Mi plamienie się zdarza dość często ale bardzo krótkie i w moim przypadku to jest normalne, bo w ciąży wszystko jest rozpulchnione i jakies stare blizny i zmiany moga delikatnie krwawic. Lekarz mi powiedzial, ze dopoki to jest slabe i krotkie to ok, mam zaczac sie martwic, gdyby krwawienie bylo silne z tzw. zywa krwia i ze skrzepami.
-
W hm sporo ciazowych rzeczy jest dla takich sexi mam, wiecie 180cm i 50kg :p duzo spodni jest super skinny i tutaj musialam kupic 38, bo 36 bylo zbyt obcisle. normalny fason wzielam 36 czyli standardowy mój rozmiar. Ale fakt ze sa miękkie i rozciagliwe. Ja i tak chyba kupie dresy z panelem na sama końcówkę co by bylo wygodniej. Pare tyg po porodzie tez sie przydadzą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 10:08
-
nick nieaktualny
-
LuLu81 wrote:Czy któraś z Was miała taką sytuację: ok.1 w nocy zakładałam luteinę dopochwową i na aplikatorze miałam malutką ilość mleczno-różowej wydzieliny. Papier, bielizna czyste; ruchy synka odczuwam. Sprawdzałam przed chwilą: wydzielina bardziej brązowa, ale też minimalna ilość. Nie miałam żadnych plamień w tej ciąży.
Mam się martwić?
Zawsze używasz aplikatora do luteiny? Z tego co wiem i nawet moja ulotka przy luteinie wskazuje to aplikator w czasie ciąży nie powinien być stosowany bo łatwiej dochodzi do podrażnień. Ja od początku zgodnie z zaleceniem aplikuje ręcznie. -
nick nieaktualny
-
Jrstem po wizycie, wszystko jest dobrze
dziewczynka zostaje dziewczynka, a ruchow nie czuje,bo lozysko mam na przedniej ścianie tak jak mowilyscie. Pani doktor powiedziala, ze nawet jeszcze ze dwa tyg moge nie czuc i zeby sie nie martwic. Dzidzia lezy główka do gory, nie chciala pokazac twarzy, za to jak nogi eksponowala
az pani doktor byla pod wrazeniem i zdjecie 3d zrobila
pozniej Wam pokaze moja modelke
AJrin, Paatka, Tęskniąca, Katy, Agusia_pia, casteam, edwarda20, Sassy, darika, Sylwiaa95, Aliskaa, tanith, grzanewino lubią tę wiadomość
-
Acygan super
gratulacje
-
Ja już po wizycie
synek waży 573 g. Lekarz przełączył na 3d i wygląda przecudnie
Mam polipa na szyjce ale mam się tym nie przejmować bo przy porodzie wyjdzie. Miałam robiony posiew szyjki żeby sprawdzić czy nie mam bakterii, ponieważ często twardnieje brzuch. Ale szyjka długa więc ok.
Nast wizyta 29, do tego czasu mam zrobić krzywą cukrową.Agusia_pia, Sassy, acygan, darika, Aliskaa, tanith, grzanewino lubią tę wiadomość
-
hej, ja dziś lepiej się czuję, ale od dwóch dni boli mnie brzuch na bokach, tak jak bym miała zakwasy mięśni. nie wiem skąd to. może przez to przeziębienie i dreszcze? zapytam lekarza bo w pon już wizyta.
ja ostatnio byłam w h&m i spodnie mi się nie podobają bo są wąskie i z dziurami widziałam jedynie te w sklepie. ja chyba na targu coś kupię albo w sklepie ciążowym.
póki co na allegro zamówiłam getry ocieplane z panelem i grube rajstopy też z panelem. -
Hej, dawno mnie nie było, miałam sporo do nadrobienia :o
Od poniedziałku jestem na zwolnieniu. Mam na koncie 5 ciążowych, w całości przepracowanych miesięcy - wystarczy. Czas na upragniony odpoczynek.
W temacie bioder... Mam ogromną nadzieję, że mi się poszerzą, bo mam dość wąskie i uważam, że moja sylwetka mogłaby być przez to bardziej kobieca. Wzrost to 165cm. Dziś się ważylam- 56kg czyli od początku ciąży przytyłam 5kg. Tak się zastanawiam, kiedy spodziewać się największego przyrostu wagi? -
acygan wrote:Nie wiem czemu miniaturka nie chce sie wyswietlic
juz drugim sposobem wstawiam i tylko link
moze troszke mnie douczycie?
"Prościutkie w obsłudze! Kopiuje się link z" skopiowane z innego wątku.
-
jasmina6 wrote:Ja go widzę za 119,99, niestety te za 59,99 są brzydkie i duże rozmiary
Ale dzięki za czujność.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 13:08
-
Ech. U mnie zmiana diagnozy po badaniu urologa. To nie nerka - to kręgosłup. Jakiś ucisk. Mojej gin dzisiaj nie ma więc nic więcej się pewnie nie dowiem, dopiero w poniedziałek... Nie wiem czy to dobrze, czy źle... Bo z uciskiem na kręgosłup raczej nic nie zrobią, a bóle mnie ciągle łapią i są momentami nie do wytrzymania... Na szczęście usg ok - Młoda rośnie jak na drożdżach.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Sassy ja co tydzien czytam co się dzieje z dzieckiem i co może ze mną. No i wyczytalam, ze właśnie po 20 tc bedzie nastepowal najwiekszy wzrost wagi bo dzidziole maja juz wszystko wyksztalcone i tersz beda tylko rosnac i tyc. A my z nimi
Darika o kurde. Ale moze sa jakies sposoby, rehabilitacja, masaze. Musi cos byc. Mnie boli czesto dol plecow, w nocy nie moglam sie ulozyc. Zamowilam pilke i bede sie na niej rozciagac + masaze. Tez sie troche obawiam co bedzie pozniej...Sassy lubi tę wiadomość