Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Oli123, też miałam dwa razy taką galaretkę i wszystko jest ok
My też już po połówkowych. Córcia waży 445g i wszystko jest w porządku. W Medi spędziłam też kilka godzin, 4 razy kładłam się do USG bo Malutka nie chciała pokazać buźki do badania nosa i twarzy. Po kawie, mcdonaldzie, skokach i innych wariacjach się udałoTotoro, Aliskaa, acygan, tanith, oli123, grzanewino lubią tę wiadomość
-
sweetmalenka wrote:Agusia- a to razem juz ile?
wiesz co z karty ciąży dokładnie + 11, 3 kg, z mojej wagi domowej ok + 9 kg, a to 22 tc. nie mam bladego pojęcia skąd te kg bo jem zdrowo, słodycze dwa razy w tyg nie codziennie, na noc tez nie jem kolacja o 18-19. widać łapię tłuszcz z powietrza.
fakt wczoraj warzenie u gin po sytym obiedzie w ubraniach zimowych butach to też robi swoje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 06:25
-
nick nieaktualny
-
Agusia_pia wrote:wiesz co z karty ciąży dokładnie + 11, 3 kg, z mojej wagi domowej ok + 9 kg, a to 22 tc. nie mam bladego pojęcia skąd te kg bo jem zdrowo, słodycze dwa razy w tyg nie codziennie, na noc tez nie jem kolacja o 18-19. widać łapię tłuszcz z powietrza.
fakt wczoraj warzenie u gin po sytym obiedzie w ubraniach zimowych butach to też robi swoje.
-
Ja mam taki galaretowaty sluz nastepnego dnia po stosunku, mysle ze tak hormony na sperme wplywaja :p wlasnie siedze w laboratorium, 10 min po wypiciu glukozy, bleh, nawet czekolada nie jest tak slodka... fuj07.04.2018 - marzenia się spełniają
zakochana na zabój w Synku
-
Czesc mamusie
gratuluje udanych wizyt, ciesze sie, ze wszystko jest super
Veruka witaj
Oli u mnie wręcz przeciwnie, nie czuje wcale. Ze skrajnosci w skrajnosc.
Jestem wykonczona. Wczoraj praciealam przy chalupnictwie chyba z 15 godz, o 6 rano bylam juz w firmie, bo mi zabraklo elementow i bylam do tylu czasowo. Dzis tez wstalam o 6 i musiałam to dokonczyc i iddac reszte. Teraz juz na szczescie leze i odpoczywam. Krew z nosa mi leci, mam nadzieje, ze corcia wybaczy mi ten napiety dzien.
A pisalyscie o glukozie na czczo itd. Ja mialam 68, ale wtedy wymiotowalam, schudlam 4 kg i lekarz nic nie mowil, ze jest zle. -
Agusia a nie puchniesz?
Dzis w nocy czułam pukniecia, bardzo nisko, to na pewno nie jelita. Ale troche sie przestraszyłam, bo lezalam na wznak. I nagle kilkanaście takich pukniec. Przylozylam rękę a potem się obrocilam na lewy bok i sie skonczylo. Zastanawiam się czy bylo mu niewygodnie czy co...
Witaj VrukaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 08:23
-
Kinga. wrote:Ja też mam +10 kg, muszę się wziąć za siebie. Na pewno pilnować się z piciem, bo mi się woda odkłada, no i wdrażamy żywieniowy plan naprawczy.
kochana ja mam zalecone pić do 1,5 l wody bo w każdym badaniu moczu wychodzą mi bakterie, i lekarz nie wie skąd to jest bo nic mnie nie boli i lekarz ciągle szuka. dziś robię posiew moczu.
no ja pół nocy myślałam nad planem naprawczym i podjęłam wyzwanie. od dziś do świąt zero słodyczy, 19 dni. do tego małe zmiany jak np eliminacja sera żółtego i słodkich płatków do mleka. zobaczymy co to zmieni.
a jakie Ty masz plany na zmianę? -
Agusia ja w 5 tygodni na wizycie u Gina też mam +4 łacznie jest już +9
No nic jedzeniowo jem jak jadłam poprzednią ciąze miałam dokładnie tak samo widać taka moja natura, na pocieszenie dodam, że wszystko zgubiłam po ciązy w niecałe pół roku bez większego wysiłku
Agusia_pia lubi tę wiadomość
-
a mam pytanie z innej beczki bo jestem na l4 mogę chodzić, wczoraj powiedziałam lekarzowi że wyjeżdżamy z mężem nad morze w styczniu na 5 dni, zdziwił się, no ale nic nie powiedział.
teraz czytam że jak będzie kontrola z ZUS to cofną mi świadczenie a nawet mogę zostać zwolniona.
sama nie wiem czy jechać czy nie? -
Veruka wrote:hej! właśnie odkryłam Wasze forum - mogę dołączyć? Jestem z Gdańska, termin mam na 03.04, chociaż z USG wychodzi 05.04...no i spodziewamy się dziewczynki
Veruka,
Też jestem z Gdańska i mam termin na 3.4. Może się spotkamy na porodówce -
Paatka wrote:U mnie raczej też delikatne kopniaczki, bólu mi to nie sprawia.
Na 5.10.15 jest promocja -50% i darmowa dostawa. Ceny zapewne zawyżone, ale i tak się skusiłam na spodenki, pajacyk i skarpetki
Dzisiaj ogólnie wiele sklepów ma dzień darmowej dostawy - chyba jakaś większa akcja jest
-
Sweetmalenka jakies złote rady ja na maksa chciała bym nie przytyć tyle co w poprzedniej ciązwy wiadomo 30 kilo to jednak robi swoje. No ale głodzić się nie będe.
je zdrowo rano płatki owsiane z jogurtem, przekąska jakieś jabłko, pozniej obiad zawsze z warzywami i domowy, przegryzka czasem kanaka i wieczorem poł pomelo na kolacje.
Nie jem słodyczy jak juz to czasem domowe ciasto ale to kawałek albo 2 kostki czekolady do kawy ale to nie codziennie.