Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie panikuje na razie z ta glukoza, ale zapytam na wszelki wypadek :)

Alisska sliczny chlopczyk ;)

Umowilam sie na 14.12 na polowkowe,juz sie nie moge doczekac :)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    no ja wiem ze troche na oko. A inne wymiary jak? obwod glowki? brzuszka?
    Obwód główki: 220mm
    Obwód brzuszka: 191mm
    długość kości udowej: 45mm
    wymiar dwuciemieniowy: 62mm

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie większy niż mój :D

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 w Anglii tez nie robia krzywej, mniej usg itd. Ja juz wole tak jak jest w Polsce :-)
    Aliskaa faktycznie spory Twoj maluszek :-) dobrze ze wszystko ok :-)
    Sylwiaa95 jesli jestes na diecie cukrzycowej to krzywa cukrowa nie ma sensu. Po pierwsze-jesli juz na poczatku mialas wysoki cukier to nie powinnas obciazac organizmu, trzustki glukoza. A po drugie badanie to wykonuje sie jak je sie wszystko normalnie a nie ogranicza z jedzeniem. Poprostu bedzie to nie miarodajne. Mnie juz krzywa ominie w tej ciazy-dopiero 6-12tygodni po porodzie mnie to czeka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 16:20

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może będzie wysoki po tatusiu ;D

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie. Synek pozostaje synkiem i wazy 440 gr. Wszystko dobrze. Waga w mc u lekarza +4 kg ale nie wierzył. Na wadze w domu +2 kg. trochę się załamałam tą wagą :( mam jeść jeszcze mniej żeby nie leciała tak do góry? :(

waga 438 g
    obwód brzucha 17,6 cm
    obwód głowy 19,3 cm
    długość kości udowej 3,3 cm
    wymiar dwuciemieniowy główki: 5,3 cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 18:37

Kassie, nick nieaktualny, acygan, Sassy, tanith lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga: 630g
    Obwod brzucha: 20cm
    Obwod glowy: 19.8cm
    Dlugosc kosci udowej: 4cm
    Wymiar dwuciemiebiowy glowki: 5.7cm

nick nieaktualny, Kassie, Totoro, acygan, Sassy, tanith lubią tę wiadomość

• Paatka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wyniki morfologii i niepokoją mnie trochę dosyć podwyższone leukocyty i neutrofile :/ Czy u was też trafiają się odchyły w morfologii?
    W piątek mam lekarza to mam nadzieje, że rozwieje moje wątpliwości...

Cukier całe szczęście w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 18:30

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja polowkowe mam jutro na 15:30 :)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei w piątek miałam polowkowe. Badanie nie trwało krótko Synus leżał nie w tę stronę co trzeba i musiałam się nameczyc żeby się obrócil (chodzenie po schodach i nie tylko lekkie podskoki) ogólnie w przychodni spędziłam około 3,5 godz. a wszystko po to żeby dokładnie można było go zbadać, ale najważniejsze że wszystko jest dobrze :) Synus waży całe 450g.
    Poniżej zdjęcie kawałka buziaka :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/42c9182257c0.jpg

tanith, Totoro, justysbp, acygan, patusia90, MaGo, Sassy, nick nieaktualny, grzanewino lubią tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Dostałam wyniki morfologii i niepokoją mnie trochę dosyć podwyższone leukocyty i neutrofile :/ Czy u was też trafiają się odchyły w morfologii?
    W piątek mam lekarza to mam nadzieje, że rozwieje moje wątpliwości...

Cukier całe szczęście w normie.
    Tez miałam ostatnio podwyższone leukocyty ale przeczytałam, ze w ciąży to normalne. Neutrofile podobnie. One tez są dosyć wrażliwe na nawet male infekcje, nawet katar.

Paatka lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • tanith Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka to normalne w ciąży. Normy na wynikach są podawane ogólnie, dla kobiet/mężczyzn/dzieci. Hematokryt też może być trochę niższy, i jeśli nie towarzyszy temu za niski poziom hemoglobiny sugerujący początki anemii( bo to że się obniża to też normalne), to nie ma się czym przejmować. Po prostu u ciężarnych są pewne odrębności w interpretacji wyników badań, które wynikają z fizjologii.

Paatka, edwarda20 lubią tę wiadomość

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    My juz po wizycie. Synek pozostaje synkiem i wazy 440 gr. Wszystko dobrze. Waga w mc u lekarza +4 kg ale nie wierzył. Na wadze w domu +2 kg. trochę się załamałam tą wagą :( mam jeść jeszcze mniej żeby nie leciała tak do góry? :(

Agusia widocznie taka Twoja natura. Moze zatrzymujesz wode, puchniesz? Żadnego odchudzania w ciąży! Teraz będzie największy przyrost wagi bo dzieciaczki tylko beda rosly i tyly. Schudniemy wszystkie po porodzie. Nie przejmuj się.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze w Holandii nie robia zadnyc badan to nie mam co panikowac ;)) robia tylko hemoglobine ;) ktora jest na takim poziomie ze u nich jest okej a w Polsce by byla anemia ;)) mialam pobrana tylko raz krew w celu okreslenia grupy krwi.

• oli123 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) dawno mnie tu nie bylo, dziewczyny czy wy tez odczuwacie bardzo mocne kopniaki dziecka? Wczoraj cala noc nie spalam tak mocno i bolesnie kopal, dzisiaj wyleciala mi z pochwy dziwna galaretka, na poczatku wystraszylam sie ze to czop, ale mialo przezroczyste zabarwienie, oczywiscie od razu zadzwonilam do ginekologa i wizyte mam jutro, martwie sie bo te ruchy dziecka sa bardzo gwaltowne i bolesne, kopie w pecherz i co 10 min musze boegac do ubikacji..

mhsvi09k63nasq33.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja malutka zazwyczaj kopie lekko, zdarza się, że faktycznie walnie, ale nie są to nigdy bolesne kopnięcia. A po pęcherzu też czasem obrywam i muszę gonić do wcxD Śluzu miałam niedawno bardzo dużo, ale z kolei wodnistego, białego:) byłam już od tego czasu i na wizycie i prenatalnych i wszystko ok:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda20 nie no o odchudzaniu nie ma mowy. Ale dziwie sie bo nie jem duzo nie jem slodyczy codziennie zdrowe domowe obiady a tu taki skok. W domu na wadze + 2 kg a u gin taka roznica no ale nic. Przed nami swieta ehh trzeba sie pilnowac.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! właśnie odkryłam Wasze forum - mogę dołączyć? Jestem z Gdańska, termin mam na 03.04, chociaż z USG wychodzi 05.04...no i spodziewamy się dziewczynki :)

Tęskniąca, Paatka, Sassy, Totoro, tanith, nick nieaktualny, acygan, edwarda20, Halina90 lubią tę wiadomość

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vruka pewnie ze mozesz :) witaj :)

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia- a to razem juz ile?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ