X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8383d75ed000.jpg

To mój 23tc. Na wadze 61kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 16:49

Aliskaa, Tęskniąca lubią tę wiadomość

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Oto mój ogeomny brzuch masakra :/ od ostatniej wizytu +4 kilo i chyba wszystko w brzuch!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33a3f756b89f.jpg
    Mam taki sam albo większy.

Co do przybierania, w poprzedniej ciąży powiększałem się w zastraszającym tempie w ostatnim
    miesiącu. Ale ogólnie wtedy też dużo mniej przybrałam i praktycznie do świąt BN nie miałam brzucha. Całość zakończyłam z jakimś +10 kg, ale to i tak było dla mnie dużo, bo kręgosłup i reszta w końcówce już nawalały..

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ładne brzuszki :) mój jak by zwolnił tempo rośnięcia hehe, ale pewnie znowu zaraz wystrzeli.

poradźcie co zrobić aby nie bolał tak brzuch i te mięśnie? momentami wytrzymać się nie da :(

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, potwierdzilo sie tak jak w 12 tygodniu ze synek :) wszystko jest ok, maly waży 298gram. A za 3 tygodnie polowkowe usg.

Tęskniąca, Paatka, Aliskaa, Kinga., grzanewino, Sassy, Katy, acygan, tanith lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przynajmniej teraz możemy czuć się jak w ciazy i każdy to zauważa ;)

grzanewino lubi tę wiadomość

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje synka :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 18:44

moniśka... lubi tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez juz troche bardziej brzuszek widac, ale nie tak jak u Was :(

Popisalam sie dzisiaj glupota przy interpretacji wynikow ft4. Bylo az 15.47, ale nie moglam troche uwierzyc, ze tyle uroslo w ciagu miesiaca. Oczywiście zaczelam panikowac, ale na szczescie chlopak mi uswiadomil, ze jest podane w innej jednostce niz poprzednio...Takze na szczescie jest w porzadku, ale sie troche strachu najadlam :p

Musze sie zapisac na usg polowkowe bo juz sie "zaliczam" ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj sobie porownywalam wszystkie zdjecia z usg jak Mlody rosnie i sie rozwija i sobie pochlipalam troszke w trakcie :D jakie to cudowne ze z malutkiej kropeczki rosnie czlowiek :)))

Katy, patusia90, grzanewino, tanith lubią tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    A ja dzisiaj sobie porownywalam wszystkie zdjecia z usg jak Mlody rosnie i sie rozwija i sobie pochlipalam troszke w trakcie :D jakie to cudowne ze z malutkiej kropeczki rosnie czlowiek :)))
    Mam to samo :) dopiero co był taki malutki a mój już waży prawie 600g - aż nie do pomyślenia.

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/25c01aaf574c.jpg.html

Wlasnie mezu mi odebral z paczkomatu, ciuszki z allegro jakosciowo w stosunku do niskiej ceny fajne, jesli przeczucie mnie zmyli i bedzie corka , bedzie musiala sie polubic z zielonym i niebieskim :D

acygan lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odnoście wypłaty na l4, bo ja dalej zielona oczywiście :/ pisałyscie, że liczy się średnia z ostatnich 12 miesięcy, ale co w przypadku, jeśli u obecnego pracodawcy pracowałam tylko 2 miesiące? Liczą się też wcześniejsze zarobki u poprzedniego czy średnia tylko z tych 2 miesięcy?

I kolejna kwestia - czy liczą się do tego nadgodziny? Gdy pracowałam, miałam 5 godzin ponadwymiarowych tygodniowo i to dostawałam osobnym przelewem, no ale teraz na l4 nie wyrabiam wiadomo godzin ponadwymiarowych, więc nie wiem jak to jest...

Pytam, bo dostałam dziś wreszcie wypłatę i o dziwo jakoś za dużo O.o nie żeby mi to przeszkadzało... XD ale zastanawia mnie jak to jest liczone:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się ze brana jest pod uwage srednia z ostatnich 2 miesięcy (jesli nastapilo rozwiazanie umowy z poprzednim pracodawcą i podpisanie drugiej z nowym). Co do nadgodzin nie wiem ale wydaje mi sie ze tez sa wliczone w średnią bo tez od tego sa odrowadzone skladki.

Totoro, tanith lubią tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro - ja identycznie, oczy mi wyskoczyły z orbit jak zobaczyłam kwotę przelewu :D
    i tak samo w nowym miejscu pracowałam tylko 2,5 miesiąca
    dobre kalkulatory chyba mają teraz :D

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha:D jak dla mnie może być i już nic się nie zmieniać xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na l4 wyplacaja za dni ile bylo sie na chorobowym, czyli lacznie z weekendami. Dlatego zawsze wychodzi wiecej. A październik mial 31 dni takze dlatego tez kest wieksza kwota.

Totoro lubi tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja np. Mam niższa teraz... Tylko ze ja zawsze miałam plus 4h tygodniowo ale niestety umowa na najniższą krajową robi swoje

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniska to o tym nie wiedziałam O.o

Sweetmalenka przykro mi:/ja też dużo nie zarabiam, ale o dziwo więcej mi wyszło.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ;) nie spie juz od dwoch godzin bo wstajac siku natknelam sie na piekne "dzieła" mojego psa i nie dosc, ze sprzatanie tego troche mi zajelo to sie zdenerwowalam i mam po spaniu...Chwilami naprawdę poważnie zastanawiam sie nad oddaniem go (nie do schroniska tylko jakims ludziom), ale jak tylko o tym mysle zaczynam plakac :/

A wgl snilo mi sie dzisiaj, ze urodzilam juz i dziecko bylo normalnych rozmiarow chociaz teraz jest przecież malutkie. Moj chlopak w tym snie caly czas gdzies znikal, a ja przez to zaniedbywalam dziecko bo chcialam z nim spedzac czas...dziwny ten sen byl ogolnie..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide wlasnie z psem na spacer ale jest bardzo szaro i ponuro i mgliscie.

Od wczoraj nie jestem w najlepszej kondycji psychicznej. Przez to ze mieszkam za granica niewiele wiem co sie dzieje w domu, dopiero siostra mi wczoraj powiedziala. Najchetniej wsiadlabym w samolot i poleciala do domu :( caly czas mysle o tym wszystkim... placz nie pomaga juz.. ehhhh ;( ciezko tak zyc

Katy a co do psa to mialam to samo. Rece mi opadaly nieraz jak wracalam z pracy. A teraz to anielskie psie dziecko :) pieski same wyrastaja z tego. A mamy labradora wiec zniszczenia byly potezne ;)

• Paatka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Widziałyście, że będzie podniesiony podatek na laktatory z 8% na 23%? Nie planowałam kupować w tym roku jeszcze, ale chyba się jednak skusze skoro cena ma iść w górę :/
    https://www.wprost.pl/kraj/10089605/prezerwatywy-beda-drozsze-rzad-podniesie-vat-trzykrotnie.html

Dzisiaj mam zamiar mieć udany dzień :) Mamy z mężem 7 rocznicę związku i wybieramy się wieczorem na jarmark Bożonarodzeniowy, a później mąż zarezerwował stolik w restauracji :)
    Wczoraj byłam na firmowej wigilii także weekend pełen wrażeń :D

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ