WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    to ja sie już na 100 proc żegnam. Moja beta spada wciaż. Lekarz kazał wszystko odstawić. Zyczę Wam powodzenia dziewczyny !!!! trzymam za Was kciuki !!!
    Życzę Tobie duzo siły u ciepła . Wiem, ze żadne słowa nie Ilona Twojego bolu. Mam tylko nadzieje, ze Twoj aniołek zaraz do Ciebie wroci ❤️❤️❤️❤️

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Życzę Tobie duzo siły i ciepła . Wiem, ze żadne słowa nie ukoja Twojego bolu. Mam tylko nadzieje, ze Twoj aniołek zaraz do Ciebie wroci ❤️❤️❤️❤️

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoolka29 wrote:
    W ndz zaczęłam plamic śluz podbarwiony krwią, wczoraj byłam sprawdzić to u gina niby nic złego nie zauwazyla, na usg bylo serduszko, kazała soe oszczędzać i dalej dupka przyjmować. Dzis pojawiły sie skrzepy krwi i czułam soe cos sie kończy jak tak lecialo ze mnie.. Po jakimś czasie wylecial ze mnie cały pęcherzyk z zarodkiem w środku.. I od tego czasu krwawie... Byłam na IP ale nie bede komentować bo porażka jutro kade do gin musi sprawdzić czy soe sama oczyszczę czy będzie potrzebny zabieg

Kochana łącze sie z Tobą w bolu. Zycze Tobie duzo siły i wytrwałości. Czas leczy rany. Ściskam Ciebie mocno ! ❤️❤️❤️❤️

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że więcej nieszczęść nas nie spotka.

• MaminaMina Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta poniedziałek 1140 a dziś 2450. Wygląda, że wszystko ok. :)

naserio, Aliskaa, Agusia_pia, Rene, Magdzia85F lubią tę wiadomość

8uneyx8dg0pub9vz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! To i ja sie przywitam. Test ciazowy robilam juz tydzien temu we wtorek i to wieczorem byly dwie kreski (9dpo) we srode bylam na becie 25.6 wynik :D
    Dzis po poludniu sikaniec mega mocny.
    Termin mam na 22 kwietnia. To bedzie moje drugie dziecko. Starsze 25 sierpnia skonczy poltora roku :D
    Poprzednia ciąża byla w końcówce z nadciśnieniem, porod wywolywany po 12 godzinach dostalam skurczy partych z rozwarciem 3cm i odklejaniem sie lozyska, ostatecznie zakonczony cc. Mam nadzieje na dobrego lekarza prowadzacego i probe porodu sn.
    Pozdrawiam wszystkich i zycze udanych wizyt, pieknych przyrostow i szczesliwego rozwiazania :D

MaminaMina, naserio, Aliskaa, wannsees, Agusia_pia, Rene, Ilona92 lubią tę wiadomość

• naserio Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Dziś dowiedziałam się, że jestem w ciąży ;) nie wiem, kiedy to się stało, ale belly pokazuje mi termin na 04.04.2018. Mam już syna z 06.02.2017 więc dość szybko się postaraliśmy o drugą niespodziankę :D jutro idę zrobić betę, wizyta dopiero w przyszłą środę ;)

Jak się czujecie przyszłe mamusie? :) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 17:27

MaminaMina, Aliskaa, Agusia_pia, Rene lubią tę wiadomość

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo współczuje straty :( Smutek się budzi kiedy człowiek czyta :(

U mnie dziś badania krwi.. wszystko w normie, a morfologia poprawna jak nigdy. Ale stres mnie nie opuszcza, a każde kłucie, ból budzi we mnie niepokój. Chyba za duża panikara ze mnie :/

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    to ja sie już na 100 proc żegnam. Moja beta spada wciaż. Lekarz kazał wszystko odstawić. Zyczę Wam powodzenia dziewczyny !!!! trzymam za Was kciuki !!!
    :'-(:-(

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Rene Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe mamusie:-)
    Agusia cieszę się że z fasolką jest ok:-)

Agusia_pia lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Hej! To i ja sie przywitam. Test ciazowy robilam juz tydzien temu we wtorek i to wieczorem byly dwie kreski (9dpo) we srode bylam na becie 25.6 wynik :D
    Dzis po poludniu sikaniec mega mocny.
    Termin mam na 22 kwietnia. To bedzie moje drugie dziecko. Starsze 25 sierpnia skonczy poltora roku :D
    Poprzednia ciąża byla w końcówce z nadciśnieniem, porod wywolywany po 12 godzinach dostalam skurczy partych z rozwarciem 3cm i odklejaniem sie lozyska, ostatecznie zakonczony cc. Mam nadzieje na dobrego lekarza prowadzacego i probe porodu sn.
    Pozdrawiam wszystkich i zycze udanych wizyt, pieknych przyrostow i szczesliwego rozwiazania :D
    Witamy ;) i już dopisuje do listy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naserio wrote:
    Cześć! Dziś dowiedziałam się, że jestem w ciąży ;) nie wiem, kiedy to się stało, ale belly pokazuje mi termin na 04.04.2018. Mam już syna z 06.02.2017 więc dość szybko się postaraliśmy o drugą niespodziankę :D jutro idę zrobić betę, wizyta dopiero w przyszłą środę ;)

Witamy miarę dobrze się czuje. Jedynie męczą mnie poranne mdlosci. I witamy wśród kwietniowek i już dopisuje do naszej listy ;)

naserio lubi tę wiadomość

• wannsees Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra, karoolka29...

Dziewczyny, strasznie mi przykro. W takich chwilach wspomnienia i strach wracają...

Dzisiaj też odebrałam wyniki, przyrost prawidłowy, tylko muszę zwiększyć dawkę euthyroxu. Od jutra z 75 przerzucam się na 88.

w5wq8iiktvbrghmo.png
    f2w39n733lo6nd9o.png
  • MaminaMina Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naserio wrote:

U mnie córka z października 2017 :)

Edit - 2016 oczywiście, haha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 20:11

naserio lubi tę wiadomość

8uneyx8dg0pub9vz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wannesees super że przyrost jest prawidłowy :)

ja walczę dalej z katarem, dziś wymoczę nogi to mi zawsze pomagało. oczy mi łzawią, ciężko się oddycha, i tylko bym spała. ehh. całą zimę byłam zdrowa a teraz kiedy w ciąży to chora :(
    boję się że coś się stanie, że ta choroba zaszkodzi maleństwu :( chociaż lekarz mówił że wszystko ok i żebym odpoczywała a przejdzie. oby!

kochane tak mi przykro że dwie się pożegnały :(

witam nowe mamuśki :*

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    wannesees super że przyrost jest prawidłowy :)

ja walczę dalej z katarem, dziś wymoczę nogi to mi zawsze pomagało. oczy mi łzawią, ciężko się oddycha, i tylko bym spała. ehh. całą zimę byłam zdrowa a teraz kiedy w ciąży to chora :(
    boję się że coś się stanie, że ta choroba zaszkodzi maleństwu :( chociaż lekarz mówił że wszystko ok i żebym odpoczywała a przejdzie. oby!

kochane tak mi przykro że dwie się pożegnały :(

witam nowe mamuśki :*
    oby Ci szybko przeszło:-)
    odpoczywaj ile się da:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam dziś wyniki progesteronu i jestem zaniepokojona, bo mimo suplementacji strasznie leci w dół....

natki89 lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • MamaMagda89 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam poprosić o dopisanie. Planowany termin: 7.04.2018
    Dziś miałam USG i dzidziuś ma 7mm, a czynność serca: 112/min (6 tydzień 4 dzień)

Kinga. ja właśnie jeszcze wcale nie dostałam skierowania na progesteron. Robiłam tylko HCG i tu oba wyniki miałam prawidłowe, ale z progesteronem to nie wiem jak się u mnie sprawy mają... Na pewno wszystko będzie dobrze.

Magdzia85F, Aliskaa lubią tę wiadomość

rfxgyx8dfe2l7v49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMagda89 wrote:
    Dziewczyny chciałam poprosić o dopisanie. Planowany termin: 7.04.2018
    Dziś miałam USG i dzidziuś ma 7mm, a czynność serca: 112/min (6 tydzień 4 dzień)

Kinga. ja właśnie jeszcze wcale nie dostałam skierowania na progesteron. Robiłam tylko HCG i tu oba wyniki miałam prawidłowe, ale z progesteronem to nie wiem jak się u mnie sprawy mają... Na pewno wszystko będzie dobrze.
    Witamy :) już dopisuje do naszej listy :)

MamaMagda89 lubi tę wiadomość

• Katka. Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam umówioną wizytę u ginekologa dopiero 4 września. Co sądzicie? Za późno? Prędzej niestety nie miał czasu :( a to jest mój sprawdzony lekarz i nie chce innego...

klz9piqvvra11kd2.png

‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ