X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja mam na 10:50 USG ciąży, ale nie u mojego lekarza tylko w Lux Medzie, w którym mam pakiet medyczny z pracy. Położna na czacie Lux Medu dała skierowanie na to usg przy okazji wypisywania skierowań na badania krwi, więc stwierdziłam, że wykorzystam ;)

Aliskaa lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizyty ;)

zazdroszczę wagi...u mnie +10kg, jakaś masakra, robię się balonikiem...

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Co do spacerówki roku im później tym lepiej. Nie wyobrażam sobie przenosić 3 miesiecznego dziecka do spacerówki bo jest lato. Spacerówka ma całkowicie inny poziom amortyzacji o nie jest przystosowana dla niemowlaka który musi leżeć na płasko

Nikt tu nie ma zamiaru wozić niemowlęcia w zwyklej spacerowce.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wypiłam glukozę, jest lepiej niż poprzednim razem, póki co tylko serce mi szybciej zaczyna bić, ale ani nie jest mi niedobrze, ani słabo, także luzik.

acygan lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Co do wagi to powiem wam, że ja się trochę martwię. Ale właśnie nie dlatego, że przytyłam za dużo tylko dlatego, że przytyłam za mało... Tylko 3 kg :-/. A brzuch już spory. Ale chyba jakieś dziewczyny pisały, że też za wiele nie przytyły?
    Przytyłam 3kg od początku. Dzieciątko ma z czego czerpać bo mamusia do najszczuplejszych nie należy hihi :D
    Dzisiaj na 13:00 wizyta u gin :O martwię się łożyskiem, bo jest za nisko :( Mam nadzieje, że się podciąga :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 09:39

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Kciuki za wizyty ;)

zazdroszczę wagi...u mnie +10kg, jakaś masakra, robię się balonikiem...

Aliska ale Ty szczuplutka jestes, ja startowalam z wagi jakies 62 moze 63 przy wzroscie 162 cm :) takze roznica jest :)

• darika Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam jeszxze 20 min na ostatnie pobranie i mogę jechać do domu. Ogólnie nie jest źle tylko śpiąca się zrobiłam, ciągle ziewam :-P. No i nie mogę się doczekać aż wypije coś normalnego bo ciągle mam ten słodki posmak... I jak zjem śniadanie bo robię się głodna :-P. I to siedzenie... Ale myślałam, że będzie gorzej.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem wciaz z waga na minusie 3kg .. ale ja chyba juz tak mam bo w pierwszej ciazy bylo identycznie .. startowalam z wieksza waga wiec zapasy mam

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też bardzo szczupła nie jestem. Startowałam z 63 teraz 72. W pierwszej ciąży przytylam 12 kg ale startowałam z 102 a teraz już mam plus 9. A tu jeszcze ponad 3 msc :p Alisska Ty to szczuplutka bardzo wiec nie masz czym się martwic :p a ja trochę zazdroszczę tym które nie tyją:p. My za 9 dni USG- w końcu prywatnie. W końcu powie coś więcej niż "dziecko kompletne":/

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika przytylas tyle ile powinnas, pół kg dziecko + wody, macica, lozysko, skora i piersi. Za duzo tez nie mozna. Ale jak juz dawno ustalismy, kazda tyje w swoim tempie, bo to wszystko kwestia genow, wagi wyjsciowej itp itp itp.

Najwiekszy przyrost wagi i tak bedzie teraz, w ciagu najblizszych 3 mcy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 10:23

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiadomo, że każda tyje w swoim tempie ale to takie nie fair, że jedna tyje plus 5 inna plis 35, jeszcze inna wcale. I po ciązy tej z plus 35 bedzie najciężej zrzucić:( Wszystkie mówimy, że zrzucimy po porodzie-myślę, że takie łatwe to niebędzie.
    Dziś dostałam wiadomość, że są nowe promocje w programie "Rossnę" z Rossmana. Wchodzę... a tam widzę "promocję"-Rajstopy ciążowe z 14,99 na 24,99(tylko z kartą Rossmann!).No obok takiej promocji nie umiem przejść obojętnie :P
    I w weekend robiłam rybę po grecku... Kupiłam 1300 gram a wiecie ile zostało po rozmrożeniu? 480 gram...No rozumiem-glazura, ale żeby aż tyle?! Szooook...
    MaGo-mam takie same skarpetusie :P

MaGo lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wlasnie boje, ze dojde do +30... bo jednak +10kg to wydaje mi sie duzo...

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Ja sie wlasnie boje, ze dojde do +30... bo jednak +10kg to wydaje mi sie duzo...

Chudzinki na ogol tyja troche wiecej. Poza tym lezysz caly czas. Na pewno nie bedzie 30 kg, bez przesady ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poki co 2.2 kg na plusie z wagi 46kg..Tylko, ze to głównie wina wymiotow..Dlatego az sie boje ile przytyje jak zaczne normalnie jesc :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda jest taka że te 10-12 kg przytyje prawie każda. Na końcôwce poprzedniej ciąży to kg mi wskiwały od samego patrzenia na jedzenie.... Teraz więcej przytyłam na początku, mam nadzieję, że już nie będę tak szybko przybierać w końcówce...Ps pochwałę się że udało mi się kg zrzucić. Wiem że to nie dużo, no ale też jakoś szczególnie się nie odchudzam.

Jestem już po wizycie, Noemi waży ok 790g., szyjka 4,6, pH w normie więc jestem spokojniejsza. Do tego mamy za sobą pierwsze ctg i brak skurczy, więc bardzo się uspokoiłam. Niestety muszę włączyć suplementację żelaza, bo Hg poleciała. Więc będę szukać buraków i kisić ;), a póki co tabletki...

acygan, Aliskaa, Paatka, tanith lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. to super że dzidzia rośnie i ma się dobrze.
    co do wagi ja też startowałam z wysokiej bo 72 kg, i już prawie +10 kg. widać taka moja natura, plus siedzę w domu to jednak robi swoje. mam nadzieję że do końca urosnę jeszcze max 6 kg.

Kinga. lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • GosiaB Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Co do spacerówki roku im później tym lepiej. Nie wyobrażam sobie przenosić 3 miesiecznego dziecka do spacerówki bo jest lato. Spacerówka ma całkowicie inny poziom amortyzacji o nie jest przystosowana dla niemowlaka który musi leżeć na płasko
    Całkowicie się zgadzam. Szczególnie dotyczy to spacerówek kubełkowych, tam dziecko leży w nieergonomicznej pozycji, z nóżkami do góry i pupą w dołku. Ta moda przyszła z USA, gdzie wożą dzieci w fotelikach samochodowych zamiast gondoli; doświadczeni fizjoterapeuci stanowczo odradzają takie rozwiązanie.

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaB wrote:
    Całkowicie się zgadzam. Szczególnie dotyczy to spacerówek kubełkowych, tam dziecko leży w nieergonomicznej pozycji, z nóżkami do góry i pupą w dołku. Ta moda przyszła z USA, gdzie wożą dzieci w fotelikach samochodowych zamiast gondoli; doświadczeni fizjoterapeuci stanowczo odradzają takie rozwiązanie.
    Z tym się nie zgodzę. U nas jedna z dziewczyn dostała właśnie zalecenie od fizjo by wozić w kubełkowej spacerówce. No i z drugiej strony jak się przyjrzycie jak dziecko w leży na rękach w pozycji kołyski, to też tyłek ma niżej, a nóżki wyżej.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co chwile mi brzuch twardnieje i sie stresuje ;/ a lekarka powiedziala, ze to normalne ...

• acygan Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Co chwile mi brzuch twardnieje i sie stresuje ;/ a lekarka powiedziala, ze to normalne ...

Mi przed chwila tez twardnial, polozylam sie i przechodzi. Ale musze dzis chalupnictwo dokonczyc i mam fryzjera i brwi robie, musze sie wyrobic dzis ze wszystkim,tylko plecy nie daja rady. Ostatnio zreszta coraz czesciej mam te twardnienia,wczesniej to bylo raz na kilka dni. Mam nadzieje, ze tak jak mowisz to normalne.

‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ