X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    No tak, brzmi to logiczniej ;p Nie wiem jak Wy, ale ja jestem na etapie braku pracy mozgu, nie mogę sie skupic na niczym, ciezko mi przychodzi myslenie, a pamieć dobra jak u ryby...
    Ja notorycznie mylę słowa :D

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kupujecie lezaczek-bujaczek?:-) ja przy pierwszym dziecku nie mialam a teraz tak mysle ze moze sie przydac. Sa moze mamusie,ktore moga powiedziec czy taki lezaczek jest przydatny? :-)

Kinga. lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki bujak z bright stars i nam sie sprawdził. Jest na baterie ale nawet nie zmienialiśmy bo raczej używałam w potrzebie tylko.
    Wiec ogólnie polecam ale należy korzystać z umiarem ponoć może zaburzać motorykę dziecka jeśli będziemy kłaść dziecko na pół dnia do leżaczka.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompletnie nie pomyślałam o leżaczku ;) będę musiała kupić.

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z lezaczkiem to wszystko zalezy od dziecka, ja mialam i syn lezal w nim moze z 10 min dziennie, tak zebysmy na szybko sniadanie zjedli. Pozniej juz marudzil i plakal. Z naszego lezaczka korzystala 4 dzieci a tylko jedno go polubilo, reszta na chwile i od razu placz. Wiec mysle ze warto najpierw poobserwowac dziecko czy jest w stanie polezec jakis czas spokojnie i kupić najwyzej pozniej. Tym bardziej ze i tak one sa zalecane po 3 miesiacu.

Andzia123 lubi tę wiadomość

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieci lubiły bujaczki ale takie najwzyklejsze, nie huśtawki

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam i chyba na bujaczka postawie :)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za radę. Ja chciałam kupić cały zestaw butelek czyli tam jest 5 szt :P myślałam ze to i tak bedzie za mało :P my bujaczek tez kupujemy, zeby w razie czego na chwile położyć i szybko iść zjeść czy robic inne czynności. Zakupiliśmy juz misia szumisia wiec mam nadzieje, ze nasz maluch bedzie ładnie spał :P a jakie jest Wasze zdanie na temat spania dziecka w swoim pokoju? Lepiej zeby było z rodzicami w sypialni czy moze lepiej zeby spało od początku u siebie w pokoju, a rodzice mając nianie w sypialni z kamerka wiedza co sie dzieje? Ciekawa jestem Waszego zdania na ten temat :)

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas bujaczek pierwsze miesiące sie bardzo sprawdził, później już chętniej i więcej leżał na brzuchu na macie z zabawkami. Ale jak był taki malutki to pasowało mi to, że moge go przenieść do kuchni w bujaku. No ale u nas lubił bujak więc o tyle dobrze.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Ja miałam pod koniec 20 tc polowkowe i młody ważył 420 g co bardzo mnie zdziwiło ze jemu tak szybko waga idzie w gore, a mi tak baaaardzo wolno :P

Dziewczyny, a możecie mi napisać ile mam kupić kompletów np kocykow z poduszkami płaskimi, butelek, smoczków itd? To moja pierwsza ciaza i nie wiem ile rzeczy kupić. Na razie mam 2 ręczniki do kąpieli i chyba wystarczy. Ubranek mam pełno ale z takich innych rzeczy to nie wiem jak mam sie zaopatrzyć. Słyszałam ze kołderki nie kupować na razie bo niemowlak na początku bedzie spał w rożku, ale kiedy mam kupić taka kołderkę? Muszę wogole zrobić listę potrzebnych rzeczy bo coraz mniej czasu, a ja prócz ubranek i tych ręczników to nic nie mam :P
    Kołderki i poduszki nie mam do tej pory. Mi wystarcza jeden śpiworek (co jakiś czas wymieniany na większy), awaryjnie miałam jeszcze 3 kocyki, ale prawie ich nie używałam. Na zimę mam śpiworek do wózka, i mniejszy do fotelika (oba ocieplane). Najczęściej za kocyk u mnie robiła chusta do noszenia.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:) mnie całą noc bolał brzuch, nie wiem czy to przez ten halny, mały cała noc pukał i sie wiercił, całą noc brzuch mi skakał, nawet to uwieczniłam bo młody wcześniej nie dał się nagrać

mhsvi09k63nasq33.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam jeszcze nic kupionego dla dzidzi oprócz kilku ubranek...

mhsvi09k63nasq33.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Dziewczyny dzięki za radę. Ja chciałam kupić cały zestaw butelek czyli tam jest 5 szt :P myślałam ze to i tak bedzie za mało :P my bujaczek tez kupujemy, zeby w razie czego na chwile położyć i szybko iść zjeść czy robic inne czynności. Zakupiliśmy juz misia szumisia wiec mam nadzieje, ze nasz maluch bedzie ładnie spał :P a jakie jest Wasze zdanie na temat spania dziecka w swoim pokoju? Lepiej zeby było z rodzicami w sypialni czy moze lepiej zeby spało od początku u siebie w pokoju, a rodzice mając nianie w sypialni z kamerka wiedza co sie dzieje? Ciekawa jestem Waszego zdania na ten temat :)

ja co prawda nie mam dzieci ale z rad mojej mamy wiem że dziecko powinno od małego spać same. my akurat mamy kawalerkę więc dziecko będzie z nami w pokoju ale w swoim łóżeczku. nie jestem zwolenniczką aby dziecko spało z rodzicami na jednym łóżku. potem ciężko dziecko przyzwyczaić do spania samodzielnie i robi się problem. zresztą ja bym się bała że zrobię dziecku krzywdę jakby spało ze mną w łóżku. niby śpię spokojnie ale nigdy nic nie wiadomo. myślę że spać w jednym pokoju może z rodzicami ale we własnym łóżeczku czy kołysce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 10:11

edwarda20, Katy lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Ja nie mam jeszcze nic kupionego dla dzidzi oprócz kilku ubranek...
    Oli123 spokojnie, ja tylko fotelik do samochodu i kilka ubranek właśnie :D

Dziś postanowiłam wstąpić do Lidla, masa rzeczy jeszcze była, myślałam, że stamtąd nie wyjdę xD wzięłam bodziaki, pajacyk, bluzeczke (jak się okazuje chłopięcą, bo tylko taka mi się podobała O.o) i skarpetunie. Chusta do noszenia mi się strasznie podobała, ale na ścisłość nie wiem czy będę z takiej korzystać, a szkoda mi teraz kasy na pierdoły, bo cała wyprawka przed nami :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są dwie szkoły szkoła bliskości i spania wspólnego i szkoła samodzielności. Każdy wybierze co woli tak naprawdę ale ja nie potrafiła bym spać z dzieckiem i zawsze odkładałam do kołyski. Z doświadczenia innych rodzin wiem, że jak zacznie spać z rodzicami to dzieżko odzwyczaić ale niektórym to nie przeszkadza innym bardzo.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uwazam, że dziecko powinno spac w swoim pokoju. Na pewno nie z rodzicami w jednym lozku. Moja siostra wychowała 2 synow tak, ze wkladala ich do lozeczka i zostawiala. I pieknie sie nauczyli, nie bylo z nimi nigdy problemu. Bede robic to samo. A np jak slysze od znajomych, ze jedna wozi 2 letnie dziecko wozkiem po klatce zeby zasnelo, a druga wozi autem wokol bloku to mnie boli. Wiadomo, są rozne dzieci, ale według mnie wszystko zalezy od rodziców.

Malyprosiaczek, ja nie bede karmic piersia wiec kupię duuuzoo butelek ;p Wiec wszystko zalezy od Ciebie.

Kolezanka miala bujaczek, jej corka chetnie w nim przebywala, teraz pozyczyla nam. Rozowy, ale trudno ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Moje zdanie jest takie, że nie ma się co nastawiać. Sara odłożona do gondoli/łóżeczka spała max 5 min i wrzask. Najchętniej spała na rękach lub w chuście. Po miesiącu kupiliśmy też samobujający się leżaczek, bo inaczej nie było opcji bym poszła pod prysznic/do wc. Super sprawdzał się przy kolkach wraz z otulaczem (sajgon u nas był 18-24) później wszystko się normowało. Miałyśmy też taki zwykły leżaczek (jak fotelik), ale go zupełnie nie akceptowała, tak samo jak żadnych wibracji. Jak skończyły się problemy z nietolerancją pokarmową, wymiotami itp polubiła się z wózkiem czy łóżkiem i już mogła spać sama. Niestety przy lęku separacyjnym (8-9 m-c) skończyło się samodzielne spanie, bo przez miesiąc bym chyba żadnej nocy nie przespała, a w dzień jesteśmy same więc nie ma opcji że mama jest nieprzytomna, poźniej wysyp zębów i tak jakoś śpi z nami do dziś ;). Jeśli dziecko jest kp lepiej śpi się razem (ja odkładałam do czasu gdy zasnęłam kamiennym snem na fotelu i mogłam upuścić córkę, wtedy odpuściłam i u siebie spała 21-3(4) rano, a jak się budziła na karmienie już zostawała w łóżku. W dzień raczej odkładałam, chyba że razem potrzebowałyśmy drzemki.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 ja też uważam że wszystko zależy od rodziców i ich podejścia. ostatnio moja znajoma która w październiku urodziła powiedziała mi że ona śpi z synkiem a mąż w salonie na kanapie. szczęka mi opadła no ale nie skomentowałam tego. ja bym tak nigdy nie zrobiła. ale to moje zdanie :)

edwarda20, tanith lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    edwarda20 ja też uważam że wszystko zależy od rodziców i ich podejścia. ostatnio moja znajoma która w październiku urodziła powiedziała mi że ona śpi z synkiem a mąż w salonie na kanapie. szczęka mi opadła no ale nie skomentowałam tego. ja bym tak nigdy nie zrobiła. ale to moje zdanie :)
    Ech, nie bede komentowac.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    Dziewczyny a kupujecie lezaczek-bujaczek?:-) ja przy pierwszym dziecku nie mialam a teraz tak mysle ze moze sie przydac. Sa moze mamusie,ktore moga powiedziec czy taki lezaczek jest przydatny? :-)
    U nas się sprawdził, ale... Pierwszy bujaczek dostaliśmy (taki ala fotelik) i córka go nie akceptowała. Później jak miała ok miesiąc, kupiłam o innym kształcie (kubełek) i było ok. Także ja bym się wstrzymała z zakupem do narodzin i spr co za egzemplarz się trafi. Jak będzie ugodowy, to może samo łóżeczko starczyć, a jak będzie bardziej wymagające, to można zamawiać online i sprawdzać czy akceptuje czy nie (jak nie to odsyłać, bo szkoda wyrzucać pueniądze na coś co będzie stało nieużywane)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 505 506 507 508 509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ