Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam u swojej gin, byłam już po badaniach połówkowych za które zapłaciłam 250zł. Moja gin gdy usłyszała, że w rodzinie były choroby serca wysłała mnie natychmiast na badanie prenatalne na NFZ
normalnie byłam w szoku, bo miałam 2 badania połówkowe, tyle że to na NFZ było krótkie szybko przeprowadzone, trwało z 15 minut??? Choć lekarz ma certyfikat, no może jemu tyle wystarczyło nie wiem
Nie jestem z tego badania zadowolona w ogóle, tak mnie cisnął w brzuch, że mam siniaka z jednej strony
Boli jak chodzę, bo sadełko się trzęsie
Ale mało tegoNapisał do mnie lekarz, który robił mi połówkowe prywatnie, leżałam na kozetce 40 minut, był bardzo dokładny, dostałam dużo zdjęć i filmiki i zaproponował mi kolejne darmowe badanie za kilka dni, bo synek był niezbyt dobrze ułożony, a on chce zbadać jeszcze raz wszystko dokładnie plus zrobić mi ładniejsze zdjęcia dziecka
No będę przebadana jak nigdy haha
Oczywiście skorzystam, bo to okazja do ponownego oglądania mojego dziubka na monitorze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 19:16
AJrin, grzanewino lubią tę wiadomość
Marcel❤
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt:D
Co do prenatalnych - ja miałam w ubiegłą sobotę, zapłaciłam 300zł, ale byłam bardzo bardzo zadowolona. Usg było mega dokładne, babeczka pokazała nam poszczególne narządy, serduszko ze szczegółami, wszystko pomierzyła, sprawdziła przepływy, zrobiła echo serca - no wszystko wszystko. Dostaliśmy dużo zdjęć i opis na ponad 2 str a4Aliskaa lubi tę wiadomość
-
Tęskniąca wrote:Lulu, a miałaś kiedykolwiek jakiś zabieg ? np. usuwaną nadżerkę albo pobierana cytologie niedawno?
Mi plamienie się zdarza dość często ale bardzo krótkie i w moim przypadku to jest normalne, bo w ciąży wszystko jest rozpulchnione i jakies stare blizny i zmiany moga delikatnie krwawic. Lekarz mi powiedzial, ze dopoki to jest slabe i krotkie to ok, mam zaczac sie martwic, gdyby krwawienie bylo silne z tzw. zywa krwia i ze skrzepami.Dobra, to już jestem całkiem spokojna.
Całą poprzednią ciążę też używałam aplikatora do luteiny i jest mi tak bardzo wygodnie, ale zapytam mojego lekarza na następnej wizycie, czy mam przestać -
Sweetmalenka to chyba to twardnienie brzuch aja mam tak samo tylko teraz nawet jak chodze mi sie robi
A brzucch już mam jak w 9 miesiacu poprzedniej ciazy serio zaraz fotke wstawie.
-
Oto mój ogeomny brzuch masakra
od ostatniej wizytu +4 kilo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 21:07
patusia90, Aliskaa, Tęskniąca, MaGo lubią tę wiadomość
-
AJrin wrote:Oto mój ogeomny brzuch masakra
od ostatniej wizytu +4 kilo i chyba wszystko w brzuch!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33a3f756b89f.jpgale chyba taka natura
a ile maluch waży? bo być może przegapiłam
może duży dzieciaczek
No właśnie też wydaje mi się że to twardnienie ale mija minuta, dwie i brzuch się "rozpływa" na bokiWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 14:49
-
Sweet malenka w 20t5d wazył 386gram. Wiec spory ale nie gigant.
-
AJrin wrote:Sweet malenka w 20t5d wazył 386gram. Wiec spory ale nie gigant.
Dziewczyny!
W Smykolandzie są przeceny na wiekszosć rzeczy 1-3 grudnia, rowniez online. Duzo promocji na wózki (są Anexy), na foteliki, nianie, laktatory itp.
-
U mnie na usg i opisoe jest podane ktory centyl i waga byla ze jakos 60.
Sweetmalenka n9 piąteczka bo brzusie mamy konkretne -
nick nieaktualny