Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
dreamnes wrote:Dziewczyny zaczynam panikowac. Tak sie cieszylam ze moja coreczka sie rusza ale of dwoch dnich coraz wiecej. Dzis moze of rana dwa razy miala pol godziny spania a tak to non stop ruchy czkawka wiercenia. Czy ktoras tak ma? Wizyta dopiero za tydzien I boje sie że cos sie tam w srodku dzieje ehhh;(
Z tego co piszesz to mala rusza sie duzo to to Cie matrtwi? Dziecko im wieksze tym bardziej ruchliwe. Ja sie martwilam jak maly nie ruszal sie wczoraj wieczorem ale dzis nadrabia -
Dremnes ale panikujesz ze za dużo? Spokojnie jak sie rusza moze sie tak ulozyla z3 bardziej czujesz?
-
Dwa dni tak non stop się rusza. Po czekoladzie to wogole juz masakra. Przestalam jesc dzis zeby jej nie pobudzac aż zabardzo. Ahh obojtnie czy na boku czy na plecach ale czkawka10razy dziennie? Albo ja przewrażliwiona ale juz chyba tak zostanie mi po stracie.
-
Totoro wrote:Dreamnes u mnie to samo - od wczoraj miałam naprawdę mało momentów, kiedy mała była spokojna, cały czas kopie, bryka, przewala się
Nie stresuj się
Halny wieje, może dzieci niespokojne przez niego:D
-
Malyprosiaczek wrote:Ja miałam pod koniec 20 tc polowkowe i młody ważył 420 g co bardzo mnie zdziwiło ze jemu tak szybko waga idzie w gore, a mi tak baaaardzo wolno
Dziewczyny, a możecie mi napisać ile mam kupić kompletów np kocykow z poduszkami płaskimi, butelek, smoczków itd? To moja pierwsza ciaza i nie wiem ile rzeczy kupić. Na razie mam 2 ręczniki do kąpieli i chyba wystarczy. Ubranek mam pełno ale z takich innych rzeczy to nie wiem jak mam sie zaopatrzyć. Słyszałam ze kołderki nie kupować na razie bo niemowlak na początku bedzie spał w rożku, ale kiedy mam kupić taka kołderkę? Muszę wogole zrobić listę potrzebnych rzeczy bo coraz mniej czasu, a ja prócz ubranek i tych ręczników to nic nie mam -
nick nieaktualnyCorka miala w brzuchu straszne czkawki. Co godzine czulam jej rytmiczne pukanie. Teraz syn sie wierci caly dzien ale dlatego ze ma coraz mniej miejsca a ja jestem raczej z tych szczuplych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 22:04
-
Wiecie ze gin wyznaczył mi wizyte za 6tygodni??!! W szoku jestem bo do tej pory było co 4 tygodnie. Ale niby za 4 tygodnie nie bedzie go cały tydzień i to temu hmmmm. Nie dość że stresa mam że moje maleństwo naprawde jest maleńkie to jeszcze taka niespodziankaStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
-
AJrin wrote:Gosiaczek ja mialam w 20 i 5 dniu mój ważył 386 i byl ponad 60 centyl wagowo więc ponad srednia. Pamiętaj, że to sa srednie wagi i wazne aby był w skali centylowej czasem sa na 10 centylu czasem na 90. Dla pewności powtorzylam bym za 2tygodnie usg dla spokoju i monitorowala przyrost skoro poprzednio waga byla lepsza tylko pytanie jak to centylowo było. Moz3 być genetyka ale lepiej wykluczyć hipotrofie choc na nia tez sa metody podawania i zwiekszenia przepływów. Wiec spokojnie moze taka uroda dla pewnosci poproa o kontrole za 2 tygodnie.
A jak sprawdzić te wszystkie centyle?Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Sylwiaa95 wrote:https://naforum.zapodaj.net/4286026c5114.jpg.html
Tabelka z waga w danym tyg i w 10,50 i 90 centylu
To jak 21 tydzien i waga 300 to nawet na 10 centyl mam za małoStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Gosiczek tutaj masz tabelkę z centylami i wagą.
http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php
Nie martw się na zapas, na twoim miejscu poszłabym za 2 tygodnie na następną wizytę.
300g to nie jest jakoś strasznie mało, każde dziecko inaczej się rozwija w tym czasie, tak więc spokojnie no i pamiętaj że w tym czasie różnica błędu może wynieść 30g;) U nas w 20 tc chłopak ważył tylko 170g ale mamy stwierdzoną skrajną hipotrofię i złe przepływy więc to już w ogóle abstrakcja. Głowa do góry, pamiętaj że twój stres na pewno nie pomagaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 22:25
AJrin lubi tę wiadomość
Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
Dokladnie jak Verbana pisze kazde dziecko ma swoje tempo, dla bezpieczeństwa i spokoju możesz zrobic usg za 2 tygodnie.
No o ten pomiar błędu to naprawde każdy sprzet kazdy pomiar moze być inny.
Miło, że nas sledzisz Verbana trzymam za was kciuki z całego serca.
-
Dziękujemy
A podczytuje was od samego początku w sumie jak większość dziewczyn z marcówek przeniosła się na fb...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 22:58
AJrin lubi tę wiadomość
Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
Ja miałam USG w 20 i 6, mały ważył 343g, lekarz powiedział, że wszystko wygląda dobrze. Myślę że nie masz się czym przejmować, kilka dni u takiego maluszka wiele znaczy a trzeba pamiętać że tygodnie liczymy od ostatniej miesiączki, ale nie każda z nas miała owulację w 14 dniu, ja np. miałam w 17 dniu i te kilka dni w rozwoju maluszka tez mają znaczenie. Tak mi się wydaje.
-
Moj malutki dzisiaj spokojny byl, ale mialam duzo biegania to dlatego, zawiozlam rano męża do pracy, po drodze do domu zajechalam do sklepu zrobilam zakupki male spozywcze, wrocilam do domu, zjadlam umylam sie i pojechalam do pracy zwolnienie zawiezc, pozniej do galerii sukienke zwrocic i kupic prezenty szybciutko i jeszcze do okulisty :p takze jak w koncu spokojnie usiadlam jak zjadlam obiad to jak sie rozkopal to caly brzuch skakal
maz pierwszy raz widzial to zdziwiony ze tak mocno juz
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Totoro wrote:No i luzik, nie ma się co denerwować
A chłopa na pień jak mu się jego kobieta w ciąży nie podobaxD Sama się nie zapłodniłaxD
Albo odciąć mu dostęp do mass mediów - może za dużo o Lewandowskiej się naczytałTotoro lubi tę wiadomość
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015