X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halina90 wrote:
    Dziewczyny też dokucza mi ból krocza (dokładnie kości lonowej), który chyba najbardziej nasila się rano jak wstaje z łóżka lub po wysiłku. Czytałam że jeśli to objaw rozchodzacego się spojenia to może być klasyfikacja do cc :/ muszę zapytać o to lekarza przy następnej wizycie, ale może któraś ma jakaś wiedzę na ten temat?
    Teoretycznie może, ale nie musi. Praktycznie w poprzedniej ciąży kilka dziewczyn miało z tym problem, ale żadna nie dostała skierowania na cc (z tego powodu). Ogólnie pod wpływem hormonów wszystko się rozciąga i ma prawo boleć (za każdym razem jak się na coś skarżyłam, to słyszałam że to normalne i częste w ciąży... Bo wiecie, ciąża to nie choroba ;) ale...
    boli, strzyka, krążenie siada, woda się zatrzymuje (załóżcie w 8-9 m-cu wysokie szpilki na chwilę, to można się zdziwić jak szybko kostki znikają;)), zgaga, ucisk na nerwy... itp

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż sie boje spróbować

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jedyna a ja wczoraj zupełnie nie pomyślałam i nie dosc ze na obiad zrobiłam białą kiełbasę z cebulką zasmażaną to jeszcze pozniej troche sledzia z cebulą zjadłam i tak mnie zgaga pali, po prostu szok... nie pomyslalam ze od cebuli gorzej będzie i całą noc się budziłam mimo syropu i teraz nadal pali.....

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może na bóle zamiast tabletek np. Amol do.wtarcia odrobinę? Ja od początku ciąży raz wzięłam apap i raz nospę. Nie bierzcie za często tej drugiej, bo jest takie określenie jak dzieci ponospowe - w Internecie więcej o tym.

gannyx8dn8lwgffz.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży rwe kulszową rozchodziłam, jeden dzien lezenie drugi już lekko chodzenia a 3 zrobiłam kilka kilometrów plus lekkie cwiczenia które pani mi pokazała na szkole rodzenia.
    Przeszło po tygodniu niecałym a bolało, że spać nie mogłam.

Co do spojenia teraz mam spokój ale poprzednia ciąża to masakra ciagneło mnie jakby ktoś mnie rozrywał ale wszystko ok ponoć tak bywa i dopóki można chodzić i funkcjonowac to uważane jest za normalne objawy ciąży. Mam znajomą, której faktycznie rozeszło się spojenie to ona nawet kroku nie mogła dać z bólu musiała nosić specjalny pas na spojenie łonowe. Więc warto powiedzieć swojemu lekarzowi.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Totoro Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ja właśnie przeczytałam, że fastum nie można używać od 6. miesiąca ciąży... Chyba się wstrzymam ze smarowaniem do piątkowej wizyty... :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje. Z mężem też rozmawiałam i mówi, że to ryzykowne. Jeszcze pogadam najwyżej o przepustce na święta i zobaczymy co mi powiedzą. Ale na własne żądanie nie będę wychodzić.

MaGo, Agusia_pia, Totoro, Halina90 lubią tę wiadomość

• MaGo Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Ja w poprzedniej ciąży rwe kulszową rozchodziłam, jeden dzien lezenie drugi już lekko chodzenia a 3 zrobiłam kilka kilometrów plus lekkie cwiczenia które pani mi pokazała na szkole rodzenia.
    Przeszło po tygodniu niecałym a bolało, że spać nie mogłam.

Co do spojenia teraz mam spokój ale poprzednia ciąża to masakra ciagneło mnie jakby ktoś mnie rozrywał ale wszystko ok ponoć tak bywa i dopóki można chodzić i funkcjonowac to uważane jest za normalne objawy ciąży. Mam znajomą, której faktycznie rozeszło się spojenie to ona nawet kroku nie mogła dać z bólu musiała nosić specjalny pas na spojenie łonowe. Więc warto powiedzieć swojemu lekarzowi.
    Mam to samo :( w lewej nodze, znaczy w pachwinie jakby ktoś wyrywał mi nogę jakby się sama wykręcała albo jakby ktoś na siłę robił mi szpagat :( Ale nie mogę znaleźć konkretnego miejsca bólu bo takie dziwne uczucie właśnie. Jak leżę i kszątam się po domu to jest ok, a jak wyjdę do sklepu chociaż na godzinkę to chodzę jak staruszka. Kiwam się na boki, ciągnę za sobą nogę aż mi wstyd :( Lidzie na mnie patrzą jak na dziwologą :( Mówiłam o tym gin, a ona że jakiś nerw mi uciska bo się rozchodzi wszystko rozciąga i tak będzie. Zauważyłam, że jak założę ciaśniejszą bieliznę to momentalnie zaczyna mnie boleć, więc może faktycznie jakiś nerw :O

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byłyście na USG 3D/4D? Warto? Zastanawiam się czy nie zrobić niespodzianki facetowi i wysłać mu mailowo, bo nie mam jak dać mu w tym roku prezentu z racji odległości :( Tylko czy zdążę zrobić jeszcze przed świętami? Co myślicie?

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:
    Dziewczyny, byłyście na USG 3D/4D? Warto? Zastanawiam się czy nie zrobić niespodzianki facetowi i wysłać mu mailowo, bo nie mam jak dać mu w tym roku prezentu z racji odległości :( Tylko czy zdążę zrobić jeszcze przed świętami? Co myślicie?
    U nas na polowkowych lekarz przełączyl na 4d i moim zdaniem jak najbardziej WARTO :-). Przepiękne zdjęcie i mega pozytywne wrażenia! :-)

Sassy lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:

Według mnie super pomysł ;) Prywatnie myslę że zdążysz, jeszcze jak powiesz to co nam, że to prezent, to Cię wcisną gdzieś na bank ;) Powodzenia

Sassy lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:

Zalezy jakie kolejki sa u Ciebie do lekarza, u mnie by sie nie udalo w ciagu tego samego tyg dostac bez waznej przyczyny. No i usg tez zależy od tego jak dziecko sie ulozy. Ja na dwoch wizytach mialam na chwile przelaczone (bez doplaty) i za pierwszym razem mala w ogole nie pokazala twarzy, jedynie nogi fajnie eksponowala, za drugim razem zaslonila twarz raczkami i tez kiepsko widzielismy. Takze wybor nalezy do Ciebie :)

Dostalam torbe ubran od ciotki, jest bardzo wprawiona w buszowaniu po ciuchlandach i wynajduje dla swoich wnuczek naprawde swietne rzeczy,teraz przekazala je mi. Kiedys jak beda jej potrzebne to sobie ode mnie odbierze i nie chciala slyszec ze nie chce :) co lepsze za darmo i w lepszym stanie niz te od bratowej :) a tak w ogole to bratowej chyba glupio sie zrobilo, bo ostatnio powiedziala, ze znalazla kilka fajnych ubranek, ale tym razem juz w gratisie. Po tym jak ze mnie zdarla tyle kasy, to chetnie za darmo od niej cos wezme :)

Sassy lubi tę wiadomość

• Paatka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 1 prenatalnym USG 4d wyszło super, maleństwo całe widoczne i śliczne fotki. Na 2 mała się tak wierciła, że nie dało jej się uchwycić i wszystko byłoo rozmazane :D Ale i tak polecam, super widać i prócz zdjęć zwykle też na prywatnie filmik nagrywają, więc prezent super dla męża :) Z dostaniem to zależy z jakiego miasta jesteś, u mnie jest dużo lekarzy, które je wykonuje, więc nawet na drugi dzień bym termin znalazła ;) Ja na kolejne 4d wybieram się na 3 prenatalne :)

Sassy lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez polecam 3d/4d. U mnie synuś jedną rączką bawil się pepowiną, drugą sciskal policzek. I mam takie zdjęcia z policzkiem. Całą buzke pieknie widac. Takze naprawde super pamiatka.

Sassy, Elwira.eli lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli do piątku mi się nic nie pogorszy to wyjdę na święta i będę w domu leżeć :) a i odpowiednie leki mi przepiszą :)

edwarda20, Halina90, acygan, Katy, grzanewino, darika, Paatka, Sassy, Totoro, Majek, jasmina6 lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska to super wiadomosc oby sie nie pogorszyło. Tak na marginesie to kurde nieźle najpierw straszą, że za tydzień urodzisz a teraz, że możesz wyjść troche to niepoważne z ich strony.

Aliskaa lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• MaGo Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam nawet wczoraj na zwykłej wizycie zrobione zdjęcie usg 3d ;) juz na każdej będę takie dostawała bo to zależy od tego czy Twoja gin ma taki sprzęt.

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Mysiak92 Debiutantka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mam termin na 30.04 i mam pytanie czy ktora z Was ma skróconą szyjke na tym etapie? Nie jestem w stanie przeczytać calego forun dlatego pytanie wyrwane z kontekstu

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiak92-zależy ile Ci się skróciła ;) jedne mają 2 cm inne 5 cm-taka natura ;)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiak ja mialam niecale 2 cm i od miesiaca mam zalozony pessar..

‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ