X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Ja odkad mieszkam za granica to sie uspokoilam z imprezami. Nie mam tez za duzo kolezanek bo kazdy ma swoje zycie etc. Ale mieszkalam przez 8 lat w Warszawie i co weekend bylysmy z kolezankami krolowymi nocy ;)) bylysmy rozrywkowe az za bardzo ;) i powiem Wam ze jeszcze jakis czas temu marzylam zeby wrocic do starego tryby zycia ale z kim bym miala imprezowac jak kazda juz w zwiazku ;)
    Teraz moj chlopak idzie na piwo czy gdzies to jeszcze go zawoze i po niego jade ;)) zreszta bardzo rzadko wychodzi wiec mi to pasuje. A ja lubie byc sama w domu ;) wiec jak sama jestem to w koncu moge odpoczac..

Czy my kobiety w ciazy mamy cos z mozgiem??? Wczoraj myslalam o kocyku dla malego i cala noc snily mi sie kocyki ;)
    Chyba mamy :D ja już kupiłam kocyk... a sny to mam w ciąży bardzo dziwne...

• patusia90 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy noworodka przykrywa się kołdrą? Bo gdzieś czytałam, że do któregoś miesiąca tak nie bardzo. Pytam bo byliśmy wczoraj na zakupach z teściową. Kupiliśmy łóżeczko i komodę Klupś Marsell. A ona dla małego kupiła kołdrę i poduszkę bo tak trzeba, babka w sklepie zapierała się, że dla noworodka jest potrzebna. Oprócz tego kupiła 3 pieluszki tetrowe i 2 flanelowe i stwierdziła, że mam nic nie kupować bo tyle ich wystarczy. Jak to z tymi pieluszkami? I tak kupię jeszcze kilka bo chciałabym wypróbować te z Motherhood.

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • malgosia82 Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszek moim zdaniem lepiej mieć z 10 szt. Dziecko ulewa po posiłku i trzeba je wytrzeć i potem śpi z tymi pieluchami. U mnie przy pierwszym dziecku jak przyłożyłam pieluchę do buźki córki to momentalnie oczy jej się zamykały he he. Teraz te pieluchy świetnie się sprawdzają do wycierania okien, chociaż po 10 latach są już tak zjechane, że cieszę się że będą niedługo nowe :)

ckaik0s36dsxflg9.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) moge dolaczyc do Waszego watku? :-)

edwarda20, tanith, Aliskaa lubią tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:
    Czy noworodka przykrywa się kołdrą? Bo gdzieś czytałam, że do któregoś miesiąca tak nie bardzo. Pytam bo byliśmy wczoraj na zakupach z teściową. Kupiliśmy łóżeczko i komodę Klupś Marsell. A ona dla małego kupiła kołdrę i poduszkę bo tak trzeba, babka w sklepie zapierała się, że dla noworodka jest potrzebna. Oprócz tego kupiła 3 pieluszki tetrowe i 2 flanelowe i stwierdziła, że mam nic nie kupować bo tyle ich wystarczy. Jak to z tymi pieluszkami? I tak kupię jeszcze kilka bo chciałabym wypróbować te z Motherhood.
    Moj synek ma ponad 2 lata i od urodzenia spi w spiworku (inaczej rozkopywalby sie caly i byloby mu zimno). Poduszki tez nie uzywamy i spi na prostym. Dla noworodka poduszki i kolderki bym nie polecala. Ja tez kupilam bedac w ciazy i do teraz lezy wszystko w szafie :-)
    Co do pieluch to ja kupilam z 15sztuk, a po porodzie maz dokupowal kolejne 10. Synek nam bardzo ulewal (wrecz chlustal), potem spal z pieluszka. I przydaja sie tez do wycierania sliny. A teraz sluza do mycia okien i wycierania lustra :P u mnie bardziej sprawdzila sie tetra. Flanelowe tez mialam, ale wogole ich nie uzywalam.

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    Pewnie!

Kassie lubi tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • acygan Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:

Nie przykrywa sie, tak przynajmniej slyszalam. Ani koldra ani kocykiem, bo moga sobie zaciagnac na twarz i sie udusic. Ja kupilam, ale bylo w zestawie z akcesoriami do lozeczka, poczeka sobie, a wydatek z glowy :) pirluch zdecydowabie za malo. Troche czytalam o wyprawkach i mamusie pisaly, ze wlasnie okolo 10 to tak fla nich minimum.

MaGo dziwna ta Twoja lekarz. Zreszta dlaczego lekarze patrza tylko na wyniki? Moj lekarz pomimo tego, ze wyniki sa ok, to i tak zwieksza powolutku dawke, bo kobieta tyje w ciazy,a im wieksza masa,tym wieksza dawka potrzebna. Przewidzial, ze zaczne tyc w grudniu i właśnie w tym miesiacu wskoczę juz na 112 euthyroxu dziennie. No ale ja mam malutka tarczyce, leczylam sie juz przed ciaza, wiec to moze inny przypadek, bo moja tarczyca sobie nie wyprodukuje sama hormonow.

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:
    Ja słyszałam i czytałam że przez pierwsze kilka miesięcy dziecko powinno spać w śpiworki i ja w taki zamierzam sie wyposażyć, pieluszek Ok 10 sztuk a te z motherhood są super, ja na razie mam dwie bambusowe i zamierzam mieć je do tulenia a przy odbiciu stosować zwykłe tetrowe :)

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • acygan Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:

Witamy i zapraszamy :) pochwal sie jaka plec i na kiedy termin :)

Kassie lubi tę wiadomość

• Paatka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie witaj :)

Ja na początek kołderki kupować nie mam zamiaru ;) Poduszki to już napewno bo w szkole rodzenia dosyć mocno mi wbili do głowy, że takie maleństwo musi na płaskim ;) Koleżanka mi zapowiedziała, żebym nie kupowała otulacza bambusowego, bo ona go zaklepuje na prezent - takze to bedzie pierwsza moja alternatywa do spania. Kupię też rożek, także zobaczymy w czym maleństwo będzie się najlepiej czuło ;) Na początku wiem, że bobasy lubią mieć ciasno i być otulone jak w brzuszku, ale wiadomo w praktyce każde dziecko inne ;)

Kassie lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre pytanie z ta kolderka! tez sie ostatnio zastanawialam nad tym. czy taki noworodek urodzony w kwietniu spi pod kocykiem, koldra czy w spiworku. Spiworek widzialam piekny i chyba tak czy inaczej go kupie. Szkole rodzenia zaczynam 8stycznia i jeszcze nic nie wiem :)

Kassie witaj i podziel sie z nami swoja historia i doświadczeniami :)

Kassie lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja syna zaczelam przykrywac kolderka jak mial ponad rok, jak byl maly to na poczatku troche w rozku a pozniej tylko na materacyku i do pasa przykrywalam kocykiem, teraz ma 3.5 roku i spi na podusi ktora byla w zestawie do łóżeczka, taka plaska i cieniutka kolderka sie przykrywa.

• Kassie Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie raz jeszcze :-)
    To moja druga ciaza. Termin na 15.04. Poki co nie znamy plci, chociaz prawdopodobnie chlopak. 5.12 mam usg polowkowe to dowiemy sie kto siedzi w brzuszku :-) od poczatku tej ciazy zmagam sie z cukrzyca.

Aliskaa lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale na początku już robili Ci badania?
    Ja chyba zrobię prywatnie krzywa bo tamta krzywa to nie krzywa skoro tylko po 1h wynik... A po 2 już nie. Bo ciągnie mnie do słodyczy bardzo. Nawet w nocy się budzę i musze coś słodkiego wypić bo tak mnie ciągnie :(

Kassie lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Kassie witaj :)

Ja na początek kołderki kupować nie mam zamiaru ;) Poduszki to już napewno bo w szkole rodzenia dosyć mocno mi wbili do głowy, że takie maleństwo musi na płaskim ;) Koleżanka mi zapowiedziała, żebym nie kupowała otulacza bambusowego, bo ona go zaklepuje na prezent - takze to bedzie pierwsza moja alternatywa do spania. Kupię też rożek, także zobaczymy w czym maleństwo będzie się najlepiej czuło ;) Na początku wiem, że bobasy lubią mieć ciasno i być otulone jak w brzuszku, ale wiadomo w praktyce każde dziecko inne ;)
    O otulaczu też myślałam :)

A czy któraś z Was miała lub planuje zakupić gniazdo/kojec do spania dla malucha?

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję kupić gniazdko, żeby mi się dziecię nie "gubiło" w wielkim łóżeczku. Fajnie też zdaje to egzamin, jak chce się położyć bobasa na kanapie-
    dzięki ściankom z każdej strony nie zsunie się.

Kołderki i poduszki nie kupuję, raczej postawie na śpiworek i bambusowy otulacz do spania. Kupię też jakiś kocyk do okrywania w wózeczku czy podczas noszenia na rękach. Zastanawiam się też nad becikiem. Może być przydatny na chłodniejsze dni.

Chyba dzisiaj coś w końcu upoluję, bo tak gadam i gadam, a zakupy się same nie zrobią :D

A już jutro... Połówkowe. Trzymajcie kciuki!

Tęskniąca, Katy, tanith lubią tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Wlasnie wczoraj rozmawialam z tesciowa o poduszkach kolderkach itp i poduszki na pewno na razie nie kupuje bo to bez sensu. Kocyk jakis, rozek i otulacz planuje kupic ;)

Ja dzisiaj sprzatam po remoncie...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten czas tak szybko leci, że zaraz będziemy tulić maluchy :) mi zostało kupić wózek, fotelik, bujak, zastanawiam się nad monitorem, laktator, może podgrzewacz, jakieś kocyki, ręczniczki, wyprawkę dla mnie do szpitala, kosmetyki dla małego i mogę rodzić :D

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam kokon, mam 3 kocyki i tesciowa dzierga kolejny na drutach ;) do tego mam spiworek, kupilam zestaw z minky ale bez wypelnienia czyli plaska podusia i zupelnie plaski kocyk :) nie mam zamiaru dziecka meczyc kolderkami czy poduszkami. Mam jedna plaska poduszke do wozka i to wszystko. Bedzie przykrywane kocykiem :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Igi spał najpier w rozku jakies 2 miesiace potem poszla kolderka w ruch bo spiworka nie zazbytnio lubił. Zobaczymy jakie teraz beda preferwncje ale ze bedzie to prawie lato mysle ze orulacz bambusowy bedzie idealny :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 476 477 478 479 480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ