Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnycasteam wrote:Ja odkad mieszkam za granica to sie uspokoilam z imprezami. Nie mam tez za duzo kolezanek bo kazdy ma swoje zycie etc. Ale mieszkalam przez 8 lat w Warszawie i co weekend bylysmy z kolezankami krolowymi nocy
) bylysmy rozrywkowe az za bardzo
i powiem Wam ze jeszcze jakis czas temu marzylam zeby wrocic do starego tryby zycia ale z kim bym miala imprezowac jak kazda juz w zwiazku
Teraz moj chlopak idzie na piwo czy gdzies to jeszcze go zawoze i po niego jade) zreszta bardzo rzadko wychodzi wiec mi to pasuje. A ja lubie byc sama w domu
wiec jak sama jestem to w koncu moge odpoczac..
Czy my kobiety w ciazy mamy cos z mozgiem??? Wczoraj myslalam o kocyku dla malego i cala noc snily mi sie kocykija już kupiłam kocyk... a sny to mam w ciąży bardzo dziwne...
-
Czy noworodka przykrywa się kołdrą? Bo gdzieś czytałam, że do któregoś miesiąca tak nie bardzo. Pytam bo byliśmy wczoraj na zakupach z teściową. Kupiliśmy łóżeczko i komodę Klupś Marsell. A ona dla małego kupiła kołdrę i poduszkę bo tak trzeba, babka w sklepie zapierała się, że dla noworodka jest potrzebna. Oprócz tego kupiła 3 pieluszki tetrowe i 2 flanelowe i stwierdziła, że mam nic nie kupować bo tyle ich wystarczy. Jak to z tymi pieluszkami? I tak kupię jeszcze kilka bo chciałabym wypróbować te z Motherhood.
-
Pieluszek moim zdaniem lepiej mieć z 10 szt. Dziecko ulewa po posiłku i trzeba je wytrzeć i potem śpi z tymi pieluchami. U mnie przy pierwszym dziecku jak przyłożyłam pieluchę do buźki córki to momentalnie oczy jej się zamykały he he. Teraz te pieluchy świetnie się sprawdzają do wycierania okien, chociaż po 10 latach są już tak zjechane, że cieszę się że będą niedługo nowe
-
patusia90 wrote:Czy noworodka przykrywa się kołdrą? Bo gdzieś czytałam, że do któregoś miesiąca tak nie bardzo. Pytam bo byliśmy wczoraj na zakupach z teściową. Kupiliśmy łóżeczko i komodę Klupś Marsell. A ona dla małego kupiła kołdrę i poduszkę bo tak trzeba, babka w sklepie zapierała się, że dla noworodka jest potrzebna. Oprócz tego kupiła 3 pieluszki tetrowe i 2 flanelowe i stwierdziła, że mam nic nie kupować bo tyle ich wystarczy. Jak to z tymi pieluszkami? I tak kupię jeszcze kilka bo chciałabym wypróbować te z Motherhood.
Co do pieluch to ja kupilam z 15sztuk, a po porodzie maz dokupowal kolejne 10. Synek nam bardzo ulewal (wrecz chlustal), potem spal z pieluszka. I przydaja sie tez do wycierania sliny. A teraz sluza do mycia okien i wycierania lustrau mnie bardziej sprawdzila sie tetra. Flanelowe tez mialam, ale wogole ich nie uzywalam.
-
Kassie wrote:Hej dziewczyny
moge dolaczyc do Waszego watku?
Kassie lubi tę wiadomość
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
patusia90 wrote:Czy noworodka przykrywa się kołdrą? Bo gdzieś czytałam, że do któregoś miesiąca tak nie bardzo. Pytam bo byliśmy wczoraj na zakupach z teściową. Kupiliśmy łóżeczko i komodę Klupś Marsell. A ona dla małego kupiła kołdrę i poduszkę bo tak trzeba, babka w sklepie zapierała się, że dla noworodka jest potrzebna. Oprócz tego kupiła 3 pieluszki tetrowe i 2 flanelowe i stwierdziła, że mam nic nie kupować bo tyle ich wystarczy. Jak to z tymi pieluszkami? I tak kupię jeszcze kilka bo chciałabym wypróbować te z Motherhood.
Nie przykrywa sie, tak przynajmniej slyszalam. Ani koldra ani kocykiem, bo moga sobie zaciagnac na twarz i sie udusic. Ja kupilam, ale bylo w zestawie z akcesoriami do lozeczka, poczeka sobie, a wydatek z glowypirluch zdecydowabie za malo. Troche czytalam o wyprawkach i mamusie pisaly, ze wlasnie okolo 10 to tak fla nich minimum.
MaGo dziwna ta Twoja lekarz. Zreszta dlaczego lekarze patrza tylko na wyniki? Moj lekarz pomimo tego, ze wyniki sa ok, to i tak zwieksza powolutku dawke, bo kobieta tyje w ciazy,a im wieksza masa,tym wieksza dawka potrzebna. Przewidzial, ze zaczne tyc w grudniu i właśnie w tym miesiacu wskoczę juz na 112 euthyroxu dziennie. No ale ja mam malutka tarczyce, leczylam sie juz przed ciaza, wiec to moze inny przypadek, bo moja tarczyca sobie nie wyprodukuje sama hormonow. -
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Kassie witaj
Ja na początek kołderki kupować nie mam zamiaruPoduszki to już napewno bo w szkole rodzenia dosyć mocno mi wbili do głowy, że takie maleństwo musi na płaskim
Koleżanka mi zapowiedziała, żebym nie kupowała otulacza bambusowego, bo ona go zaklepuje na prezent - takze to bedzie pierwsza moja alternatywa do spania. Kupię też rożek, także zobaczymy w czym maleństwo będzie się najlepiej czuło
Na początku wiem, że bobasy lubią mieć ciasno i być otulone jak w brzuszku, ale wiadomo w praktyce każde dziecko inne
Kassie lubi tę wiadomość
-
Dobre pytanie z ta kolderka! tez sie ostatnio zastanawialam nad tym. czy taki noworodek urodzony w kwietniu spi pod kocykiem, koldra czy w spiworku. Spiworek widzialam piekny i chyba tak czy inaczej go kupie. Szkole rodzenia zaczynam 8stycznia i jeszcze nic nie wiem
Kassie witaj i podziel sie z nami swoja historia i doświadczeniamiKassie lubi tę wiadomość
-
Ja syna zaczelam przykrywac kolderka jak mial ponad rok, jak byl maly to na poczatku troche w rozku a pozniej tylko na materacyku i do pasa przykrywalam kocykiem, teraz ma 3.5 roku i spi na podusi ktora byla w zestawie do łóżeczka, taka plaska i cieniutka kolderka sie przykrywa.
-
Ale na początku już robili Ci badania?
Ja chyba zrobię prywatnie krzywa bo tamta krzywa to nie krzywa skoro tylko po 1h wynik... A po 2 już nie. Bo ciągnie mnie do słodyczy bardzo. Nawet w nocy się budzę i musze coś słodkiego wypić bo tak mnie ciągnieKassie lubi tę wiadomość
-
Paatka wrote:Kassie witaj
Ja na początek kołderki kupować nie mam zamiaruPoduszki to już napewno bo w szkole rodzenia dosyć mocno mi wbili do głowy, że takie maleństwo musi na płaskim
Koleżanka mi zapowiedziała, żebym nie kupowała otulacza bambusowego, bo ona go zaklepuje na prezent - takze to bedzie pierwsza moja alternatywa do spania. Kupię też rożek, także zobaczymy w czym maleństwo będzie się najlepiej czuło
Na początku wiem, że bobasy lubią mieć ciasno i być otulone jak w brzuszku, ale wiadomo w praktyce każde dziecko inne
A czy któraś z Was miała lub planuje zakupić gniazdo/kojec do spania dla malucha? -
Ja planuję kupić gniazdko, żeby mi się dziecię nie "gubiło" w wielkim łóżeczku. Fajnie też zdaje to egzamin, jak chce się położyć bobasa na kanapie-
dzięki ściankom z każdej strony nie zsunie się.
Kołderki i poduszki nie kupuję, raczej postawie na śpiworek i bambusowy otulacz do spania. Kupię też jakiś kocyk do okrywania w wózeczku czy podczas noszenia na rękach. Zastanawiam się też nad becikiem. Może być przydatny na chłodniejsze dni.
Chyba dzisiaj coś w końcu upoluję, bo tak gadam i gadam, a zakupy się same nie zrobią
A już jutro... Połówkowe. Trzymajcie kciuki!Tęskniąca, Katy, tanith lubią tę wiadomość
-
Ten czas tak szybko leci, że zaraz będziemy tulić maluchy
mi zostało kupić wózek, fotelik, bujak, zastanawiam się nad monitorem, laktator, może podgrzewacz, jakieś kocyki, ręczniczki, wyprawkę dla mnie do szpitala, kosmetyki dla małego i mogę rodzić
-
nick nieaktualnyJa kupilam kokon, mam 3 kocyki i tesciowa dzierga kolejny na drutach
do tego mam spiworek, kupilam zestaw z minky ale bez wypelnienia czyli plaska podusia i zupelnie plaski kocyk
nie mam zamiaru dziecka meczyc kolderkami czy poduszkami. Mam jedna plaska poduszke do wozka i to wszystko. Bedzie przykrywane kocykiem
-
U mnie Igi spał najpier w rozku jakies 2 miesiace potem poszla kolderka w ruch bo spiworka nie zazbytnio lubił. Zobaczymy jakie teraz beda preferwncje ale ze bedzie to prawie lato mysle ze orulacz bambusowy bedzie idealny