Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNie opierajcie sie tak dokladnie na tym co pisze doktor google a niestety w dobie internetu kazdy opiera sie na artykulach zawartych w sieci
Jeden lekarz zaleci krzywą glukozową w 23tc a drugi w 26tc. Jeden robi połówkowe w 20tc a drugi w 23 tc. Jesli lekarz jest z powołania i ma 25 lat stażu to ufam mu bardziej niz temu co jest napisane w internecie. W końcu każda z nas jest osobnym przypadkiem medycznym i lekarz prowadzacy najlepiej wie jak nas pokierować.
Ja mialam polowkowe w 23tc, a krzywa glukozową w 22tc i mysle ze moj lekarz wiedzial doskonale co robiW pierwszej ciąży nie mialam cukrzycy wiec male nyly szanse ze w tej bede miala a lekarz o tym wiedzial ale kazal zrobic krzywą bo takie są wytyczne. Połówkowe zrobił w 23tc bo robił dokladne usg z pomiarami w 12tc i 17tc i wiedzial ze na 80% na polowkowym nic nie wyjdzie
Ale ja akurat trafilam taliego lekarza ktory poczuwa sie do obowiazku
-
A ja 13 stycznia zaczynam szkołę
Czy u którejś z Was pojawił się teraz bądź w poprzedniej ciąży problem bolącej kości ogonowej? Są dni, że jest spokój a od wczoraj mam problem z chodzeniem z powodu bólu. Już nie wiem co na to poradzićzastanawiam się nad poduchą do spania bo ból pojawia się zazwyczaj po leżeniu.
-
patusia90 wrote:A ja 13 stycznia zaczynam szkołę
Czy u którejś z Was pojawił się teraz bądź w poprzedniej ciąży problem bolącej kości ogonowej? Są dni, że jest spokój a od wczoraj mam problem z chodzeniem z powodu bólu. Już nie wiem co na to poradzićzastanawiam się nad poduchą do spania bo ból pojawia się zazwyczaj po leżeniu.
-
Kachna62 ja w pierwszej ciazy cukrzycy nie mialam. A teraz od poczatku, wiec to nie jest powiedziane ze skoro w 1 nie ma to w 2 tez nie bedzie. A w rodzinie nie mam nikogo z cukrzyca
Katy dla swietego spokoju bym sie zapytala na nastepnej wizycieale i tak bedziesz miala robiona krzywa wiec wszystko potem wyjdzie. Moze akurat wtedy cos zjadlas na noc a nastepnym razem wyjdzie ok
Sylwiaa95 mi tez cukier sie unormowal, ale nie zmienia to faktu ze cukier mierze 6 razy dziennie. I ciagle jestem pod kontrola-hemoglobina glikowana robiona juz 2 razy, kreatynina i inne badania.. i niestety jak sobie pozwole na za duzo to po godzinie potrafi wywalic cukier-dlatego ciagle to monitoruje.edwarda20, Katy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy już po wizycie
Mały ma 672g
pozostaje chłopcem i to już na 100%
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/40e4bcc76973.jpgpatusia90, Agusia_pia, grzanewino, Paatka, AJrin, darika, Tęskniąca, Totoro, Andzia123, tanith, edwarda20, Katy, acygan, Kassie, justysbp, KaMiszka, jasmina6, yvonneSW, Halina90, MaGo, Sassy lubią tę wiadomość
-
ja już po zakupach, udały się, ale jak wróciłam na wkładce i na papierze pojawił się brązowy śluz. dobrze że dziś wizyta to zgłoszę to lekarzowi. idę się teraz położyć aby odpocząć bo 3 godz to za długo jak na zakupy
-
nick nieaktualny