Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Halina90 wrote:Dziewczyny też dokucza mi ból krocza (dokładnie kości lonowej), który chyba najbardziej nasila się rano jak wstaje z łóżka lub po wysiłku. Czytałam że jeśli to objaw rozchodzacego się spojenia to może być klasyfikacja do cc
muszę zapytać o to lekarza przy następnej wizycie, ale może któraś ma jakaś wiedzę na ten temat?
ale...
boli, strzyka, krążenie siada, woda się zatrzymuje (załóżcie w 8-9 m-cu wysokie szpilki na chwilę, to można się zdziwić jak szybko kostki znikają), zgaga, ucisk na nerwy... itp
-
Matko jedyna a ja wczoraj zupełnie nie pomyślałam i nie dosc ze na obiad zrobiłam białą kiełbasę z cebulką zasmażaną to jeszcze pozniej troche sledzia z cebulą zjadłam i tak mnie zgaga pali, po prostu szok... nie pomyslalam ze od cebuli gorzej będzie i całą noc się budziłam mimo syropu i teraz nadal pali.....07.04.2018 - marzenia się spełniają
zakochana na zabój w Synku
-
Ja w poprzedniej ciąży rwe kulszową rozchodziłam, jeden dzien lezenie drugi już lekko chodzenia a 3 zrobiłam kilka kilometrów plus lekkie cwiczenia które pani mi pokazała na szkole rodzenia.
Przeszło po tygodniu niecałym a bolało, że spać nie mogłam.
Co do spojenia teraz mam spokój ale poprzednia ciąża to masakra ciagneło mnie jakby ktoś mnie rozrywał ale wszystko ok ponoć tak bywa i dopóki można chodzić i funkcjonowac to uważane jest za normalne objawy ciąży. Mam znajomą, której faktycznie rozeszło się spojenie to ona nawet kroku nie mogła dać z bólu musiała nosić specjalny pas na spojenie łonowe. Więc warto powiedzieć swojemu lekarzowi.
-
nick nieaktualny
-
AJrin wrote:Ja w poprzedniej ciąży rwe kulszową rozchodziłam, jeden dzien lezenie drugi już lekko chodzenia a 3 zrobiłam kilka kilometrów plus lekkie cwiczenia które pani mi pokazała na szkole rodzenia.
Przeszło po tygodniu niecałym a bolało, że spać nie mogłam.
Co do spojenia teraz mam spokój ale poprzednia ciąża to masakra ciagneło mnie jakby ktoś mnie rozrywał ale wszystko ok ponoć tak bywa i dopóki można chodzić i funkcjonowac to uważane jest za normalne objawy ciąży. Mam znajomą, której faktycznie rozeszło się spojenie to ona nawet kroku nie mogła dać z bólu musiała nosić specjalny pas na spojenie łonowe. Więc warto powiedzieć swojemu lekarzowi.w lewej nodze, znaczy w pachwinie jakby ktoś wyrywał mi nogę jakby się sama wykręcała albo jakby ktoś na siłę robił mi szpagat
Ale nie mogę znaleźć konkretnego miejsca bólu bo takie dziwne uczucie właśnie. Jak leżę i kszątam się po domu to jest ok, a jak wyjdę do sklepu chociaż na godzinkę to chodzę jak staruszka. Kiwam się na boki, ciągnę za sobą nogę aż mi wstyd
Lidzie na mnie patrzą jak na dziwologą
Mówiłam o tym gin, a ona że jakiś nerw mi uciska bo się rozchodzi wszystko rozciąga i tak będzie. Zauważyłam, że jak założę ciaśniejszą bieliznę to momentalnie zaczyna mnie boleć, więc może faktycznie jakiś nerw
Marcel❤
-
Dziewczyny, byłyście na USG 3D/4D? Warto? Zastanawiam się czy nie zrobić niespodzianki facetowi i wysłać mu mailowo, bo nie mam jak dać mu w tym roku prezentu z racji odległości
Tylko czy zdążę zrobić jeszcze przed świętami? Co myślicie?
-
Sassy wrote:Dziewczyny, byłyście na USG 3D/4D? Warto? Zastanawiam się czy nie zrobić niespodzianki facetowi i wysłać mu mailowo, bo nie mam jak dać mu w tym roku prezentu z racji odległości
. Przepiękne zdjęcie i mega pozytywne wrażenia!
Sassy lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Sassy wrote:Dziewczyny, byłyście na USG 3D/4D? Warto? Zastanawiam się czy nie zrobić niespodzianki facetowi i wysłać mu mailowo, bo nie mam jak dać mu w tym roku prezentu z racji odległości
Według mnie super pomysłPrywatnie myslę że zdążysz, jeszcze jak powiesz to co nam, że to prezent, to Cię wcisną gdzieś na bank
Powodzenia
Sassy lubi tę wiadomość
-
Zalezy jakie kolejki sa u Ciebie do lekarza, u mnie by sie nie udalo w ciagu tego samego tyg dostac bez waznej przyczyny. No i usg tez zależy od tego jak dziecko sie ulozy. Ja na dwoch wizytach mialam na chwile przelaczone (bez doplaty) i za pierwszym razem mala w ogole nie pokazala twarzy, jedynie nogi fajnie eksponowala, za drugim razem zaslonila twarz raczkami i tez kiepsko widzielismy. Takze wybor nalezy do Ciebie
Dostalam torbe ubran od ciotki, jest bardzo wprawiona w buszowaniu po ciuchlandach i wynajduje dla swoich wnuczek naprawde swietne rzeczy,teraz przekazala je mi. Kiedys jak beda jej potrzebne to sobie ode mnie odbierze i nie chciala slyszec ze nie chceco lepsze za darmo i w lepszym stanie niz te od bratowej
a tak w ogole to bratowej chyba glupio sie zrobilo, bo ostatnio powiedziala, ze znalazla kilka fajnych ubranek, ale tym razem juz w gratisie. Po tym jak ze mnie zdarla tyle kasy, to chetnie za darmo od niej cos wezme
Sassy lubi tę wiadomość
-
Na 1 prenatalnym USG 4d wyszło super, maleństwo całe widoczne i śliczne fotki. Na 2 mała się tak wierciła, że nie dało jej się uchwycić i wszystko byłoo rozmazane
Ale i tak polecam, super widać i prócz zdjęć zwykle też na prywatnie filmik nagrywają, więc prezent super dla męża
Z dostaniem to zależy z jakiego miasta jesteś, u mnie jest dużo lekarzy, które je wykonuje, więc nawet na drugi dzień bym termin znalazła
Ja na kolejne 4d wybieram się na 3 prenatalne
Sassy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aliska to super wiadomosc oby sie nie pogorszyło. Tak na marginesie to kurde nieźle najpierw straszą, że za tydzień urodzisz a teraz, że możesz wyjść troche to niepoważne z ich strony.
Aliskaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny