X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 gratulacje ;)

I oczywiście mój mąż mnie olał ;/ siedzi w barze z kumplami i pije ;/ masakra...on jak zacznie pić to kiepsko się to kończy... przesadził :( mam tego dość...nawet już go nie mam ochoty oglądać :( zostałam ze wszystkim sama ;(

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Sylwiaa95 gratulacje ;)

I oczywiście mój mąż mnie olał ;/ siedzi w barze z kumplami i pije ;/ masakra...on jak zacznie pić to kiepsko się to kończy... przesadził :( mam tego dość...nawet już go nie mam ochoty oglądać :( zostałam ze wszystkim sama ;(

Głowa do góry. Fakt nieciekawie sie zachował ale każdy czasem potrzebuje sie odchamić. Jeden pójdzie z kumplami do baru a drugi ma jakieś hobby. Mój mąż z rych drugich a jego hobby pochłania sporo czasu

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:

To bardzo przykre. Chyba sobie chlopiec zapomnial, że ma juz zone i dziecko w drodze. Jego psim obowiązkiem jest byc przy Tobie. Jedyne co moge Ci teraz doradzic to go totalnie olac, a jak w koncu przyjdzie to nie odzywac sie dopoki nie przeprosi. Musisz mu tez dac do zrozumienia, ze to ostatni raz jak tak Cię zostawil i olal, że sobie tego nie zyczysz i tak nie bedzie. Badz twarda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 20:12

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa - daj mu odetchnać, wiesz, że faceci sa slabsi psychicznie...moze musi dac upust emocjom i sie oderwac na chwile, zeby zregenerowac siły. Niedawno zostal mezem, zaraz bedzie ojcem - taka odpowiedzialnosc moze byc dla niego trudna. Mezczyzni to duze dzieci...odpuscmy im czasem. Wiem, ze teraz potrzebujesz go jak nigdy wczesniej i potrzebujesz wsparcia, ale dla niego to tez trudne. Jutro bedzie nowy dzien , maz wroci skruszony i bedzie jak dawniej ;)

Sassy lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Aliskaa - daj mu odetchnać, wiesz, że faceci sa slabsi psychicznie...moze musi dac upust emocjom i sie oderwac na chwile, zeby zregenerowac siły. Niedawno zostal mezem, zaraz bedzie ojcem - taka odpowiedzialnosc moze byc dla niego trudna. Mezczyzni to duze dzieci...odpuscmy im czasem. Wiem, ze teraz potrzebujesz go jak nigdy wczesniej i potrzebujesz wsparcia, ale dla niego to tez trudne. Jutro bedzie nowy dzien , maz wroci skruszony i bedzie jak dawniej ;)

Bez przesady. Duze dzieci? To dlatego mamy im poblazac, sprzatac za nich, gotowac i wysluchiwac jakie jestesmy grube? Absolutnie sie nie zgadzam. Jesli teraz mu odpusci, wtedy kiedy najbardziej go potrzebuje, to juz nigdy sobie z nim nie poradzi.

darika, Totoro, Aliskaa lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Sylwiaa95 gratulacje ;)

No brzydko.. ale mam nadzieję, że zrozumie swój błąd i już go nie powtórzy. Jesteście młodym małżeństwem, więc przede wszystkim szczerze z nim pogadaj i wytłumacz jaką przykrość Ci zrobił.. oby na przyszłość przemyślał.

Ja już po wizycie, z malutką wszystko ok, chociaż mam wrażenie, że lekarz dzisiaj się nadmiernie spieszył bo wszystko na szybko... pierwszy raz taka wizyta i mam nadzieję, że ostatni, bo kolejnym razem to mu zwrócę uwagę, że nie za to mu zostawiam 150zł. Mała się przekręciła i główkę ma na dole - wczoraj wieczorem wywijała i to zapewne wtedy :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 ma racje. U mnie tez by cos takiego nie przeszlo. A Aliskaa potrzebuje teraz takiego wsparcia jak nigdy i spokoju a nie nerwow. Dla mnie to nie odpowiedzialne ze strony meza. Powinien przyjechac najpierw do niej i dopiero potem isc na piwo.

edwarda20, darika, Totoro, oli123 lubią tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do promki w Rossmann tu są jakieś informacje: https://kobieta.onet.pl/uroda/promocja-rossmann-grudzien-2017-produkty-do-pielegnacji-dzieciecej/z765jnw?utm_source=onetsg_fb_paid_facebook_viasg&utm_medium=social_paid&utm_campaign=onetsg_fb_paid_n_traffic_30d&srcc=ucs&utm_v=2

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, mąż powinien najpierw przyjechać do szpitala a potem do baru. przecież w szpitalu nie siedziałby całą noc. jak się chce to można wszystko pogodzić. fakt jemu też na pewno jest ciężko i przeżywa to co się dzieje na swój sposób, ale o on nosi spodnie i powinien być teraz oparciem dla żony.
    trzymaj się kochana :*

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.lifebymarcelka.pl/2017/11/promocja-w-rossmannie-2-2-gratis.html

wszystko o promocji :) w pon się wybiorę i upoluję kosmetyki dla malucha, nie otwarte postoją do porodu :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska współczuję nie będę prawic moralow bo ty jedna jedyna wiesz jak sytuacja wyglada i jak sie z tym czujesz.
    Czasem powiemy cos myslac ze facet czyta nam w myślach a czasem faceci potrzebuja dostac opierdziel aby cos zrozumieć.

Agusia u nas też strata dziecka nas zbliżyła ba kilka dni po tym M mi sie oświadczył, w ogole super sie wtedy zachowal i wiedzialam, ze chce z nim byc do konca życia.U nas ciaza nie byla planowana znalismy sie dopiero 6 miesiecy Pierwsze słowa jakie powiedzial do mnie po stracie ze jak tylko lekarz pozwoli zaraz bedziemy sie starac o dziecko. Wziął wolne i na 5dni zaplanowal wyjazd z atrakcjami. W sensie sniadania do lozka romantyczneobiady kolacje wszystko z dala od tłumów. Ale obije chcielismy troche pozwiedzac wiec ogolnie skończyło sie zwiedzaniem okolic Wałbrzycha, no i na zamku Książ mi sie oświadczył. A dwa miesiace później test pokazał 2 kreski :D

Totoro, grzanewino, Agusia_pia, tanith lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Sylwiaa95 gratulacje ;)

Aliska nie jesteś sama. Wytłumaczę Ci to jak ta doświadczona życiem. Otoz mój mąż nigdy nie stronił od imprez, alkoholu, kolegów i koleżanek. Jak zaczynał się bawić w piątek to kończył w niedzielę rano. Generalnie wiedziałam że taki jest i takiego to wzięłam. Jak zaszła w pierwsza ciąża to strasznie wkurzaly mnie jego wyjścia z kolegami bo jakim prawem ja leżę z brzuchem a on znowu się bawi z kolegami kolejny weekend z rzedu?? Jak on tak w ogóle może mnie nie wspierać w ciąży?
    Oczywiście naklocilismy się w tamtej ciąży porządnie, byłam pewna po tych 8 miesiącach że chce sama zostać z dzieckiem, że po co mi taki facet co tylko pracuje i imprezuje. Ale jak urodziła się nasza córką to wszystko się zaczęło zmieniać. On sam powiedział że jak ona była w brzuchu to on nie był świadomy tego że mieszka we mnie mały człowiek. A jak się urodziła to płakał z nią na rękach i zakochał się w niej na zaboj. Teraz jak wraca do domu to pierwsze co idzie się z nią bawić bo ona ciągnie do za nogawke i wolą tatusiu klocki, tatusiu puzzle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 18:06

grzanewino, Sassy, Andzia123 lubią tę wiadomość

• Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz to najlepiej zrobiłby wszystko za mnie. Według niego ja mam leżeć i odpoczywać, a on posprząta itd. Ja nie zgadzam sie na jego sprzątanie bo denerwują mnie smugi albo niektóre miejsca które ominie :D ale stara sie i to jest najważniejsze :) kłócić sie nie kłócimy bo jak ja cos powiem to od razu wszystko robi. Jeśli chodzi o kumpli i imprezy to on sam odmawia znajomym bo mówi „muszę byc w domu w razie gdyby cos sie stało”, ale jak wie ze czuje sie doskonale to mnie pyta czy moze wyjsć. Ja nie protestuje bo tez chce sama posiedzieć w ciszy :P denerwują mnie tylko jego powroty o 3 w nocy bo po alko włącza mu sie miłość i ciagle mówi jak mnie kocha, jaka jestem śliczna i przytula sie do brzucha, a ja o 3 w nocy chciałabym spać :P

Kachna62, Agusia_pia, Katy, MaGo lubią tę wiadomość

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mariposa22 wrote:
    Widzę, że temat o facetach rozgorzał :D ja na swojego nie mogę (bardzo :P) narzekać, pracuje w restauracji i przynosi mi obiadki, kolacje które robi... jedyne co mnie irytuje to to, że lubi sobie często wyjść z kumplami, a po alkoholu jest strasznie wkurzający - 90% kłótni jest po alkoholu i już na samą świadomość tego, że idzie się napić mnie telepie bo wiem, że jest duża szansa na kłótnię po powrocie (a to też osobna sprawa, ma być o 23 a potrafi mieć obsuwy godzinne...). Plus mieszka w moim mieszkaniu wynajmowanym (czekamy na odbiór M2 w kwietniu, o ironio :D) i od jakiegoś czasu prowadzę reformację, że chociaż mieszkanie teoretycznie moje, to robimy w nim tak samo - ale też nie mam serca, bo jako szef kuchni robi często 6 dni w tygodniu po 12 godzin :(
    mój młodszy brat pracuje w gastronomii i to prawda, że ludzie z gastro są specyficzni. Generalnie to dobry chłopak, ale tak jak piszesz, lubi piwko, bardzo towarzyski, otwarty do ludzi, ale czasami melanz go ponosi. I na kuchni nie ma alkomatów, więc przychodzą rano do pracy, jedzą pożywne śniadanie, które sami sobie zrobią i dają radę pracować normalnie. Ale nie da się ukryć, że sporo alko spożywają. Ludzie z gastro.
    A na gardło Tantum Verde można.

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie dostałam wyniki morfologii, ilość płytek krwi mam poniżej normy, oczywiście skontaktuje się z lekarzem ale chciałam Was zapytać czy spotkalyscie się z tym?

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam myślę ze Alisska trochę panikujesz :p ale to moje zdanie. To ze chciałabyś żeby był codziennie to rozumiem, ale żeby odrazu złość ze go jeden dzień nie ma? Bez przesady. Sa telefony-wiesz co i jak. Jak ja leżałam w szpitalu 4 dni to mój TŻ był raz. Bo po co więcej? Wszystkie z sali z tego założenia wychodziły. Faceci po pracy-też chcą odpocząć. A my byłyśmy w dobrych rękach i mogłyśmy odpoczac :)

Kachna62 lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka_Lena wrote:
    Dziewczyny właśnie dostałam wyniki morfologii, ilość płytek krwi mam poniżej normy, oczywiście skontaktuje się z lekarzem ale chciałam Was zapytać czy spotkalyscie się z tym?
    Ja mam co prawda niewiele ponizej normy, ale na poprzedniej wizycie gin mi powiedziala, ze w ciazy to normalne, zobaczymy co jutro mi powie bo jeszcze odrobinke spadly

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Mama_87 Nowa

Wysłany: 8 grudnia 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo proszę o kontakt do położnej Kasi Babicz ze szpitala wojewódzkiego z Bielska -Białej. Chciałabym z nią rodzić. Z góry dzięki

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ja tam myślę ze Alisska trochę panikujesz :p ale to moje zdanie. To ze chciałabyś żeby był codziennie to rozumiem, ale żeby odrazu złość ze go jeden dzień nie ma? Bez przesady. Sa telefony-wiesz co i jak. Jak ja leżałam w szpitalu 4 dni to mój TŻ był raz. Bo po co więcej? Wszystkie z sali z tego założenia wychodziły. Faceci po pracy-też chcą odpocząć. A my byłyśmy w dobrych rękach i mogłyśmy odpoczac :)
    Tylko, że ja wiem, że jak on pójdzie z kolegami to nie ma umiaru "pije i pije"... poszedł i telefon zamilkł i się nie odzywa od wczoraj... ;( a ja całą noc nie mogłam spać. Jestem na niego strasznie wkurzona, ale boję się również, że coś mu się stało...

• Kassie Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy lezalam tydzien w szpitalu. Maz byl u mnie codziennie-od razu po pracy i jeszcze wieczorem. Nie zmuszalam go-sam chcial. A ja bardzo potrzebowalam wsparcia..
    Ja akurat w ciazy jestem raczej nieproblemowa. W tej ciazy maz ma troche zakazow-stara sie nie jesc slodkosci na moich oczach. Ale poczatki cukrzycy byly najgorsze, teraz juz mnie to tak nie rusza. Za to po porodzie bylam nieznosna, ale to hormony mi buzowaly. Tez tydzien z synkiem lezalam w szpitalu, mial naswietlania przez zoltaczke, problemy z karmieniem. Troche to trwalo-ja to wspominam baardzo zle. A jak mowie o tym mezowi to jakby o tym nie pamietal-mowi ze jestem najlepsza zona i matka na swiecie :-)
    Teraz jeszcze zylaki mi wyszly to mowil ze nic nie widac :-) i dziennie masuje mi nogi, zeby poprawic krazenie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 08:43

edwarda20 lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ