Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka. wrote:
    Idę na bete. Trzymajcie kciuki
    Trzymam ;)

• hashinsulinka Debiutantka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki. Wczoraj nas nie bylo. Gratuluję serduszek

Ilona92 lubi tę wiadomość

3jgxs65ge60mzks6.png

1usaqtkfwq1iwax7.png
  • hashinsulinka Debiutantka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę się doczekać swojego serduszka. Jak się czujecie? Zrobiłam badanie progesteron bo powoli luteine się kończy dostałam tylko na 10 dni. Jaki mieliście wynik? U mnie wyszło tylko 27 nie za mało?

Kończę 6 tydzień

3jgxs65ge60mzks6.png

1usaqtkfwq1iwax7.png
  • BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolka, sarrra niezmiernie mi przykro :( Taka strata ogromnie boli. Nie wyobrażam sobie co teraz musicie przeżywać. Ściskam mocno :*

Gratuluję nowych serduszek ;)

Witam nowe mamusie :)

hashinsulinka każdy wynik powyżej 13 jest dobry ;) Ile luteiny bierzesz?

Teraz moja kolej na serduszko :D Dziś wizyta i już nie mogę się doczekać. Po raz pierwszy zobaczę swoje maleństwo. Trzymajcie kciuki by wszystko było na swoim miejscu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 12:27

Magdzia85F lubi tę wiadomość

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie.
    I trzymam kciuki za serduszka ja sama nie moge sie doczekać kiedy zobaczę serducho. Korci mnie aby jutro iść ponownie prywatnie szczegolnie ze pecherz dalej pobolewa i może warto by cos brać.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BitterSweetSymphony wrote:
    karolka, rene niezmiernie mi przykro :( Taka strata ogromnie boli. Nie wyobrażam sobie co teraz musicie przeżywać. Ściskam mocno :*

Teraz moja kolej na serduszko :D Dziś wizyta i już nie mogę się doczekać. Po raz pierwszy zobaczę swoje maleństwo. Trzymajcie kciuki by wszystko było na swoim miejscu ;)
    Rene chyba nie. Chyba chodzilo ci o Sarrra.
    Trzymam kciuki za wizytę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 09:28

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    To dobrze Agusia. Odpoczywaj i regeneruj siły. Troche długie to oczekiwanie na serduszko. Chyba, ze lekarz tak zalecił bo nie na komplikacji. Dostałaś juz badania? Robisz je prywatnie?

Kochana dostałam skierowanie na badania. Mam je zrobić do kolejnej wizyty. Mój gin idzie na 3 tyg na urlop wiec stąd taki termin wizyty. A i ja nie jestem zwolenniczką robienia często USG. Niby nie szkodliwe, ale po co? jest dobrze, rozwija się, ja czuję się dobrze. Mam brać witaminy, nie przemęczać się, zrobić badania i czekać na kolejną wizytę.
    Skierowanie mam z gabinetu prywatnego ale może uda mi się zrobić je w szpitalu bezpłatnie, za wszystkie badania wyszło by ok 200 zł!

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hashinsulinka wrote:
    Ja nie mogę się doczekać swojego serduszka. Jak się czujecie? Zrobiłam badanie progesteron bo powoli luteine się kończy dostałam tylko na 10 dni. Jaki mieliście wynik? U mnie wyszło tylko 27 nie za mało?

Kończę 6 tydzień

Kochana ja miałam pierwszy prog 25, kolejny 40! ale każda ma inaczej. 27 wydaje mi się ok. mi lekarz kazał odstawić dupka skoro wyniki są dobre. zobaczysz co powie lekarz ;)

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i już po. Po 14.00 idę odebrać.

clair, Agusia_pia, Ilona92, naserio, MaminaMina lubią tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka. wrote:
    i już po. Po 14.00 idę odebrać.

kochana trzymam kciuki i czekamy na wyniki razem z Tobą :*

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Kochana dostałam skierowanie na badania. Mam je zrobić do kolejnej wizyty. Mój gin idzie na 3 tyg na urlop wiec stąd taki termin wizyty. A i ja nie jestem zwolenniczką robienia często USG. Niby nie szkodliwe, ale po co? jest dobrze, rozwija się, ja czuję się dobrze. Mam brać witaminy, nie przemęczać się, zrobić badania i czekać na kolejną wizytę.
    Skierowanie mam z gabinetu prywatnego ale może uda mi się zrobić je w szpitalu bezpłatnie, za wszystkie badania wyszło by ok 200 zł!
    Kazdy robi jak uwaza. Jedna ciąża jest prawidlowa, inna ma problemy, wiec niektórzy lekarze dmuchają na zimne .
    To i tak tanie Twoje badania bo u mnie wyszło by ponad 300. Zapisałam sie do IMiD wiec tam dostane skierowanie na badania. Jestem cukrzykiem , płace składki wiec wole tylko prywatne wizyty. W IMiD poradnia generyczna, testy papa itp sa darmowe.
    U mnie 1 progesteron byl 27,76; 2-67;3-47. Juz nic nie badam.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BitterSweetSymphony wrote:
    karolka, rene niezmiernie mi przykro :( Taka strata ogromnie boli. Nie wyobrażam sobie co teraz musicie przeżywać. Ściskam mocno :*

Zdaj prosze relacje po wizycie:) kciukam

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Gosiax89x Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas w domu panuje bostonka.. Orientuje sie ktoś czy może zagrażać w ciąży?

7v8rflw1wbzcabv9.png

relgsg18yhx6fzl8.png
    relgsg18bkz54ngg.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hashinsulinka wrote:

Kończę 6 tydzień
    Jest ok. Tylko nie wiem czy powinnaś przerywać suplementację, skoro tyle masz na wspomagaczach. Mi niestety wyszedł 16 (poprzedni był chyba na poziomie 22-25). Moja lekarka korzysta z tej tabelki http://naprotechnologia.wroclaw.pl/poziom-progesteronu-w-ciazy-normy/

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki! Jak mija wam dzień?

Gratuluję bijących serduszek i trzymam kciuki za betę! Też miałam dzisiaj iść ale zaspalam, a mąż musiał iść do pracy, więc idę jutro, będzie trochę więcej czasu.

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • assia Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na usg. Niestety na NFZ i nawet zdjęcia nie mam. Dzidziusiowi bije serduszko, więc super, ale mój niepokój nie zniknął, bo nadal jest malutki, 6,6 mm. Mąż się śmieje, że mały, ale wariat, ale ja się martwię. A co do progesteronu... Miałam drobne plamienia, więc poprosiłam dr o skierowanie na progesteron, ale powiedziała, że w ciąży już się takich badań nie robi... Trochę dziwne, skoro biorę luteine, a w sumie bez uzasadnienia. Chyba sama sobie zrobię.
    PS. Smęcę i smęcę. Mam nadzieję, że już od następnego badania będę spokojna, czego i Wam życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 12:25

Aliskaa lubi tę wiadomość

0d1y90bv78miqftl.png
  • MaminaMina Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiax89x wrote:

Oj współczuję mocno :(
    Dwa miesiące temu moja córka miała...
    Z tego co wiem, ciąży nie zagraża, to choroba brudnych rąk, objawia się gorączką, zapaleniem gardła i krotkami głównie na dloniach i podeszwie stóp - to pewnie wiesz ;) u nas pomogły kąpiele w nadmanganianie potasu co drugi dzień i tantum verde na gardło.
    Tylko dziecko ma czy wy też?

8uneyx8dg0pub9vz.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny dołączam do Was:)

Właśnie wróciłam od lekarza, 5.5tc bije serduszko :) Termin porodu 11.04 :)

Kinga., MaminaMina, Ilona92, Aliskaa, MaGo, Magdzia85F, Evanlyn lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiax89x wrote:
    Każda infekcja w ciąży może być niebezpieczna. Dlatego zrób co w twojej mocy by nie zachorować (izolacja od chorych, wietrzenie, częsta zmiana pościeli, ręcznikôw, dezynfekcja sanitariatów, klamek itp.

Trzymam kciuki by cię oszczędziła, bo bostonka potrafi być nieźle upierdliwa.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assia wrote:
    Ja dziś byłam na usg. Niestety na NFZ i nawet zdjęcia nie mam. Dzidziusiowi bije serduszko, więc super, ale mój niepokój nie zniknął, bo nadal jest malutki, 6,6 mm. Mąż się śmieje, że mały, ale wariat, ale ja się martwię. A co do progesteronu... Miałam drobne plamienia, więc poprosiłam dr o skierowanie na progesteron, ale powiedziała, że w ciąży już się takich badań nie robi... Trochę dziwne, skoro biorę luteine, a w sumie bez uzasadnienia. Chyba sama sobie zrobię.
    PS. Smęcę i smęcę. Mam nadzieję, że już od następnego badania będę spokojna, czego i Wam życzę :)

Lekarz powiedział cokolwiek niepokojącego? Miałaś juz wczesniej usg?

assia lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ