Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja się nie znam ale z mojego punktu widzenia plastry chyba odpadają przynajmniej ja bym nie ryzykowała bo jednak są one wygrzewające, a w ciąży nie wolno ani gorących pryszniców ani kąpieli ani termoforów na brzuch a krzyże to miejsce takie dość blisko dziecka, więc nie wiem czy wolno wygrzewać.
-
nick nieaktualnyrozmawiałam z jednym lekarzem i mówi, że jak chce to mogę wyjść na święta na własne żądanie (oczywiście, on jakby co tego nie mówił), bo on wie, że w święta leżenie tu jest bez sensu i w domu też tak mogę leżeć... ale jak coś będzie się dziać to mam od razu wracać... i teraz kurcze nie wiem co robić...
-
Aliskaa czeka Cię trudna decyzja. Myślę, że żadna z nas tutaj Ci nie będzie doradzała, bo to jednak poważny i odważny wybór... Ja sama bym się pewnie biła myślami w tym przypadku. Dzisiaj byłam na kontrolce u lekarza, wszystko ok, siara leci, szyjka długa, brak obrzęków łydek. Kedyne co to niedokrwistość, ale mówił że łożysko się coś tam rozrasta i coś jeszcze i niemal wszystkim mamuśkom na tym etapiebleci hemoglobina. Będę brała Szelazo.
-
Aliskaa kochana nie wiem co powiedzieć, może pogadaj z innym lekarzem zapytaj o opinię co i jak. wtedy podejmiesz decyzję. wizja świąt w szpitalu słabo, no ale dziecko najważniejsze :*
-
Hmmm Apap mam w razie czego
kuzynka naklejała plastry na bolący kręgosłup; tak jej doradził ginekolog, ale ja swojej zapomniałam zapytać
Byłam tak rozkojarzona, że chciałam wyjść bez płacenia ! O matko myślałam , że się zapadnę pod ziemięMarcel❤
-
Ja bym chyba nie zaryzykowała i nie wychodziła na własne żądanie, zwłaszcza jak pisałaś ciągle twardnieje brzuch i w ogóle... Ja wiem, że wizja spędzenia świat w szpitalu nie napawa optymizmem ale pomysl, że robisz to dla dziecka, że za rok będziecie i z w trójeczke w domu na święta. W razie gdyby coś się zadziało (tfu tfu, lepiej żeby nie) to jesteś na miejscu i możesz liczyć na szybka reakcje. Ale to już oczywiście Twój wybór.
Malyprosiaczek lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
GosiaB wrote:https://oczekujac.pl/2012/09/fotelik-samochodowy-i-lezaczek-zdanie-rehabilitantki.html
Jak napisałam wcześniej, jestem lekarzem, mam codzienny kontakt z fizjoterapeutami. Ja tylko, w grzecznych słowach, przytoczyłam zdanie specjalistów, ale oczywiście każdy ma prawo do własnych opinii i realizuje własny sposób na wychowanie i opiekę nad dzieckiem.
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
moniśka... wrote:Aliskaa spytaj sie moze o przepustke na swieta, oczywiście pod warunkiem ze w domu bedziesz lezala. Zawsze to inaczej niz na wlasne zadanie.
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Aliskaa wrote:rozmawiałam z jednym lekarzem i mówi, że jak chce to mogę wyjść na święta na własne żądanie (oczywiście, on jakby co tego nie mówił), bo on wie, że w święta leżenie tu jest bez sensu i w domu też tak mogę leżeć... ale jak coś będzie się dziać to mam od razu wracać... i teraz kurcze nie wiem co robić...07.04.2018 - marzenia się spełniają
zakochana na zabój w Synku
-
Bylam dzis na wizycie, wyniki badań mocz ok, tsh ok , polozna sprawdzala puls malego , mial 146
waga od ostaniej wizyty 5 tyg temu na minusie 2,2kg. No i ogolnie na nastepna wizyte mocz, morfologia no i ta glukoza
Aliskaa, acygan lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej,
czytam właśnie wątek i zauważyłam, że wiele z nas ma jakieś "bolączki" a które macie różne sposoby. Jednym z nich jest Apap lub inna forma paracetamolu. Często poleca Wam go lekarz, a mój kategorycznie zabronił mi brać paracetamolu i ibuprofenu. Wiem też z doświadczenia, że no-spy też nie toleruje (wzielam raz jak bylam nastolatka i o malo nie zeszlam z tego swiata) . W zwiazku z tym pozostaja mi tylko "babcine" sposoby radzenia sobie z bolami i innymi niedogodnosciami, czyli lezenie, lezenie i jeszcze raz lezenie a na przeziebienie syrop z cebuli...
Jesli macie jakies inne sposoby na uczynienie zycia w ciazy latwiejszym to ja bym o nie bardzo prosila, bo ten drugi trymestr nie jest dla mnie laskawy, caly czas mi cos dolega...;( np. bol ledzwi, krocza, gula w gardle, bolesna skurcze itd...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 21:23
-
Tęskniąca wrote:Hej,
czytam właśnie wątek i zauważyłam, że wiele z nas ma jakieś "bolączki" a które macie różne sposoby. Jednym z nich jest Apap lub inna forma paracetamolu. Często poleca Wam go lekarz, a mój kategorycznie zabronił mi brać paracetamolu i ibuprofenu. Wiem też z doświadczenia, że no-spy też nie toleruje (wzielam raz jak bylam nastolatka i o malo nie zeszlam z tego swiata) . W zwiazku z tym pozostaja mi tylko "babcine" sposoby radzenia sobie z bolami i innymi niedogodnosciami, czyli lezenie, lezenie i jeszcze raz lezenie a na przeziebienie syrop z cebuli...
Jesli macie jakies inne sposoby na uczynienie zycia w ciazy latwiejszym to ja bym o nie bardzo prosila, bo ten drugi trymestr nie jest dla mnie laskawy, caly czas mi cos dolega...;(
Na jednym z watkow, kobitka wysnula teorie, że apap w ciazy powoduje autyzm u dzieci. Coz... Uwazam, że to totalna bzdura. Ale tez unikam jakichkolwiek lekow. Im mniej tym lepiej.
-
Dziewczyny też dokucza mi ból krocza (dokładnie kości lonowej), który chyba najbardziej nasila się rano jak wstaje z łóżka lub po wysiłku. Czytałam że jeśli to objaw rozchodzacego się spojenia to może być klasyfikacja do cc
muszę zapytać o to lekarza przy następnej wizycie, ale może któraś ma jakaś wiedzę na ten temat?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 00:23
-
Czy Wy pomimo prywatnych wizyt u ginekologa miałyście skierowanie na krzywą? Mi lekarz wypisal fakt, że na zwyklej kartce ale była pieczątka miałam to schowane w teczce i nie ma... Przeszukałam całe mieszkanie i zniknęło... Zadzwonię jutro rano do przychodni czy i tak mogę przyjść
-
Tęskniąca wrote:Hej,
Jesli macie jakies inne sposoby na uczynienie zycia w ciazy latwiejszym to ja bym o nie bardzo prosila, bo ten drugi trymestr nie jest dla mnie laskawy, caly czas mi cos dolega...;( np. bol ledzwi, krocza, gula w gardle, bolesna skurcze itd...
Tęskniąca, Elwira.eli lubią tę wiadomość