SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie kurcze dopadly wrzody, od 2 lat mialam spokój a wczoraj dostałam takiego ataku ze az ryczalam z bolu i ni3 dpalam cala noc. Teraz dieta, jakies kasski itp, ale zanim je uspie to pewnie kilka dni minie w bólu. A jeszcze wkurzam sie na swojego, ostatnio wiecznie sie klocimy bo dla niego to ze mnie tak boli ze zwijam sie z bolu to zaden problem... Dzisiaj tez zero jakiejkolwiek pomocy czy czegokolwiek

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    A mnie kurcze dopadly wrzody, od 2 lat mialam spokój a wczoraj dostałam takiego ataku ze az ryczalam z bolu i ni3 dpalam cala noc. Teraz dieta, jakies kasski itp, ale zanim je uspie to pewnie kilka dni minie w bólu. A jeszcze wkurzam sie na swojego, ostatnio wiecznie sie klocimy bo dla niego to ze mnie tak boli ze zwijam sie z bolu to zaden problem... Dzisiaj tez zero jakiejkolwiek pomocy czy czegokolwiek

Nierozumiem niektórych facetów

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czemu są faceci, którzy nie potrafią zrozumieć podstawowych rzeczy :/ A gdyby on się ledwie przeziębił to zapewne byłby koniec świata.

Ja dzisiaj produkuję pierniki i właśnie dostałam ochrzan od męża, że miałam czekać, aż wróci z pracy, a nie sama ponad 100 pierników robić... No ale nudziłam się i stwierdziłam, że upiekę, a razem będziemy je stroić jak wróci. I teraz mi się organizm odwdzięcza bólem krzyża..

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, jak jego lekko cos pobolewa to od razu tabletki i lezenie...
    Ja po weekendzie biore sie za pierniki, z synkiem bede piekla i stroila

• mariposa22 Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Dawno się nie odzywałam, ale do niedawna nie miałam najłatwiejszej ciąży i nie chciałam nic zapeszać - test PAPPa nieźle mnie nastraszył, zrobilismy NIFTY i mamy zupełnie zdrowego, dużego chłopca ;) badania połówkowe też OK, tak więc połowa za nami i do przodu :) mam nadzieję, że u Was też wszystko ok!

Agusia_pia, Aliskaa, edwarda20, grzanewino, Asiula27, Sassy, tanith, patusia90, Halina90, MaGo, Kassie lubią tę wiadomość

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S. widziałam zdjęcia i zazdroszczę Wam brzuchów! ja w 21. tygodniu mam tylko lekkie wybrzuszenie :( i ruchy dziecka też czuję jak na lekarstwo, bo mam łożysko na przedniej ścianie....

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna my mówimy, że brzuchy takie wielkie mamy a Ty przy dwójeczce pewnie czytasz i niezły masz z nas polew:D To musi być urocze czuć te szaleństwa w brzuchu razy dwa, swoja drogą :D :D :D zdrówka dla Was:)

Ajrin śliczny brzuszek:D W sumie to bardzo podobne mamy, też wysoko i okrąglutki:D

Moniśka opitol tam męża, a co. Mój się ze mną obchodzi jak z jajkiem :D i mimo, że ja na l4, a on cały czas pracuje to we wszystkim mi pomaga, jak tylko potrzebuję, po bułeczki mi rano jeździ... ehh, złoty chłop. Trzeba tego Twojego do porządku przywołać, teraz Ty i dzidzia jesteście najważniejsi.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro pewne rzeczy wynosi sie z domu, jesli nie mial przykladu ze strony ojca to niestety ciezko jest. Wazne ze mam kochanego synka i drugiego w brzuszku, z resztą sobie poradze. W koncu babki to silny gatunek ;)

Totoro lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mariposa22 wrote:
    Cześć,

Dawno się nie odzywałam, ale do niedawna nie miałam najłatwiejszej ciąży i nie chciałam nic zapeszać - test PAPPa nieźle mnie nastraszył, zrobilismy NIFTY i mamy zupełnie zdrowego, dużego chłopca ;) badania połówkowe też OK, tak więc połowa za nami i do przodu :) mam nadzieję, że u Was też wszystko ok!
    Gratuluję synka ;)

mariposa22 lubi tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Totoro pewne rzeczy wynosi sie z domu, jesli nie mial przykladu ze strony ojca to niestety ciezko jest. Wazne ze mam kochanego synka i drugiego w brzuszku, z resztą sobie poradze. W koncu babki to silny gatunek ;)

Mój mąż wychowywał się bez ojca, zostawił rodzinę jak maż mial około 2 lat. Teściowa odwaliła kawał dobrej roboty, bo mąz i wykształcony i dobry i wrazliwy i romantyczny, tez sie obchodzi ze mna jak z jajkiem, sprzata, gotuje i przede wszystkim znosi moje humorki ;p Wczoraj mu zrobilam awanture, że woda którą mi codziennie rano zostawia przy łozku (do popicia euthyroxu) smierdzi ;p Twierdzil, że tylko ja cos czuje, ale i tak mnie przepraszal hahah ;p Mam nadzieje, że też mi sie tak uda wychowac synka :)

Mariposa moj brzuch jeszcze w miare, nie jest duzy. Ale pewnie za chwile wyskoczy bo jeszcze 3-4tyg temu nie bylo go praktycznie w ogole. I ruchow tez nie czuje. Poki co czulam tylko raz, w nocy, jak sie obudzilam i lezalam na wznak.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Zapalenie tchawicy? Jej... Nawet nie wiedziałam ze coś takiego istnieje...
    Ja też nie wiedziałam do tej pory . Córka ma już 9 lat i pierwszy raz słyszę że istnieje coś takiego . Ale na szczęście po antybiotyku przestała gorączkować i kaszle troszkę mniej ... w końcu

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za to brzuchol wieeeelki i ruchy czuje mega często. Pewnie z 7-9 serii ruchów

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna

Wysłany: 7 grudnia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Gratuluję synka ;)

Dziękuję <3 widzę, że też chłopak się szykuje ^^

Co do problemów z facetami/mężami - ja ze swoim się rozstałam na chwilę podczas ciąży, tak więc spoko. Jak naprawdę unikam stresów w obecnym stanie, tak niestety tutaj mi totalnie nie wychodzi :(

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny fajne macie brzuszki, nie mogę się doczekać aż u mnie będzie widać. Ostatnio przed pobraniem krwi pielęgniarka wysłała wszystkie kobiety w ciąży do innego gabinetu żebyśmy nie czekały w kolejce to wszyscy patrzyli na mnie jak na kogoś kto po prostu chce ominąć kolejkę, inne kobiety miały już duże brzuszki a u mnie płasko no ale co zrobić... W poniedziałek mam polowkowe, nie mogę się doczekać żeby zobaczyć moje maleństwo choć z drugiej strony stresuje mnie to

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mariposa22 wrote:

Co do problemów z facetami/mężami - ja ze swoim się rozstałam na chwilę podczas ciąży, tak więc spoko. Jak naprawdę unikam stresów w obecnym stanie, tak niestety tutaj mi totalnie nie wychodzi :(
    na chwilę? czyli wróciliście do siebie?
    mój już prawie tydzień mieszka u mamusi ;)

age.png

preg.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga (grzanewino) to po tym ognisku mąż musiał zmienic adres czy jeszcze czymś innym podpadł ?;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zapisałam się w końcu do położnej :) wybrałam taką z polecenia a niedawno zaszła mnie położna z okolicy która była podczas mojej pierwszej ciąży 9 lat temu . Tzn wtedy to dopiero po porodzie się chodziło ... kompletnie nic nie wiedziała , ja wiedziałam więcej od niej a dodatkowo zawsze przychodziła niezapowiedziana . Strasznie mnie to denerwowało więc teraz jej nie chciałam . Jaką minę zrobiła jak poinformowałam ją o tym że mam już położoną :P hahaha

• acygan Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz wrócił z zakupów z dwiema czekoladami i wiecie co? Zjadłam filety rybne w pomidorach, poprawiłam to kilkoma kostkami czekolady i jeszcze chyba zjem chipsy :) uroki ciazy daja sie we znaki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 17:43

grzanewino, Katy lubią tę wiadomość

• Paatka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcinam pierniki, za którymi nigdy nie przepadałam. Napiekłam ich pełno, ale w takim tempie to mam obawy czy do świąt coś zostanie :D

Jutro kontrola u lekarza - już się nie mogę doczekać żeby sprawdzić co u mojego maleństwa. A tu dopiero na 18:45 wizyta :/

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Aga (grzanewino) to po tym ognisku mąż musiał zmienic adres czy jeszcze czymś innym podpadł ?;)
    no po tym ognisku, ale wiesz co, jak wracali, to gdzieś przez zaorane pole i się potknął i łękotka w kolanie mu wyskoczyła i ma zwolnienie do świąt!

age.png

preg.png
‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ