Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
edwarda20 w Anglii tez nie robia krzywej, mniej usg itd. Ja juz wole tak jak jest w Polsce
Aliskaa faktycznie spory Twoj maluszekdobrze ze wszystko ok
Sylwiaa95 jesli jestes na diecie cukrzycowej to krzywa cukrowa nie ma sensu. Po pierwsze-jesli juz na poczatku mialas wysoki cukier to nie powinnas obciazac organizmu, trzustki glukoza. A po drugie badanie to wykonuje sie jak je sie wszystko normalnie a nie ogranicza z jedzeniem. Poprostu bedzie to nie miarodajne. Mnie juz krzywa ominie w tej ciazy-dopiero 6-12tygodni po porodzie mnie to czeka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 16:20
-
nick nieaktualny
-
My juz po wizycie. Synek pozostaje synkiem i wazy 440 gr. Wszystko dobrze. Waga w mc u lekarza +4 kg ale nie wierzył. Na wadze w domu +2 kg. trochę się załamałam tą wagą
mam jeść jeszcze mniej żeby nie leciała tak do góry?
waga 438 g
obwód brzucha 17,6 cm
obwód głowy 19,3 cm
długość kości udowej 3,3 cm
wymiar dwuciemieniowy główki: 5,3 cmWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 18:37
Kassie, Aliskaa, acygan, Sassy, tanith lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dostałam wyniki morfologii i niepokoją mnie trochę dosyć podwyższone leukocyty i neutrofile
Czy u was też trafiają się odchyły w morfologii?
W piątek mam lekarza to mam nadzieje, że rozwieje moje wątpliwości...
Cukier całe szczęście w normie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 18:30
-
nick nieaktualnyJa z kolei w piątek miałam polowkowe. Badanie nie trwało krótko Synus leżał nie w tę stronę co trzeba i musiałam się nameczyc żeby się obrócil (chodzenie po schodach i nie tylko lekkie podskoki) ogólnie w przychodni spędziłam około 3,5 godz. a wszystko po to żeby dokładnie można było go zbadać, ale najważniejsze że wszystko jest dobrze
Synus waży całe 450g.
Poniżej zdjęcie kawałka buziaka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/42c9182257c0.jpgtanith, Totoro, justysbp, acygan, patusia90, MaGo, Sassy, Aliskaa, grzanewino lubią tę wiadomość
-
Paatka wrote:Dostałam wyniki morfologii i niepokoją mnie trochę dosyć podwyższone leukocyty i neutrofile
Czy u was też trafiają się odchyły w morfologii?
W piątek mam lekarza to mam nadzieje, że rozwieje moje wątpliwości...
Cukier całe szczęście w normie.Paatka lubi tę wiadomość
-
Paatka to normalne w ciąży. Normy na wynikach są podawane ogólnie, dla kobiet/mężczyzn/dzieci. Hematokryt też może być trochę niższy, i jeśli nie towarzyszy temu za niski poziom hemoglobiny sugerujący początki anemii( bo to że się obniża to też normalne), to nie ma się czym przejmować. Po prostu u ciężarnych są pewne odrębności w interpretacji wyników badań, które wynikają z fizjologii.
Paatka, edwarda20 lubią tę wiadomość
-
Agusia_pia wrote:My juz po wizycie. Synek pozostaje synkiem i wazy 440 gr. Wszystko dobrze. Waga w mc u lekarza +4 kg ale nie wierzył. Na wadze w domu +2 kg. trochę się załamałam tą wagą
mam jeść jeszcze mniej żeby nie leciała tak do góry?
Agusia widocznie taka Twoja natura. Moze zatrzymujesz wode, puchniesz? Żadnego odchudzania w ciąży! Teraz będzie największy przyrost wagi bo dzieciaczki tylko beda rosly i tyly. Schudniemy wszystkie po porodzie. Nie przejmuj się.
-
nick nieaktualny
-
Hej:) dawno mnie tu nie bylo, dziewczyny czy wy tez odczuwacie bardzo mocne kopniaki dziecka? Wczoraj cala noc nie spalam tak mocno i bolesnie kopal, dzisiaj wyleciala mi z pochwy dziwna galaretka, na poczatku wystraszylam sie ze to czop, ale mialo przezroczyste zabarwienie, oczywiscie od razu zadzwonilam do ginekologa i wizyte mam jutro, martwie sie bo te ruchy dziecka sa bardzo gwaltowne i bolesne, kopie w pecherz i co 10 min musze boegac do ubikacji..
-
Moja malutka zazwyczaj kopie lekko, zdarza się, że faktycznie walnie, ale nie są to nigdy bolesne kopnięcia. A po pęcherzu też czasem obrywam i muszę gonić do wcxD Śluzu miałam niedawno bardzo dużo, ale z kolei wodnistego, białego:) byłam już od tego czasu i na wizycie i prenatalnych i wszystko ok:)
-
Edwarda20 nie no o odchudzaniu nie ma mowy. Ale dziwie sie bo nie jem duzo nie jem slodyczy codziennie zdrowe domowe obiady a tu taki skok. W domu na wadze + 2 kg a u gin taka roznica no ale nic. Przed nami swieta ehh trzeba sie pilnowac.
-
hej! właśnie odkryłam Wasze forum - mogę dołączyć? Jestem z Gdańska, termin mam na 03.04, chociaż z USG wychodzi 05.04...no i spodziewamy się dziewczynki
Tęskniąca, Paatka, Sassy, Totoro, tanith, Aliskaa, acygan, edwarda20, Halina90 lubią tę wiadomość