X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka sprawdz laktatory na stronie Smykolandu- sa spore promocje 1-3 grudnia.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy - dziwne sny to norma, tak samo jak wściekłość na psa - miałam to samo.

Casteam - moja rodzina mieszka blisko, a i tak mało mi teraz mówią co się dzieje, żeby mnie nie denerwować. Więc dowiaduję się ostatnia, chociaż mieszkam naprawdę blisko i dopiero wtedy to się denerwuję, że nic mi nie mówią!

Paatka i Edwarda20 - jak już coś wybierzecie, to dajcie znać, bo ja jestem całkowicie zielona w kwestii laktatorów.

A mnie mój mąż wczoraj tak wkurzył.... wyszedł wieczorem na ognisko i nie ma go do tej pory ;/

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino - ale masz z nim kontakt, wszytko ok ?;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    grzanewino - ale masz z nim kontakt, wszytko ok ?;)
    Nie będę dzwonić.
    Jakby było coś nie ok, to już bym wiedziała od znajomych, z którymi był (albo by go odwieźli). Po prostu pewnie korzysta z ostatniego weekendu na urlopie.
    No ale mnie szlag trafia.

Sassy lubi tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wróci z bólem głowy, włącz mu najbardziej irytujące piosenki świąteczne i powiedź, że Ty masz taki nastrój i dziś Twój dzień bo wczoraj był jego wieczór ;)

Totoro, grzanewino lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    Nie będę dzwonić.
    Jakby było coś nie ok, to już bym wiedziała od znajomych, z którymi był (albo by go odwieźli). Po prostu pewnie korzysta z ostatniego weekendu na urlopie.
    No ale mnie szlag trafia.
    Miałam już kilka takich akcji ze swoim. Już nie mogę się doczekać, aż ja będę mogła pić. Pójdę z koleżankami i wrócę następnego dnia o 15, jeszcze wstawiona. I nawet nic mu nie opowiem co robiłam. O!

Tęskniąca, grzanewino lubią tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzanewino ja laktatora nie kupuje. W ogóle nie będę karmić piersią :)

Gdyby mój tak zrobił to bym go zabiła!

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda20, u mnie jest trochę tak, że widziały gały co brały. Oboje lubimy imprezować, z tym że ja najzwyczajniej na świecie już nie mogę. A facet korzysta, póki nie ma w domu dziecka. Tak to sobie tłumaczę. Ciąża nas zaskoczyła i nie chcę wymagać od niego, aby z dnia na dzień zmienił wszystko. Mam nadzieję że po porodzie sam mi udowodni, że też potrafi coś poświęcić. Nienawidzę mu matkować, wierzę że ma swój rozum. Niemniej jednak mnie też szlag trafia, jak zdarza mi się zostać samej w domu, a on baluje i wraca "na śniadanie". Na szczęście takich sytuacji było zaledwie kilka.

n59yhdgewxvis8ih.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie piękne brzuszki ❤
    A to mój taki skromny :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8c941a8742d.jpg

5 grudnia mam połówkowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 11:52

Katy, acygan, grzanewino, Aliskaa lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• acygan Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że mój mąż nie ma takich akcji, bo chyba bym mu krzywdę zrobiła. Zresztą oboje chyba się już wyszaleliśmy, a zaznaczę, że mamy dopiero 25 lat :) Zresztą mój to bardziej przylepa :) A wczoraj jak się cieszył cały wieczór, że potwierdziło się, że będzie córeczka, jak oglądał co chwilę zdjęcie z usg :p Dziś dzielnie wybierał ze mną skarpeteczki w Pepco dla córci :) Ale to nie zmienia faktu, że czasem i tak bym go w kosmos posłała :)
    A tak w ogóle to przy okazji zakupów w Pepco, zaopatrzyliśmy się w trzy pary skarpetek i dwa ręczniki z kapturkiem do kąpieli :) jeden 100x100 (trochę sobie poczeka), drugi 80x80 :) Patrzyłam ubranka, ale pajac jakiś w miarę możliwy kosztował 20 zł, więc w Next kupię porządne za takie pieniądze :) Reszta albo miała świąteczne motywy, albo nie było w 100% bawełniane, więc odpuściłam.

• Katy Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja sie ciesze, ze mam takiego "grzecznego" chlopaka, to czesciej ja wracalam pijana ze spotkan z kolezankami :p A jego w ciagu naszego dwuletniego zwiazku widzialam pijanego chyba ze dwa razy ;)

Zniszczenia mojego psa to temat rzeka. Miesiac temu skonczyl rok,a poprawa jest minimalna ;( Martwie sie tez tym, ze ciezko mu bedzie zaakceptowac nowego czlonka rodziny bo straszny z niego zazdrosnik...A chlopak mowil, ze trzeba bylo labradora wziac bo takie kochane, a tu Casteam piszesz, ze tez niszczyciel :p

Sassy, grzanewino lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto debiut mojego brzuszka:

2ur002s.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 13:16

Katy, acygan, Totoro, Tęskniąca, edwarda20, Andzia123, yvonneSW, Aliskaa, tanith lubią tę wiadomość

n59yhdgewxvis8ih.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy labradory są kochane i śliczne, ale niszczyciele z nich że ho ho. Wczoraj znalazłam na podwórku całego buta poszarpanego, nie wiem czy czasem nie wyciągnął sobie buta bratowej, to dopiero będzie :D A tak to ogólnie wszystko idzie w ruch. Zresztą kupy i siuśki były na porządku dziennym w domu, chyba nie zawsze chciało mu się iść do kuwety :p

Sassy piękny ten Twój debiut :)

Sassy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzielismy naszego labka jak mial 3 mce, aktualnie ma 18mcy ;) niszczyl bardzo: poobgryzane schody, listwy przypodlogowe, sciany, rozszarpane listy (mamy drzwi ze szpara na listy), obgryzione buty, kapcie, zasikane wykladziny. Aktualnie pies bardzo wyciszony, spi pol dnia ;) no normalnie aniol hehe ;)))

Mi chce glowe rozsadzic znowu dzisiaj :( chlopak wraca za godzine z pracy a ja nawet palcem nie kiwnelam :(

• tanith Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie te brzuszki dziewczyny:) A co do psów...Ja miałam 2 owczarki niemieckie ( tzn. jeden po drugim)i jak były małe to też naszkodowały. I dywan pogryziony, buty, raz to nawet kołdra cała. Poza kwestią wieku- szczeniak i młodziutki pies to wiadomo, głupieje toto jeszcze; to weterynarz powiedział, że jak się starszemu takie akcje zdarzają to pies chce uwagi, więcej spacerów, wyszalenia na dworzu. U mnie to się sprawdziło- zmęczony, to nie ma głupich myśli:) Ja to z resztą zawsze mówiłam, z psem to jak z małym dzieckiem...:) A tak z innej bajki - czy któraś z Was zamawiała coś może ze sklepu mulan.pl? Bo wypatrzyłam tam wózek, który mi się podoba w najniższej cenie, ale ma rożne opinie, więc trochę się zastanawiam. I tak będę zamawiać po nowym roku, czatuję na promocje. W empiku dziś widziałam że jest bardzo dużo promocji na wózki jakby co (moj to nawet 16% ale nie ma dodatków niestety).

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem,ze szczeniaczki zawsze cos niszcza,ale myslalam, ze jak skonczy rok to sie troche uspokoi chociaz..teraz w trakcie remontu potrafi ukrasc noz do tapet i z nim biegac w pysku co jest dla niego jak i dla innych niebezpieczne troche...Jedyna ogromna zmiana na plus jak na razie to taka, ze przestal uciekac bo wcześniej mu sie to zdarzalo tez :/ Pies mysliwski jednak jakies tam instynkty ma..Skarpetki i buty to jego ulubione smakolyki, szkoda tylko, ze glownie tesciowej, a ja musze odkupywac :/ Szczytem wszystkiego bylo jak jej zrzucil telefon ze stolu i pogryzl..Musze miec oczy dookola glowy normalnie zeby go upilnowac. Moze faktycznie musze go bardziej spacerami meczyc zeby nie mial sily psocic ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skonczylam wlasnie robic salatke warzywna, mam sporo chalupnictwa do robienia, a tak mi sie nie chce. Nic nie posprzatalam, a jestem jakas wykonczona. Poczekam na meza, we dwojke zawsze razniej, troche mi pomoze :) Was tez tak plecy mecza?

Casteam wspolczuje tej glowy :/ pytalam ostatnio o to,bo mi calkowicie przeszlo, mialam nadzieje, ze i u Ciebie jest poprawa.

Katy moj pies tez mi zniszczyl tel i to nowy :) odłączył sobie od ladowarki i tak sie nim bawil,ze z pietra z balkonu spadł na podworko, dobrze, ze na trawe,a obok kostka byla,doslownie centymetry :) dzieki tej trawie dziala :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:
    Edwarda20, u mnie jest trochę tak, że widziały gały co brały. Oboje lubimy imprezować, z tym że ja najzwyczajniej na świecie już nie mogę. A facet korzysta, póki nie ma w domu dziecka. Tak to sobie tłumaczę. Ciąża nas zaskoczyła i nie chcę wymagać od niego, aby z dnia na dzień zmienił wszystko. Mam nadzieję że po porodzie sam mi udowodni, że też potrafi coś poświęcić. Nienawidzę mu matkować, wierzę że ma swój rozum. Niemniej jednak mnie też szlag trafia, jak zdarza mi się zostać samej w domu, a on baluje i wraca "na śniadanie". Na szczęście takich sytuacji było zaledwie kilka.

Jestescie bardzo młodzi, moze to dlatego... U nas też często byly samodzielne wyjścia, ale zawsze kazde wiedzialo gdzie jest, z kim, kiedy mniej wiecej wroci, i dawalismy sobie znac smsami, że wszystko jest ok, ze jeszcze troche pobede, ze wracam itp. Zawsze sie o siebie bardzo martwilismy i taki staly kontakt to u nas podstawa. A co do matkowania to hmmm ;p Od 17 roku mialam wielu facetow, przed mężem mieszkalam z 2 facetami. I jedno moge powiedziec, faceta trzeba "wychowac" ;p;p Jakkolwiek to zabrzmi. Jeśli się pozwala na takie czy inne akcje, to trzeba dzialac. Bo lepiej nie bedzie. Wiele kobiet mysli, a po slubie się zmieni, a po urodzeniu dziecka sie zmieni... niestety tak nie jest. Jak juz to bedzie tylko gorzej...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny... a ja jestem rozbita, rozwalonw i w ogole.
    Moja corka ma 6 lat. Z jej ojcem rozstaliśmy się 1,5 roku temu. Do tej pory nie była chrzczona. Teraz chcę ją ochrzcić. Jako, że ojciec się nią nie interesował ponad rok(spotykał co 4 msc, teraz chce ją co tydzień), nie myślał nigdy o chrzcie.
    Chcę ją ochrzcić jednak nie mam w rodzinie osób zbytnio którzy moga pełnić funkcję chrzestnej/chrzestnego. Przyjaciółka mi odmówiła. Więc postanowiłam, że chrzestnym zostanie mój teraźniejszy partner. Z którym Julka ma doskonały kontakt itd. Będzie on jedynym chrzestnym, nie bedzie chrzestnej.
    I tu się zaczyna... gdy mój ojciec się o tym dowiedział stwierdził że tak nie można i sam sobie wymyślił, że chrzestną zostanie moja kuzynka(która de facto nie widziała Julki nigdy na oczy!). Sam sobie poinformował ją o tym, bez mojej zgody. Po mojej kategorycznej odmowie jest bardzo zbulwersowany-że eden chrzestny. Wszyscy mają dwójkę i w ogóle nie jestem chrześcijanką. Ja osobiście chcę żeby dziecko było ochrzczone, przyjęło Boga do serca, a nie cała szopka pt. chrzestny, chrzestna itd. Sama wiem po sobie że chrzest, komunia a potem chrzestni znikają. I jak to się ma do "wychowania dziecka z rodzicami w wierze chrześcijańskiej"? Dlatego twierdzę, że ważne jest żeby dziecko było częścią kościoła a nie kto, dlaczego i po co będzie chrzestnym oraz czy dwójka czy jeden.
    Myślę, że dobrze chcę zrobić ale aż zgłupiałam-tak mi natłukł do głowy...
    Co Wy o tym myślicie?
    Dodam tylko że ojciec Julki nie będzie na chrzcie, ani nie będzie o nim wiedział- dowie się po-kiedyś. Skoro sam nie zabiegał o chrzest i miał to gdzieś to co mu do tego?Ponadto wiem ze jesli on by się spotkał z moimi rodzicami to byłaby mega awantura... a tego nie chce.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakos nigdy nie bylam imprezowiczką... moj maz to samo :D conajwyzej u kolezanki posiedziec czy wyjsc z nia na pizze.. i na tym koniec :) jakos nie dla mnie kluby itp :)

xk81pfk.png
‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ