X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie kurcze dopadly wrzody, od 2 lat mialam spokój a wczoraj dostałam takiego ataku ze az ryczalam z bolu i ni3 dpalam cala noc. Teraz dieta, jakies kasski itp, ale zanim je uspie to pewnie kilka dni minie w bólu. A jeszcze wkurzam sie na swojego, ostatnio wiecznie sie klocimy bo dla niego to ze mnie tak boli ze zwijam sie z bolu to zaden problem... Dzisiaj tez zero jakiejkolwiek pomocy czy czegokolwiek

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    A mnie kurcze dopadly wrzody, od 2 lat mialam spokój a wczoraj dostałam takiego ataku ze az ryczalam z bolu i ni3 dpalam cala noc. Teraz dieta, jakies kasski itp, ale zanim je uspie to pewnie kilka dni minie w bólu. A jeszcze wkurzam sie na swojego, ostatnio wiecznie sie klocimy bo dla niego to ze mnie tak boli ze zwijam sie z bolu to zaden problem... Dzisiaj tez zero jakiejkolwiek pomocy czy czegokolwiek

Nierozumiem niektórych facetów

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czemu są faceci, którzy nie potrafią zrozumieć podstawowych rzeczy :/ A gdyby on się ledwie przeziębił to zapewne byłby koniec świata.

Ja dzisiaj produkuję pierniki i właśnie dostałam ochrzan od męża, że miałam czekać, aż wróci z pracy, a nie sama ponad 100 pierników robić... No ale nudziłam się i stwierdziłam, że upiekę, a razem będziemy je stroić jak wróci. I teraz mi się organizm odwdzięcza bólem krzyża..

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, jak jego lekko cos pobolewa to od razu tabletki i lezenie...
    Ja po weekendzie biore sie za pierniki, z synkiem bede piekla i stroila

• mariposa22 Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Dawno się nie odzywałam, ale do niedawna nie miałam najłatwiejszej ciąży i nie chciałam nic zapeszać - test PAPPa nieźle mnie nastraszył, zrobilismy NIFTY i mamy zupełnie zdrowego, dużego chłopca ;) badania połówkowe też OK, tak więc połowa za nami i do przodu :) mam nadzieję, że u Was też wszystko ok!

Agusia_pia, Aliskaa, edwarda20, grzanewino, Asiula27, Sassy, tanith, patusia90, Halina90, MaGo, Kassie lubią tę wiadomość

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S. widziałam zdjęcia i zazdroszczę Wam brzuchów! ja w 21. tygodniu mam tylko lekkie wybrzuszenie :( i ruchy dziecka też czuję jak na lekarstwo, bo mam łożysko na przedniej ścianie....

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna my mówimy, że brzuchy takie wielkie mamy a Ty przy dwójeczce pewnie czytasz i niezły masz z nas polew:D To musi być urocze czuć te szaleństwa w brzuchu razy dwa, swoja drogą :D :D :D zdrówka dla Was:)

Ajrin śliczny brzuszek:D W sumie to bardzo podobne mamy, też wysoko i okrąglutki:D

Moniśka opitol tam męża, a co. Mój się ze mną obchodzi jak z jajkiem :D i mimo, że ja na l4, a on cały czas pracuje to we wszystkim mi pomaga, jak tylko potrzebuję, po bułeczki mi rano jeździ... ehh, złoty chłop. Trzeba tego Twojego do porządku przywołać, teraz Ty i dzidzia jesteście najważniejsi.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro pewne rzeczy wynosi sie z domu, jesli nie mial przykladu ze strony ojca to niestety ciezko jest. Wazne ze mam kochanego synka i drugiego w brzuszku, z resztą sobie poradze. W koncu babki to silny gatunek ;)

Totoro lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mariposa22 wrote:
    Cześć,

Dawno się nie odzywałam, ale do niedawna nie miałam najłatwiejszej ciąży i nie chciałam nic zapeszać - test PAPPa nieźle mnie nastraszył, zrobilismy NIFTY i mamy zupełnie zdrowego, dużego chłopca ;) badania połówkowe też OK, tak więc połowa za nami i do przodu :) mam nadzieję, że u Was też wszystko ok!
    Gratuluję synka ;)

mariposa22 lubi tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Totoro pewne rzeczy wynosi sie z domu, jesli nie mial przykladu ze strony ojca to niestety ciezko jest. Wazne ze mam kochanego synka i drugiego w brzuszku, z resztą sobie poradze. W koncu babki to silny gatunek ;)

Mój mąż wychowywał się bez ojca, zostawił rodzinę jak maż mial około 2 lat. Teściowa odwaliła kawał dobrej roboty, bo mąz i wykształcony i dobry i wrazliwy i romantyczny, tez sie obchodzi ze mna jak z jajkiem, sprzata, gotuje i przede wszystkim znosi moje humorki ;p Wczoraj mu zrobilam awanture, że woda którą mi codziennie rano zostawia przy łozku (do popicia euthyroxu) smierdzi ;p Twierdzil, że tylko ja cos czuje, ale i tak mnie przepraszal hahah ;p Mam nadzieje, że też mi sie tak uda wychowac synka :)

Mariposa moj brzuch jeszcze w miare, nie jest duzy. Ale pewnie za chwile wyskoczy bo jeszcze 3-4tyg temu nie bylo go praktycznie w ogole. I ruchow tez nie czuje. Poki co czulam tylko raz, w nocy, jak sie obudzilam i lezalam na wznak.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Zapalenie tchawicy? Jej... Nawet nie wiedziałam ze coś takiego istnieje...
    Ja też nie wiedziałam do tej pory . Córka ma już 9 lat i pierwszy raz słyszę że istnieje coś takiego . Ale na szczęście po antybiotyku przestała gorączkować i kaszle troszkę mniej ... w końcu

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za to brzuchol wieeeelki i ruchy czuje mega często. Pewnie z 7-9 serii ruchów

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna

Wysłany: 7 grudnia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Gratuluję synka ;)

Dziękuję <3 widzę, że też chłopak się szykuje ^^

Co do problemów z facetami/mężami - ja ze swoim się rozstałam na chwilę podczas ciąży, tak więc spoko. Jak naprawdę unikam stresów w obecnym stanie, tak niestety tutaj mi totalnie nie wychodzi :(

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny fajne macie brzuszki, nie mogę się doczekać aż u mnie będzie widać. Ostatnio przed pobraniem krwi pielęgniarka wysłała wszystkie kobiety w ciąży do innego gabinetu żebyśmy nie czekały w kolejce to wszyscy patrzyli na mnie jak na kogoś kto po prostu chce ominąć kolejkę, inne kobiety miały już duże brzuszki a u mnie płasko no ale co zrobić... W poniedziałek mam polowkowe, nie mogę się doczekać żeby zobaczyć moje maleństwo choć z drugiej strony stresuje mnie to

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mariposa22 wrote:

Co do problemów z facetami/mężami - ja ze swoim się rozstałam na chwilę podczas ciąży, tak więc spoko. Jak naprawdę unikam stresów w obecnym stanie, tak niestety tutaj mi totalnie nie wychodzi :(
    na chwilę? czyli wróciliście do siebie?
    mój już prawie tydzień mieszka u mamusi ;)

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga (grzanewino) to po tym ognisku mąż musiał zmienic adres czy jeszcze czymś innym podpadł ?;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zapisałam się w końcu do położnej :) wybrałam taką z polecenia a niedawno zaszła mnie położna z okolicy która była podczas mojej pierwszej ciąży 9 lat temu . Tzn wtedy to dopiero po porodzie się chodziło ... kompletnie nic nie wiedziała , ja wiedziałam więcej od niej a dodatkowo zawsze przychodziła niezapowiedziana . Strasznie mnie to denerwowało więc teraz jej nie chciałam . Jaką minę zrobiła jak poinformowałam ją o tym że mam już położoną :P hahaha

• acygan Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz wrócił z zakupów z dwiema czekoladami i wiecie co? Zjadłam filety rybne w pomidorach, poprawiłam to kilkoma kostkami czekolady i jeszcze chyba zjem chipsy :) uroki ciazy daja sie we znaki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 17:43

grzanewino, Katy lubią tę wiadomość

• Paatka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcinam pierniki, za którymi nigdy nie przepadałam. Napiekłam ich pełno, ale w takim tempie to mam obawy czy do świąt coś zostanie :D

Jutro kontrola u lekarza - już się nie mogę doczekać żeby sprawdzić co u mojego maleństwa. A tu dopiero na 18:45 wizyta :/

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Aga (grzanewino) to po tym ognisku mąż musiał zmienic adres czy jeszcze czymś innym podpadł ?;)
    no po tym ognisku, ale wiesz co, jak wracali, to gdzieś przez zaorane pole i się potknął i łękotka w kolanie mu wyskoczyła i ma zwolnienie do świąt!

3i49l6d8vill3k1j.png
‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ