X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    to ja sie już na 100 proc żegnam. Moja beta spada wciaż. Lekarz kazał wszystko odstawić. Zyczę Wam powodzenia dziewczyny !!!! trzymam za Was kciuki !!!
    Życzę Tobie duzo siły u ciepła . Wiem, ze żadne słowa nie Ilona Twojego bolu. Mam tylko nadzieje, ze Twoj aniołek zaraz do Ciebie wroci ❤️❤️❤️❤️

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Życzę Tobie duzo siły i ciepła . Wiem, ze żadne słowa nie ukoja Twojego bolu. Mam tylko nadzieje, ze Twoj aniołek zaraz do Ciebie wroci ❤️❤️❤️❤️

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoolka29 wrote:
    W ndz zaczęłam plamic śluz podbarwiony krwią, wczoraj byłam sprawdzić to u gina niby nic złego nie zauwazyla, na usg bylo serduszko, kazała soe oszczędzać i dalej dupka przyjmować. Dzis pojawiły sie skrzepy krwi i czułam soe cos sie kończy jak tak lecialo ze mnie.. Po jakimś czasie wylecial ze mnie cały pęcherzyk z zarodkiem w środku.. I od tego czasu krwawie... Byłam na IP ale nie bede komentować bo porażka jutro kade do gin musi sprawdzić czy soe sama oczyszczę czy będzie potrzebny zabieg

Kochana łącze sie z Tobą w bolu. Zycze Tobie duzo siły i wytrwałości. Czas leczy rany. Ściskam Ciebie mocno ! ❤️❤️❤️❤️

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że więcej nieszczęść nas nie spotka.

• MaminaMina Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta poniedziałek 1140 a dziś 2450. Wygląda, że wszystko ok. :)

naserio, Aliskaa, Agusia_pia, Rene, Magdzia85F lubią tę wiadomość

8uneyx8dg0pub9vz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! To i ja sie przywitam. Test ciazowy robilam juz tydzien temu we wtorek i to wieczorem byly dwie kreski (9dpo) we srode bylam na becie 25.6 wynik :D
    Dzis po poludniu sikaniec mega mocny.
    Termin mam na 22 kwietnia. To bedzie moje drugie dziecko. Starsze 25 sierpnia skonczy poltora roku :D
    Poprzednia ciąża byla w końcówce z nadciśnieniem, porod wywolywany po 12 godzinach dostalam skurczy partych z rozwarciem 3cm i odklejaniem sie lozyska, ostatecznie zakonczony cc. Mam nadzieje na dobrego lekarza prowadzacego i probe porodu sn.
    Pozdrawiam wszystkich i zycze udanych wizyt, pieknych przyrostow i szczesliwego rozwiazania :D

MaminaMina, naserio, Aliskaa, wannsees, Agusia_pia, Rene, Ilona92 lubią tę wiadomość

• naserio Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Dziś dowiedziałam się, że jestem w ciąży ;) nie wiem, kiedy to się stało, ale belly pokazuje mi termin na 04.04.2018. Mam już syna z 06.02.2017 więc dość szybko się postaraliśmy o drugą niespodziankę :D jutro idę zrobić betę, wizyta dopiero w przyszłą środę ;)

Jak się czujecie przyszłe mamusie? :) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 17:27

MaminaMina, Aliskaa, Agusia_pia, Rene lubią tę wiadomość

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo współczuje straty :( Smutek się budzi kiedy człowiek czyta :(

U mnie dziś badania krwi.. wszystko w normie, a morfologia poprawna jak nigdy. Ale stres mnie nie opuszcza, a każde kłucie, ból budzi we mnie niepokój. Chyba za duża panikara ze mnie :/

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    to ja sie już na 100 proc żegnam. Moja beta spada wciaż. Lekarz kazał wszystko odstawić. Zyczę Wam powodzenia dziewczyny !!!! trzymam za Was kciuki !!!
    :'-(:-(

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Rene Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe mamusie:-)
    Agusia cieszę się że z fasolką jest ok:-)

Agusia_pia lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Hej! To i ja sie przywitam. Test ciazowy robilam juz tydzien temu we wtorek i to wieczorem byly dwie kreski (9dpo) we srode bylam na becie 25.6 wynik :D
    Dzis po poludniu sikaniec mega mocny.
    Termin mam na 22 kwietnia. To bedzie moje drugie dziecko. Starsze 25 sierpnia skonczy poltora roku :D
    Poprzednia ciąża byla w końcówce z nadciśnieniem, porod wywolywany po 12 godzinach dostalam skurczy partych z rozwarciem 3cm i odklejaniem sie lozyska, ostatecznie zakonczony cc. Mam nadzieje na dobrego lekarza prowadzacego i probe porodu sn.
    Pozdrawiam wszystkich i zycze udanych wizyt, pieknych przyrostow i szczesliwego rozwiazania :D
    Witamy ;) i już dopisuje do listy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naserio wrote:
    Cześć! Dziś dowiedziałam się, że jestem w ciąży ;) nie wiem, kiedy to się stało, ale belly pokazuje mi termin na 04.04.2018. Mam już syna z 06.02.2017 więc dość szybko się postaraliśmy o drugą niespodziankę :D jutro idę zrobić betę, wizyta dopiero w przyszłą środę ;)

Witamy miarę dobrze się czuje. Jedynie męczą mnie poranne mdlosci. I witamy wśród kwietniowek i już dopisuje do naszej listy ;)

naserio lubi tę wiadomość

• wannsees Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra, karoolka29...

Dziewczyny, strasznie mi przykro. W takich chwilach wspomnienia i strach wracają...

Dzisiaj też odebrałam wyniki, przyrost prawidłowy, tylko muszę zwiększyć dawkę euthyroxu. Od jutra z 75 przerzucam się na 88.

w5wq8iiktvbrghmo.png
    f2w39n733lo6nd9o.png
  • MaminaMina Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naserio wrote:

U mnie córka z października 2017 :)

Edit - 2016 oczywiście, haha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 20:11

naserio lubi tę wiadomość

8uneyx8dg0pub9vz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wannesees super że przyrost jest prawidłowy :)

ja walczę dalej z katarem, dziś wymoczę nogi to mi zawsze pomagało. oczy mi łzawią, ciężko się oddycha, i tylko bym spała. ehh. całą zimę byłam zdrowa a teraz kiedy w ciąży to chora :(
    boję się że coś się stanie, że ta choroba zaszkodzi maleństwu :( chociaż lekarz mówił że wszystko ok i żebym odpoczywała a przejdzie. oby!

kochane tak mi przykro że dwie się pożegnały :(

witam nowe mamuśki :*

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    wannesees super że przyrost jest prawidłowy :)

ja walczę dalej z katarem, dziś wymoczę nogi to mi zawsze pomagało. oczy mi łzawią, ciężko się oddycha, i tylko bym spała. ehh. całą zimę byłam zdrowa a teraz kiedy w ciąży to chora :(
    boję się że coś się stanie, że ta choroba zaszkodzi maleństwu :( chociaż lekarz mówił że wszystko ok i żebym odpoczywała a przejdzie. oby!

kochane tak mi przykro że dwie się pożegnały :(

witam nowe mamuśki :*
    oby Ci szybko przeszło:-)
    odpoczywaj ile się da:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam dziś wyniki progesteronu i jestem zaniepokojona, bo mimo suplementacji strasznie leci w dół....

natki89 lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • MamaMagda89 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam poprosić o dopisanie. Planowany termin: 7.04.2018
    Dziś miałam USG i dzidziuś ma 7mm, a czynność serca: 112/min (6 tydzień 4 dzień)

Kinga. ja właśnie jeszcze wcale nie dostałam skierowania na progesteron. Robiłam tylko HCG i tu oba wyniki miałam prawidłowe, ale z progesteronem to nie wiem jak się u mnie sprawy mają... Na pewno wszystko będzie dobrze.

Magdzia85F, Aliskaa lubią tę wiadomość

rfxgyx8dfe2l7v49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMagda89 wrote:
    Dziewczyny chciałam poprosić o dopisanie. Planowany termin: 7.04.2018
    Dziś miałam USG i dzidziuś ma 7mm, a czynność serca: 112/min (6 tydzień 4 dzień)

Kinga. ja właśnie jeszcze wcale nie dostałam skierowania na progesteron. Robiłam tylko HCG i tu oba wyniki miałam prawidłowe, ale z progesteronem to nie wiem jak się u mnie sprawy mają... Na pewno wszystko będzie dobrze.
    Witamy :) już dopisuje do naszej listy :)

MamaMagda89 lubi tę wiadomość

• Katka. Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam umówioną wizytę u ginekologa dopiero 4 września. Co sądzicie? Za późno? Prędzej niestety nie miał czasu :( a to jest mój sprawdzony lekarz i nie chce innego...

klz9piqvvra11kd2.png

‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ