Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa w rosmannie upolowalam 6ciopak chusteczek nawilzanych, sudocrem, oilatum do kąpieli i krem do smarowania buźki. A dzisiaj zauważyłam że dostałam z aplikacji rosne możliwość odbioru olejku na rozstępy za 1gr
W Lidlu z kolei kupiłam sweterek body, spodenki i bluzeczki. Już mam dość sporo ciuszków na pierwsze miesiace, więc myślę że teraz będę skupiać się na większych rzeczach -
nick nieaktualnyCzy mamy tu na sali kogos typu radca prawny? Prawnik? Albo ktoras z Was kogos takiego? Interesuje mnie porada online/telefoniczna.
Mam straszne problemy rodzinne - najgorsze ze dzisiaj to sobie wysnilam. W najgorszych snach o tym nie myslalam. Jestem strzepkiem nerwow. Wyplakalam morze lez.
Mam nadzieje ze dzidziusiowi nie zaszkodzetym ciaglym placzem.
-
nick nieaktualnyGosiczek wrote:Dziewczyny czy któraś miała robione Usg w 20t6d? Waga mojego maleństwa to 300gram ginekolog mówi że troche mało ale zobaczmy co będzie dalej. Do tej pory było książkowo
-
sweetmalenka wrote:Sylwia -Skoro z USG wyszedł 20 plus 1 tzn ze wagowo/ wielkościowo jest zbliżony do 20tc
ja właśnie się zastanawiam nad Bebetto i Adamex i mam spory problem...
Wg prentalnego usg byłam w 20+1. I teraz na polowkowych lekarz powiedzial ze wielkoscia odpowiada terminowi z OM. Wydaje mi sie ze w 20+1 by nie wazyl tyle -
A jeszcze co do plynu do prania pamietajcie że dobrze jest tez wasze staniki do karmienia i piżamy wyprac też w lagodnym proszku. Znam też takie osoby co swoja posciel i couchy też praly na pierwsze dni aby nie narażać skóry maluszka ja akurat kladlam zawsze na teatrze czy do nas na łóżko czy na kanape.
-
No to jutro muszę kupić w biedronce ten proszek skoro polecacie
A może i do Rossmanna wejdę po zajęciach w szkole rodzenia.
Skończyłam właśnie ubierać choinkęTeraz nastrój świąt u mnie w pełni, a tu jeszcze 2 tygodnie trzeba poczekać
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe65bea76cc5.jpgMaGo, AJrin, darika, Aliskaa lubią tę wiadomość
-
No ja też dzisiaj skoczyłam do Lidla, kupilam 2xbody i 2xspodenki i wzięłam rozmiar 62, lepiej większe i podwinąć rękawki czy spodenki
Byłam dzisiaj u nowej endokrynolog. Ozywiście dostałam normalną dawkę Letroxu
na przemiqn 50 i 75 a u tamtej nie wiem czy bym do końca ciąży doszła do całej całej 75
Marcel szaleje dzień w dzień, nawet teraz jak piszę to mało się przez brzuch nie przebije
Będzie piłkarz albo karateka haha
Marcel❤
-
Co do pamięci to ze mnie mąż ma taką polewke.... ojezu, ja sama nie moge czasem wytrzymac ze smiechu xddd smiejemy sie, ze maly inteligent rośnie
a mąż smieje sie i mowi do brzucha 'młody, zostaw mamie chociaż z dwie szare komórki, przydadzą się jej!' Xd
Totoro, jasmina6 lubią tę wiadomość
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Gosiczek wrote:Dziewczyny czy któraś miała robione Usg w 20t6d? Waga mojego maleństwa to 300gram ginekolog mówi że troche mało ale zobaczmy co będzie dalej. Do tej pory było książkowo
Jeśli chodzi o pamięć, to mi się w każdej ciąży pogarsza, tak jak wzrok (szczególnie wieczorami), sama się śmieję do męża że znów mam kurzą ślepotę
Wracając do biustu, to mój wcale nie urósł. Tłumaczę sobie, że w sumie cały czas karmię. Zauważyłam, że siarę (tę przezroczystą) mam już od jakiegoś czasu (córce już tak nie smakuje jak kiedyś. Nie miałam powiększonych żył, kamieni itp, tylko sutki są bardziej wrażliwe, no i te różnice temperatur... Też się pocieszam, że później będzie z górki (bo przy córce nic mnie nie bolało przy karmieniu, żadnego dyskomfortu krwawień itp, jedynie trochę nawały dawały mi w kość. Ale ten ból w ciąży dobrze pamiętam
tylko nie kojarzę właśnie czy był do samego porodu (wydaje mi się że jakoś wcześniej przeszło), ale zupełnie nie pamiętam kiedy. Na razie męczę się już jakiś miesiąc. Fajnie jakby po NR już było ok.
Jeśli chodzi o pranie, to nigdy nie kupowałam specjalnego proszku. Ciuchy młodej piorę w zwykłym, tylko daję połowę zalecanej dawki i nie używam płynu do płukania. W sumie odkąd korzystam z suszarki, to nawet przy naszym praniu zrezygnowałam.z płynu do płukania. Od czasów pierwszej ciąży irytują mnie intensywne zapachy (kapsułki do prania, większość płynów do płukania czy perfum, mocno perfumowane proszki itp. Mam jeden sprawdzony proszek i jestem mu wiera. Jak czasem jestem u rodziców i mama upierze w swoim proszku, to mnie nadal na wymioty ciągnie, a nawet czasem pojawiają się duszności...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 20:01
-
Paatka sliczna
Paatka lubi tę wiadomość
-
Ja to już tej wadze nie wierzę
Bo na wizycie u mojego gina było 380g, a tydzień później na połówkowym 340g. Zapytałam lekarza skąd taka różnica, czy dziecku mogła waga spaść, to mi powiedział, że to tak naprawdę zależy od sprzętu i tym mam się nie przejmować.
Z resztą jak moja koleżanka rodziła to też ją straszyli tydzień przed porodem, że dziecko ma co najmniej 4200 i że będzie cesarka jak tak dalej pójdzie, a mały urodził się z 3700... także 0,5kg różnicy.. -
Ja miałam pod koniec 20 tc polowkowe i młody ważył 420 g co bardzo mnie zdziwiło ze jemu tak szybko waga idzie w gore, a mi tak baaaardzo wolno
Dziewczyny, a możecie mi napisać ile mam kupić kompletów np kocykow z poduszkami płaskimi, butelek, smoczków itd? To moja pierwsza ciaza i nie wiem ile rzeczy kupić. Na razie mam 2 ręczniki do kąpieli i chyba wystarczy. Ubranek mam pełno ale z takich innych rzeczy to nie wiem jak mam sie zaopatrzyć. Słyszałam ze kołderki nie kupować na razie bo niemowlak na początku bedzie spał w rożku, ale kiedy mam kupić taka kołderkę? Muszę wogole zrobić listę potrzebnych rzeczy bo coraz mniej czasu, a ja prócz ubranek i tych ręczników to nic nie mam -
Gosiczek wrote:Dziewczyny czy któraś miała robione Usg w 20t6d? Waga mojego maleństwa to 300gram ginekolog mówi że troche mało ale zobaczmy co będzie dalej. Do tej pory było książkowo
Ja mialam dokladnie w 20t1d i corka ważyła 330 gram, ale usg na nfz, kiepski sprzet, wiec nie wiem czy wierzyc. Zreszta podobno waga na usg tez czesto jest mylnie okreslana, przynajmniej pod koniec ciąży czesto sie to zdarza. A to bylo na porzadnym sprzecie usg robione? Chyba bym az tak sie nie przejmowala.
Bylam w lidlu i kupilam dwa bodziaki na 50/56 do szpitala, bo sa akurat kopertowe i drugi dwupak wzielam 74/80 chyba. Sama nie wiem czemu taki duzy, bo mialam kupic 68/72. Troche sie wkurzylam, ale przeciez i takie sie przydadza z czasem -
Malyprpsiaczek to tak naprawde ile zależy od Ciebie
Ja to sie powstrzymac nie moglam i mialam tego sporo ale tak naprawde 2 kaplety to minimum aby miec na przebranie warto miec 3. Kocyki polecam wiekszebo te małe to serio posłużyły nam kilka miesiecy i koniec tak samo reczniki lepiej większe.
Poduszek tak naprawde nie zal3caja maluszka wiec obejdziesz sie bez a koldre pewnie dopiero wrzesien pazdziernik jak bedzie chłodniej wiec na spokojnie dokupisz.
Co do butelek polecam miec dwie jedna w srednim rozmoarze cos kolo 120 a druga większą 240. Te takie calkiem malutkie dostalam wszpitalu z aventu i w sumie tylko z 2 miesiace pozniej pojemnosc za mała wiec mozna odrazu kupić wiekszy rozmiar a operowac smoczkami przeplyw 1 na poczatek pozniej 2 a na koniec 3. -
nick nieaktualnyMalyprosiaczek wrote:Ja miałam pod koniec 20 tc polowkowe i młody ważył 420 g co bardzo mnie zdziwiło ze jemu tak szybko waga idzie w gore, a mi tak baaaardzo wolno
Dziewczyny, a możecie mi napisać ile mam kupić kompletów np kocykow z poduszkami płaskimi, butelek, smoczków itd? To moja pierwsza ciaza i nie wiem ile rzeczy kupić. Na razie mam 2 ręczniki do kąpieli i chyba wystarczy. Ubranek mam pełno ale z takich innych rzeczy to nie wiem jak mam sie zaopatrzyć. Słyszałam ze kołderki nie kupować na razie bo niemowlak na początku bedzie spał w rożku, ale kiedy mam kupić taka kołderkę? Muszę wogole zrobić listę potrzebnych rzeczy bo coraz mniej czasu, a ja prócz ubranek i tych ręczników to nic nie mamtaka kołdre i poduszke ale tez plaska kupilismy dopiero jak corka miala ponad roczek
Smoczki mialam 2, butelki tez dwie ale skorzystalam z nich dopiero po 9 miesiacach do podawania wody.
Ewentualnie moze sie przydac obcinacz do paznokci bo dzieci sie rodza z dlugimi paznokciami i ja juz w szpitalu odcialam na spiochaszczotka z miekkim wlosiem, i to chyba na tyle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 20:39
-
Dziewczyny zaczynam panikowac. Tak sie cieszylam ze moja coreczka sie rusza ale of dwoch dnich coraz wiecej. Dzis moze of rana dwa razy miala pol godziny spania a tak to non stop ruchy czkawka wiercenia. Czy ktoras tak ma? Wizyta dopiero za tydzien I boje sie że cos sie tam w srodku dzieje ehhh;(