X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patusia- oj znam to :D a teraz ta tarta mu wychodzi... Tak niedobrze:( zwymiotowalam ale nie wszystko. Teraz leze i mecze się. Wzięłam już krople miętowe i żołądkowe i nie mam już sił. Młody kopie po pęcherzu a ja chciałabym juz zasnąć i jutro obudzić się zdrowa...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna 62 wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Co do cc z mężem, to w Niemczech prawie w każdym szpitalu jest możliwa. Nie stosuje się ich w sytuacjach ratowania życia (czas) i w pełnej narkozie. W poprzedniej ciąży nawet mój bojący się krwi mąż zadeklarował że będzie mi towarzyszył, gdyby zaszła taka potrzeba.

Wczoraj córka dała mi w kość, wieczorem chciałam się wcześniej położyć, to dla odmiany Noemi mnie skopała dość konkretnie... Na szczęście niżej niż znajduje się pęcherz.

Kachna62 lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna 62 kochana spóźnione ale szczere życzenia, 100 lat! :)

witajcie. ja dzis chyba swoje dziecko zdenerwowałam hehe, bo nie ruszał się rano jak zwykle i popukałam mocniej w brzuch to mi mały tak oddał że poczułam hehe kopnął parę razy i poszedł spać ;)

Kachna62, grzanewino lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plusem jest to, że przestałam mocno krwawić i mam tylko delikatne plamienia ;) z czego się bardzo cieszę.

grzanewino, Agusia_pia, MaGo, tanith, Tęskniąca, Halina90 lubią tę wiadomość

• Aga78 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Plusem jest to, że przestałam mocno krwawić i mam tylko delikatne plamienia ;) z czego się bardzo cieszę.
    Aliskaa będzie dobrze!kciuki zaciśnięte

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dziś pochwalę moją piłeczką :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/39c0c32ffe7d.jpg

Kachna62, acygan, grzanewino, Agusia_pia, edwarda20, Aliskaa, MaGo, Sassy, Katy, tanith, Andzia123, Tęskniąca, patusia90, Kassie lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie! I jak wysoko brzuszek :) zgrabniutki :D ja to czasem się zastanawiam - takie duże brzuchy mamy a te dzieci tylko 500 gram ważą :D

Totoro lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro bardzo ładny brzuszek.

Znacie na FB stronę Spotted: Madka? Jesli nie, polecam poczytac. Znakomicie poprawia humor :) A wczoraj na staraczkach przeczytałam, że apap w ciązy wywołuje autyzm... Brak mi słów czasami na głupotę ludzką.

Sassy, Totoro, Katy, tanith lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    A ja się dziś pochwalę moją piłeczką :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/39c0c32ffe7d.jpg
    ładny brzuszek ;)

Totoro lubi tę wiadomość

• Sassy Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Totoro bardzo ładny brzuszek.

Znacie na FB stronę Spotted: Madka? Jesli nie, polecam poczytac. Znakomicie poprawia humor :) A wczoraj na staraczkach przeczytałam, że apap w ciązy wywołuje autyzm... Brak mi słów czasami na głupotę ludzką.
    Jedna z moich ulubionych stronek na FB :D

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :D

Sweetmalenka właśnie wysoko gdzieś ten brzuch mam, nie? :D ale od początku tak mi rósł, w ogóle nie zaokrąglało mi się podbrzusze tylko od razu szło wyżej O.o

Edwarda co do apapu i autyzmu - taa teraz już wszystko autyzm powoduje..... Dawniej nasze mamy połowy badań nie miały, o połowie zagrożeń nie wiedziały, nie pilnowały się ze wszystkim tak chorobliwie jak my teraz i przypadki autyzmu były sporadyczne. Nie odkryto jeszcze konkretnej przyczyny występowania autyzmu, ale ja to bym szukała raczej w rozwoju techniki, w promieniowaniu zewsząd, naszym uzależnieniu od komputerów i telefonów a nie tam kurna tabletka przeciwbólowa... Jeszcze apap, litosci... XD

grzanewino lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro- u mnie też wysoko jest napięty a podbrzusze to wiszaca skóra( po nadmiarze kg) :p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Edwarda co do apapu i autyzmu - taa teraz już wszystko autyzm powoduje..... Dawniej nasze mamy połowy badań nie miały, o połowie zagrożeń nie wiedziały, nie pilnowały się ze wszystkim tak chorobliwie jak my teraz i przypadki autyzmu były sporadyczne. Nie odkryto jeszcze konkretnej przyczyny występowania autyzmu, ale ja to bym szukała raczej w rozwoju techniki, w promieniowaniu zewsząd, naszym uzależnieniu od komputerów i telefonów a nie tam kurna tabletka przeciwbólowa... Jeszcze apap, litosci... XD

Z tego co kiedyś przeczytałam, to badacze najbardziej skłaniaja się ku teorii, że autyzm to jakies mikro uszkodzenia genetyczne, które powstają na samym początku ciąży, jak dzielą się komorki... Może nigdy nie znajdą przyczyny, którą na pewnie nie jest tabletka, szczepionka, czy kręcaca się zabawka ;p

Totoro lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka no u mnie teraz już coś tam się zaokraglilo, ale niewiele, raczej w górze wszystko :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:

Nie mogę się oderwać od tej strony..uwaga wciąga ;)

edwarda20, tanith lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Pięknie! I jak wysoko brzuszek :) zgrabniutki :D ja to czasem się zastanawiam - takie duże brzuchy mamy a te dzieci tylko 500 gram ważą :D
    Nie chcę wiedzieć jak mój brzuch będzie wyglądać w lutym :D

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie brzucho wielki , żyje własnym życiem i leży obok. Dzieciaczki typowo nocne potwory :D o 23 pobudka i kopanie do 2

Aliska, łącze sie w bólu leżenia. Pociesze ze po 4 tygodniach sie przyzwyczaiłam. Jeszcze chce wytrzymać z 12-14 ;) choć od 30tc pewnie wracam na oddział do porodu już.

Totoro, Andzia123 lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie pochwalę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 21:07

grzanewino, Totoro, Kassie, Andzia123, Katy, Agusia_pia, Sassy, tanith, MaGo lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jednak to norma ze są takie duże :) myślałam ze tylko ja mam taki duży;p dziś się obudziłam i na suchym chlebku jadę. Teraz z wedlina- nie chce powtórki z nocy :(

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wyjdę ze szpitala to też wrzucę zdjęcie z brzuszkiem

Totoro lubi tę wiadomość

‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ