X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    U mnie zapalenie nerek. Wiec teraz oprócz leżenia, mam zwijanie z bólu. Podobno normalne przy długim leżeniu. Jeszcze min 9 tygodni i będą sie mogły rodzić.
    Przechodziłam zapalenie nerki w tej ciąży i współczuje bólu jeszcze trochę a będziesz tulić maleństwa i wszystko będzie wynagrodzone :-) Mam nadzieje, że chociaż czas Ci w miarę upływa i masz coś fajnego do poczytania.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie to niech każdy pisze to na co ma ochotę... myślałam, że będzie to grupa, żeby się wspierać... zgadzam się z AJrin.

Paatka lubi tę wiadomość

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Dla mnie to forum jest otwarte i każdy pisze o swoich problemach bolączkach, zawsze komuś coś nie będzie się podobać ale naprawdę dobrą metodą jest wtedy olewanie takiego posta jeśli kogoś aż tak irytuje. Dziewczyny spokojnie czym wy się aż tak denerwujecie relax to nie wasze problemy a takich postów będzie przybywać bo wraz z pojawieniem się dziecka sporo relacji ulega zmianie i jeśli komuś tylko wyrzucenie po raz enty ma pomóc nie mam zamiaru tego bronić.
    M
    To jest dokładnie to co napisałam tylko AJrin jest bardziej dyplomatyczna.

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Dziewczyny a ja mam dość! Ile razy można komuś coś radzić, np. focha?! Zaczynam się zastanawiać czy to nie pisanie by zwrócić uwagę i zrobić pięć stron wątku. Rozumiem dzielenie się problemami w ciąży ale porady w związku to już przesada. Nie zwracajmy uwagi. Nie odpisujemy. Agusia sie wypisze i będzie po problemie.

Nie no bez przesady, nikt sie ma nie wypisywac. Kazda pisze o czym chce i komentuje te posty, ktore chce.

Jesli o mnie chodzi to cisnienie mi sie podnosi, ze kobiety daja soba tak pomiatac i tak sie nie szanowac, nie że ten temat jest ponawiany.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    To czy główka opada zalezy od kata pochylenia, nie w kazdym aucie będzie miał dobry kąt wiem bo my przymierzaliśmy bardzo dużo fotelików i niestety tylko jeden miął dobry kąt. Więc serio polecam mierzyć fotelik do auta. A sam fotelik super ma dobre wyniki testów i jest RWF wiec jak psauje jak najbardziej dobry wybór.
    Wiem, teoretycznie nie mamy łatwej kanapy w aucie, dlatego polecam (No i trochę można wyregulować pokrętłem), też sprawdzałam kąt, tylko ja z tych leniwych więc ściągnęłam aplikację na tel.). Każde zakupy online dają możliwość przymiarki i zwrotu, gdyby coś było nie tak. W tym wypadku warto bo obniżka jest o 1/3 ceny. Fotelik i tak trzeba się nauczyć samemu montować, o czym nie raz się przekonałam gdy go wypinaliśmy (a montaż niektórych modeli jest na serio koszmarny i dziękowałam Bogu, że jednak wzięliśmy ten, a nie np minikida)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz ja ponarzekam. Czy którąś z was boli biust (efekt reakcji na gwałtowną zmianę temperatury lub ogólnie zimno?) Bo ja już wymiękam. Cycki muszę ubierać jak na syberię, a i tak nie zawsze wystarcza. Doszło do tego że już nawet kupiłam te ogrzewacze żelowe do rąk i przed wyjściem wkładam sobie w biustonosz, bo inaczej wyję z bólu i robię się conajmniej „nieprzyjemna” dla otoczenia, prawda jest taka, że ból jest tak śliny, że nie panuję nad swoimi emocjami i jak ktoś mnie zdenerwuje w tym momencie nawet drobnostką, to boję się własnej reakcji, bo mogę zrobić krzywdę.... W poprzedniej ciąży też bolało, ale wystarczyło pomasować biust i było ok, a teraz to nie działa i nie bardzo wiem jak funkcjonować w zimie...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, my też mamy na isofixa latwo sie montuje i przekłada do tego jest obrotowy 360 wiec mega łatwo wkładać dziecko. Ale obniża super warto skorzystać. No i foteliki maja regulacje przeważnie 5 stopniowa wiec z reguły idzie dopasowac kąt chociaż w naszym aucie jest taki skos, że serio tylko jeden był ok a nam zależało na tym aby się obracał.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:)

Dawno nie pisałam,ale cały czas Was podczytuję :)

Myśmy się dopiero w zeszłym tygodniu dowiedzieli kto mieszka w brzuszku noi będzie córcia:D zaskoczenie....bo byliśmy przekonani ,że będzie chłopczyk...a my tak bardzo chcieliśmy córeczkę...więc kolejne marzenie spełnione:)

Proszę powiedzcie mi czy codziennie czujecie takie same ruchy maluszków? Bo moja raz wariuję a na drugi dzień ....bardzo delikatnie i już poprostu wariuje :(

Jaki wózek polecacie? Zastanawiam się nad firmą Adamex lub Bebetto tylko nie wiem dokładnie jaki model:( i lepiej 3w1 czy 2w1 i osobno dokupić jakiś porządny fotelik?

AJrin, Aliskaa, tanith, Sassy lubią tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda myślę, że jasmina pisząc "Agusia się wypisze" miała na myśli "wyżali":) chociaż mogę się mylić O.o

W każdym razie ja tez nie miałam na myśli, żeby nie pisać o problemach z facetami - przecież to też się ściśle wiąże z tym jak się czujemy, jak przeżywamy ciążę itd. Ciśnienie mi skacze przez podejście takich delikwentów do swoich kobiet i tak delikatnych tematów. A każda niech pisze co jej leży na wątrobie, od tego tu jesteśmy. Przecież jak kogoś takie wpisy męczą czy irytują to może ich nie czytać czy na nie nie reagować, zacząć inny temat O.o

Aksamitna trzymaj się biedna:( Rany ile Ty musisz przejść, podziwiam Cię. Oby szybko przeszło:*

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Edwarda myślę, że jasmina pisząc "Agusia się wypisze" miała na myśli "wyżali":) chociaż mogę się mylić O.o

W każdym razie ja tez nie miałam na myśli, żeby nie pisać o problemach z facetami - przecież to też się ściśle wiąże z tym jak się czujemy, jak przeżywamy ciążę itd. Ciśnienie mi skacze przez podejście takich delikwentów do swoich kobiet i tak delikatnych tematów. A każda niech pisze co jej leży na wątrobie, od tego tu jesteśmy. Przecież jak kogoś takie wpisy męczą czy irytują to może ich nie czytać czy na nie nie reagować, zacząć inny temat O.o

Aksamitna trzymaj się biedna:( Rany ile Ty musisz przejść, podziwiam Cię. Oby szybko przeszło:*
    Dokładnie. Ja nie reaguje. Powiedziałam raz co sądzę i wystarczy.

AJrin lubi tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Dokładnie. Ja nie reaguje. Powiedziałam raz co sądzę i wystarczy.

No i luzik, nie ma się co denerwować:) A chłopa na pień jak mu się jego kobieta w ciąży nie podobaxD Sama się nie zapłodniłaxD
    Albo odciąć mu dostęp do mass mediów - może za dużo o Lewandowskiej się naczytał;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 15:50

edwarda20, Katy lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:

No tak, brzmi to logiczniej ;p Nie wiem jak Wy, ale ja jestem na etapie braku pracy mozgu, nie mogę sie skupic na niczym, ciezko mi przychodzi myslenie, a pamieć dobra jak u ryby...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    No tak, brzmi to logiczniej ;p Nie wiem jak Wy, ale ja jestem na etapie braku pracy mozgu, nie mogę sie skupic na niczym, ciezko mi przychodzi myslenie, a pamieć dobra jak u ryby...

Ja już dawno powiedziałam, że mi się mózg zlasował O.o o ile myślenie jeszcze jeszcze, tak pamięci ZERO.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 15:54

edwarda20 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, ja w ogole mam malutkie piersi, praktycznie nie urosly, sa tylko tak jakby jedrniejsze. Praktycznie od początku ciązy mnie nie bolały i nie bola. Nie mam z nimi zadnego problemu.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Teraz ja ponarzekam. Czy którąś z was boli biust (efekt reakcji na gwałtowną zmianę temperatury lub ogólnie zimno?) Bo ja już wymiękam. Cycki muszę ubierać jak na syberię, a i tak nie zawsze wystarcza. Doszło do tego że już nawet kupiłam te ogrzewacze żelowe do rąk i przed wyjściem wkładam sobie w biustonosz, bo inaczej wyję z bólu i robię się conajmniej „nieprzyjemna” dla otoczenia, prawda jest taka, że ból jest tak śliny, że nie panuję nad swoimi emocjami i jak ktoś mnie zdenerwuje w tym momencie nawet drobnostką, to boję się własnej reakcji, bo mogę zrobić krzywdę.... W poprzedniej ciąży też bolało, ale wystarczyło pomasować biust i było ok, a teraz to nie działa i nie bardzo wiem jak funkcjonować w zimie...

Ja tak miałam jakoś we wrześniu-październiku. O rany, bolało bardzo. Też musiałam się grubo ubierać, bo było nie do wytrzymania. Najgorzej czułam sutki, ale całe też bolały. Teraz mi przeszło i ogólnie w ogóle nie bolą.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mózg to papka serio ja mam nawiekszy problem z pamiecia i gubieniem rzeczy.
    W tej ciąży zgubiłam już dowód, karte magnetyczna do pracy, klucze, i tysiące innych rzeczy o których zapomniałam albo jeszcze nie odkryłam, iż je zgubiłam :D
    Serio źle z tą pamięcią i myśleniem do tego 3 miesiace temu sie przeprowadziliśmy i nadal nie wiem gdzie co mam kilka kartonów nadal nie rozpakowanych bo nie mam weny na rozpakowywanie.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 3 tyg mam problem z koncentracja i pamięcią :/ tak jak wcześniej przeczytałam jeden rozdział książki za drugim tak teraz muszę wracać zeby sobie przypomnieć. Jak czytam książkę na temat ciąży to muszę robic notatki bo dużo mi umyka. Myślałam, ze to ze mną cos nie tak, ale jak Wy tez macie problem to jestem spokojniejsza :P ostatnio mężowi opowiadałam pewna sytuacje z wielkim śmiechem na twarzy a on do mnie, ze juz 3 raz mu to mowię, a ja kompletnie tego nie pamiętałam :/

Co do piersi to mi urosły, pokazały sie zielone żyłki, ale bolec mnie nie bolą. Czytałam ze niektóre dziewczyny juz miały siare z sutków, ale u mnie nic sie nie dzieje. Nie wiem czy to normalne czy dopiero pózniej mi przyjdzie bo jest jeszcze za wcześnie. Ja za to mam na dłoniach i dekolcie naczyniaki pajaczkowate. Przestraszyłam sie bo akurat zaczęły mi wychodzić w tym momencie co córka szwagierki miała bostonke, ale w bostonce zupełnie inaczej to wyglada. Gin mowil mi, ze po ciąży to znika, a teraz nic nie mogę z tym robic wiec muszę czekac, a mam ich coraz więcej :/

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż nawet zapytał gina przy jednej wizycie czy problemy z pamięcią to cos normalnego w ciążyxD Miałam ja zapytać, ale - zgadnijcie...xD A llekarz powiedział, że po prostu myślę o czym innym skupiam się na sobie, na ciąży, stąd takie rozkojarzeniexD

Też po kilka razy cos mężowi opowiadam, swoją drogąxD Albo pytam o cos po kilka razy i zapominam co mi odpowiedział. Za którymś razem mówię - "Ja wiem, że pytałam o to już chyba 5 razy, ale ja dalej nie pamiętam co mi odpowiedziałeś:("xD Mąż ze mnie leje, a mnie na jego miejscu to by chyba juz szlag trafiłxD Zawsze jak mi się pyta o coś dwa razy to warczę, że mnie za pierwszym nie słuchał...xD

grzanewino, Katy, Andzia123 lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Dziewczyny a ja mam dość! Ile razy można komuś coś radzić, np. focha?! Zaczynam się zastanawiać czy to nie pisanie by zwrócić uwagę i zrobić pięć stron wątku. Rozumiem dzielenie się problemami w ciąży ale porady w związku to już przesada. Nie zwracajmy uwagi. Nie odpisujemy. Agusia sie wypisze i będzie po problemie.
    Chill kochana :) ja tez olewam niektóre posty i lecę dalej, czasem jak to czytam to żal mi kobiet, a innym razem żal mi tych biednych facetów ale trzymam gębę na kłódkę :) Generalnie najbardziej lubie posty które coś wnoszą- dla przykladu takie pisze Kinga - o fotelikach, wózkach, wyprawce, bólach, promocjach itd.:) Lubię też sensowną wymianę poglądów na tematy związane z macierzyństwem i ciąża :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 18:02

MaGo lubi tę wiadomość

• oli123 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Oli123, mam ten sam problem, mam trądzik nawet większy niż jak byłam nastolatką i tez zastanawiam się nad jakąś silniejsza kuracją po ciąży. Zastanawia mnie tylko czy można podczas karmienia piersią, czy jeszcze to trzeba odczekać?
    Raczej stawiam na to ze trzeba poczekac, jest to bardzo inwazyjna kuracja, nalezy sie wtedy podwojnie zabezpieczac gdyz dziecko poczete podczas takiej kuracji bedzie mialo wady genetyczne

mhsvi09k63nasq33.png
‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ