Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kassie wrote:sweetmalenka to dziwne. Bo skoro w 1 ciazy mialas cukrzyce to jestes tez w grupie zwiekszonego ryzyka-ze i tym razem cukrzyca moze byc. Dlatego dziwie sie, ze tak podeszli do tego tematu. A z drugiej strony robic drugi raz krzywa cukrowa i pic ta glukoze to nic przyjemnego. Czyli wg Twojej gin cukier 100 na czczo jest ok?
No wiem, że nic przyjemnego, ale smakowa glukoza plus cytryna i myslę że dam radę. Lepiej chyba to niż się martwić...
Szkoda, że wyrzuciłam glukometr który miałam w1 ciązy bo mogłabym mierzyć na bieżąco. Na początku ciązy miałam 105, teraz przy badaniu ok 70-na czczo
-
Ja na pewno kupie rozek i w nim dzidzia bedzie spala na poczatku albo otulona kocem w wozku czy w kolysce.
Co do ruchow to moja dzidzia kopie reguralnie jednak czasem fika dluzej czasem mniej z tym bywa roznie. Czasem w dzien nawet cos czuje. Dzis udalo mi sie uchwycic moment jak brzuch skoczyl:)MaGo lubi tę wiadomość
-
Paulettaa - tak, mój gin mówi, że to niebezpieczne, przepisał mi Heviran i dał recepte dodatkowa, w razie gdyby się powtórzyło w trakcie ciąży. Lepiej idź do lekarza, bedziesz spokojniejsza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2017, 21:33
-
nick nieaktualny
-
sweetmalenka wrote:tak, generalnie według niej niewielkie odstępstwa są ok, z tego co widzę.
No wiem, że nic przyjemnego, ale smakowa glukoza plus cytryna i myslę że dam radę. Lepiej chyba to niż się martwić...
Szkoda, że wyrzuciłam glukometr który miałam w1 ciązy bo mogłabym mierzyć na bieżąco. Na początku ciązy miałam 105, teraz przy badaniu ok 70-na czczomoze faktycznie lepiej powtorzyc krzywa
-
Właśnie zobaczyłam ze od 11.12 znow beda jakies ciuszki dla maluszkow w lidlu
Ja na poczatku ciazy mialam cukier 113. Lekarz kazal mi przejsc na diete cukrzycowa , ale nie zlecil krzywej. Mam glukometr w domu i przez miesiac sprawdzalam cukier 4xdziennie a teraz co 2-3 dni czasem na czczo , czasem po posilku.Agusia_pia lubi tę wiadomość
-
Cześć z Was miała już krzywe cukrowe porobione a puszę, że one mniejszy 24 a 28 tc, skąd u Was szybciej?
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
ja miałam cukier na czczo chyba 82 jak robiłam na początku ciąży, mam w rodzinie osoby chore na cukrzycę, póki co lekarz mi nie zlecił takiego badania.
dziś wizyta. i nie śpię od 6 rano. a mały śpi jak na złość heh -
Ja właśnie dzisiaj jadę. Lekarz mi zlecił zrobić do kolejnej wizyty, którą mam w piątek. Jutro zaczynam 24 tydzień, widocznie aż tak wielkiego znaczenia to dla niego nie ma.
Powiem wam, że stresuje się tym badaniemI mam jakieś przeczucie, że pierwsze podejście będzie nieudane, bo już teraz żołądek mam ściśnięty.
-
Ja już wypiłam. No soczek toto nie jest, ale da rade wypić. Najgorsze tylko, że piłam to w gabinecie zabiegowym i czułam tylko na sobie wzrok pielęgniarek typu - kończ to bo kolejka za drzwiami. Teraz tylko czekanie do 9:40 na pierwsze pobranie i do 10:40 na drugie
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Sylwiaa95 wrote:Właśnie zobaczyłam ze od 11.12 znow beda jakies ciuszki dla maluszkow w lidlu
Ja na poczatku ciazy mialam cukier 113. Lekarz kazal mi przejsc na diete cukrzycowa , ale nie zlecil krzywej. Mam glukometr w domu i przez miesiac sprawdzalam cukier 4xdziennie a teraz co 2-3 dni czasem na czczo , czasem po posilku.bo narazie nie mam nic.
A cukier 113 na czczo byl wysoki-nawet jako normalny czlowiek bys sie nie lapala. Dziwie sie troche, ze nie mialas ani krzywej ani nie badasz sie glukometrem systematycznie. Jest tu watek cukrzycowy na forum i dziewczyny z cukrem nawet 97 sa pod stala kontrola.. -
Hej
Mam pytanie bo podajacie wyniki np. 90 itp,a ja w karcie ciazy mam wpisane "glukoza 5,36". Tylko, ze po zwyklym pobraniu, a nie krzywej, to jak to sie ma do Waszych wynikow?
Ogolnie juz raz mialam krzywa robiona,ale wyszla ok, dziadek i babcia maja cukrzyce, ale poki co nikt mnie o to nie pytal...
-
Ja cukier robię 14.12 mam wtedy dzień wolny wiec zrobię na spokojnie. Będzie to 23t +6 wiec prawie 24 w poprzedniej ciąży lekarz kazał zrobić i wypadło na 22 tydzień teraz dał skierowanie i powiedział aby do następnej wizyty która jest 21 zrobić.
-
Kassie wrote:Moze jak jutro poznam plec to cos kupie w lidlu
bo narazie nie mam nic.
A cukier 113 na czczo byl wysoki-nawet jako normalny czlowiek bys sie nie lapala. Dziwie sie troche, ze nie mialas ani krzywej ani nie badasz sie glukometrem systematycznie. Jest tu watek cukrzycowy na forum i dziewczyny z cukrem nawet 97 sa pod stala kontrola..
Mam wrazenie, ze wielu lekarzy znalazlo dyplomy w chipsachTo samo się tyczy wynikow badan tarczycy. Jak czytam jakie lekarze maja podejscia, albo jak bagatelizują podwyzszone wyniki to mną telepie
MaGo, Kassie lubią tę wiadomość
-
Katy wrote:Hej
Mam pytanie bo podajacie wyniki np. 90 itp,a ja w karcie ciazy mam wpisane "glukoza 5,36". Tylko, ze po zwyklym pobraniu, a nie krzywej, to jak to sie ma do Waszych wynikow?
Ogolnie juz raz mialam krzywa robiona,ale wyszla ok, dziadek i babcia maja cukrzyce, ale poki co nikt mnie o to nie pytal...
edwarda20 dokladnie. Tylko potem cierpi na tym dzieckoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 10:06