Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po USG.
Malutka ma według maszyny 773g, co idealnie wskazywało na 24tyg.6dni.
To było zdecydowanie najbardziej urocze USG ze wszystkichBianeczka zadarła sobie nóżki nad główkę i trzymała je rączkami. Akrobatka mała
A po zbliżeniu na główkę było widać jak łyka sobie wody płodowe
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/290604c065d6.jpgdarika, Katy, edwarda20, acygan, Aliskaa, Tęskniąca, Kassie, MaGo, Andzia123, Sassy, tanith, malgosia82 lubią tę wiadomość
-
Aliskaa wrote:Co chwile mi brzuch twardnieje i sie stresuje ;/ a lekarka powiedziala, ze to normalne ...29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i glukozy!
Aliskaa mi też często twardnieje brzuch, nic się nie martw, jesteś pod kontrolą cały czas:)
Ja dziś dzwoniłam do mojego gina co z tym bólem w kości krzyżowej mam robić, bo makabra;/ Chodzę sobie, wszystko ok, a tylko się schylę i nie daj Bóg nogę podniosę, to juz nie mogę się wyprostować ani stanąć;/ Powiedział, że to ucisk na nerw kulszowy i że mam wcierać fastum, a doraźnie w razie w Apap albo paracetamol, czego raczej będę unikać.
-
Ja waga się nie przejmuje startowałam z wysoką 75 a mam teraz już 86 wiec 11 kilo więcej.
Poprzednia ciążą startowałam z 77 skończyłam na 106po porodzie w 10 dni miałam 16 kilo mniej a w niecałe 6 miesięcy miałam 74.
Jem normalnie tak samo jak jadłam zdrowo domowo czasem coś słodkiego ale to w niewielkiej ilości i tez domowej roboty. Tak już mam i mogę stawać na głowie a tyć i tak będę z powietrza.Aliskaa lubi tę wiadomość
-
GosiaB wrote:Całkowicie się zgadzam. Szczególnie dotyczy to spacerówek kubełkowych, tam dziecko leży w nieergonomicznej pozycji, z nóżkami do góry i pupą w dołku. Ta moda przyszła z USA, gdzie wożą dzieci w fotelikach samochodowych zamiast gondoli; doświadczeni fizjoterapeuci stanowczo odradzają takie rozwiązanie.
edwarda20 lubi tę wiadomość
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
nick nieaktualnyAJrin wrote:Ja waga się nie przejmuje startowałam z wysoką 75 a mam teraz już 86 wiec 11 kilo więcej.
Poprzednia ciążą startowałam z 77 skończyłam na 106po porodzie w 10 dni miałam 16 kilo mniej a w niecałe 6 miesięcy miałam 74.
Jem normalnie tak samo jak jadłam zdrowo domowo czasem coś słodkiego ale to w niewielkiej ilości i tez domowej roboty. Tak już mam i mogę stawać na głowie a tyć i tak będę z powietrza.juz po porodzie waga spadnie
-
Dziewczyny, ja jeszcze niedawno pisałam Wam, ze bardzo sie martwię swoim niskim przyrostem wagi. Przed ciaza ważyłam 40 kg, a dzisiaj jak weszłam na wagę to zobaczyłam 47 kg
bardzo sie cieszę, ze ta waga idzie tak do prZodu
W weekend był u mnie kuzyn z żona i dzieciakami i dostałam od nich super notatnik na czas ciąży i pierwszy rok dziecka. Strasznie sie cieszę, ze bede miała taka pamiątkę bo codziennie wszystko notuje w swoim kalendarzu. Czy Wy tez macie takie notatniki i notujecie sobie każda informacje, zeby za pare lat otworzyć sobie i powspominać? -
Malyprosiaczek wrote:Dziewczyny, ja jeszcze niedawno pisałam Wam, ze bardzo sie martwię swoim niskim przyrostem wagi. Przed ciaza ważyłam 40 kg, a dzisiaj jak weszłam na wagę to zobaczyłam 47 kg
bardzo sie cieszę, ze ta waga idzie tak do prZodu
W weekend był u mnie kuzyn z żona i dzieciakami i dostałam od nich super notatnik na czas ciąży i pierwszy rok dziecka. Strasznie sie cieszę, ze bede miała taka pamiątkę bo codziennie wszystko notuje w swoim kalendarzu. Czy Wy tez macie takie notatniki i notujecie sobie każda informacje, zeby za pare lat otworzyć sobie i powspominać?
Nadal nie wiem jak mozna sie martwic niskim przyrostem wagi, jesli dziecko pieknie sie rozwija i ma odpowiednia wage ;p Ja marzylam, żeby przytyc jak najmniej, zeby brzuch byl maly itp. Poki co jest niezle, chociaz wiem ze za chwile sie to zmieni. Na szczęscie nie mam zachcianek.
Mowisz o notesie z Pan Tu Nie Stał z ilustracjami Boguckiej? Jak tak, to tez mam, rewelacjaMalyprosiaczek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa przesadzilam córke z gondoli do spacerowki w wieku 5,5 miesiecy, w foteliku wozilam sporadycznie jak jechalam gdzies na zakupy. Jak miala 15 miesiecy to kupilam parasolkę z Elodie Details ktora rozklada sie do pozycji lezącej i do tej pory jezdzimy ta spacerowką codziennie. W tej spacerowce z zestawu 2w1 nie chciala jezdzic...
Ja w tamtej ciazy z 55 przytylam do 70, po przyjsciu ze szpitala do domu wazylam 64kg, po roku karmienia 56Teraz ide z wagą identycznie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 15:18
-
No ja już po wizycie u ginekologa i w przedszkolu u "moich" dzieciaczków
Muszę ich odwiedzać bo dzwonią i proszą żeby pani Gosia przyszła
A w czwartek jasełka, na które zostałam zaproszona
Szyjka w porządku, prawie 6cm, łożysko się niby ciut podniosło i mamy nadzieję, że będzie się podnosić dalejMarcelek skakał, kopał oczywiście
Waży prawie 850 gram
pani doktor nie mogła wyjść z podziwu, że taki duży chłopak i twierdzi, że bardzo dobrze, że się cieszy że tak rośnie bo jest też długi
Na zdjęciu zmienił się bardzo od ostatniego usg, które miałam 3 tygodnie temu, nabrał ciałka i ma na buźce śliczne pampułki
Co do moich bóli w dole pleców to okazuje się, że to rwa kulszowaI że mam się cieszyć, że leżąc nie boli, bo ponoć są takie panie, które boli prawie non stop
A wszystkie wyniki jak najbardziej w porządku
Na wadze +3 kg tak jak waga w domu, ale skoro taki duży to niech ciągnie z mamusi na zdrowie, bo ma z czego
darika, Paatka, Aliskaa, tanith, acygan, AJrin lubią tę wiadomość
Marcel❤
-
edwarda20 wrote:Mowisz o notesie z Pan Tu Nie Stał z ilustracjami Boguckiej? Jak tak, to tez mam, rewelacja
jestem nim zachwycona
dzisiaj pół dnia siedzę i uzupełniam wszystko
bardzo fajna pamiątka bedzie. Wcześniej szukałam, ale takiego nie widziałam
-
Malyprosiaczek wrote:Taaaaak, dokładnie o tym
jestem nim zachwycona
dzisiaj pół dnia siedzę i uzupełniam wszystko
bardzo fajna pamiątka bedzie. Wcześniej szukałam, ale takiego nie widziałam
Najlepsza jest prosba o narysowanie swojego ginekologa hahahahhahahahahaMalyprosiaczek lubi tę wiadomość
-
Totoro wrote:MaGo chłop jak dąb
pięknie
a zaleciła Ci coś pani dr na tę rwę? Czymś smarować, przykładać, grzać?
Tyle, że jak tak będzie dalej i gorzej to fizjoterapia
Ale mąż mówił mi o jakiś plastrach rozgrzewających to może się zaopatrzę?
Marcel❤
-
jasmina6 wrote:Ale pierdoły.
Jak napisałam wcześniej, jestem lekarzem, mam codzienny kontakt z fizjoterapeutami. Ja tylko, w grzecznych słowach, przytoczyłam zdanie specjalistów, ale oczywiście każdy ma prawo do własnych opinii i realizuje własny sposób na wychowanie i opiekę nad dzieckiem. -
GosiaB wrote:https://oczekujac.pl/2012/09/fotelik-samochodowy-i-lezaczek-zdanie-rehabilitantki.html
Jak napisałam wcześniej, jestem lekarzem, mam codzienny kontakt z fizjoterapeutami. Ja tylko, w grzecznych słowach, przytoczyłam zdanie specjalistów, ale oczywiście każdy ma prawo do własnych opinii i realizuje własny sposób na wychowanie i opiekę nad dzieckiem.
Co do przechowywania dziecka w foteliku to jak najbardziej racja.
Ale temat powstał niepotrzebnie, bo absolutnie nikt - nawet ja - nie wspomnial o wozeniu dziecka w foteliku czy zwyklej spacerowce.
-
Hej dziewczyny! Melduję się po dłuuuuższej przerwie (chociaż od czasu do czasu podczytywałam co piszecie, dzisiaj nadrobiłam sobie na krzywej cukrowej i jestem w miarę na bieżąco
u nas wszystko ok, będzie chłopiec, rośnie jak na drożdżach
cały czas pracuję, chociaż wiadomo na swoim i z domu to trochę inaczej, raz bardziej intensywnie, raz mniej.. planuję na dobre zwolnić dopiero w marcu, chyba, że maluszek inaczej zdecydujew listopadzie zrobiliśmy sobie z mężem mały babymoon i to były cuuuuudne mini wakacje
teraz święta no i powoli zabieramy się za kompletowanie wyprawki, a w drugiej połowie stycznia szkoła rodzenia, remont pokoiku i dopinanie spraw na ostatni guzik tak żeby później sobie tym nie zawracać głowy
Raz, dwa zleciało i już w sumie ostatnia prosta przed nami!Aliskaa, sylvia94 lubią tę wiadomość
-
MaGo wrote:No właśnie nic
Tyle, że jak tak będzie dalej i gorzej to fizjoterapia
Ale mąż mówił mi o jakiś plastrach rozgrzewających to może się zaopatrzę?
Nie wiem właśnie jak z plastramimi zalecił tylko żel fastum i apap albo paracetamol w kryzysowych momentach.