Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam 25mm i zalozyli mi pessar ze wzgledu na obciazone ryzyko. Mam wczesniaka w domku z 32tygodnia.
Małamii89 ja mam pessar od 6.12 i jutro wizyte u swojego gina. Cholernie panikuje przez niego. Tez tak miałaś? Boje sie ze wypadnie i przy aplikacji gynalginu mialam tak ze czulam jakby sie "nie miescil" a od wczoraj kompletny luz. Juz mam schiza ze wypadl a nie wiem kiedy -
Z tym 3D/4d zależy od dziecka. Często mi przełączano w trakcie zwykłej wizyty i czasem nic się nie dało zobaczyć bo np dziecko wciskało główkę w łożysko itp. Innym razem można było zobaczyć już małego człowieka z rysami twarzy, podobnego do kogoś z rodziny...
-
U mnie nie mam jeszcze ładnego zdjecia 3d Ciągle maluszek przytulony do łożyska właśnie i nie da sie uchwycić. Ważne, że daje się zbadać wszystko pozostałe to najważniejsze
-
nick nieaktualny
-
Ale miałam dzisiaj zalatany dzień.. Teraz krzyż daje mi się we znaki.
Kupiliśmy fotelik, więc pierwszy droższy zakup za nami. Po świętach zamówię mebelki, a w pierwszej połowie stycznia chciałabym już też zamówić wózek..
Jakoś tak do mnie wczoraj dotarło, że to już niewiele ponad 3 miesiące i skoro 6 zleciało w takim tempie, to te 3 ani się obejrzymy i będą za nami :o -
Mnie ogólnie brzuch boli, wczoraj jak położyłam się na boku t czułam jakby mi się brzuch rozrywał wzdłuż na wysokości mostka, dosłownie nawet pisku nie byłam z siebie w stanie wydusić. Na szczęście szybko przeszło. Ktoś wie co to może być?Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
-
nick nieaktualnyAJrin wrote:Aliska to super wiadomosc oby sie nie pogorszyło. Tak na marginesie to kurde nieźle najpierw straszą, że za tydzień urodzisz a teraz, że możesz wyjść troche to niepoważne z ich strony.
Choć lekarze mówią, że na pewno nie... -
Niespodzianek ciąg dalszy:
podczas kichniecia prawie się posikałam
W ostatniej chwili wyczułam że coś się świeci i zacisnelam nogi Co by było gdybym była gdzieś poza domem
Najwyższy czas w końcu zacząć ćwiczyć Kegla...
Uważajcie dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 20:40
-
nick nieaktualny
-
Ja tez sie nie wybieram na usg 3d jak sie urodzi bede widziec
Co do boli to mi poki co tez nic nie dolega czasem cos w brzuchu zaboli ale nie mocno.
Dzis mam dzien lenia nawet na silowni nie lrzeszlam 60 min na biezni tylko po 30 min pdpuscilam... -
Szyjka to coś przedziwnego, na wczorajszej wizycie, mimo że poruszam się więcej, wydłużyła się do 4 cm. Lekarka powiedziała, że jestem pacjentką której z samego leżenia pozwolą się chodzić a jej stan zdecydowanie się poprawia. Mała Lila wczoraj uraczyła mnie widokiem ziewania, a waży już 600 gram. Przekroczyła magiczne 500 a ja złapałam oddech. Niestety dostałam receptę na relanium i mam go wziąć jeśli powtórzy się noc z soboty na niedziele, walczyłam z twardym brzuchem, nie pomogło opróżnienie pęcherze, leżenie, Nospa i salfazin, ale u mnie to ewidentne stres.
Ze szczęścia, że Lilka jest już taka duża zamówiłam wózek i dwa foteliki, pierwszy do 13kg, drugi do 105 cmTęskniąca, darika, Aliskaa, tanith, MaGo, acygan, Malyprosiaczek, Rene, Asiaa1201 lubią tę wiadomość
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Mieliście na szkole rodzenia bajkoterapie i muzykoterapię? Zajebista sprawa!
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
jasmina6 wrote:Mieliście na szkole rodzenia bajkoterapie i muzykoterapię? Zajebista sprawa!
.
MaGo, jasmina6 lubią tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
To ja nie miałam ale o muzykoterapii słyszałam o bajkoterapi juz nie
-
nick nieaktualny
-
Aliskaa trzymam mocno kciuki! Na pewno wszystko będzie dobrze
.
A w ogóle wczoraj odebrałam wyniki krzywej, morfologii, moczu i tych innych z krwi. Wszystko w normie. Wyniki książkowe. Nawet hemoglobina podskoczyla ładnie
. Cukrzycy też nie mam. Mocz bez zmian, czyli ok
. Jedyne co limfocytow mam mało, ale ja zawsze miałam mało nawet przed ciąża.
Dzisiaj farbuje włoski, pakuję prezenty i wyczekuje niecierpliwie do jutra jak znów zobaczę moja Małąacygan lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
A ja mam dziś pożegnalną "imprezę" w szkole rodzenia na zakończenie
Posiedzimy, pogadamy, pojemy, więc szykuje się miły wieczór
Co prawda jeszcze w styczniu do nich zawitam bo opuściłam 3 zajęcia, które muszę odrobić, ale swojej grupy w tym składzie już więcej nie spotkam
Liczyłam, że dziś pośpię sobie ciut dłużej, a tu o 8 telefon od kuriera, że niedługo będzie z paczką... Przywiózł laktator, który zamówiłam w poniedziałek
A od jutra ruszam powoli do kuchni ze świątecznymi przygotowaniami