X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Nie wiem właśnie jak z plastrami O.o mi zalecił tylko żel fastum i apap albo paracetamol w kryzysowych momentach.
    polubilam niechcący :(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszelkowa gratuluje synka :)

• sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie znam ale z mojego punktu widzenia plastry chyba odpadają przynajmniej ja bym nie ryzykowała bo jednak są one wygrzewające, a w ciąży nie wolno ani gorących pryszniców ani kąpieli ani termoforów na brzuch a krzyże to miejsce takie dość blisko dziecka, więc nie wiem czy wolno wygrzewać.

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozmawiałam z jednym lekarzem i mówi, że jak chce to mogę wyjść na święta na własne żądanie (oczywiście, on jakby co tego nie mówił), bo on wie, że w święta leżenie tu jest bez sensu i w domu też tak mogę leżeć... ale jak coś będzie się dziać to mam od razu wracać... i teraz kurcze nie wiem co robić...

• Totoro Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda luzik :D

Aliskaa nie wiem co Ci poradzić... Kuszące wyjście na święta, tylko, żeby w razie czego nikt Ci problemów nie robił z ponownym przyjęciem... :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa czeka Cię trudna decyzja. Myślę, że żadna z nas tutaj Ci nie będzie doradzała, bo to jednak poważny i odważny wybór... Ja sama bym się pewnie biła myślami w tym przypadku. Dzisiaj byłam na kontrolce u lekarza, wszystko ok, siara leci, szyjka długa, brak obrzęków łydek. Kedyne co to niedokrwistość, ale mówił że łożysko się coś tam rozrasta i coś jeszcze i niemal wszystkim mamuśkom na tym etapiebleci hemoglobina. Będę brała Szelazo.

gannyx8dn8lwgffz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa kochana nie wiem co powiedzieć, może pogadaj z innym lekarzem zapytaj o opinię co i jak. wtedy podejmiesz decyzję. wizja świąt w szpitalu słabo, no ale dziecko najważniejsze :*

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm Apap mam w razie czego :) kuzynka naklejała plastry na bolący kręgosłup; tak jej doradził ginekolog, ale ja swojej zapomniałam zapytać :(
    Byłam tak rozkojarzona, że chciałam wyjść bez płacenia ! O matko myślałam , że się zapadnę pod ziemię :D

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa spytaj sie moze o przepustke na swieta, oczywiście pod warunkiem ze w domu bedziesz lezala. Zawsze to inaczej niz na wlasne zadanie.

• darika Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chyba nie zaryzykowała i nie wychodziła na własne żądanie, zwłaszcza jak pisałaś ciągle twardnieje brzuch i w ogóle... Ja wiem, że wizja spędzenia świat w szpitalu nie napawa optymizmem ale pomysl, że robisz to dla dziecka, że za rok będziecie i z w trójeczke w domu na święta. W razie gdyby coś się zadziało (tfu tfu, lepiej żeby nie) to jesteś na miejscu i możesz liczyć na szybka reakcje. Ale to już oczywiście Twój wybór.

Malyprosiaczek lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaB wrote:
    https://oczekujac.pl/2012/09/fotelik-samochodowy-i-lezaczek-zdanie-rehabilitantki.html
    Jak napisałam wcześniej, jestem lekarzem, mam codzienny kontakt z fizjoterapeutami. Ja tylko, w grzecznych słowach, przytoczyłam zdanie specjalistów, ale oczywiście każdy ma prawo do własnych opinii i realizuje własny sposób na wychowanie i opiekę nad dzieckiem.
    Lekarz a lekarz to różnica. A opinie o kubełku są podzielone, połowa tak a druga inaczej.

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Aliskaa spytaj sie moze o przepustke na swieta, oczywiście pod warunkiem ze w domu bedziesz lezala. Zawsze to inaczej niz na wlasne zadanie.
    Nie ma już czegoś takiego jak przepustka, przynamniej mi tak powiedzieli jak leżałam.

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    rozmawiałam z jednym lekarzem i mówi, że jak chce to mogę wyjść na święta na własne żądanie (oczywiście, on jakby co tego nie mówił), bo on wie, że w święta leżenie tu jest bez sensu i w domu też tak mogę leżeć... ale jak coś będzie się dziać to mam od razu wracać... i teraz kurcze nie wiem co robić...
    Ja bym chyba na Twoim miejscu nie ryzykowała. Niech mąż przyjedzie z podwojnymi porcjami którychs potraw, połączcie sie z rodzicami na messengerze, złóżcie sobie nawzajem życzenia i tyle. Teraz najważniejsze jest dziecko. Przynajmniej ja bym tak zrobiła.

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis na wizycie, wyniki badań mocz ok, tsh ok , polozna sprawdzala puls malego , mial 146 :) waga od ostaniej wizyty 5 tyg temu na minusie 2,2kg. No i ogolnie na nastepna wizyte mocz, morfologia no i ta glukoza :-/

Aliskaa, acygan lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://mumme.pl/2017/11/26/10-bezsensownych-rzeczy-ktore-robilam-pierwszej-ciazy/
    100% trafione :)

Aliska ja bym nie wychodzila.

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    czytam właśnie wątek i zauważyłam, że wiele z nas ma jakieś "bolączki" a które macie różne sposoby. Jednym z nich jest Apap lub inna forma paracetamolu. Często poleca Wam go lekarz, a mój kategorycznie zabronił mi brać paracetamolu i ibuprofenu. Wiem też z doświadczenia, że no-spy też nie toleruje (wzielam raz jak bylam nastolatka i o malo nie zeszlam z tego swiata) . W zwiazku z tym pozostaja mi tylko "babcine" sposoby radzenia sobie z bolami i innymi niedogodnosciami, czyli lezenie, lezenie i jeszcze raz lezenie a na przeziebienie syrop z cebuli...;)

Jesli macie jakies inne sposoby na uczynienie zycia w ciazy latwiejszym to ja bym o nie bardzo prosila, bo ten drugi trymestr nie jest dla mnie laskawy, caly czas mi cos dolega...;( np. bol ledzwi, krocza, gula w gardle, bolesna skurcze itd...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 21:23

nqtko7eswtot5kmm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Hej,
    czytam właśnie wątek i zauważyłam, że wiele z nas ma jakieś "bolączki" a które macie różne sposoby. Jednym z nich jest Apap lub inna forma paracetamolu. Często poleca Wam go lekarz, a mój kategorycznie zabronił mi brać paracetamolu i ibuprofenu. Wiem też z doświadczenia, że no-spy też nie toleruje (wzielam raz jak bylam nastolatka i o malo nie zeszlam z tego swiata) . W zwiazku z tym pozostaja mi tylko "babcine" sposoby radzenia sobie z bolami i innymi niedogodnosciami, czyli lezenie, lezenie i jeszcze raz lezenie a na przeziebienie syrop z cebuli...;)

Jesli macie jakies inne sposoby na uczynienie zycia w ciazy latwiejszym to ja bym o nie bardzo prosila, bo ten drugi trymestr nie jest dla mnie laskawy, caly czas mi cos dolega...;(

Na jednym z watkow, kobitka wysnula teorie, że apap w ciazy powoduje autyzm u dzieci. Coz... Uwazam, że to totalna bzdura. Ale tez unikam jakichkolwiek lekow. Im mniej tym lepiej.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Halina90 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też dokucza mi ból krocza (dokładnie kości lonowej), który chyba najbardziej nasila się rano jak wstaje z łóżka lub po wysiłku. Czytałam że jeśli to objaw rozchodzacego się spojenia to może być klasyfikacja do cc :/ muszę zapytać o to lekarza przy następnej wizycie, ale może któraś ma jakaś wiedzę na ten temat?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 00:23

• patusia90 Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy pomimo prywatnych wizyt u ginekologa miałyście skierowanie na krzywą? Mi lekarz wypisal fakt, że na zwyklej kartce ale była pieczątka miałam to schowane w teczce i nie ma... Przeszukałam całe mieszkanie i zniknęło... Zadzwonię jutro rano do przychodni czy i tak mogę przyjść :(

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Hej,

Jesli macie jakies inne sposoby na uczynienie zycia w ciazy latwiejszym to ja bym o nie bardzo prosila, bo ten drugi trymestr nie jest dla mnie laskawy, caly czas mi cos dolega...;( np. bol ledzwi, krocza, gula w gardle, bolesna skurcze itd...
    Na skurcze biorę magnez, na bóle kręgosłupa pomocna może być ciążowa joga, ćwiczenia na piłce itp, na ból lędźwi robię ciepłe okłady (zwykle poducha elektryczna idzie w ruch), na ból gardła dla mnie najlepszy imbir (plasterek świeżego co godzinę, kierować w sok w stronę bolącego miejsca). Mnie często boli kość ogonowa (trochę pomaga motanie brzucha chustą). Od połowy 2 trym (najlepiej za zgodą lekarza) można próbować herbaty z liści malin (u mnie dziadek robił ją też na przeziębienia)

Tęskniąca, Elwira.eli lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 537 538 539 540 541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ