X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do facetów to ja też jestem jak najbardziej za podziałem obowiązków.
    My z mężem przed moją ciążą pracowaliśmy obydwoje, a obowiązkami zawsze się dzielilismy, ale nie jakoś regularnie - ty sprzątasz wtedy, ja wtedy itd. - miałam cięższy tydzień to gotowal, żebym sobie zawsze mogła obiad po pracy zjeść czy do pracy zabrać, sprzatal itd. Jak ja miałam luźniej to ja ogarnialam co mogłam, żeby też mógł odpocząć. Poza tym mąż nigdy nie ma problemu gdzieś ze mną jechać, coś załatwić, choćby głupie zwolnienie do pracy zawieźć - bo mam dość daleko i żebym się drogą nie musiała stresować... Jak sprzątamy to ja np. odkurzam, myję podłogi, on bierze na siebie łazienkę, bo tego nie cierpię... Generalnie nie ma tak, żebyśmy się nie dogadali. Pewnie, że czasem muszę powiedzieć wprost zrób to czy tamto albo zapytać czy coś zrobi, bo ja teraz jestem czymś tam zajęta - ale absolutnie nigdy nie odmawia. Teraz odkąd jestem w ciąży to już w ogóle jak tylko widzi, że się za coś biorę to od razu pyta w czym mi pomóc, to mi odkurzacz wyniesie, to sam się za coś bierze w międzyczasie... Co do jakichś przytykow odnośnie wagi, wyglądu - jestem na tym punkcie przewrazliwiona, więc takie zachowania na pewno skończyłyby się dla nas źle. Za to mimo tego, że narzekam, że przytyłam to podsuwa mi jedzenie, to mi pączka kupi, to coś tam... O.o naprawdę, sądzę, że trafiłam na wspaniałego faceta. Jednak dla każdej z nas definicja takiego "wspaniałego" faceta jest inna i każda z nas ma inne relacje ze swoim, więc najważniejsze, żeby każda z nas czuła się świetnie w swoim związku, cokolwiek to w jej przypadku oznacza :)

Ale się rozpisałam :P

darika, AJrin, Agusia_pia, grzanewino, yvonneSW lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    Melduję się po wizycie.Mały waży już 593 gramy, nie pokazał buzi bo spał i nie chciał się przekręcić. To co można było pomierzyć jest ok. Za to po wizycie tak mi się rozkopał, że aż musiałam się za brzuch łapać.
    Spory chłopczyk :D mój w 23tc ważył 20g mniej :)

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przyjazdow jak byłam w szpitalu mąż byl u mnie codziennie. Specjalnie kończył pracę wczesniej (ma możliwość bo jest właścicielem) i na 18 był zawsze. Nie pytałam się czy przyjedzie czy nie bo wiedziałam, że będzie. Siedział do 20-21 i jechał do domu. I wtedy napil się piwa sam albo z kolegami. Do szpitala mamy 40 km (przez miasto około 1h drogi, bo korki) więc codziennie robił 80 km i nie ważne czy sypal śnieg i było ślisko, czy padał deszcz czy była mgła.

edwarda20, Totoro, mariposa22, Agusia_pia, Aliskaa lubią tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam i kurde musze powiedziec ze ja tez wygralam los na loterii ;) moj chlopak umie wszystko zrobic w domu i nie wymiguje sie od tego. Ja za to jestem leniem ;) nie lubie i nie umiem gotowac ale chetnie mu czasem pomagam w tym ;) ja wstawiam pranie, wieszam, sprzatam salon, kuchnie, lazienke. On mi pomaga w miare mozliwosci. Niestety oprocz pracy mamy tez maly biznes i czasem oboje jestesmy zawaleni dodatkowa robota, do tego stopnia ze nie ma porzadnego obiadu. Pomaga mi bardzo - jak nie mialam prawka to wiozl mnie gdzie musialam jechac. Jak on byl na zasilku to mimo wszystko wstawal rano zeby mnie zawiezc te kilka km do pracy zebym nie marzla czy nie mokla na rowerze. Jest bardzo zaradny i ja dobrze wiem, ze takiego faceta ze swieca szukac ;) ma swoje wady np nie mowi mi co do mnie czuje ale w tym zwiazku nauczylam sie tego ze milosc mozna okazywac w rozny sposob a nie mowiac tylko kocham Cie. Co do mojej wagi to mowi ze mam przytyc ile musze, sam mi podsuwa pod nos smakolyki i pyta sie czy jadlam. Tez sie pyta czy sie smaruje :) chyba nie chce zebym miala rozstepy ;) jest naprawde kochany i wiem ze bedzie swietnym tatą i moze kiedys moim meżem ;)

AJrin, Totoro, grzanewino lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam haha ja tez dojrzałam do tego, że miłość nie tylko płynie ze słowa "Kocham Cie" ale to właśnie inne czyny mówią znacznie więcej :-) Na pewno będzie świetnym Tatą ja jestem ciagle w szoku ile ten mój M ma miłości dla synka :D
    I tak jak mnie nigdy buziakiem nie zbudza tak Igusia zawsze całuje na dzień dobry :D

Totoro, grzanewino lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Totoro Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tych naszych chłopów muszą teraz uszy piec xD takich tu obgadujemy... xD

W ogóle to miałam dziś wizytę i jestem przeszczesliwa, bo się Lilunia odwróciła główką do dołu :D wiem, że to jeszcze nic pewnego, jeszcze ma czas się majgnąć z powrotem, ale może akurat już zostanie w tej pozycji :D no i waży już 625 g!!! Nieźle śmignęła :D

darika, Paatka, Andzia123, Katy, Agusia_pia, tanith, grzanewino lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na moją wieczorną wizytę :)

Byłam w galerii po bombki w pepco, ludzi tyle, że ohoho... Już się zaczyna przedświąteczny szał. Kilka ciuszków bobasowych znowu do koszyka wpadło przy okazji ;)

W rossmannie mnie ekspedientka poprosiła do kasy przed kolejką jako, że ciężarna. A na to babka, która stała przede mną z wielkim oburzeniem, że ona czekać nie będzie, bo skąd kasjerka niby wie czy ona też nie jest w ciąży, bo może jest tylko nie widać... Machnęłam ręką do kasjerki, że nie warto i poczekałam, aż obsłuży tamtą gwiazdę - szkoda nerwów.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dziś wizytuje ;) 17:50mam ale pewnie bedzie opoznienie jak zawsze :-/

xk81pfk.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie dziewczynki! Od jutra jest promocja w Rossmanie 2+2 dla dzieci i niemowląt ;)
    No mój chłopak też się nie wymiguje od niczego. Ja mogę leżeć a on będzie sprzątał. W sumie to "jakbym chciała" to byłby już narzeczonym :P
    Paatka- są jakieś fajne ozdóbki w pepco? :)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa jest trochę bombek, świeczek i innych głupotek w przystępnych cenach :) W tym roku pierwszy raz na nowym mieszkaniu planujemy kupić dużą choinkę, bo zawsze mieliśmy malutką, więc z racji niedoboru bombek musiałam się udać na zakupy ;) Trochę nakupiłam, mam nadzieję, że wystarczy :D

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka standard, ja nie zapomnę jak byłam kiedyś z kotem u weterynarza i za mną była kobitka w ciąży, z taaakim już brzuszkiem i z yorkiem. Męczył się, wyrwał, nie mogła go utrzymać, jeszcze upał był taki i mówię ludziom w poczekalni, że może byśmy panią w ciąży przepuścili, bo już czeka tyle - nie zgodzili się, wszystkim się spieszy.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mariposa22 Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że temat o facetach rozgorzał :D ja na swojego nie mogę (bardzo :P) narzekać, pracuje w restauracji i przynosi mi obiadki, kolacje które robi... jedyne co mnie irytuje to to, że lubi sobie często wyjść z kumplami, a po alkoholu jest strasznie wkurzający - 90% kłótni jest po alkoholu i już na samą świadomość tego, że idzie się napić mnie telepie bo wiem, że jest duża szansa na kłótnię po powrocie (a to też osobna sprawa, ma być o 23 a potrafi mieć obsuwy godzinne...). Plus mieszka w moim mieszkaniu wynajmowanym (czekamy na odbiór M2 w kwietniu, o ironio :D) i od jakiegoś czasu prowadzę reformację, że chociaż mieszkanie teoretycznie moje, to robimy w nim tak samo - ale też nie mam serca, bo jako szef kuchni robi często 6 dni w tygodniu po 12 godzin :(

Jeszcze dzisiaj jak na złość złapał mnie OKROPNY ból gardła, jedno przeziębienie mam już za sobą (takie, że bez xylometazoliny za zgodą lekarza bym nie oddychała przez nos jakkolwiek), dostałam Macmiror bo mam jakąś infekcję pochwy... co można brać na bolące gardło w ciąży? macie coś sprawdzonego? idę zaraz do apteki ;)

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na gardło brałam tabletki Prenalen i piłam dużo herbaty z cytryną i imbirem. :)

mariposa22 lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mariposa22 wrote:
    Widzę, że temat o facetach rozgorzał :D ja na swojego nie mogę (bardzo :P) narzekać, pracuje w restauracji i przynosi mi obiadki, kolacje które robi... jedyne co mnie irytuje to to, że lubi sobie często wyjść z kumplami, a po alkoholu jest strasznie wkurzający - 90% kłótni jest po alkoholu i już na samą świadomość tego, że idzie się napić mnie telepie bo wiem, że jest duża szansa na kłótnię po powrocie (a to też osobna sprawa, ma być o 23 a potrafi mieć obsuwy godzinne...). Plus mieszka w moim mieszkaniu wynajmowanym (czekamy na odbiór M2 w kwietniu, o ironio :D) i od jakiegoś czasu prowadzę reformację, że chociaż mieszkanie teoretycznie moje, to robimy w nim tak samo - ale też nie mam serca, bo jako szef kuchni robi często 6 dni w tygodniu po 12 godzin :(

Jeszcze dzisiaj jak na złość złapał mnie OKROPNY ból gardła, jedno przeziębienie mam już za sobą (takie, że bez xylometazoliny za zgodą lekarza bym nie oddychała przez nos jakkolwiek), dostałam Macmiror bo mam jakąś infekcję pochwy... co można brać na bolące gardło w ciąży? macie coś sprawdzonego? idę zaraz do apteki ;)
    Mi lekarz pozwolił psikać Tantum verde :)

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka ja w pepco widziałam ubranka głównie świąteczne i nic nie kupiłam ostatnio :(
    mariposa22 na gardło to najlepiej gorące mleko z miodem i masłem, ja brałam tabletki do ssania na gardło prenalen ale średnio mi pomogły. ale to było na początku ciąży, teraz może w II trymestrze można coś innego. zapytaj w aptece, Pani na pewno coś doradzi i zdrowiej szybko :*

ja mojego męża nie zamieniłabym na innego bo może i czasem coś palnie, nie przemyśli, ale też wiem że to trochę z troski bo ne oszukujmy się ale duża nadwaga to już nie względy estetyczne ale i zdrowotne. ja nie mówię że mam nie wiadomo ile, ale wiem że zdrowiej jest ważyć mniej niż ja i zdaję sobie z tego sprawę. i właśnie mimo że coś palnie jest cudowny, dba o mnie, troszczy się, a jak straciliśmy pierwsze dziecko płakał razem ze mną i był mega wsparciem i takie sytuacje pokazują że dobrze wybrałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 17:25

mariposa22, AJrin lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w domu głównie ja sprzątam i gotuję ale ja siedzę w domu z dzieckiem więc nie mogę wymagać od męża żeby szedł do pracy od 7 do 17 i jeszcze wracał i zasuwal w domu :) Nawet jak mocno wymiotowalam przez 1 trymestr to nie leżałam bo nie było mi wolno bo jednak ktoś się musi zaopiekować dzieckiem, zrobić mu śniadanie, obiad, kolacje itd. :) Wiecie pierwsza i druga ciąża trochę się od siebie różnią bo nie masz czasu tak na siebie chuchac :) Ale pierwsza ciąża podobno w 80% przespałam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 17:33

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    A właśnie dziewczynki! Od jutra jest promocja w Rossmanie 2+2 dla dzieci i niemowląt ;)
    No mój chłopak też się nie wymiguje od niczego. Ja mogę leżeć a on będzie sprzątał. W sumie to "jakbym chciała" to byłby już narzeczonym :P
    Paatka- są jakieś fajne ozdóbki w pepco? :)

Wlasnie Panie w poczekalni mowia o tej promocji :D

xk81pfk.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo laski :D bede miala synka <3 coś kolo 450g wazy wiec chyba jest wiekszy niz z usg. Wszystko suuuuuper <3

Agusia_pia, Aliskaa, Tęskniąca, MaGo, darika, tanith, Katy, Kachna62, acygan, Andzia123, Sassy, AJrin, grzanewino, patusia90, Totoro lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 super gratulacje :)

jakie są szczegóły tej promocji? bo ja na stronie Rossmanna nic nie widzę :(

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, jakie sa szczegoly tej promocji? Bylam dzis w rosmanie ale nie widzialam zadnej info o tym :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ